FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ZZtop10
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ZZtop10 » 02 maj 2015, 22:46

ChWilla je napisao/la:samo da im ne zagori, jer ih ima troje, a dvoje su ispali iz kupa. možda i prekuhaju.
pokipit ce im Boga mi
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 02 maj 2015, 22:47

ali subić :crazy: :clap:

brate :crazy: :clap:

i četiri puta su ašćare rukama vadili iz gola...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 maj 2015, 22:50

Virtu4l je napisao/la:Ma kuhinja je davno počela sa radom, biće tu svega i svačega, za nas je bitno samo da momci ostave srce na terenu kao u svakoj utakmici do sada.

Pile, je li baš tako očajno na sjeveru, čitam nikad više pljuvača i vrijeđanja igrača? Sad baš dolaze do izražaja kad je tišina.
Ja ti kazem od pocetka Lorisa se cuju...
=\_1921_/=

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 maj 2015, 22:54

Dovoljno je vidjeti Bajićevu reakciju nakon gola, na ovom klipu što je Ipe postavio...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

champions1921

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 02 maj 2015, 23:00

invincible1921 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ma kuhinja je davno počela sa radom, biće tu svega i svačega, za nas je bitno samo da momci ostave srce na terenu kao u svakoj utakmici do sada.

Pile, je li baš tako očajno na sjeveru, čitam nikad više pljuvača i vrijeđanja igrača? Sad baš dolaze do izražaja kad je tišina.
Nije ni na jugu puno bolje.. Pola raje nabraja igračima od do.. Bio neki debil čitavu tekmu Antolovicu psovao.. Ali izgleda da su pljuvaci najvjernija Željina publika jer da oni danas nisu došli nebi bilo 100 ljudi na stadionu.. Ne ulazim u dešavanja unutar grupe ali sramota je da ovakvog Želju u dosta bitnoj utakmici prati oko hiljadu ljudi.. Kada je Želji najpotrebnija podrška Željovci okrenu ledja klubu i onda se čovjek zapita čemu borba na terenu i čemu pokušaji da se privuku sponzori i investitori..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!

BijeliLuk
Kontakt:

Post Postao/la BijeliLuk » 02 maj 2015, 23:03

Pet gresaka Hasanovica ciste sanse za gol. Samo nas je Bog spasio sto ga nismo primili. Pregladao sam sad utakmicu imali smo dosta sansi, nismo lose igrali uopce. Idemo dalje!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 02 maj 2015, 23:08

champions1921 je napisao/la:

Nije ni na jugu puno bolje.. Pola raje nabraja igračima od do.. Bio neki debil čitavu tekmu Antolovicu psovao.. Ali izgleda da su pljuvaci najvjernija Željina publika jer da oni danas nisu došli nebi bilo 100 ljudi na stadionu.. Ne ulazim u dešavanja unutar grupe ali sramota je da ovakvog Želju u dosta bitnoj utakmici prati oko hiljadu ljudi.. Kada je Želji najpotrebnija podrška Željovci okrenu ledja klubu i onda se čovjek zapita čemu borba na terenu i čemu pokušaji da se privuku sponzori i investitori..

Jos je jedan opasan psovac na jugu bio, koliko je puta Boga opsovao, to samo Bog i zna :mrgreen: ali opet ti i vole Zelju, istina je da se moraju isprazniti na stadionu, ali su makar tu, plate kartu i gledaju Zelju, druga stvar je sto ta kulturnija raja ne dolazi skoro nikad i ceka derbi i Evropu da bude vidjena...

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

BijeliLuk
Kontakt:

Post Postao/la BijeliLuk » 02 maj 2015, 23:16

Vi ko da ste tek poceli dolaziti pa vam cudno da neko psuje. A opet ja bio na jugu i nisam cuo neko psovaje igracima, osim sudiji sto je opravdano.

invincible1921
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la invincible1921 » 02 maj 2015, 23:17

champions1921 je napisao/la:

Ma nez sta da ti kazem i ja sam bio na jugu al za neke stvari nema opradvanja. Ja opsujem ono nikome nego cisto radi nerviranja ili opsujem nekad nekom nesto nebitno , ali ima raje koja psuje od prve do zadnje minute za bukvlano aut na sredini terena :oops: danas na jugu me zabolilo najvise to sto je bilo podosta raje koja govori JOJ STO NE PRIMISMO SAD GO kad je fulio borac ono nakon greske beganovica :oops:

Bila je i jedna smijesna situacija :D Benjo na centru tamo skroz kod aut linije kaze neko iz mase: PROBAJ BENJO JEB.AT JOJ MATER :lol: :lol: :lol:
=\_1921_/=

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 02 maj 2015, 23:19

ako ce dolaziti da lijece frustracije neka hvala,vise odmazu nego sto pomazu ekipi.Kako da Eldar ista normalno odigra kad god loptu primi odma cujes neartikulisane zvukove,jebu ovo jebu ono,sutaj,dodaj,driblaj itd itd.Boze sacuvaj
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 02 maj 2015, 23:30

Pomijesana su osjecanja..od neke nervoze, nemoci koju prikazujemo na Grbavici do neopisive srece. Najveci udarac su mi zadali kreteni sa sjevera. Kakav mentalni sklop kod tih ljudi. Nevjerovatno ! On psuje Zeljinom djecaku, on psuje jedinom veznom u ekipi ne racunajuci juniore, Eldaru Hasanovicu isto tako Manijaku i Zeljinom djecaku, on trazi izmjene, a na klupi Varea koji ne moze picige igrati vise, Sejo Bucan, isprepadani Damir Sadikovic kojem se na svaki kontakt s loptom dize glas, a danas je za Bozije cudo bio asistent kod gola, ograjisani Nuhspahic, Enis za kojeg niko ne moze objasniti logicno sto je tu i kakva je njegova uloga u ekipi.
Oda je genije. Zeljo je Zeljo. Mislim da cemo tesko u evropu, ali ako je izborimo sa ovom ekipom i ovakvom atmosferom i ljudima koji su Zelji okrenuli ledja kada je to najpotrebnije( ne mislim ovdje na grupu nasu,nego opcenito slabasna je posjeta i za mene razocaravajuca i sad i protiv Slobode, a obje su atraktivne utakmice) onda stvarno :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Da malo analiziram samu utakmicu. Kao sto sam gore naveo mi imamo jednog veznog igraca u rosteru citavu polusezonu i taj momak ne moze iznijeti sve to...sveze on dobrih utakmcia, dao je vaznih golova, ali jednostavno mu treba pomoci, a Beganovic koji je junior i igra trecu utakmicu i to na poziciji zadnjeg veznog , a momak je klasicni napadac, pa onda stvarno ne znam kako neko moze povisiti glas od onih kretena na bilo koga od igraca ili na strucni stab. Odbrana solidna, Kosoric se popravio kao i Bogdanovic. U napadu dobri, ali na momente, tu se gubimo jer nemamo veznu liniju. Nismo je imali danas, nismo u Gradaccu , nismo cesto ove sezone. Onaj Kokot u Amarovom Zelji kao i Djelmic ne bi medju 18 se vrtit mogli...danas je druga prica i puno njih dvojica znace onoj djeci. Baja je markiran sve vrijeme bio. Memija odlican gdje god ga stavis. Dueli njega i Subica :tokralju: iznad prosjeka ove lige. Kakav je igrac Subic ;)
A sad po meni dio gdje najvise skripi odnosno gdje gori jesu tribine. Zeljo bez Juga je nesto neprirodno i to ustvari nije Zeljo i ruzno je gledati utakmicu kad ne cujes huk Manijaka. Na to se ne mozes navici da gledas godinama, a mozete samo zamislit kako je igracima. Sjever je cemer !
Nisam optimista za evropu, o tituli je smijesno pricati, uhljupi su puno bolji od nas i gledat ce da nas ostete i za evropu u to nema sumnje takva im je politika od 1946 i to je dio programa i folklora tog genocidnog kluba. Tako ce biti i sad...dobro je ovo Pile objasnio za evropu. Olimpik je nastimao sebi kup s kamenjarima ,a kamenjari evropu zagarantovali i ako se ukaze sansa za titulu uzet ce je u zadnjem kolu ili jedni ili drugi u zavisnoti kome bude trebalo. To je scenarij..ne trebas tu biti puno pametan. Mi idemo Velezu gdje smo autsajderi.
Ovim momcima svala cast na danasnjoj utakmici i na citavoj sezoni , a pravi zaljubljenik u ovaj klub ce ih nagraditi aplauzom i da se evropa ne izbori. Zeljeznicar !
Zadnja izmjena: dimitrijevic, dana/u 02 maj 2015, 23:33, ukupno mijenjano 1 put.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 02 maj 2015, 23:33

Samo bih da pohvalim sjever koji je u najboljem mogucem trenutku krenuo sa gromoglasnom pjesmom i digao igrace, tu se moglo vidjeti koliko znaci pjesma, nebitno sa koje tribine :thumbup:

Jos jedna pohvala ide za Benju Colica, kao da se pomalo vraca u staru formu. Bravo majstore :clap:

I ako nekog zanima ko su pljuvaci sa sjevera, evo ih :D

slika

PS: Otvoriti sliku u novom tabu
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 02 maj 2015, 23:39

Pobjeda, 3 boda, prvo mjesto na tabeli. :cool:

Borac dosao da odradi utakmicu sto bolje, bez nekog imperativa, iscrpljeni i psihicki i fizicki od Kupa. Nasi opet s druge strane pod ogromnim pritiskom, bez prave podrske navijaca.. Igra u globalu nije bila losa, prvo poluvrijeme cak vrlo solidno, falio je samo zadnji pas ili sut sa 15-20 metara, bilo je i par dobrih sansi, ali nije bilo gola. Mozda smo i penal mogli dobiti kad je Memija sutao, ali hajd... U drugom poluvremenu pod pritiskom s tribina i nasi momci sve manje i manje igrali, voda usla u usi i onda nas je i Borac mogao zaviti u crno. Na kraju pobjeda dosla zasluzeno, a i za dusmane u pravom trenutku, daj Boze da svaku dobijemo u zadnjih 5-10 minuta.

Pojedinacno igraci, Antolovic kapitenski, nas najbolji igrac po mom misljenju. Stoperski par odlicno, bez nekih gresaka, skoro sve odradili kako treba. Kvesa tu i tamo, u napadu je dosta pomagao, pa je zbog toga nazad znao biti ispod svog nivoa, ali nista strasno. Benjo kakav zna biti, ovo je odlicno, valjda ga je onaj go vratio malo. E sad sredina, Hasanovic ocajan, Beganovic moze i mora puno bolje, ali njemu se moze i oprostit. I kad skontas da je citava sredina pala na ledja ovoj dvojici onda nije red ni njih pretjerano kudit. Memija imao dobre prodore, bio opasan u par navrata, fino to izgleda. Djelmic puno zuji, malo meda daje, ali konstantno je tu, bori se, s Kvesom se dobro razumije. Kokot gine na terenu i nema mu se sta prigovorit. Bajic indisponiran danas, sto kaze Oda, puno je jos rada pred njim... Izmjene nisu donijele neku prevagu, ali Sadikovic je glavom sutao kod gola Bogdanovica, tako da se moze reci da je izravno ucestvovao kod gola..

A sad osvrt na pljuvace s tribina. Izgleda da mnogi kontaju da se za svojih 4-6 KM mogu isprazniti na stadionu, 2 sata ispuhati i vratiti nazad svom zivotu. Mnogi od nas su bolesnici Zelje, ali danas sam se naslusao nekih bas bolesnih stvari. Kad je doslo do toga da se Antolovicu psuje sve po spisku, ostao sam frapiran. Nije dosta sto nas izvadi svaku tekmu par puta, treba jos i dat koji go... Sreca bio sam na jugu, ko zna cega sve nije bilo na sjeveru i zapadu. Al sve u svemu, raja ko da je zaboravila kako je skrpljena ova ekipa pa ocekuju previse. Da imamo ekipu kao komsije i da igramo kako oni igraju ja bih prvi poludio i rekao Boga pitaj sta na stadionu, ali ovim momcima fakat nemam sta prigovorit taman da Evropu ne izborimo, daleko bilo...

25. kolo, Zeljo prvi na tabeli, na Grbavici se pjeva "Bit ce Zeljo opet sampion "... neko mogao predvidjeti na pocetku sezone? Cisto sumnjam. Siguran sam da bi sa Tomicem mi sada uveliko planirali koliko nam bodova treba za titulu do kraja, a ovako ni Evropu jos nemamo. Nema veze, ovi momci ginu za Zelju i to se cijeni. Hvala im na tome. :clap:
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

BijeliLuk
Kontakt:

Post Postao/la BijeliLuk » 02 maj 2015, 23:45

E cuj ovog gore tesko da cemo u evropu. Boze sacuvaj gluposti..

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 02 maj 2015, 23:49

ja do kraja sezone nista necu reci nista vise. mene su kupili svojom borbom, makar 10.ti zavrsili, ja cu im aplauz dati na kraju svake tekme ! SAMO ŽELJO !
Željezničar živimo !

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 02 maj 2015, 23:54

Virtu4l je napisao/la:Dovoljno je vidjeti Bajićevu reakciju nakon gola, na ovom klipu što je Ipe postavio...
Neko je Odoviću postavio pitanje na press-konferenciji poslije utakmice zašto Bajić nije slavio sa suigračima, ima li problema u svlačionici. Ali razlog je očigledno da relaciji igrači-navijači, ustvari tačnije: igrači-psovači. Nisam odavno bio na sjeveru, evo sad dvije utakmice zaredom. Nije sjever ništa gori nego prije. Čak naprotiv, sjever je bio danas važan, kada se lomilo u drugom poluvremenu bilo je i navijanja. Ali čim pjesma utihne, vrebaju je.bači majki. Ta sorta kod nas teško da će izumrijeti, samo su sada, u ovoj neprirodnoj tišini, dobili na važnosti.
FK Željezničar 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 maj 2015, 23:58

RobertoBaggio je napisao/la:Neko je Odoviću postavio pitanje na press-konferenciji poslije utakmice zašto Bajić nije slavio sa suigračima, ima li problema u svlačionici.
Bajić je slavio sa igračima, vidi se to na snimku, i onda mu je vjerovatno neko svašta nagovorio zbog penala, nakon čega se on onako razočaran uputio prema centru.

Pogledaj na 3:40, trči, slavi, a neki lik ga prati, u bijeloj jakni

[youtube][/youtube]
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 03 maj 2015, 00:03

Treba na karte dostampati recenicu zabranjeno vrijedjanje domacih igraca na bilo kojoj osnovi, sto bi dozvolilo zastitarima da istjeraju svakog ko se ponasa ko drvosjeca na tribini. Njhivoh par maraka u zamjenu za show koji prirede nisu vrijedne sekunde, ako neko cita forum od ovih iz kluba, vjerujte imate podrsku da istjerate pola sjevera sto se tice sve normalne raje. Toliko sam za to da se pljuvaci pocnu tjerat da sam spreman placati skuplje karte samo da ih ne slusam.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 03 maj 2015, 00:05

Al definitivno kad jedan covjek na Jugu psuje mater Hasanovicu a Beganovic pogrijesio je komentar dana.. Ne znam sto toliko grdite mostarsku publiku i Velez, 90% pljuvaca nije bilo nikad dole na utakmici.. Prosle sezone je raja previse ocekivala od Veleza, da nam se sklone sa terena.. Svugdje u svijetu su normalne i premije za igrace ekipe koja igra s ekipom koja se bori za neko znacajno mjesto u ligi.. Mi u Mostar idemo da igramo, teren ce biti dobar, idemo pobjediti. A pljuvaci nek ga hoblaju :D
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

BijeliLuk
Kontakt:

Post Postao/la BijeliLuk » 03 maj 2015, 00:07

To sam ja bio. Hebao sam mu sve kad ono Beganovic :D

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa i 22 gosta.