Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Sparsi i Bukva su ista sorta, uvali svog "najbitnijeg" igrača, nek bude kapiten i nek se forsira, prodati se mora...
Šta je Bukva sve u A reprezentaciji uradio da Musa bude broj 1, mada ga sada Juka yebe kad se vrati...
Sparsi su "savjetovali" Biberovića da odmah ode....
Saopštenje je užas...
Šta je Bukva sve u A reprezentaciji uradio da Musa bude broj 1, mada ga sada Juka yebe kad se vrati...
Sparsi su "savjetovali" Biberovića da odmah ode....
Saopštenje je užas...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Ma ja sam iz Tuzle i trebalo bi me radovati kad vidim ovoliko igraca Slobode (i u A timu, i u U18), ali realno sve je to tanko skroz. Dedajic je prenizak da bi nesto ozbiljno napravio u karijeri. Ima dobro vodjenje lopte, ali cesto zna biti bezidejan, a sut mu nije Bog zna kakav. Subasic je odlican u odbrani i mozda ga je zbog toga poveo. Omerovic je premekan, a kao takav nema sta ponuditi ni u napadu, ni u odbrani.Bassha je napisao/la: Nesto se vjerovatno desava na relaciji savez - Spars, vjerovatno zele da im se indirekno svete za Biberovica. Ali mene cudi ovoliko igraca Slobode u repkama, a ruku na srce malo tko zasluzuje mjesto.
Sta mislis da li su Hrvati shvatili da se Matkovic se ne razvija pravim putome i da od njega nece biti ono sto ocekuju pa su odustali od borbe za njega i okrenuli se nekim drugim kojim dolaze
Ma ili je to, ili je on dosao u neki sukob s trenerom ili vec s nekim tamo i onda je ispao iz njihovih kombinacija. Sumnjam da je nesto trece u pitanju, tj. da je u njemu proradila ljubav prema BiH.

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
sta se ocekuje danas....kakvi su spanci??jel se moze ispod 20 razlike??
otpisom kamenjasa mi izgleda nemamo igraca koji moze isporucit 15ak poena.ovaj bi to mogao samo na snagu....
iz nekog razloga vazda brkam ovog vojina ilica i micica....ovaj potonji je puno veci talenat i vjerovatno naredni projekat sparsa nakon sto su prodali bibera
kamenjas ako je veliki talenat nece propast.ovo mu moze biti i lekcija i motiv.....volio bi da ga vidim na djelu, ali sta je tu je.dogodine u aba 2 ligi bi morao biti na nivou od 10-ak poena...citao sam kako selimovic najavljuje forsiranje mladih, na centru su samo on i refik basic,imace finu minutazu
ako ispadnemo u b diviziju,sigurno da najvecu krivicu snosi dzidic....obzirom na politicku situciju mozda mu je to i cilj.j.ebu nas gdje god mogu,pa sto ne bi i ovdje....da se bosna sto vise sroza i usput ogadi svima pa i bosnjacima
vezano za matkovica,ne vjerujem da se neko iz saveza probudio iz dubokog sna i ganja neku patriotsku pricu...prije ce biti da traze puno ispod stola od hrvatskog saveza......da su patriote ne bi pustile biberovica,alarmirali bi cijelu javnost i upozorili sta se sprema.
hrvati vjerovatno nemaju potrebu da trose puno zetona,imaju mladih centara na bacanje....za matkovica je bitno sacekat koliko ce izrasti pa da se mogu pravit neke ozbiljnije projekcije....ne bi bilo lose ni da se presalta na PF,ima takvu gradju,mogao bi dominirat kao pokretljiva cetvorka
u hrvatskoj je lagano dominirao na juniorskom prvenstvu....ubrzo cemo saznati koliko je to relevantno.... uprkos tome sto je 2001 godiste

otpisom kamenjasa mi izgleda nemamo igraca koji moze isporucit 15ak poena.ovaj bi to mogao samo na snagu....
iz nekog razloga vazda brkam ovog vojina ilica i micica....ovaj potonji je puno veci talenat i vjerovatno naredni projekat sparsa nakon sto su prodali bibera
kamenjas ako je veliki talenat nece propast.ovo mu moze biti i lekcija i motiv.....volio bi da ga vidim na djelu, ali sta je tu je.dogodine u aba 2 ligi bi morao biti na nivou od 10-ak poena...citao sam kako selimovic najavljuje forsiranje mladih, na centru su samo on i refik basic,imace finu minutazu
ako ispadnemo u b diviziju,sigurno da najvecu krivicu snosi dzidic....obzirom na politicku situciju mozda mu je to i cilj.j.ebu nas gdje god mogu,pa sto ne bi i ovdje....da se bosna sto vise sroza i usput ogadi svima pa i bosnjacima

vezano za matkovica,ne vjerujem da se neko iz saveza probudio iz dubokog sna i ganja neku patriotsku pricu...prije ce biti da traze puno ispod stola od hrvatskog saveza......da su patriote ne bi pustile biberovica,alarmirali bi cijelu javnost i upozorili sta se sprema.
hrvati vjerovatno nemaju potrebu da trose puno zetona,imaju mladih centara na bacanje....za matkovica je bitno sacekat koliko ce izrasti pa da se mogu pravit neke ozbiljnije projekcije....ne bi bilo lose ni da se presalta na PF,ima takvu gradju,mogao bi dominirat kao pokretljiva cetvorka
u hrvatskoj je lagano dominirao na juniorskom prvenstvu....ubrzo cemo saznati koliko je to relevantno.... uprkos tome sto je 2001 godiste
Nek je on frizuricu napravio i nabio mišić neki da koju curicu zbari, a sto nema pojma o kosarci boli ga tuki (Hrštić)
Djeca lopte ne znaju prevest 

3 playmakera se izredala sva trojica vec barem po 2x izgubili loptu na prevođenju ili yebenom obicnom driblingu koji svaki playmaker radi prilikom postavljanja napada
upalim stream kod 13-26..ovaj neki prco play gubi loptu na po centra, tj krade mu je spanac i lagano polaze..nakon par sekundi isti lik kod naseg kosa baca loptu u ruke spancu za novi lagani kos...a ja brze-bolje ugasim stream:-)
Ovi Spanci su zabilu vise trica za poluvrijeme nego nasa seniorska reprezentacija u cijelim kvalifikacijama. 
Matkovic je odlican i s Kamenjasem bi bio jedan od najboljih centarskih tandema na prvenstvu. Djakovic je takodjer trebao biti tu, jer je vec ocigledno da su neki zalutali ovdje. Ramljak se prefise forsira, a mali ni loptu ne zna da prenese. Mislim da to Dedajic ipak puno bolje radi.

Matkovic je odlican i s Kamenjasem bi bio jedan od najboljih centarskih tandema na prvenstvu. Djakovic je takodjer trebao biti tu, jer je vec ocigledno da su neki zalutali ovdje. Ramljak se prefise forsira, a mali ni loptu ne zna da prenese. Mislim da to Dedajic ipak puno bolje radi.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
da nije matkovica ovo bi bilo 60+ razlike... ne mogu vjerovati sta nam uradise od reprezentacije dusmani drzave...
i cuj kamenjas kaznjen zbog ishrane... da nije ovaj ustasiodni magarac po uzoru na onu bradatu spodobu kojoj ne zelim ni napisati ime kao ni ovom magarcu tjerao igrace da jedu svinjetinu pa se kameni pobunio?

i cuj kamenjas kaznjen zbog ishrane... da nije ovaj ustasiodni magarac po uzoru na onu bradatu spodobu kojoj ne zelim ni napisati ime kao ni ovom magarcu tjerao igrace da jedu svinjetinu pa se kameni pobunio?

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
-
- Kontakt:
za nase:
matkovic 22, ilic 13, ramljak 12, bosnjak 6, dedajic 5,...
"nasi" za tudje:
planinic 15 za hr i ilic 9 za srb
matkovic 22, ilic 13, ramljak 12, bosnjak 6, dedajic 5,...
"nasi" za tudje:
planinic 15 za hr i ilic 9 za srb
Nema te nacije osim Amerikanaca koja bi i dalje bila konkurentna u jednoj generaciji da ostane bez 3 - 4 najveća talenata, a onda još i onog jedinog koji ostane igrati za tu državu trener potjera dva dana pred prventvo!
I dalje mi nije jasno zasto su Turci uzeli Biberovica. Momak je talenat to razumijem, ali imas dva NBA krila trenuntno koja ce ti nositi reprezentaciju sljedecih par godina. Sta ce ti jos jedno krilo, istog profila. Znam sigurno da nemaju ni jednog pleja za buducnost, zato su pokusali Gegica na isti fazon, Fener pa pasos, roditelji obezbjedeni. Izgledaju samo ove sa porijeklom iz Sandzaka ganjaju 

Bratanovic na U18 EP B divizije za 21 minutu imao 21 pts (10/15 iz igre, 1/3 za tri), 5 skokova, 2 asistencije i 3 blokade.
Momak je godinu dana mladji od ovog uzrasta. Prije tacno godinu dana je skrenuo paznju na sebe, a od tada ga bukvalno niko od ovih nasih debila nije kontaktirao, iako je on govorio da bi igrao za nas.
Momak je godinu dana mladji od ovog uzrasta. Prije tacno godinu dana je skrenuo paznju na sebe, a od tada ga bukvalno niko od ovih nasih debila nije kontaktirao, iako je on govorio da bi igrao za nas.

-
- Kontakt:
Bosna i Hercegovina – Poljska 91:82 (30:26, 15:17, 17:09, 29:30)
Bosna i Hercegovina: Špago 2, Huseinović 13, Đaltur 2, Gatarić 16, Halilčević 14, Kusmuk 10, Pilav 5, Jovanović, Dragojević 2, Malešević 2, Đokić 7, Gobović 5, Curović 13.
Bosna i Hercegovina: Špago 2, Huseinović 13, Đaltur 2, Gatarić 16, Halilčević 14, Kusmuk 10, Pilav 5, Jovanović, Dragojević 2, Malešević 2, Đokić 7, Gobović 5, Curović 13.
-
- Kontakt:
sta je sa micicem...ne igra euro u16 ?
pogledao sam maloprije reprizu....ocekivano sve...nemamo nikog spolja ko moze zabit tricu.uzasno fali biberovic mamu mu j.ebem....ovaj ilic je odigrao kao stetocina...dovoljno je vidjet procente suta i broj uzetih suteva.nije mi jasno da ovaj begic dobije prednost u odnosu na radaka ili karica
pozitivno je da je matkovic odigrao iznad ocekivanja....ako dobijemo njega za buducnost i usput izborimo opstanak,na konju smo...bez obzira hoce li mali postat visoko krilo ili centar
pogledao sam maloprije reprizu....ocekivano sve...nemamo nikog spolja ko moze zabit tricu.uzasno fali biberovic mamu mu j.ebem....ovaj ilic je odigrao kao stetocina...dovoljno je vidjet procente suta i broj uzetih suteva.nije mi jasno da ovaj begic dobije prednost u odnosu na radaka ili karica
pozitivno je da je matkovic odigrao iznad ocekivanja....ako dobijemo njega za buducnost i usput izborimo opstanak,na konju smo...bez obzira hoce li mali postat visoko krilo ili centar
Karlo nije nikakvo iznenađenje, već sam spominjao njegov učinak na završnim turnirima Hrvatske U19 i U17
Jedino je iznenađenje kako se on zapravo našao u dresu BiH, moje je mišljenje da iz Saveza ovaj put, u njegovom slučaju, ko zna zašto, nisu po običaju dali ispisnicu Hrvatskoj na srebrenom pladnju već naprotiv, a on nije jedan od onih koji ako ne mogu igrati za Hrvatsku ili Srbiju radije neće igrati ni za koga nego za BiH(ima i takvih primjera).
Generacija 2000. je svakako slaba i u najboljem slučaju sa D. Ilićem i Kamenjašom je opet za samo opstanka u diviziji A, dok bi generacija 2001. sa Biberogluom i Bratanovićem, uz Matkovića i ostale, zasigurno mogla i do polufinala u svojoj dobnoj kategoriji.
Za Biberoglua je sramota prvenstveno same porodice, dok za Bratanovića prvenstveno nepostojeće skautske službe Saveza na čijem radaru se trebao naći još i prije prve službene utakmice za U16 Belgiju. Iako, možda je za nadati se tome utopistički, mogla je i njegova porodica kontaktirati Savez i reći da imaju talentovanog klinca a njihova želja je da isključivo igra za BiH. Najlakše je reći poslije urednog nastupa za drugu državu: "Eto niko nas nije kontaktirao a igrao bi za BiH".
U nekom mom idealističkom svijetu roditelji bi u djecu od malena usađivali vrijednosti da sve rade za Bosnu i Hercegovinu, ali izgleda da ih više odgaja po principu: "Gledaj ti sebe i svoj džep, nek je tebi dobro, dobro a Bosnu ko ****". I opet takvi ne propuste uvijek istaći da "vole oni Bosnu, ali...".
Nedavno je odigrano finale U19 prvenstva(1999. i mlađi) Hrvatske(Cedevita - Šibenik 78 - 74) a Matković je imao 9 poena, 9 skokova i 3 faula za 20 minuta. Recimo Bajo i Jordano koji su 1999. godište su imali po 15 poena u toj utakmici i bili najefikasniji kod Vitamina.
U polufinalu(Cedevita - Cibona 103 - 87) imao je učinak od 9 poena, 8 skokova za 14 minuta. Jordano 22 poena, Bajo 18. Njih dvojicu ističem jer su nam dobro poznati i poredeći učinke možemo otprilike vidjeti šta možemo očekivati od Matkovića, koji je 2001. godište.
U finalu U17 prvenstva(2001. i mlađi) Hrvatske(Cedevita - Cibona 84 - 69) Matković je imao 18 poena, 11 skokova i 4 faula za 23 minute.
Jedino je iznenađenje kako se on zapravo našao u dresu BiH, moje je mišljenje da iz Saveza ovaj put, u njegovom slučaju, ko zna zašto, nisu po običaju dali ispisnicu Hrvatskoj na srebrenom pladnju već naprotiv, a on nije jedan od onih koji ako ne mogu igrati za Hrvatsku ili Srbiju radije neće igrati ni za koga nego za BiH(ima i takvih primjera).
Generacija 2000. je svakako slaba i u najboljem slučaju sa D. Ilićem i Kamenjašom je opet za samo opstanka u diviziji A, dok bi generacija 2001. sa Biberogluom i Bratanovićem, uz Matkovića i ostale, zasigurno mogla i do polufinala u svojoj dobnoj kategoriji.
Za Biberoglua je sramota prvenstveno same porodice, dok za Bratanovića prvenstveno nepostojeće skautske službe Saveza na čijem radaru se trebao naći još i prije prve službene utakmice za U16 Belgiju. Iako, možda je za nadati se tome utopistički, mogla je i njegova porodica kontaktirati Savez i reći da imaju talentovanog klinca a njihova želja je da isključivo igra za BiH. Najlakše je reći poslije urednog nastupa za drugu državu: "Eto niko nas nije kontaktirao a igrao bi za BiH".
U nekom mom idealističkom svijetu roditelji bi u djecu od malena usađivali vrijednosti da sve rade za Bosnu i Hercegovinu, ali izgleda da ih više odgaja po principu: "Gledaj ti sebe i svoj džep, nek je tebi dobro, dobro a Bosnu ko ****". I opet takvi ne propuste uvijek istaći da "vole oni Bosnu, ali...".
I ne bi se čudio da Biberoglu i narednu sezonu ostane u BiH, odnosno u redovima Sparsa koji su pokazali da i sami nemaju dobre namjere prema košarkaškoj reprezentaciji. To bi bio neki vrhunac bezobrazluka 

Slazem se, sto nikada niko od njih kada dobije poziv od zemlje gdje zivi ne nazove savez i kaze dobio sam poziv, da li ce te mi ga vi uputiti
A ne prihvatiti savez igrati u sarajevu u16 prvenstvo i onda kada te novinari pitaju, ti bi rado igrao za BiH
A ne prihvatiti savez igrati u sarajevu u16 prvenstvo i onda kada te novinari pitaju, ti bi rado igrao za BiH
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Drape je napisao/la:I ne bi se čudio da Biberoglu i narednu sezonu ostane u BiH, odnosno u redovima Sparsa koji su pokazali da i sami nemaju dobre namjere prema košarkaškoj reprezentaciji. To bi bio neki vrhunac bezobrazluka
To nije uredu slazem se, medjutim Sparsi su privatni tim i iznad svega im je vazana licna zarada.
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.