Hahah ajd ne provaljuj se vise svega ti. Jel ti znas koliko je primao? Nemoj lagat beze nikakve koristi od toga nemas,lik amaterski ugovor moze imat samo ili da platimo naknadu za treniranje Partizanu,ovo mu je kao neka proba bila. Ovako vam laz istina postane najveca plata i raskid amaterskog ugovora haha nisu raskinuli vec mu istekao amaterski ugovor,nije ljjepo lagatFrancescoTotti je napisao/la:Raskinut ugovor.Rinuka je napisao/la:gdje je otisao onaj Krajsnik??
Primao je platu najvecu od svih u akademiji a bio prosjek.
Bog sami zna ko je tu koliko dobar. Jer ocito da je taj sistem potpisivanja i raskidanja ugovora dobro uigran!!
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Rastoder .Kadusic i Osmanovic na spiaku U-21 .Catakovic nije ni u jednoj reprezentaciji.U redu za za Kadusica i za Rastodera zasluzili su,ali ovaj nema mjesta u nasoj u-19 medju prvih jedanaest i on u reprezentaciji.Ovi selektorri su prava mafija .
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
Zagor je u pravu amaterski mu ugovor istekao ali meni žao opet kažem šteta je mlad je bio a nije loš.zagor1987 je napisao/la:Hahah ajd ne provaljuj se vise svega ti. Jel ti znas koliko je primao? Nemoj lagat beze nikakve koristi od toga nemas,lik amaterski ugovor moze imat samo ili da platimo naknadu za treniranje Partizanu,ovo mu je kao neka proba bila. Ovako vam laz istina postane najveca plata i raskid amaterskog ugovora haha nisu raskinuli vec mu istekao amaterski ugovor,nije ljjepo lagatFrancescoTotti je napisao/la:Raskinut ugovor.Rinuka je napisao/la:gdje je otisao onaj Krajsnik??
Bog sami zna ko je tu koliko dobar. Jer ocito da je taj sistem potpisivanja i raskidanja ugovora dobro uigran!!
Sarajevo ljubavi moja!
tako je pogrešno sam se izrazio , znaš na šta mislimaleksandar_veliki je napisao/la: Morali biste platiti naknadu za treniranje ne odstetu jer nije imao profi ugovor.

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Kolika je otprilike ta naknada?DenchiNL je napisao/la:tako je pogrešno sam se izrazio , znaš na šta mislimaleksandar_veliki je napisao/la: Morali biste platiti naknadu za treniranje ne odstetu jer nije imao profi ugovor.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
E sa tim sam upoznat, recimo Graovac kad je prelazio u Zrinjski, ta naknada je iznosila 30-ak hiljada za klubove iz nase lige a iznosila bi 300.000 da je isao recimo u Njemacku ili Italiju. Cudni mehanizmi zastite maticnih klubova.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Pojma nije imao,nije mogao za U-19 nikako da zaigra.Jednostavno svi u ovoj selekciji na njegovim pozicijama su troduplo bolji.sekac je napisao/la:Zagor je u pravu amaterski mu ugovor istekao ali meni žao opet kažem šteta je mlad je bio a nije loš.zagor1987 je napisao/la:Hahah ajd ne provaljuj se vise svega ti. Jel ti znas koliko je primao? Nemoj lagat beze nikakve koristi od toga nemas,lik amaterski ugovor moze imat samo ili da platimo naknadu za treniranje Partizanu,ovo mu je kao neka proba bila. Ovako vam laz istina postane najveca plata i raskid amaterskog ugovora haha nisu raskinuli vec mu istekao amaterski ugovor,nije ljjepo lagatFrancescoTotti je napisao/la: Raskinut ugovor.
ŠTA SE OVO DEŠAVA
svake godine od FIFE dobiju upute, ima veze sa rejtingom zemalja , evo ti tabela iz 2014:aleksandar_veliki je napisao/la:To je FIFA-in zakon, ali mislim da nacionalni savezi odredjuju visinu vezanu za prelaske izmedju bh. klubova. Dakle, drugacije je ako ide odavde u inostranstvo ili dolazi iz inostranstva nama.Sabinho je napisao/la: Kolika je otprilike ta naknada?
[url]http://www.nogomet..plus.net/Portals/0/EasyGalleryImages/1/479/naknade.jpg[/url]
kategorije su
1-5 FIFA rejting = 1 Kateg
6-20 = II Kateg
21-39 = III kateg
ako se nešto nije promjenilo u međuvremenu..... ugl. fina cifra
p.s. -iznos se množi sa godinama provedenim u klubu....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- FrancescoTotti
- Kontakt:
DenchiNL je napisao/la:za njega se trebala platiti odšteta jer je Partizanov junior...igrom nije opravdavao toliku odštetu....FrancescoTotti je napisao/la:Raskinut ugovor.Rinuka je napisao/la:gdje je otisao onaj Krajsnik??
WtfDenchiNL je napisao/la:za njega nema velike odštete jer nije imao profi ugovor nego amaterski(1godišnji)....trebao je preći u profi kad/da smo mi platili odštetu za njega...FrancescoTotti je napisao/la:Raskinut ugovor.Rinuka je napisao/la:gdje je otisao onaj Krajsnik??
što se nije desilo i ende

@zagor sta ti mislis da je moj posao da sjedim i izmisljam stvari? Koji je tvoj problem.
Ako te bas zanima bujrumbpitaj @dusku koliku je Krajisnik imao platu, od njega sam i ja saznao.
Na meni ne pokusavaj lijecit svoj kompleks!
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Ne moras biti genije da skontas da Kramar, Deni, Cezar i Emerson ce biti za nase uslove fino isplaceni da bi bili otjerani! Dovedeni su prosli prelazni rok, ovaj vec odlaze. Kramar ima ugovor do 2018, sto se njega tice on ga moze i presjediti, nama je podvaljen maksimalno. Ja kad sam pisao prije njegovog dolaska da je levatina, ovdje sam ispljuvan i ispade nisam momku dao sansu. I tu isto nije trebalo biti genije da skontas da je momak balvan.zagor1987 je napisao/la:Samo jedno pitanje jel ti konkretno znas da ce ih isplatiti? Znam da neki traze raskid na svoju stetu,il se dogovore za dosta manje jer hoce da igraju a kod nas nece igrat. Nemojte biti naivni ko ce im dati ciste papire i isplatiti cifru iz ugovora pa niko nije lud,ako mu vec mora sve isplatiti onda nek bude tu jos 3 godine i nek gleda sa tribina isto ti dodje. Oni koji nece tako da raskinu ugovor na svoju stetu oni ce sigurno ostati kod nas do krajajoker90 je napisao/la:Zabio nam ga je Miodrag da valja, sve sto je doslo sa njim ce biti otjerano, ali ce im biti isplaceno sve za raskid.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
@duska, neka si se vratio na forum i nadam se da ces tu i ostati.
Svaka cast na naposanom (po)duzem postu,vidi se da si informisan i da se razumijes u fudbala.
Ako moze jedno pitanje:-koliko ti zaista,iskreno vjerujes da ce se nesto slicno onome sto si napisao i desiti u praksi,mislim na onaj dio vezan za jacanje ekipe i strucnog staba???
Svaka cast na naposanom (po)duzem postu,vidi se da si informisan i da se razumijes u fudbala.
Ako moze jedno pitanje:-koliko ti zaista,iskreno vjerujes da ce se nesto slicno onome sto si napisao i desiti u praksi,mislim na onaj dio vezan za jacanje ekipe i strucnog staba???
Toti nisam pricao o plati to je jedno vec o raskidu,njemu je ugovor istekao bio je tu kao mlad igrac i nada,dosao da se pokaze i nije zadovoljio i to je to,necemo od toga sad praviti kao da se za raskid milioni platili malo rucnu spustiti nece nam nista biti
Upravu si,al postoji raskid na obostranu stetu,niko nije lid da ti da otkaz i sve isplati,imas dvije opcije da uzmes raskid na svoju il obostranu stetu il tribine do kraja ugovora kao Bekic i Simeunovic u Zrinjskom,druga je stvar sto su nam uvalili Kramara i slicne njima je grijeh i jednu platu dati Cezar nprjoker90 je napisao/la:Ne moras biti genije da skontas da Kramar, Deni, Cezar i Emerson ce biti za nase uslove fino isplaceni da bi bili otjerani! Dovedeni su prosli prelazni rok, ovaj vec odlaze. Kramar ima ugovor do 2018, sto se njega tice on ga moze i presjediti, nama je podvaljen maksimalno. Ja kad sam pisao prije njegovog dolaska da je levatina, ovdje sam ispljuvan i ispade nisam momku dao sansu. I tu isto nije trebalo biti genije da skontas da je momak balvan.zagor1987 je napisao/la:Samo jedno pitanje jel ti konkretno znas da ce ih isplatiti? Znam da neki traze raskid na svoju stetu,il se dogovore za dosta manje jer hoce da igraju a kod nas nece igrat. Nemojte biti naivni ko ce im dati ciste papire i isplatiti cifru iz ugovora pa niko nije lud,ako mu vec mora sve isplatiti onda nek bude tu jos 3 godine i nek gleda sa tribina isto ti dodje. Oni koji nece tako da raskinu ugovor na svoju stetu oni ce sigurno ostati kod nas do krajajoker90 je napisao/la:Zabio nam ga je Miodrag da valja, sve sto je doslo sa njim ce biti otjerano, ali ce im biti isplaceno sve za raskid.
Nije bas toliko 300 milja Resic se spominjao za Bazel kad smo pljuvali da pustamo igrace mada ih ne mozes zastiti amaterskim ugovorom i naknada je bilja meni se cini 30 milja kao i za ovog naseg bivseg igraca kad je otisao,ovaj sto igra u Doboju kod KaknjaSabinho je napisao/la:E sa tim sam upoznat, recimo Graovac kad je prelazio u Zrinjski, ta naknada je iznosila 30-ak hiljada za klubove iz nase lige a iznosila bi 300.000 da je isao recimo u Njemacku ili Italiju. Cudni mehanizmi zastite maticnih klubova.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Jesam ja mozda taj koji tebe proziva za sve sto napises??zagor1987 je napisao/la:Toti nisam pricao o plati to je jedno vec o raskidu,njemu je ugovor istekao bio je tu kao mlad igrac i nada,dosao da se pokaze i nije zadovoljio i to je to,necemo od toga sad praviti kao da se za raskid milioni platili malo rucnu spustiti nece nam nista biti
Mozda nisu milioni njemu isplaceni, ali saberi ukupan broj igraca koji nisu utakmice odigrali u klubu i ugovori su im raskidani nakon pola godine pa onda se zamisli!
Ako i dalje mislis da izmisljam stavi me na ignore i ne citaj sta pisem!!!
Toti ugovori su raskidani na obostranu stetu vitaj dta pisem. Tatomirovic npr je mogao da sjedi do kraja ugovora na tribinama,al covijek nije zelio i raskinuo na obostranu il svoju stetu i potpisao za finski klub inace bi sjedio na tribinama sad,to je iz njegovih usta i nikakve velike pare za raskid,pa kontam da je i sa drugim slican slucaj bio mada ne znam iz prve ruke za ostale pa necu ni da pricam
I nek nam je bog na pomoci sa Hurticem kao trenerom,bice vjerovatno bolno njegovo ucenje i prvi koraci sa prvim timom
mislio sam na naknadu za treniranje a pisao odšteta, jer je meni to isto u glavi , tj. plaćanje cifre za igrača....FrancescoTotti je napisao/la: Wtf![]()
![]()
![]()
iako mu je amaterski ugovor , opet dobije neki iznos ala odštetu...zbog izjava u medije itd.
Istekap mu je ugovor igrao za platu i to je toDenchiNL je napisao/la:mislio sam na naknadu za treniranje a pisao odšteta, jer je meni to isto u glavi , tj. plaćanje cifre za igrača....FrancescoTotti je napisao/la: Wtf![]()
![]()
![]()
iako mu je amaterski ugovor , opet dobije neki iznos ala odštetu...zbog izjava u medije itd.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Jel treba da vam napravim listu igraca (pro igraca!) koji nisu odigrali pet utakmica u klubu da bi vi bar jednom prestali branit lose poteze uprave ?