FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

muharenovic88
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la muharenovic88 » 22 apr 2015, 22:24

shzna je napisao/la:Ako neko nađe današnji klip kad smo pjevali pjesmu "Kad dođu teški dani" zamolio bih ga da mi to pošalje. Još me jeza hvata i još su mi suze u očima..

Imaš na klixu

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 apr 2015, 22:27

bojamora je napisao/la:Evo zbog čega mislim da je Odović pogriješio i da nas je to koštalo izgubljene borbe za titulu koja nam se realno ukazala. To je po meni povratak Memije na beka. Sa tim potezom odbrana nije ništa dobila nego možda čak i izgubila a napad i sredina su izgubili jer je naša dobitna kombinacija bila Memija, Bajić, Amir koji se se sjajno uklapaju i poznaju.
Što se odbrane tiče imamo Kvesu lijevo i na štoperu Kosorića koji je zajedno sa Antolovićem došao u pravu formu. Sa Kosorićem može igrati Bogdanović, Zeljković a i Uzelac je pokazao da se na njega može računati. Na desnom beku je za mene najbolji Zeljković a i čola se vrača u formu. To bi bilo to što se tiče odbrane koja je bez Memije na puno večem nivou nego prošlu polusezonu.
Sa Memijom na desnom krilu napad nam je puno ubojitiji a otvaraju se i dodatne mogučnosti. Naime pored Bajića na špicu i Hasanovića na defanzivnom veznom i Amira na centralnom lijevo bi mogao igrati ili Djelmić ili Kokot s tim što onaj drugi ostaje u kombinaciji za ofanzivnog veznog ili polušpica zajedno sa Beganovićem a imamo za vezu i D.Sadikovića što nam daje širinu u kombinacijama i klupi. Imamo još i Vareu Bučana koji mogu odigrati pola sata kad zatreba.
Mislim da je Odović tako razmišljao da sigurno ne bi prosuli ova 4 boda na Grbavici a da ne pričam kako bi to tek Amar iskombinovao i sad bi bili prvi.
a kako smo igrali protiv radnika nego tako? osim što je kosorić bio suspendovan.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 22 apr 2015, 22:32

Veća je greška sto se bespotrebno počelo pričati o nekoj tituli a ti ako misliš da je to realno onda si totalno nerealan..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!

muharenovic88
Kontakt:

Post Postao/la muharenovic88 » 22 apr 2015, 22:35

Pa nije se pričalo zato što je nekome dosadno, nego zato što je tako tabela pokazivala.Kad se uzme raspored do kraja, mi smo imali najbolji.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 22 apr 2015, 22:40

Jes najlakši ako gledaš površno.. Činjenica je da ćeš morati crći za svaki bod do kraja.. Nismo dobili nikog jačeg u ovoj sezoni, imamo najmladji i najneiskusniji sastav i priča o tituli nema smisla i može biti samo kontraproduktivna jer donosi dodatni pritisak tim neiskusnim igračima..

BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 apr 2015, 22:41

jest ako baš gledaš samo raspored, a zanemariš kome ko igra...i ko je na klupi.

bangara
Kontakt:

Post Postao/la bangara » 22 apr 2015, 22:44

Stvarno je bilo ruzno cuti povike sa tribina nakon crvenog kartona, sto zebi, a sto i nasim igracima, podsjeti me na neke ruralne sredine a ne na grbavicu , ne znam ja sam ipak kontao da smo malo kulturniji...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 apr 2015, 22:52

to se jedino danas bolje čulo zato jer se nije navijalo. a toga je bilo i kad smo obarali rekorde i uzimali duplu krunu. i ovdje se pisalo kako napad sa adilovićem ne igra dovoljno lijepo i kako bi pravi napadač zabio 30ak golova opušten

muharenovic88
Kontakt:

Post Postao/la muharenovic88 » 22 apr 2015, 22:55

champions1921 je napisao/la:Jes najlakši ako gledaš površno.. Činjenica je da ćeš morati crći za svaki bod do kraja.. Nismo dobili nikog jačeg u ovoj sezoni, imamo najmladji i najneiskusniji sastav i priča o tituli nema smisla i može biti samo kontraproduktivna jer donosi dodatni pritisak tim neiskusnim igračima..

Sve to stoji,ali isto tako s takvim sastavom mi nemamo poraza u ovoj polusezoni.Zrinjski i Siroki po bod,uzimaju u obzir da si zavrsio sve jace protivnike osim Sarajeva,a bod razlike,naravno da se pricalo o tituli.Sad da li je to realno ili nije,manje je bitno.Da je Hasanović pogodio prazan gol,i da Bajić danas nije bio sebičan, imali bi 80% šanse za titule.MIslim mene titula ne zanima,ali to su činjenica ****.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 22 apr 2015, 23:02

Da je, da je.. U Širokom smo imali sreće, danas nam se to možda vratilo.. Uglavnom svi ovi u vrhu su bili u odredjenoj krizi i mi smo to iskoristili da ostanemo u priključku za vodećima.. Realno imamo najskromniji sastav od vodećih, o klupi da ne pričam.. Moguće je i u takvim uslovima uzeti titulu ali je nerealno i bespotrebno je potencirati tu priču..

BUDI ŽELJO !!!

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 22 apr 2015, 23:11

Sjedim i razmišljam o svemu. Vrtim ovaj klip od danas milion puta. Mislim u sebi, pa Bože, zašto uvijek najbolji ? Sa 14 godina sam ostao bez majke, i tada sam mislio da me više ništa ne može tako pogoditi. A ipak može. Naš rahmetli Mirza, imao je 26 godina, otprilike isto kao i 'Manijaci' . Iako boli ova smrt, moramo ustati i biti jedno, kao nikad do sada. Zar da dopustimo da jedna obična narkomančina uništi sve ovo. Sve ovo što se godinama gradilo ? Možda jeste ubio našeg brata (koji će vječno živjeti u nama), ali nije ubio NAS ! Mi smo ti koji trebamo da se borimo za ovu tribinu! ZA NAŠEG ŽELJU ! To bi i naš Mirza htio. Ne trebamo posustati sada, bez "ispaljenog metka" . Lako je meni otici na sjever ili na jug, ne bojim se ja nikoga. Ali me još više boli kada vidim da nismo jedno. (a danas smo pokazali da JESMO). Zato ovu sezonu prebroditi nekako, a od iduce u nove pobjede nadam se, zajedno sa NAŠIM ŽELJKANOM !
SVI KAO JEDNO, JER MI TO JESMO ! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ !

edit: morao sam ovo napisati, bilo je jače od mene ...
Željezničar živimo !

Nydalen
Kontakt:

Post Postao/la Nydalen » 22 apr 2015, 23:12

Zasto se Kosoric ljuti na Zeljkovica kod gola? Ne mogu da skontam nikako.

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 22 apr 2015, 23:37

Gledam ove penale koji su dosuđeni za Široki i Zrinjski...
Sjeća li se ko da li je nama dosuđen ijedan penal kući ove sezone?
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 22 apr 2015, 23:41

Voljni momenat i zalaganje su bili na vrhunskom nivou, pa u prvom poluvremenu i dobrom dijelu drugog su pojeli teren, Kokot ide glavom na kopačku, Đelimić sa lijeve strane prebaci loptu na desnu stranu terena i stigne njihovog lijevog beka na pola terena, svaki, ali, bukvalno svaki igrač je bar jednom klizeći start napravio i malo su izgorili u svemu tome, istrošili su se a postigli samo jedan gol. Vjerujem da su htjeli dobiti ovu utakmicu više da malo obraduju navijače nego za sebe i tabelu.
Nedostajalo je malo sreće, malo znanja, ali borbe nije i ja im lično nemam šta prigovoriti.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

CARSON

Post Postao/la CARSON » 22 apr 2015, 23:41

Od prvog momenta kad sam ušao na stadion takva je tišina bila da me je strah uhvatio, jako tužan dan na Grbavici kad se skandiralo njegovo ime toliko je boli bilo u glas navijača jeza me hvatala ne znam se najbolje izraziti ali ovaj momenat nikad neću zaboraviti KAD STANE SRCE MOJE I BOG MI SKLOPI OČI,,,, ovaj dio nisam mogao pjevati srce mi je htjelo puci

lazar
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la lazar » 22 apr 2015, 23:42

Nydalen je napisao/la:Zasto se Kosoric ljuti na Zeljkovica kod gola? Ne mogu da skontam nikako.
Sto nije zaustavio loptu

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 22 apr 2015, 23:47

Rios je napisao/la:
MrRiccoli je napisao/la:
Rios je napisao/la:Valjda nam je svima jasno da je ova ekipa sklona oscilacijama,meni bar jeste i pisao sam to i nakon Viteza kao svojevrsno upozorenje.Zbog toga se manuti price o tituli,okrenuti se samo borbi za Evropu,te analizama,pohvalama i kritikama pristupati od utakmice do utakmice,nikako generalizovati nesto.
Danas u prvom poluvremenu smo i igrali dobro donekle.Postignuti rani gol,ona kolosalna prilika Hasanovica,rastrcanost,borbenost,nekoliko lijepih akcija.Medjutim u drugom poluvremenu nas je ocito sustigao umor od subote i doslo je do fizickog pada ekipe.Sa druge strane je stajao protivnik koji je dosao rasterec,lisen svakog pritiska,odigrao agresivno i disciplinovano i dosao do tog gola i na kraju boda.Nasa limitirana klupa dosla jos jednom do izrazaja,izmjene nisu donijele nista posebno,nikakvu svjezinu,nista,a upravo se od izmjena ocekuje nesto kad imas igraca manje na terenu..
Beganovicu ne zamjeram nista,ona dva ekspresna zuta kartona su plod neiskustva i mladosti,jbg..
Malo je nezgodno to sto smo prosuli nova 2 boda kuci u okolnostima kad je borba za Evropu jako tjesna,ali sta je tu je..Slijedi nam izuzetno tesko gostovanje Zvijezdi koja nakon danasnje pobjede vjerovatno ponovo sanja san o ostanu u Pl,nece biti lagano nimalo.. :| Generalno naredno kolo bi moglo ponuditi dosta odgovora obzirom na parove,nadati se samo da ce oni biti najbolji moguci po nas..
Ja tu malo odovicu zamjeram, znam da na klupi imamo nule većinom, ali mislim da je evo odma u drugom trebao početi Sadiković umjesto hadziahmetovica, momak je izvrstan talenat al to ne znači da ga treba forsirati po cijenu svega

Ocito da je Sadikovic van forme cim ga Oda drzi na klupi nekoliko utakmica vec.Danas je dobio cini mi se pola sata i moram ti reci da nisam bas nesto zdovoljan njegovom predstavom :|
Slazem se ništa posebno al je ušao kad smo imali igrača manje, al ako ne ide hadziahmetovica nemaš šta izgubiti ako ubacis sadikovica

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 22 apr 2015, 23:53

RuleHz je napisao/la:Evo jedna stvar neće meni biti jadna kod nekih momaka vaših. Zašto poslije pobjeda neki momci pričaju , odvajamo titulu , a poslije kikseva ma ne kod nas igraju djeca nemamo mi šanse za titulu itd.

Ugl. nemoj ko da pomisli da he ovo neka provokacija im sl. daleko od tog, ali to me zanima ??
Možeš naći jedan takav post?
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

muharenovic88
Kontakt:

Post Postao/la muharenovic88 » 22 apr 2015, 23:57

Kako god bilo danas nije smio vaditi do kraja Kokota i Djelmic. Jedina dva igrača koja mogu nešto napravitI. Čim su njih dvojica izašli ja sam znao da je utakmica završena. Čak sam mislio da ćemo izgubiti. A mogli smo da se Zeba nije zahebavao namjerno,iako nam ga je zabio pravo.Volim ga ali je pichic ispao danas.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 22 apr 2015, 23:59

katakomba je napisao/la:Sjedim i razmišljam o svemu. Vrtim ovaj klip od danas milion puta. Mislim u sebi, pa Bože, zašto uvijek najbolji ? Sa 14 godina sam ostao bez majke, i tada sam mislio da me više ništa ne može tako pogoditi. A ipak može. Naš rahmetli Mirza, imao je 26 godina, otprilike isto kao i 'Manijaci' . Iako boli ova smrt, moramo ustati i biti jedno, kao nikad do sada. Zar da dopustimo da jedna obična narkomančina uništi sve ovo. Sve ovo što se godinama gradilo ? Možda jeste ubio našeg brata (koji će vječno živjeti u nama), ali nije ubio NAS ! Mi smo ti koji trebamo da se borimo za ovu tribinu! ZA NAŠEG ŽELJU ! To bi i naš Mirza htio. Ne trebamo posustati sada, bez "ispaljenog metka" . Lako je meni otici na sjever ili na jug, ne bojim se ja nikoga. Ali me još više boli kada vidim da nismo jedno. (a danas smo pokazali da JESMO). Zato ovu sezonu prebroditi nekako, a od iduce u nove pobjede nadam se, zajedno sa NAŠIM ŽELJKANOM !
SVI KAO JEDNO, JER MI TO JESMO ! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ !

edit: morao sam ovo napisati, bilo je jače od mene ...
Upravo to. I nas brat bi to isto htio da budemo bliži i jači nego ikad i da volimo želju jače nego ikad. Ne smije grupu razbiti jedna obična narkomancina koja uze život našem bratu. Ako je stav da se do kraja sezone nema organizovanog navijanja ja to postujem, al taj period trebamo iskoristiti da vidimo šta je najbolje i da se još više zblizimo ako i radi čega onda radi našeg brata Mirze, da mi dragi Allah podari lijepo Dzennet

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: COYGBiH i 27 gostiju.