1 - Aleksić, Gegić, Šarić
2 - Atić, Đedović
3 - Durmo, Hadžić
4 - Manjgafić, Penava
5 - Memić, Pirić, Antunović
To su bila vremena

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
1 - Aleksić, Gegić, Šarić
2 - Atić, Đedović
3 - Durmo, Hadžić
4 - Manjgafić, Penava
5 - Memić, Pirić, Antunović
Pratim Sparse godinama i bas zato kazem da je bio u sjeni igraca koje sam naveo u prethodnom postu. Ne moze jedan Amar Tiganj biti ispred njega nikako, zato sto je razlika u potencijalima izmedju njih dvojice ogromna. Tiganj je ekvivalent Atifu Duraku, a Ilic je nesto losija verzija Ajdina Penave (mislim na taj juniorski uzrast). Svako razuman ce istrpiti jednog Ilica i dati mu vece ovlasti u igri, a Tiganj se moze uvesti kad treba stegnuti odbranu ili da eventualno napravi neki faul, a jok da ima 12-15 suteva po mecu.Pozde je napisao/la:.
prve dvije minute cemo biti u egalumirsad993 je napisao/la:Kako napričaste sutra znači u egalu da očekujemo sa Litvom da budemo
Sve stoji za Ilica, ali nije mjesto reprezentacija da dobija tolike ovlasti i toliki broj suteva ako vec ima procenat suta oko 30% i to najvise zahvaljujuci dobrom otvaranju utakmice protiv Finske. Otici ce iz Sparsa i mozda i zato uzima toliko suteva u nadi da ce ga neka dobra ekipa dovesti u svoje redove. Nije problem sto uzima suteve, ali nije za to mjesto u reprezentaciji.kobe24 je napisao/la:.Pozde je napisao/la:.
Da se kod nas ulaze u kosarku koliko kod njih onda bi i postojala neka realna sansa. Ovako se mozemo nadati da ce oni imati los dan, a mi vise nego dobru igru.KK_Bosna je napisao/la:prve dvije minute cemo biti u egalumirsad993 je napisao/la:Kako napričaste sutra znači u egalu da očekujemo sa Litvom da budemo
Ja mislim ipak 5 jer imamo dobro otvaranjeKK_Bosna je napisao/la:prve dvije minute cemo biti u egalumirsad993 je napisao/la:Kako napričaste sutra znači u egalu da očekujemo sa Litvom da budemo
nije se ulagalo ni 2015. pa smo postali prvaci jer smo imali selektora koji je pozvao najbolje igrace, poslozio ih kako treba i uzeli smo zlato. ovo sto debilcina radi zajedno sa onim ko ga je postavio da unisti sve sto moze je za zatvoraPozde je napisao/la:Da se kod nas ulaze u kosarku koliko kod njih onda bi i postojala neka realna sansa. Ovako se mozemo nadati da ce oni imati los dan, a mi vise nego dobru igru.KK_Bosna je napisao/la:prve dvije minute cemo biti u egalumirsad993 je napisao/la:Kako napričaste sutra znači u egalu da očekujemo sa Litvom da budemo
Pa tad je bio trener koji je cak i gledao utakmice igraca koje pozove. Zato je npr. Omerovic dobro igrao jer je imao dobru funkciju u ekipi. A sada ne dobije poziv Kamenjas zbog toga da trener pokaze "autoritet". Takodjer, igraci koji igraju ispod 25min ulaze po par minuta pa ih izvodi. Nezagrijani udju i ocekuje se nesto od njih po ulasku. Veoma losa organizacija ukratko. Valjda ce nas Dzidic iznenaditi sa normalno rasporedjenom minutazom za sutrasnju utakmicu.KK_Bosna je napisao/la:
nije se ulagalo ni 2015. pa smo postali prvaci jer smo imali selektora koji je pozvao najbolje igrace, poslozio ih kako treba i uzeli smo zlato. ovo sto debilcina radi zajedno sa onim ko ga je postavio da unisti sve sto moze je za zatvora
Slazem se da nije smio u reprezentaciji imati ulogu lidera jer nije naviknut na to (ni u Sparsima nije lider), ali tu je Dzidic glavni krivac.Pozde je napisao/la: Sve stoji za Ilica, ali nije mjesto reprezentacija da dobija tolike ovlasti i toliki broj suteva ako vec ima procenat suta oko 30% i to najvise zahvaljujuci dobrom otvaranju utakmice protiv Finske. Otici ce iz Sparsa i mozda i zato uzima toliko suteva u nadi da ce ga neka dobra ekipa dovesti u svoje redove. Nije problem sto uzima suteve, ali nije za to mjesto u reprezentaciji.
A za dvojac iz Gena kazem da nisu bez razloga pozvani i da ih ne moze niko gurati pogotovo uzimajuci u obzir odnos Halimica i saveza. Da je jedan od njih dobio minute Kamerica vjerujem da bismo sada drugacije govorili. Od svih igraca vjerujem da je jedino Kameric zalutao i da bi se puno bolje snasao neko kao sto je Karic.
Ostaje nada da ce se u narednoj utakmici promijeniti stvari i da cemo imati igru, a ne uglavnom isforsirane suteve.
Nisam nista ni rekao Ilicu jer on radi samo sto mu trener kaze, a ocigledno da trener u njemu vidi igraca koji treba uzeti najvise suteva.kobe24 je napisao/la:Slazem se da nije smio u reprezentaciji imati ulogu lidera jer nije naviknut na to (ni u Sparsima nije lider), ali tu je Dzidic glavni krivac.Pozde je napisao/la: Sve stoji za Ilica, ali nije mjesto reprezentacija da dobija tolike ovlasti i toliki broj suteva ako vec ima procenat suta oko 30% i to najvise zahvaljujuci dobrom otvaranju utakmice protiv Finske. Otici ce iz Sparsa i mozda i zato uzima toliko suteva u nadi da ce ga neka dobra ekipa dovesti u svoje redove. Nije problem sto uzima suteve, ali nije za to mjesto u reprezentaciji.
A za dvojac iz Gena kazem da nisu bez razloga pozvani i da ih ne moze niko gurati pogotovo uzimajuci u obzir odnos Halimica i saveza. Da je jedan od njih dobio minute Kamerica vjerujem da bismo sada drugacije govorili. Od svih igraca vjerujem da je jedino Kameric zalutao i da bi se puno bolje snasao neko kao sto je Karic.
Ostaje nada da ce se u narednoj utakmici promijeniti stvari i da cemo imati igru, a ne uglavnom isforsirane suteve.
Njih dvojica nicim ne zasluzuju mjesto medju 12 najboljih. Begic je odnekud i prosle godine zalutao na eurobasket. Karic je morao biti pozvan i on je po meni prvi plej ovog uzrasta. On na PG, a Ramljak na SG i da se medjusobno nadopunjuju. Kameric je u 5 deka s Dedajicem. Ovaj je danas imao srece pa je zabio te dvije trice, ali inace su oni tu negdje.
Gdje su nestali Kondic, Topalovic, Vukovic, Djakovic, Kusturica, onda onaj mali Stefan Milosevic, koji je prije 2 godine na kadetskom prvenstvu pokazao da zna iako je bio godinu mladji... Ja sam ubijedjen da tu imaju bar dvojica vanjskih, koji ne bi otisli na prvenstvo onako turisticki. Tih 5-6 momaka, plus Karic i Kamenjas i tek onda da se od njih izabere najboljih 12.
Btw, Omerovica je i prosle godine vodio Dzidic, a tad je imao ozbiljniju ulogu u ekipi. Zna on kakav je Nedim kosarkas, ali nijedan ne znaju da ovaj nema veze o zivotu.
P do - 10, kvota 17, 00
P od - 10 do - 20, kvota, 2, 40
P od - 20 do - 30, kvota 1, 40
P od - 30 do - 40, kvota 1, 65
P od - 40 do - 50, kvota 1, 80
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.