Safet Sušić - Pape

adriano_leite
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la adriano_leite » 28 nov 2013, 12:07

velez_mostar je napisao/la:Razlog dobrih odnosa Susica i Usanovica je seljakluk koji ih krasi...imaju puno toga zajednickog, i Susic je naletio na svog covjeka kad je dosao u Savez, skontao je da se njegovo neznanje u trenerskom smislu nikada nece kritizirati, jer je ta ekipa koja mu je dala posao samo gledala sebe, i rezultati im nisu bili vazni...logicno je da se Susicu, inace totalnom amateru u trenerskom smislu, dopao taj ambijent.

To vam je kao na ulici, u moru ljudi koji vas okruzuju sprijateljite se s onima s kim se dobro razumijete, od toga puno zavisi nivo inteligencije kao i nacin razmisljanja.

Nakon sto je Usanovic otisao, mislio je da ce na celo Saveza doci pitomiji, inteligentniji i obrazovaniji ljudi koji ce znati prepoznati ublehasa, medjutim Osim, kao stari lisac nije htio mijenjati citav koncept, nego je dao priliku Susicu zbog toga sto mu je, citiram: "stalo" da se plasiramo, i Osim je time nagradio Susica kako bi ovaj mogao ostvariti svoj cilj, a to je prvenstveno licni interes, i stvaranje trenerskog imena.

Jos ako uzmemo u obzir da Susic sebe smatra velicinom, pa nece da trenira male klubove, a cije je ponude imao nakon baraza sa Portugalom, skontao je da ima ponovo priliku da se plasira na SP sa dobrom ekipom, i da nakon toga potrazi angazman u vecem klubu.

Po meni samo provincijalci mogu dati podrsku ovoj ublehi!

Ponavljam, zao mi je odlicne generacije igraca, necemo ostaviti trag na SP kao debitant, izj.ebace nas svi, a to ce Susic nijemo, u neznanju posmatrati.
Kakve veze ima mjesto rodjenja ili mjesto zivljenja sa osobinama nekog covjeka? Mozes ti biti 5 puta iz Mostara, velegrada, jednog od najljepsih gradova, ali ima "provincijalaca" kojima ne mozes prismrditi niti u jednoj sferi zivota. Generalizacija s tvoje strane, kao i uvrede selektora i forumasa, mnogo vise govore o tebi, a mnogo manje o tim "provincijalcima" koji podrzavaju Susica. Da ti nije nick velez_mostar, covjek bi pomislio da si iz neke pecine, potpuno odsjecen od ljudi.

Obicno, likovi koji se hvale da su iz velikih gradova, samo su obicni papci koji izadju s dvije marke u grad i ispijaju jednu kafu po 3 sata na fensi mjestima, a kada ih slusas, covjek bi rekao da imaju kule i gradove i da su iz begovskih porodica, a obicno gledaju na te gradove dvogledom.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 nov 2013, 12:19

Dosadna je i glupa prica "imamo odlicnu generaciju ali cemo biti losi radi selektora Susica", jeste eto Spanija ima sve levate u ekipi ali ih vodi strucnjak Del' Bosque.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 28 nov 2013, 12:51

Elegant je napisao/la:Dosadna je i glupa prica "imamo odlicnu generaciju ali cemo biti losi radi selektora Susica", jeste eto Spanija ima sve levate u ekipi ali ih vodi strucnjak Del' Bosque.
Po odredjenim postovima, covjek bi rekao da smo top 5 repka na svijetu. Doduse, ne trebamo zaboraviti da ima bruka world class igraca koji nisu pozvani u nasu repku, zbog tala: Pape, Sead, Usanovic, tako da je vrlo moguce da smo top 5, ali da nismo toga svjesni.

Mes Que Un Club!

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 28 nov 2013, 14:08

Virtu4l je napisao/la:Samo je problem što iz jednog govori mržnja, a iz drugog...
ma ne mora znaciti druze.

selektor je javna ličnost i kao takav je podlozan kritici a ima ga se i kritikovati za šta.mora ga se i pohvaliti ali ovaj plasman nam nece znaciti nista ako nas tamo nabiju sa po 5:0

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 28 nov 2013, 14:11

RvPersie je napisao/la:Pa svako zna da naša repka ima max 10-12 dobrih igrača. Pape je morao da iskoristi tekmu protiv Argentine da proba Kolašinca na zadnjem veznom , Bičakćića na desnom bočnom kao i Hajrovića na deficitarnoj poziciji desnog krila " bar " cijelo drugo poluvrijeme ( 45 min ). Vršajevića je trebao da igra max. 45 min zato jer su njegovi (ne)kvaliteti več trebali da budi evidentirani.

Pape je napravijo odličan uspjeh ali ne treba da živi od toga nego treba, da radi dalje i sprema se za moguči prolaz u drugi krug. Ja neznam ČEMU je služila utakmica protiv ARG osim gubljenju poena na FIFINOJ ljestvici. Čovjek nije ništa ( novo ) probao osim odličnog Kolašinnca kojeg je iskreno i morao probat ( neigranje Salihovića, Lulića ). Ali čak i njega nije probao na za nas najdeficitarnijoj poziciji def. veznog. ( barem drugih 45 min ). !!
ima smisla komentar definitivno

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 28 nov 2013, 15:08

damirdamic72 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Samo je problem što iz jednog govori mržnja, a iz drugog...
ma ne mora znaciti druze.

selektor je javna ličnost i kao takav je podlozan kritici
ne znam jesi li novi na forumu ali buraz ovoga unas nema, nema zdrave rasprave i komunikacije, ovdje su pravila jasna, ako nekog kritikujes po automatizmu ga mrzis, e onda ti se gleda ko si i sta si, pa se traze razlozi zasto ga mrzis, prvo ce pokusati skontati tvoju nacionalnu pripadnost, ako ne odgovaras onda si "donji", onda ce se gledati odakle si, ako si van sehera onda ga mrzis jer si provincijalac, a ako si iz sehera a ne navijas za pitare tu si ga opet izduv'o, dalje ce se gledat zasto ga kritikujes, ako je zbog nekog igraca onda se gleda odakle je taj igrac te ga vecinom njegovi sugradjani brane, tu ga opet duvas jer je selektor UPRAVU sto ga poziva, ako ga kritikujes zbog taktike/formacije onda ce ti lijepiti rasturanje Lihtenstajna i Litve te se faliti nekim rekordom bodova i golova
ako slucajno kazes da ne mozemo prismrdit nekoj jacoj repci tu ce uglavnom sutiti ili se busati sa remijem u Francuskoj te razbijanjem strasne Grcke
uglavnom ako imas neke kritike zadrzi ih za sebe ili budi spreman na sve al' bukvalno SVE
ugodan boravak na forumu zelim
vec popljuvani forumas
;)
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 nov 2013, 16:01

neroazzurni je napisao/la:ako nekog kritikujes po automatizmu ga mrzis,
Ako nekoga nazivaš ublehom, a one koji ga podržavaju - provincijalcima to više nije kritika, jeli tako?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 nov 2013, 16:09

neroazzurni je napisao/la:
ne znam jesi li novi na forumu ali buraz ovoga unas nema, nema zdrave rasprave i komunikacije, ovdje su pravila jasna, ako nekog kritikujes po automatizmu ga mrzis, e onda ti se gleda ko si i sta si, pa se traze razlozi zasto ga mrzis, prvo ce pokusati skontati tvoju nacionalnu pripadnost, ako ne odgovaras onda si "donji", onda ce se gledati odakle si, ako si van sehera onda ga mrzis jer si provincijalac, a ako si iz sehera a ne navijas za pitare tu si ga opet izduv'o, dalje ce se gledat zasto ga kritikujes, ako je zbog nekog igraca onda se gleda odakle je taj igrac te ga vecinom njegovi sugradjani brane, tu ga opet duvas jer je selektor UPRAVU sto ga poziva, ako ga kritikujes zbog taktike/formacije onda ce ti lijepiti rasturanje Lihtenstajna i Litve te se faliti nekim rekordom bodova i golova
ako slucajno kazes da ne mozemo prismrdit nekoj jacoj repci tu ce uglavnom sutiti ili se busati sa remijem u Francuskoj te razbijanjem strasne Grcke
uglavnom ako imas neke kritike zadrzi ih za sebe ili budi spreman na sve al' bukvalno SVE
vec popljuvani forumas
;)
:D , ovo podebljano bi prosirio, da u sustini ima dosta ljudi koji ga kritikuju, stim da moras racunati na zestoku odbranu Safeta od Virtual, adriano_leite, harishp i Henderson, to su takozvani Papetoljubci :D .
Ako njih prezivis, onda si dio foruma, i trazi sebi svoj klan. To je kao Hunger games-The tributes of Panem, ratno stanje dje moras imati svoj klan ako hoces prezivjeti :D . Stim da nikada nisi sam, uvijek ima podrske sa svih strana ;) .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 28 nov 2013, 16:15

Jarane nisu ovdje samo problem oni koji brane i psuju Papeta, nego i oni koji napadaju sve redom. Pocnu od Avdije, Zahe, Visce, pa malo preko Salihovica, pa Mikseta sve do Vede, Dzeke i onda Papeta. Neki udaraju ko maksi po diviziji, i tu se da viditi koliko su to ustvari frustrirani, usamljeni, neuspjesni i glupi ljudi. Zfrava kritika je uvjek OK, ali kritika nije kad kazes da je neko panj ili da nezna da potrci 10 m sa loptom, to samo ukazuje manjak intelekta te osobe da se izrazi i svati neke stvari.

toliko od mene (dosad se niko nije naso da kaze nesto protiv, jer znaju da sam u sustini u pravu) :mrgreen:

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 28 nov 2013, 16:18

DonCorleone je napisao/la:
vec popljuvani forumas
;)
:D , ovo podebljano bi prosirio, da u sustini ima dosta ljudi koji ga kritikuju, stim da moras racunati na zestoku odbranu Safeta od Virtual, adriano_leite, harishp i Henderson, to su takozvani Papetoljubci :D .
Ako njih prezivis, onda si dio foruma, i trazi sebi svoj klan. To je kao Hunger games-The tributes of Panem, ratno stanje dje moras imati svoj klan ako hoces prezivjeti :D . Stim da nikada nisi sam, uvijek ima podrske sa svih strana ;) .
Gdje ces zaboraviti Elegantnog :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 nov 2013, 16:25

velez_mostar je napisao/la:
harishp je napisao/la:
aqarius je napisao/la:Evo čitam post od ovog Numna,pa čovjek je dao dosta realnu situaciju što se tiče igračkog kadra(možda malo pregrubo i ne baš za sve),ali ko bi nam onda igrao...što reče neko ispred ja se pravo nasikirao,haman da mi repka omrzne(zezam se naravno ovo za omrzne)...,
I sa takvim igrackim kadrom od prvog kola do zadnjeg na prvoj poziciji u kvalifikacijama.Sto nam se nikad do tada nije desilo.Realno situisano.
Realno situisano???WTF??Izgleda da redovno pogledas pressicu sa Susicem, imate slican vokabular.
Oh mlada neiskusna nevista se satro uvrijedi na citiranje a onda se sama namjesti.Podrzavas Ciru i yebavanje javno matera protivnicima.Vokabular ti u tim momentima odjednom pase.Ne kaze se dzabe da bi objasnio nekome moras se spustiti na njegov nivo.
Mozda zato voka uzmes sebi a bular uceras takvima k'o ti, Kurleonima ili slicnima .I svi zadovoljni.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 28 nov 2013, 16:38

harishp je napisao/la:
harishp je napisao/la:
aqarius je napisao/la:Evo čitam post od ovog Numna,pa čovjek je dao dosta realnu situaciju što se tiče igračkog kadra(možda malo pregrubo i ne baš za sve),ali ko bi nam onda igrao...što reče neko ispred ja se pravo nasikirao,haman da mi repka omrzne(zezam se naravno ovo za omrzne)...,
I sa takvim igrackim kadrom od prvog kola do zadnjeg na prvoj poziciji u kvalifikacijama.Sto nam se nikad do tada nije desilo.Realno situisano.

Realno situisano???WTF??Izgleda da redovno pogledas pressicu sa Susicem, imate slican vokabular.
Oh mlada neiskusna nevista se satro uvrijedi na citiranje a onda se sama namjesti.Podrzavas Ciru i yebavanje javno matera protivnicima.Vokabular ti u tim momentima odjednom pase.Ne kaze se dzabe da bi objasnio nekome moras se spustiti na njegov nivo.
Mozda zato voka uzmes sebi a bular uceras takvima k'o ti, Kurleonima ili slicnima .I svi zadovoljni.
Cirina jedina dobra stvar je sto je kaparisao Begovica, da je cekalo Papeta bilo bi pitanje da li bi momak uopste branio za nas.Ne znam koliko se sjecate da su begovic i Susic imali par nesuglasica na pocetku.2-3 puta je odbio doci na okupljanje repke,a nakon toga izjavio i da se nece odazivati u repku dok je Susic selektor,Kasnije su ipak izgladili stvar i Bega se vratio u repku.Sve nesto mislim da je u tom periodu imao pravo zaigrati za Kanadu da bi zaigrao.cisto iz nekog inata,sto nebi bilo dobro ni po njeg ni po nas.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 nov 2013, 16:44

Begovic nije toliko blesav pa da ''zaigra konacno'' za A selekciju Kanade.Jer sanse za odlazak na svjetsko prvenstvo sa Kanadom bilo bi mu slicno kao i sa Litvanijom.Ona njegova spika je bila samo pucanj u prazno i zayebavanje i jedne i druge strane,nista drugo.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 nov 2013, 17:08

Sušić: "Od mene niko ne može da traži da obećam plasman u drugi krug, a ako postoji takav, evo ja mu već sada prepuštam mjesto selektora. Pa čak i u varijanti žrijeba Anonimusa, Kolumbija bi nam bila rival koji je blizu nivoa Argentine ili Brazila, namučili bi nas Kamerunci i Kostarikanci, ali i to je bolje nego da su nas gurnuli u grupu".

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 nov 2013, 17:21

harishp je napisao/la: Oh mlada neiskusna nevista se satro uvrijedi na citiranje a onda se sama namjesti.
harishp je napisao/la:Mozda zato voka uzmes sebi a bular uceras takvima k'o ti, Kurleonima ili slicnima .I svi zadovoljni.
Ovo ide u best of...
:lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 28 nov 2013, 17:28

harishp je napisao/la:Begovic nije toliko blesav pa da ''zaigra konacno'' za A selekciju Kanade.Jer sanse za odlazak na svjetsko prvenstvo sa Kanadom bilo bi mu slicno kao i sa Litvanijom.Ona njegova spika je bila samo pucanj u prazno i zayebavanje i jedne i druge strane,nista drugo.
Stipu ti to, covjek je sjedio na klupi u zvanicnom mecu i samo je nasa sreca sto kanadski selektor nije iskoristio priliku da ga kaparise za sva vremena.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 nov 2013, 17:34

Goalgetter je napisao/la:Sušić: "Od mene niko ne može da traži da obećam plasman u drugi krug, a ako postoji takav, evo ja mu već sada prepuštam mjesto selektora."
Eto doktori nauka, formacija i youtube klipova. Rodni list i dvije slike u džep i pravac Ferhadija br. 30.
Voli te tvoje Sarajevo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 nov 2013, 17:35

TMovac je napisao/la:
harishp je napisao/la:Begovic nije toliko blesav pa da ''zaigra konacno'' za A selekciju Kanade.Jer sanse za odlazak na svjetsko prvenstvo sa Kanadom bilo bi mu slicno kao i sa Litvanijom.Ona njegova spika je bila samo pucanj u prazno i zayebavanje i jedne i druge strane,nista drugo.
Stipu ti to, covjek je sjedio na klupi u zvanicnom mecu i samo je nasa sreca sto kanadski selektor nije iskoristio priliku da ga kaparise za sva vremena.
Kaparis'o bi ga k'o i mi Grafita Dzekinog i Misketovog ahbaba.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 28 nov 2013, 17:40

DonCorleone je napisao/la:
vec popljuvani forumas
;)
Ajde iskreno odgovori, da li gringo i velez_mostar pisu konstruktivne kritike?

Mes Que Un Club!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 28 nov 2013, 17:51

harishp je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
Kaparis'o bi ga k'o i mi Grafita Dzekinog i Misketovog ahbaba.
o cemu ti? Grafite nikad nije igrao za nas,niti je imao osnova igrati za nas.Dok je Bega igrao mladje selekcije Kanade i sjedio u zvanicnoj utakmici A repke Kanade na klupi.Da ga je selektor uveo samo na sekund u toj utakmici mogli bi mi pricati borbene.
Zadnja izmjena: TMovac, dana/u 28 nov 2013, 17:54, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.