FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

19Tuzla87
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la 19Tuzla87 » 23 avg 2012, 10:50

Negdje sam čuo da tim može igrati u PL samo ako ima najmanje 2 tribine,jel to tačno?

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 23 avg 2012, 11:10

sloboda mozda i ostvari plasman u PL na terenu, medjutim s nagomilanim dugovima tesko da ce dobit' licencu za takmicenje, pogotovo sto niko iza kluba ne stoji... ni opstina, a vala ni sponzora nema... dugovi su visemilionski i bez nekog radikalnijeg reza, novih i finansijski mocnijih ljudi sloboda ce se tesko izvuc' iz mocvare zvana 1.Liga FBiH... desavanja u gracanici su normalna pojava u ovom rangu takmicenja i bice 'kradja', lomljave i svega ostalog u svakom kolu...

slobodi trebaju pare za izmirenje dugova, za plate igracima (s rekreativcima i neiskusnom djecom se u 1.ligi FBiH ne moze biti prvi), za kupovinu utakmica (protivnici, sudije, delegati).. bez para nema nista, a ne nazire se odakle bi pare mogle doc'... ako neko misli da ce postenom igrom doci do premijer lige grdno se vara...konkurencija pri tome nije nimalo naivna... iza vecine klubova stoje sponzori, opstine i u ovom momentu sloboda sigurno nije favorit za povratak u PL, ma koliko ime bilo zvucno... pogotovo sto ce svi klubovi imat' motiv vise da pobijede slobodu...

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 avg 2012, 11:22

amho je napisao/la:sloboda mozda i ostvari plasman u PL na terenu, medjutim s nagomilanim dugovima tesko da ce dobit' licencu za takmicenje, pogotovo sto niko iza kluba ne stoji... ni opstina, a vala ni sponzora nema... dugovi su visemilionski i bez nekog radikalnijeg reza, novih i finansijski mocnijih ljudi sloboda ce se tesko izvuc' iz mocvare zvana 1.Liga FBiH... desavanja u gracanici su normalna pojava u ovom rangu takmicenja i bice 'kradja', lomljave i svega ostalog u svakom kolu...

slobodi trebaju pare za izmirenje dugova, za plate igracima (s rekreativcima i neiskusnom djecom se u 1.ligi FBiH ne moze biti prvi), za kupovinu utakmica (protivnici, sudije, delegati).. bez para nema nista, a ne nazire se odakle bi pare mogle doc'... ako neko misli da ce postenom igrom doci do premijer lige grdno se vara...konkurencija pri tome nije nimalo naivna... iza vecine klubova stoje sponzori, opstine i u ovom momentu sloboda sigurno nije favorit za povratak u PL, ma koliko ime bilo zvucno... pogotovo sto ce svi klubovi imat' motiv vise da pobijede slobodu...
Kad nam je nacelnik Jasmin Imamović qarina od covjeka! Pravi on Film festival, a za sport yebe se njega!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

19Tuzla87
Kontakt:

Post Postao/la 19Tuzla87 » 23 avg 2012, 11:24

amho je napisao/la:sloboda mozda i ostvari plasman u PL na terenu, medjutim s nagomilanim dugovima tesko da ce dobit' licencu za takmicenje, pogotovo sto niko iza kluba ne stoji... ni opstina, a vala ni sponzora nema... dugovi su visemilionski i bez nekog radikalnijeg reza, novih i finansijski mocnijih ljudi sloboda ce se tesko izvuc' iz mocvare zvana 1.Liga FBiH... desavanja u gracanici su normalna pojava u ovom rangu takmicenja i bice 'kradja', lomljave i svega ostalog u svakom kolu...

Znači prema ovome što si napisao,Sloboda treba da "kupi" 30 utakmica da bi 100% ušla u PL,odn.bilo koji klub iz 1.Federalne?

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 23 avg 2012, 11:32

19Tuzla87 je napisao/la:

Znači prema ovome što si napisao,Sloboda treba da "kupi" 30 utakmica da bi 100% ušla u PL,odn.bilo koji klub iz 1.Federalne?
ides u krajnost.. nigdje ja nisam napisao da treba kupit' svih 30 utakmica, ali bodove na strani sigurno neces dobit iskljucivo na kvalitet (koji je u ovom momentu u slobodi takodjer upitan), vec parama... da se razumijemo i posteno sudjenje se u 1.ligi FBiH kupuje...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 23 avg 2012, 12:31

to vjerovatno stoji, pisao sam o tome cim smo dosli iz Gracanice, da ti treba 11 igraca da se i pobiju ako treba te pare da kupis sudiju da ti ne iskljucuje igrace kad ti njih udaras i uticajni ljudi koji ce stojati iza kluba( ocekivati pobjedu i posteno sudjenje u gradu ciji nacalnik sjedi na klupi mozemo samo mi,jos pred izbore :D ) ....jedina nasa olaksavajuca okolnost je sto nam cini se ne treba para da kupujemo tekme koje igramo kuci pa KAD BI IMALI TOG NOVCA sve bi mogli usmjeriti na gostovanja..isto tako treba i 2-3 kluba sa kojima smo dobri da nam puste vani, jbg ne poznajem razvoj situacije u ovoj ligi ali smatram da bi uz sve pobjede kuci 20-ak b sa gostovanja mozda bilo dovoljno( to je 2 pobjede kod prijatelja, 3 kupljene tekme i 1-2 da nesto otkines).
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 23 avg 2012, 12:48

sa koliko je bodova usla gradina u PL prosle sezone...mozel neko zakacit nkolko je to otprilike bodova potrebno kuci a koliko sa strane da se donese
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 23 avg 2012, 12:56

Evo sad čitam kako hoće da srede grbavicu i u tom projektu učestvuje i vlada federacije i vlada kantona sarajevo i Bh telecom kako bi napravili stadion po standardima fife i uefe.
A kod nas Općina Tuzla sama gradi stadion. očit primjer kako niko neće da Tuzla ima bilo šta vrijedno :x :x

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 23 avg 2012, 13:02

ma korektno je bilo sve u Gracanici osim sudjenja, ponavljamo se k'o papagaji, I PREZVAKALI SMO TU TEMU, nit je ko htio pravit incidente sa ljudima koji nisu zasluzili nit je bilo incidenata sa ljudima koji nisu zasluzili, nikakvih provokacija posebno po gradu itd itd ja sam rekao davno i meni je tako "k'o kod kuce" zbog bruku raje koju znam..sad ti naravno imas ljudi kojima je prvo gostovanje pa se malo nabriju pa kontaju svi su protiv njih, idu pravit sranja( pa pobjec cim se zakuha) itd itd al toga uvijek ima, isto kao papgaj ponavljam - bitno je ponasanje ekipa koje se nesto pitaju...

eh sad sto se tice terena tu se situacija okrece, Bratstvo je ekipa koja ce vjerovatno biti u vrhu tabele i bod tu bi nas izdvojio od ostalih konkurenata koji ce vjerovatno ispusiti dole, i hajde ok Sisa i Ibrak su trebali profesionalnije reagovati, ali se cudim sto niko ne postavi onaj snimak kad se JASNO vidi da niko nije bio ni blizu igraca Bratstva kad je pao kod gola, uzrok svega sto se desilo je NEOPRAVDANO ponisten gol, i na ovim snimcima se vidi sta je bilo poslije, al me cudi sto niko od nasih nije postavio onaj izanaliziran usporen snimak mislim da je sa Tuzla-grad koji volim gdje se jasno vidi da nikog nije bilo ni blizu igraca Bratstva kad je pao kod gola.

isto tako i Nuće je uvijek bio nas, poslije Musica najbolji lijevi bek sto je igrao u Slobodi , uvijek se borio, a vidio sam kad smo dali gol na stadionu koliko ustvari simpatizera smo mi imali dole tako da i ja se slazem sa ovim sto iz Bratstva smiruju nepotrebne tenzije, ali opet kazem svi gledamo posljedicu, a niko nece da postavi uzrok toga, a na onom snimku se jasno vidi da je gol cist ko suza, jos na tuzlarij.ama ima zumirano da je lopta presla gol liniju, dakle sve jasno.

ps ovo za stadion je sramota, jos im Tuzla bastion vlasti i SDp-a, treba im je.at mater na izborima pa nek grade grbavice, TK najvise pretplatnika nikad nece docekati reprezentaciju, grad sam gradi stadion bagra neda ni marke da bi sad gradili telecom arenu, ma goni ih u pm sve, ovaj komitet po nas sve gori i gori kako vrijeme odmice....i kaze sto je situacija takva kakva jest, sto se sve vise omladine lozi na onu tad zajebanciju "drzava Tuzla",nije to nista kako ce bit ako ova gov.na generalno nastave da se ponasaju samo kao da je Sarajevo BIH, ne treba ni meni takva BiH, a kako tek onda ocekivat od Srba i Hrvata da grade istu.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 23 avg 2012, 13:04

Recimo da bi nam trebala 62 boda bez osvrta na rivale ..mislim da je to neka granica za ulazak u elitu.
Sve zavisi koliko će bodova osvojiti Jedinstvo, jer mislim da su oni jedini konkurent za ulazak u PLBiH.

Možda 55 bodova bude dovoljno, al' da budemo tu negdje sa Jedinstvom, ili 62 kako sam napisao da budemo sigurni kao prvi.
Zadnja izmjena: JTS, dana/u 23 avg 2012, 13:07, ukupno mijenjano 1 put.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 23 avg 2012, 13:35

djulba je napisao/la:Evo sad čitam kako hoće da srede grbavicu i u tom projektu učestvuje i vlada federacije i vlada kantona sarajevo i Bh telecom kako bi napravili stadion po standardima fife i uefe.
A kod nas Općina Tuzla sama gradi stadion. očit primjer kako niko neće da Tuzla ima bilo šta vrijedno :x :x
Ma boli nas ****, mi ćemo na kaficu, kao kad su protesti bili, ha ya. ;)
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 23 avg 2012, 13:49

Imate temu u vezi stadiona i tamo se raspravljajte, ne znam koji vam je vise, pa kad god udjem na temu uvjek neka rasprava nista lijepo da procitam o svom klubu, ovaj forum je postao bas seljacki.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 23 avg 2012, 16:45

Da ba ljudi o cemu vi pisete i razmisljate, pa klub nam propada u teskoj sitaciji je pravo a vi o tome :( :( stvarno ne mogu da vas shvatim al nikako.

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 23 avg 2012, 16:51

Sta se bunite koji krc? Pa nebi nikad da nam se ovako izgradi stadion pod uslovom da moramo mjenjat ime pa NIKAD !

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 avg 2012, 16:52

fukara87 je napisao/la:Da ba ljudi o cemu vi pisete i razmisljate, pa klub nam propada u teskoj sitaciji je pravo a vi o tome :( :( stvarno ne mogu da vas shvatim al nikako.
Pa necemo se mi oglasavati sta je u klubu. Sto saznam napisem. Gdje su tuzlanski asovi, gdje je Jasmin faraon...
Jedino mogu kazem da jedva da pobjedimo Simin Han kao domacini. Nema se sta dobro reci kada se utakmice u drugoj ligi gube. Neki ce misliti, haj bice dobro. Hoce al' u qurcu, isto sam govorio kada se Slobodi spremala karta za odlazak u drugu ligu. Problem je sto ljudi ne vjeruju da se Sloboda moze zadrzati dugo u ovoj drugoj ligi. Moze i te kako. Izgubimo li jos tri utakmice adio ŠlPL!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 23 avg 2012, 16:57

bagrcavi je napisao/la:Pa ko bi vama gradio stadion ? Šta vi to imate da vam treba bolj i veći stadion ? Zavalili su se što su i ovo počeli.
Treba nama bolji stadion i bice ga al ce se zvat i dalje TUSANJ ;)

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 23 avg 2012, 16:58

Yebo bas vise faraon i ostali, pa pojedini navijaci Slobode su stvarno postali dosadni stim, kad ce te vec jednom doci pameti i reci da nas nije Jasmin zayebo i da nam nije on upropastio klub nego neki Sabovici , Bajramovici, Mesanovici, Bukvarevici itd. Hocete stadion a klub nam igra 1.ligu Federacije ma dajte, umjesto da nesto pokrenemo u vezi kluba mi ovdje pametujemo i raspravljamo se na forumu sa drugim navijacima a to nam ne treba vjerujte mi .

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 23 avg 2012, 17:04

Vjerujte mi ja prvo zelim Fk Slobodu u Premijer ligi da je stabilan klub i da se borimo za Evropu i onda mogu da razmisljam ja kao navijac Slobode o stadionu Tusanj.

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 23 avg 2012, 17:06

fukara87 je napisao/la: stadionu Tusanj.
JEL SAD JASNIJE?

19Tuzla87
Kontakt:

Post Postao/la 19Tuzla87 » 23 avg 2012, 17:19

DRUGA LIGA DRUGA LIGA SMIJU NAM SE SVI,SVJESNI NISU DA ĆEMO SE OPET VRATITI :!:
Zadnja izmjena: 19Tuzla87, dana/u 23 avg 2012, 17:20, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.