Rekonstrukcija stadiona u BiH

Vorovus
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Vorovus » 08 sep 2025, 19:51

Reflektorski stubovi stigli danas u Doboj, stope i izolacija su uradjeni ranije. Od oktobra ce po svemu sudeci svi premijerligasi imati reflektore sto je, u neku ruku, istorijski poduhvat za ligu.
Jos kad bi se uradio hibrid u Bijeljini i Prijedoru, onda bi svih 10 klubova imalo i reflektore i hibridni teren.

slika

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 08 sep 2025, 19:54

Super je ovo. Svaka cast.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 08 sep 2025, 22:09

UtdBiH21 je napisao/la:
08 sep 2025, 13:11
phillies je napisao/la:
08 sep 2025, 12:32
Ma kakvo samostalno finansiranje, ne bi imao za kifle onda :D Nije u dobrim odnosima sa kantonalnom vlascu, i gleda gdje god moze da napravi situaciju.
Ima jos posla do rusenja, a i kad krene rusenje, radice se tribina po tribina.
Logicki gledano, kad krene rusenje, cisto sumnjam da ce UEFA dozvoliti igranje na tom stadionu, i da ce Grbavicu prijaviti za domace utakmice. A opet ni to ne moze dok se jug Grbavice ne napravi. Sad hoce li se cekati da se taj projekat zavrsi, ili se mogu utakmice reprezentacije igrati ako je stadion gradiliste, ne znam.
Mislio sam da samo on hoce da bude na potpisivanju a ne za finansiranje ispravio sam :D , jer nemoguce da to samo grad bez kantona uradi al eto pronaslo se rjesenje, valjda bude sve gotovo do kad je receno jer kako se kod nas radi mi cemo bit prezadovoljni i ako se zakasni 2-3 godine :D , valjda UEFA progleda kroz prste kad se budu rusile juzna i sjeverna tribina pa ih sakrit ko na jugu grbavice :D i jel ima ima igdje ikakav dizajn kako bi stadion mogao izgledati ?
Ma nece biti problema nikakvih sto se tice tribine..Crna Gora je redovno igrala u Podgorici a stadion se gradio.. Samo da hoce krenuti sa izgradnjom..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 08 sep 2025, 22:11

AvantiBL je napisao/la:
08 sep 2025, 14:36
avenija je napisao/la:
08 sep 2025, 12:19
AvantiBL je napisao/la:
08 sep 2025, 11:35

Koji je sljedeći korak, nakon potpisivanja?
Projekat koji plaća vlada ZDK.
Dozvole koje sredjuje grad.
Znaš li postoji li neki "predprojekat" ili se tek treba od nule projektovati?
Postoji idejni projekat,mislim da ce se tek sad krenuti nakon potpisivanja sa izradom glavnog projekta.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 08 sep 2025, 22:27

Jesu li ono napokon poceli s gradnjom tribine Pod Bijelim brijegom u Mostaru? Ona desna strana kao da postavljju stepenice.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 09 sep 2025, 16:39

avenija je napisao/la:
08 sep 2025, 15:26
AvantiBL je napisao/la:
08 sep 2025, 14:36
avenija je napisao/la:
08 sep 2025, 12:19

Projekat koji plaća vlada ZDK.
Dozvole koje sredjuje grad.
Znaš li postoji li neki "predprojekat" ili se tek treba od nule projektovati?
Ima ali hajde sa sačekamo sutra pa ćemo cuti sve iz prve ruke.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/u-zen ... /250909131

"prvi korak je financiranje izrade idejnog projekta" ... :D :mrgreen: elem daleko su dogurali

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 09 sep 2025, 16:43

zaostrog je napisao/la:
08 sep 2025, 13:09
phillies je napisao/la:
08 sep 2025, 12:32
Ma kakvo samostalno finansiranje, ne bi imao za kifle onda :D Nije u dobrim odnosima sa kantonalnom vlascu, i gleda gdje god moze da napravi situaciju.
Ima jos posla do rusenja, a i kad krene rusenje, radice se tribina po tribina.
Logicki gledano, kad krene rusenje, cisto sumnjam da ce UEFA dozvoliti igranje na tom stadionu, i da ce Grbavicu prijaviti za domace utakmice. A opet ni to ne moze dok se jug Grbavice ne napravi. Sad hoce li se cekati da se taj projekat zavrsi, ili se mogu utakmice reprezentacije igrati ako je stadion gradiliste, ne znam.
Mogu se igrati, samo se zatvori jedna tribina. Imaš stadion u Mostaru koji je gradilište, pa se evo igraju utakmice u UEFA takmičenjima.

S ovim razvojem stadiona u Hercegovini, meni je i dalje stravično nenormalno da se ne aplicira za organizaciju UEFA Euro U19. Isti se igra u državama poput Malte, Estonije, Armenije, a mi imamo mogućnost to strašno jednostavno organizovati i dobiti s ovim stadionima u Hercegovini. Postoji odlična putna infrastruktura, postoji međunarodni aerodrom, a stadione možeš da biraš (Gabela, Široki, Posušje plus Vrapčići i Bijeli Brijeg). Plus postoje super uslovi za treninge (Međugorje, Karačić-Musa, Rodoč, Blagaj). Većina već dobra, neke stvari iskoristiti da se još malo dotjeraju (natkrivanje u Posušju, ovi kampovi, završavanje u Mostaru). Štaviše, mogu uključiti i Trebinje ako hoće oba entiteta.
Da definitivno se mora priznati da je Hercegovina razvila ozbiljnu fudbalsku Infrastrukturu. To pokazuje i broj klubova u Pl BiH pa tako imamo siroki brijeg, zrinjski,velez,posusje u pl BiH te gosk koji je stalno u vrhu prve lige federacije ili u Pl.
Ja ne razumijem kako savez nije odlucio da gradi neki kamp u medjugorju gdje bi se mogle i evropske sudije pripremat i nasi klubovi i reprezentacije. To je nevjerovatno kakvi ljudi sjede u savezu.
Osim toga Kamp na nekoj planini,idealno bi bilo oko olova ili kladnja izgraditi jos jedan kamp za pripremu na visini za ljetnu sezonu,pa svi klubovi idu u julu jedan dio na pripreme u austriju 😅.
Ljudi u Hercegovini za razliku od ljudi U BiH shvacaju fudbal kao biznis i shvatili su da bez ulaganja u Infrastrukturu nema uspjeha. Pa siroki brijeg gradi trening kamp,nesto sto npr u Slobodi iz TZ koja je veci klub,dolazi iz veceg grada,ima vise navijaca,vece mogucnosti nije ni u planu narednih 20 godina. Celikovci pricaju da bi kao mogli izgraditi isti ali sve je to na dugom stapu. Velez je takodje ulozio pare u terene u blazuju ili gdje vec da prva ekipa ima dobre uslove,nesto kao trening kamp.
Nadam se da ce i ljudi u bosni shvatiti da moraju imati bolje uslove i da ce tako imati kvalitet. Nemoguce je da gracanica nema stadiona sa 5-6 hiljada natkrivenih sjedista,reflektore,hibridni teren i barem 2-3 pomocna terena. O bihacu da ne pricam,travnik,bugojno,kakanj,tesanj, Gorazde... Koliko nasih gradova nema ovu Infrastrukturu a industrija u svim je jaka. Zasto se ne radi sa privatnicima na izgradnji infrastrukture? Pa i U njemackoj se svi stadioni zovu po firmama koji su sponzori. Sto to ne ide i kod nas?

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.