FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

GalileoGalilei
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la GalileoGalilei » 03 mar 2022, 14:13

1921boy je napisao/la:
03 mar 2022, 13:59
let3 je napisao/la:
03 mar 2022, 13:29
1921boy je napisao/la:
03 mar 2022, 13:22

Žuti ker ponovo jaše. I nakon svega ponovo traži razloge da prikrije nedostatak svog trenerskog znanja i okrivi nekog drugog. 8 mjeseci je imao za rad sa Laportom i kaže kako on nije imao vremena za adaptaciju.
Žuto govedo ne treba puno komentarisati, on je pokazao da je 0 od trenera 0 od čovjeka, ali zadnja rečenica mu je na mjestu.
Pitanje koje novinari moraju postaviti Laporti - kako to da Barca ne može dati ni pola plate Messiju (sjetimo se da je pristao na upola manju platu), a onda odjednom dovedu Ferrana za 55 miliona. Onda žuto govedo postavlja logično pitanje da li je Messi zaista morao otići.
Koliko sam ja upratio, Ferran je na odgođeno plaćanje. Prva rata je tek početkom naredne godine/sezone (barem se tako pisalo) a do tada ćemo se sigurno baš, baš konsolidovati. Bez obzira na to što je prihvatio smanjenje plate za 50% opet je to puno novca. Po meni je bolje ovako, nego da je ostao. Koliko god ga cijenio i poštovao sa njim u ekipi, morate priznati da smo timski stagnirali i samo gledali gdje je Messi da prvo njemu lopta ide pa onda šta on odluči. Sad je to potpuno drugačija priča, cijela ekipa učestvuje u igri i kreiranju prilika. A i realno prije ili kasnije se ovo moralo desiti, kroz dvije, tri godine ili sada. Po meni je puno bolji tajming što je to baš ova sezona, sa Koemanom svakako nismo imali neke pretjerane ambicije, Xavi je došao, La Masija je u prvom planu, igrači napreduju, navijači zadovoljni (barem ovim dijelom pod Xavijevim vodstvom) a još uvijek ima šanse da se spasi sezone i uzme trofej (jedini koji nedostaje u kompletnoj kolekciji).

Ovo je neko moje viđenje situacije.
Sve si fino rekao, slažem se u potpunosti.

Koliko god nama Messi bio drag i koliko god da smo bili razočarani, nekad se moralo prelomiti. Da smo još na to čekali dvije godine, ista bi reakcija bila, jer niko neće da se odrekne takve legende. Izgleda da je to bila odlična odluka ljetos i tako da se sad može fino nastaviti graditi ekipa.

Opet kažem, veliki plus ako se dovedu ovi free agenti, jer Christensen, Azpi i Kessie su dobri igrači. Kessija nešto toliko ne mirišem, ali i da bude flop, nije velika šteta. Također, Gayu kad bi uspjeli završiti, bio bi pun pogodak.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 mar 2022, 14:24

1921boy je napisao/la:

Koliko sam ja upratio, Ferran je na odgođeno plaćanje. Prva rata je tek početkom naredne godine/sezone (barem se tako pisalo) a do tada ćemo se sigurno baš, baš konsolidovati. Bez obzira na to što je prihvatio smanjenje plate za 50% opet je to puno novca. Po meni je bolje ovako, nego da je ostao. Koliko god ga cijenio i poštovao sa njim u ekipi, morate priznati da smo timski stagnirali i samo gledali gdje je Messi da prvo njemu lopta ide pa onda šta on odluči. Sad je to potpuno drugačija priča, cijela ekipa učestvuje u igri i kreiranju prilika. A i realno prije ili kasnije se ovo moralo desiti, kroz dvije, tri godine ili sada. Po meni je puno bolji tajming što je to baš ova sezona, sa Koemanom svakako nismo imali neke pretjerane ambicije, Xavi je došao, La Masija je u prvom planu, igrači napreduju, navijači zadovoljni (barem ovim dijelom pod Xavijevim vodstvom) a još uvijek ima šanse da se spasi sezone i uzme trofej (jedini koji nedostaje u kompletnoj kolekciji).

Sve se slažem.
Samo način na koji je Messi otišao je katastrofa. Na brzinu ga spakovaše i otjeraše, ko da je Čigrinski ili Adriano otišao a ne najveci fudbaler svih vremena koji je toliko toga dao Barci. Malo zaplakao pred kamerama i hajd vozi za Pariz. I tako da se rastanu Barca i Messi :oops: Laporta mi se tu zgadio kao nikad :puke: još je lagao u kampanji da ce Messi ostati.

Sjetimo se kako su ispraćeni Xavi i Iniesta za vrijeme Bartomeua, kako dolikuje takvim veličinama, a pogledaj kako Laportina uprava Messija ispratiše, ko da ispračaju ratnog zločinca na let za Hag. Sramota.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 03 mar 2022, 14:31

salkan je napisao/la:
03 mar 2022, 13:11
MoodyHank je napisao/la:
03 mar 2022, 12:47
salkan je napisao/la:
03 mar 2022, 12:21

Kad god dodjes ovde, pises neosnovane optuzbe i cista sr.anja. Ja sam svoje tvrdnje obrazlozio visekratno, a i sinoc. Koji si ti kar ovde? Neka policija ili neki wannabe mudroser? Odj:ebi od mene pod hitno, jer zanimljiv si samo kad si vulgaran. Prosipaj svoje kvazifilozofije bibcima, a ne meni. Treba da ustanes u stav mirno kad se spominje moje ime.
:shhh:
Zamal' ti ne rekoh šta treba uraditi kad se spomene tvoje ime, čuj Salkan. :rol:

Prosipam svoju filozofiju bibcu (čitaj tebi). Kad god pišeš ovdje, toliko nebuloza nalupaš da je to za ne vjerovati. Čuj Keita bolji od Kessieja. Kessie ima snage za trčati dvije uzastopne utakmice, a ni tehnički uopšte nije loš, kad na to dodaš da bi došao besplatno, to je low-risk high-reward transfer, nešto kao Depay.

Ti ne argumentuješ, napisao si da je De Bruyne taj. To nije argument. Žućo igra najlošiju sezonu dosad, u očitom je padu forme, plus ulazi polako u ozbiljnije godine. Dodaj na to činjenicu da je dugoročno vezan City ugovorom, odnosno činjenicu da bi se moralo platiti 100+ miliona, plus plata koju Barcelona ne može priuštiti i izvučeš zaključak da ti on ne treba. Eh, to je argument, glupane. :wave:
Retarde iz vanjske ćenife:
Kessie je seljacki igrac i kao takav nema prodju u onome sto ce Barca ponovo postati. Ovaj klub je uvijek preferirao prefinjene igrace, a ne grmalje. Ne ocekujem da ces taj dio razumjeti, ali for the sake of the argument, idiote nekulturni.
Ako moram objasnjavat BILO KOME zasto je DeBruyne TAJ, ispisujem se sa ovog pdfa.
Sto se tice finansijske strane transfer politike, siguran sam da ce Uprava kontaktirat jednog tokmaka poput tebe za savjet. Ne tokmaka, nego tokmačinu par excellance.
Ponavljam: bice para i ugled se ponovo vraca, slazem se da klub treba dovesti vrhunskog igraca, ali uvijek DeBruyne ispred Haalanda. DeBruyne protiv Cheltenhama pretrci 13 kilometara sa 30 punih godina, namjesti tri gola, da jedan i pogodi tri precke, glupsone ucmali. Veci je profesionalac od bilo kojeg nadobudnog supertalenta.
A centarfori iz Juzne Amerike su ti koji uglavnom imaju vrlo dobre/odlicne karijere u Barseloni.
Pozdravljam lakse oboljele vijuge u tvojoj bundavi, dragi kolega.
:D
Konjino mongoloidna, moderni fudbal se kreće u pravcu da ti trebaju fizički dominantni igrači, a ne samo tehnički prefinjeni. Tehniku kod igrača možeš razviti do određenog stepena i poboljšati, fizičke predispozicije ne možeš, imbecilu. Zato Riqui Puig koji je tehnički izuzetno prefinjen ne igra, a Gavi i Nico koji imaju motoriku i snagu (Nico) igraju, krembilu.

Centarfori iz Južne Amerike koji direktno dođu u Barcelonu iz Južne Amerike ne uspijevaju, zadnji primjer je Keirrison, prije njega recimo Saviola, maloumniče. Svi koji su imali dobre karijere su se prvo brusili u nekom evropskom klubu (Suárez, Romario, Ronaldo), ali naravno da ti toga nisi svjestan, jer si debil.

Ne kažem da me iko iz uprave treba kontaktirati za finansije, samo da klub nema novca da plati 100+ miliona i 20+ miliona godišnju platu De Bruynea koji je u padu forme i postajaće samo gori, moronu zaostali. Naročito ne na poziciji koja je solidno pokrivena.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 03 mar 2022, 14:34

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 03 mar 2022, 14:46

GalileoGalilei je napisao/la:
03 mar 2022, 14:13
Opet kažem, veliki plus ako se dovedu ovi free agenti, jer Christensen, Azpi i Kessie su dobri igrači. Kessija nešto toliko ne mirišem, ali i da bude flop, nije velika šteta. Također, Gayu kad bi uspjeli završiti, bio bi pun pogodak.
Ja vjerujem da je sa njima trojicom već sve dogovoreno. Dobri su igrači sigurno, ne možemo puno izgubiti sa njima ali zato možemo puno, puno dobiti.

Što se tiče lijevog beka tu ima više opcija - Gayá, Grimaldo, Angeliño i Alonso. Angeliño ima ugovor do 2025. i njega ćemo teško dovesti. Gayi, Grimaldu i Alonsu ističu ugovori na ljeto 2023. i sasvim su realne opcije. Cifra od 12 miliona za Gayu je sasvim prihvatljiva. Gotivim Gayu mada ne bih imao ništa ni protiv Grimalda i Alonsa.
Rodjeni su pitarske picke!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 03 mar 2022, 14:51

Barcelona će na ljeto tražiti pojačanje na poziciji golmana, tvrdi novinar Adrià Albets. Iako je Marc-André ter Stegen i dalje nezamjenjiv među stativama, sportski direktor Mateu Alemany želi vidjeti jaču konkurenciju od Neta Murare.

Brazilski golman će po završetku sezone vjerojatno napustiti Kataloniju, što će otvoriti mjesto za novi dolazak. Imena koja su interesantna Barçi za sada nisu poznata.
:pray:

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 03 mar 2022, 14:53

Kessie je sve samo nije hrpa misica koja igra bez mozga i nema tehnicke osobine.Klasicni all rounder.Uklopit ce se gdje god ode jer svaki tim treba radilicu uz to da zna lopte.

Nama je recimo igrao onaj Paulinho jako bitnu rolu , Kessije je vec sada duplo bolji igrac nego je onaj ikada bio.

Poredjenje sa Keitom nije uopste u razmatranju.Keita osim dobre igre glavom i solidnih tehnikalija nije imao ni u trecinu jake fizikalije i all round igru kao Kessie.Totalno drugi tip igraca.

Naravno da sam za njegov dolazak.Igrac u najboljim godinama , glavni igrac i dokazan u velikom klubu, dolazi kao free agent.Sta jos ?

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 03 mar 2022, 14:56

Joan Laporta's offer to Erling Haaland:

1st year: €20m.
2nd year: €30m.
3rd year: €40m.
4th/5th year: €50m-€55m.

• Laporta wants a 5-year contract, Raiola wants 3+2.

• Raiola tells Haaland's father that Erling must play for Barça.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 mar 2022, 14:58

Stvar je u tome što ako dođe Kessie, u tom slučaju vjerovatno Nico ispada iz rotacije. Pošto Busi ostaje još jednu sezonu navjerovatnije.
Busquets, De Jong, Pedri, Gavi, Kessie, to bi bila neka rotacija njih petorice iz veze. Besmisleno je gomilati igrače na klupi. Puig je svakako spakovao kofere.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 03 mar 2022, 15:04

1921boy je napisao/la:

Svaki transfer je na odgođeno plaćanje, izuzev onih kad plaćaš klauzulu, tada moraš sve odjednom keširati. Bio je i Coutinhov transfer tako na rate, pa se pisalo da Barca nije na vrijeme platila Liverpoolu ono što duguje.

Nema baš veze ovaj transfer s Messijem. Jednostavno, Messi nije mogao ostati zbog španskih zakona i činjenice da ga Barcelona nije mogla priuštiti. Ne bi bio registrovan i džaba bi uzimao platu.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 03 mar 2022, 15:15

MoodyHank je napisao/la:
03 mar 2022, 14:31
salkan je napisao/la:
MoodyHank je napisao/la:
03 mar 2022, 12:47

Zamal' ti ne rekoh šta treba uraditi kad se spomene tvoje ime, čuj Salkan. :rol:

Prosipam svoju filozofiju bibcu (čitaj tebi). Kad god pišeš ovdje, toliko nebuloza nalupaš da je to za ne vjerovati. Čuj Keita bolji od Kessieja. Kessie ima snage za trčati dvije uzastopne utakmice, a ni tehnički uopšte nije loš, kad na to dodaš da bi došao besplatno, to je low-risk high-reward transfer, nešto kao Depay.

Ti ne argumentuješ, napisao si da je De Bruyne taj. To nije argument. Žućo igra najlošiju sezonu dosad, u očitom je padu forme, plus ulazi polako u ozbiljnije godine. Dodaj na to činjenicu da je dugoročno vezan City ugovorom, odnosno činjenicu da bi se moralo platiti 100+ miliona, plus plata koju Barcelona ne može priuštiti i izvučeš zaključak da ti on ne treba. Eh, to je argument, glupane. :wave:
Kessie je seljacki igrac i kao takav nema prodju u onome sto ce Barca ponovo postati. Ovaj klub je uvijek preferirao prefinjene igrace, a ne grmalje. Ne ocekujem da ces taj dio razumjeti, ali for the sake of the argument, idiote nekulturni.
Ako moram objasnjavat BILO KOME zasto je DeBruyne TAJ, ispisujem se sa ovog pdfa.
Sto se tice finansijske strane transfer politike, siguran sam da ce Uprava kontaktirat jednog tokmaka poput tebe za savjet. Ne tokmaka, nego tokmačinu par excellance.
Ponavljam: bice para i ugled se ponovo vraca, slazem se da klub treba dovesti vrhunskog igraca, ali uvijek DeBruyne ispred Haalanda. DeBruyne protiv Cheltenhama pretrci 13 kilometara sa 30 punih godina, namjesti tri gola, da jedan i pogodi tri precke, glupsone ucmali. Veci je profesionalac od bilo kojeg nadobudnog supertalenta.
A centarfori iz Juzne Amerike su ti koji uglavnom imaju vrlo dobre/odlicne karijere u Barseloni.
Konjino mongoloidna, moderni fudbal se kreće u pravcu da ti trebaju fizički dominantni igrači, a ne samo tehnički prefinjeni. Tehniku kod igrača možeš razviti do određenog stepena i poboljšati, fizičke predispozicije ne možeš, imbecilu. Zato Riqui Puig koji je tehnički izuzetno prefinjen ne igra, a Gavi i Nico koji imaju motoriku i snagu (Nico) igraju, krembilu.

Centarfori iz Južne Amerike koji direktno dođu u Barcelonu iz Južne Amerike ne uspijevaju, zadnji primjer je Keirrison, prije njega recimo Saviola, maloumniče. Svi koji su imali dobre karijere su se prvo brusili u nekom evropskom klubu (Suárez, Romario, Ronaldo), ali naravno da ti toga nisi svjestan, jer si debil.

Ne kažem da me iko iz uprave treba kontaktirati za finansije, samo da klub nema novca da plati 100+ miliona i 20+ miliona godišnju platu De Bruynea koji je u padu forme i postajaće samo gori, moronu zaostali. Naročito ne na poziciji koja je solidno pokrivena.
1. Zasto Puig u ovoj raspravi?
2. Romario i Ronaldo su se GODINAMA brusili u PSVu. Po jednu?
3. Zar si u srodstvu sa BabaVangom pa znas da ce DeBruyne postati sve gori? Njegova pozicija nije pokrivena.

Uglavnom:

Podromanija bb
71350 Sokolac

Plaču za tobom, isprdče nebitni.
Džeri Drejk

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 03 mar 2022, 15:27

let3 je napisao/la:
03 mar 2022, 14:58
Stvar je u tome što ako dođe Kessie, u tom slučaju vjerovatno Nico ispada iz rotacije. Pošto Busi ostaje još jednu sezonu navjerovatnije.
Busquets, De Jong, Pedri, Gavi, Kessie, to bi bila neka rotacija njih petorice iz veze. Besmisleno je gomilati igrače na klupi. Puig je svakako spakovao kofere.
Vidiš ja to tako ne vidim. Minimalno imaš 50 utakmica u toku sezone, povrede, umor, kartoni sve to ima neki utjecaj na ekipu. Recimo zašto bi npr. Busquets morao igrao protiv Levantea i Cadiza koji su zakovani za dno a nakon tog protivnika recimo ideš Realu, Atleticu, Sevilli ili imaš neku jaku utakmicu u LP gdje ti je on potreban. Lakše ga je odmoriti pa da ga imaš full spremnog i odmornog za tu utakmicu nego za Cadiz ili Levante. Busq sam naveo samo kao primjer može biti i Pedri ili FDJ. Širina u ekipi je potrebna apsolutno, potpuno je neispravno forsirati i (ne)odmarati igrače. Vidjeli smo šta se desilo Pedriju, repka, klub, repka, klub i na početku ove sezone dovede do toga da se 2 ili 3x povrijedio za kratko vrijeme i to svaki put nakon oporavka od predhodne povrede.

Nico neće izgubiti svoje mjesto u ekipi sigurno, negdje su njegovi kvaliteti potrebniji nego od Gavija ili nekog drugog veznog igrača. Isto su u nekim utakmicama prije potrebniji kvaliteti Gavija i Pedrija nego Nica i tako. Sve to ima svoje. Ne sumnjam da će Xavi sve to ukomponovati da fercera kako treba.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 03 mar 2022, 15:36

salkan je napisao/la:
03 mar 2022, 15:15
MoodyHank je napisao/la:
salkan je napisao/la:

3. Zar si u srodstvu sa BabaVangom pa znas da ce DeBruyne postati sve gori? Njegova pozicija nije pokrivena.

Uglavnom:

Podromanija bb
71350 Sokolac

Preglup si, zaista mi je žao, ubij se da ne uzimaš zrak nekom ko s njim može učiniti nešto korisno.
Zadnja izmjena: MoodyHank, dana/u 03 mar 2022, 15:37, ukupno mijenjano 1 put.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 mar 2022, 15:37

Haland :ljepota:

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 03 mar 2022, 17:10

MoodyHank je napisao/la:
03 mar 2022, 15:36
salkan je napisao/la:
03 mar 2022, 15:15
MoodyHank je napisao/la:

Uglavnom:

Podromanija bb
71350 Sokolac

Preglup si, zaista mi je žao, ubij se da ne uzimaš zrak nekom ko s njim može učiniti nešto korisno.
Predajem se, pobijedio si
Ti si zaista glup, ali i neizljecivo bolestan
Nadam se da ces umrijet prije mene i da cu ja pritisnuti dugme za spaljivanje tvog lesa.
:ljepota:
Džeri Drejk

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 03 mar 2022, 18:44

Neka konkurencije, uvijek je dobra stvar to nadmetanje. Puiqu se zahvaliti na ljeto, a dovesti Kessija. Xavi se neće odreći Nica, nije lud, jer je momak dobar igrač. Rijetkost je danas naći tako visokog i jakog veznjaka, a uz to da ima veoma dobru tehniku.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 mar 2022, 11:49

24.4 zaostali meč protiv Raya

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 mar 2022, 12:01

Barcelona have reached full agreement with Racing talent Pablo Torre on contract and personal terms. Talks now at final stages between clubs on variables.

Barça are convinced he could be the next Pedri. Born in 2003. Negotiation in progress.
Romano

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 mar 2022, 22:27

Pablo Torre i zvanično novi igrač Barçe B. On će se priključiti ekipi na kraju sezone, a paralelno će raditi i djelovati sa prvim timom. Potpisat će ugovor do 2026. godine uz otkupnu klauzu od 100 miliona. Menadžer mu je Arturo Canales baš kao i Xaviju i još nekim našim igračima.

Transfer je vrijedan 5 miliona a u zavisnosti od razvoja igrača i ispunjenja određenih varijabli može narasti čak i do 20 miliona.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 06 mar 2022, 12:22

Barcelona nije poražena na gostovanju u La Ligi otkako je Ronald Koeman otpušten! Ujedno su fudbaleri Blaugrane od Koemanovog otkaza uspjeli postići barem po jedan gol na svakoj gostujućoj utakmici.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Romariooo i 2 gosta.