Sve si fino rekao, slažem se u potpunosti.1921boy je napisao/la: ↑03 mar 2022, 13:59Koliko sam ja upratio, Ferran je na odgođeno plaćanje. Prva rata je tek početkom naredne godine/sezone (barem se tako pisalo) a do tada ćemo se sigurno baš, baš konsolidovati. Bez obzira na to što je prihvatio smanjenje plate za 50% opet je to puno novca. Po meni je bolje ovako, nego da je ostao. Koliko god ga cijenio i poštovao sa njim u ekipi, morate priznati da smo timski stagnirali i samo gledali gdje je Messi da prvo njemu lopta ide pa onda šta on odluči. Sad je to potpuno drugačija priča, cijela ekipa učestvuje u igri i kreiranju prilika. A i realno prije ili kasnije se ovo moralo desiti, kroz dvije, tri godine ili sada. Po meni je puno bolji tajming što je to baš ova sezona, sa Koemanom svakako nismo imali neke pretjerane ambicije, Xavi je došao, La Masija je u prvom planu, igrači napreduju, navijači zadovoljni (barem ovim dijelom pod Xavijevim vodstvom) a još uvijek ima šanse da se spasi sezone i uzme trofej (jedini koji nedostaje u kompletnoj kolekciji).let3 je napisao/la: ↑03 mar 2022, 13:29Žuto govedo ne treba puno komentarisati, on je pokazao da je 0 od trenera 0 od čovjeka, ali zadnja rečenica mu je na mjestu.
Pitanje koje novinari moraju postaviti Laporti - kako to da Barca ne može dati ni pola plate Messiju (sjetimo se da je pristao na upola manju platu), a onda odjednom dovedu Ferrana za 55 miliona. Onda žuto govedo postavlja logično pitanje da li je Messi zaista morao otići.
Ovo je neko moje viđenje situacije.
Koliko god nama Messi bio drag i koliko god da smo bili razočarani, nekad se moralo prelomiti. Da smo još na to čekali dvije godine, ista bi reakcija bila, jer niko neće da se odrekne takve legende. Izgleda da je to bila odlična odluka ljetos i tako da se sad može fino nastaviti graditi ekipa.
Opet kažem, veliki plus ako se dovedu ovi free agenti, jer Christensen, Azpi i Kessie su dobri igrači. Kessija nešto toliko ne mirišem, ali i da bude flop, nije velika šteta. Također, Gayu kad bi uspjeli završiti, bio bi pun pogodak.