Safet Sušić - Pape

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la calcio » 24 nov 2013, 21:30

slika

Pape i Svabo razradjuju talove

kimbo je napisao/la:
calcio je napisao/la:Susic je jedini trener na svijetu koji se kritikuje kada njegova izmjena rijesi utakmicu. Mislim na Slovacku i Hajrovica.
Ovo je stvarno fenomen. :mrgreen:
To je bio potez desperatnog covjeka i najmanje 20 minuta preskasno odradjen. Ubacuje igraca koji je inace i trebao da pocne utakmicu.
Da ga je ubacio 20 minuta ranije mozda bi pobjedili... ne, stani malo. Pa mi jesmo pobjedili!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 24 nov 2013, 21:38

Ovdje opet 2-3 lika vrte jednu te istu pricu. Bolest, bolest, bolest.
15.10 - 15.06 ...

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 24 nov 2013, 21:40

calcio je napisao/la:slika

Stidi se... :oops:
Napisati ovo o covjeku koji nam je spasio fudbal i spustati ga na nivo Usketovih frendova...Previse... :oops:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 24 nov 2013, 21:42

Gringo fakat si naporan. Pa yebemu mater imaš li obraza?
DRUG NEBI TI PUNCA

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 24 nov 2013, 21:45

bagrcavi je napisao/la:Gringo fakat si naporan. Pa yebemu mater imaš li obraza?
Sta cu kad cinjenice "cuce" na svakom cosku...Moram ih prezentirati 8-)
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 nov 2013, 21:46

gringobih je napisao/la:
calcio je napisao/la:slika

Stidi se... :oops:
Napisati ovo o covjeku koji nam je spasio fudbal i spustati ga na nivo Usketovih frendova...Previse... :oops:
Ako iko treba da se stidi to si ti.
U potpisu ti stoji da je Pape propast BIH fudbala a i pticama na grani je jasno da je najodgovorniji i najzasluzniji taj tvoj sa avatara sto je Pape dobio i drugi mandat kao selektor.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 nov 2013, 21:46

gringobih je napisao/la: Stidi se... :oops:
Pa ako Susic pravi talove malo mi je nevjerovatno da njegov sef nista o tome ne zna, cak mu produzuje ugovor.
To jest, ako bi povjerovali u tvoju pricu da nekakvi talovi postoje. Na taj nacin indirektno optuzujes i Osima.
Znaci ti se trebas stiditi. ;)

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 24 nov 2013, 21:51

calcio je napisao/la:
Pa ako Susic pravi talove malo mi je nevjerovatno da njegov sef nista o tome ne zna, cak mu produzuje ugovor.
To jest, ako bi povjerovali u tvoju pricu da nekakvi talovi postoje. Na taj nacin indirektno optuzujes i Osima.
Calco matematika kaze da su 2+2=4
Ako je Uske unistio sa kompanijom nas fudbal, a Safet prijeti sto je Osim skinuo Usketa = Je sta?
Nije ljudi do mene, ja samo ne zelim da se 2+2 presutno odobri kao 5 i to je to...

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 24 nov 2013, 21:57

@gringobih

Gringo druze ne diraj u ikonu i gospodina. Da ga sretnem na ulici poljubio bi mu ruku. Toliki je to covjek i profesionalaac da nece da se mijesa nimalo u izbor igraca. To sam siguran.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 24 nov 2013, 22:00

E, moj gringo ... Koristis tu jednu i jedinu izjavu Susica na temu Usanovic, koja je inaca stara koliko i sam slucaj Usanovic. A, danas je koja godina ... Moze li nize? Ako ti vec argumenti na svakom cosku cuce?

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 24 nov 2013, 22:05

kimbo je napisao/la:@gringobih

Gringo druze ne diraj u ikonu i gospodina. Da ga sretnem na ulici poljubio bi mu ruku. Toliki je to covjek i profesionalaac da nece da se mijesa nimalo u izbor igraca. To sam siguran.
Vidi samo im prezentiram preocite cinjenice, uopste ne "napadam" subjektivno a imam u svakom drugom refreshu psovku koju modovi toleriraju :oops: Sta bi se tek desavalo da se zadamo malo subjektivno pisati....Ne smijem ni misliti... ;)

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 nov 2013, 22:30

gringobih je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Calco matematika kaze da su 2+2=4
Ako je Uske unistio sa kompanijom nas fudbal, a Safet prijeti sto je Osim skinuo Usketa = Je sta?
Nije ljudi do mene, ja samo ne zelim da se 2+2 presutno odobri kao 5 i to je to...
Znaci ovako, po tvojoj prici nas savez je kao neka mafijaska familija i svi su kriminalci, osim glave familije. ;)
Imas bujnu mastu. Uske je proslost, nebitan covjek. Ionako je bio sitna riba, i kao takav je otisao na robiju dok su se krupnije ribe izvukle. Neka se njima bave nadlezne institucije ako zele, za mene su sada skroz nebitni. Bitno je da su dvije legende, Susic i Osim, dosle i dok su oni u savezu ja se ne brinem.

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 24 nov 2013, 22:41

Ivica je veliki gospodin i treba mu dici spomenik velicine 5x5. To je čovjek koji ima novac, znanje a hvala Bogu dragom i moć. Spuštanje na nivo malih alkoholičara i osuđenih kriminalaca je za svaku osudu. Sušić je takođe veliki čovjek koji nas je odveo na SP. Najvjerovatnije da poslije toga odlazi tako da ce pljuvaci dobiti svojih 5 minuta. Rezultate imamo, igru imamo i hvala Bogu svijetlu budućnost. Ostalo me ne zanima 8-)
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 24 nov 2013, 22:47

gringobih je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Gringo ne odustaje od svoga ... Uske, talovi, menadzerski ugovori, Sead, Cocalic, Barbarez. :lol:
Ovo vas boli 8-)

Safet Sušić usprotivio se suspenziji Muniba Ušanovića

Autor: ****
Datum: 2011-05-05 00:00:00
Ušanović je dio moje ekipe, isto kao Borče Sredojević, Elvir Baljić i Tomislav Piplica i nisu ga smjeli suspendirati iza mojih leđa, izjavio je Sušić.
Komitet za normalizaciju Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH suspendovao je jučer bivšeg generalnog sekretara Muniba Ušanovića i bivšeg sekretara za finansije Miodraga Kureša do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka koji se vodi protiv njih pred Sudom BiH.

Prema nekim informacijama, na suspenziji su insistirali FIFA i UEFA, odnosno njihovi emisari Marsel Benz i Eva Pasquier, koji su u prethodna dva dana bili u Sarajevu i sastali se s članovima Komiteta.

Prvu reakciju na ovu vijest dao je selektor fudbalske A reprezentacije BiH Safet Sušić, koji je vrlo brzo saznao za zaključke jučerašnjeg sastanka, naročito onaj koji se tiče suspenzije njegovog saradnika Muniba Ušanovića, koji je do sada obavljao dužnost sekretara za reprezentativne selekcije.

Nije uredu da se odluke o mojim saradnicima donose bez mog znanja. Očito su neki ljudi iz Komiteta pogrešno shvatili uloge koje su im dodijeljene. Ušanović je dio moje ekipe, isto kao Borče Sredojević, Elvir Baljić i Tomislav Piplica i nisu ga smjeli suspendirati iza mojih leđa“, izjavio je Sušić za Avaz dodavši:

“S Ušanovićem nemam nikakav odnos van posla niti s njim imam bilo kakve kombinacije, ali mi je po dolasku na mjesto selektora dao dosta korisnih informacija o fudbalerima. S njim nisam imao nikakvih problema. Ne interesuje me to šta je bilo ranije i kakve su direktive iz FIFA i UEFA. On je dio mog tima. Na ovome ne može ostati“.

Nije selektor bio nezadovoljan samo zbog suspenzije Ušanovića nego i zato što ga niko iz Saveza već sedmicama ne zove da ga informiše o tome šta se dešava. Sušić sljedeće sedmice dolazi u Sarajevo da priprema spisak za kvalifikacionu utakmicu s Rumunijom, a da ne zna ima li ikakvih pomaka s aktivnostima u vezi s ukidanjem suspenzije.

“Generalni sekretar Jasmin Baković nije me u stanju nazvati već mjesec. Ja, kao selektor, nemam pojma šta se dešava. Nisam ja taj koji njega treba zvati i pitati šta je bilo u Beču. Valjda bi on sam mogao nazvati i informirati me o tome. U Sarajevo dolazim sljedeće sedmice i vjerovatno ću imati mnogo toga da kažem“, ljutito je govorio naš selektor.

Baković je bio iznenađen izjavama Safeta Sušića.

“Nema potrebe da sa selektorom polemiziram preko medija. Sve ćemo nesuglasice riješiti u neposrednom kontaktu. Ipak, moram reći da sam u nekoliko navrata pokušavao nazvati Sušića, ali se on nije javljao na telefon. Prema selektoru sam uvijek imao poštovanja i imat ću ga i dalje, a drugo je pitanje ima li ga on prema meni. A kada je riječ o Ušanoviću, volio bih kada bi se Sušić obratio predsjedniku Komiteta Ivici Osimu i rekao mu šta mu smeta, jer je to odluka Komiteta, a ne moja
“, naglasio je Baković.

http://****.ba/vijest/18930" onclick="window.open(this.href);return false;

Gringo,

De i ovo iskomentariši

"Pravo da kažem, meni lično takva reakcija i odgovara, jer Safet pokazuje da je vrlo vjeran, da je prijatelj, da je neko od riječi i neko ko ne zaboravlja nikoga. Sušić i Ušanović su vjerovatno imali takve odnose da mu Safet neće okrenuti leđa dok se ne bude znalo sve sto posto. I ne samo Ušanoviću da neće okrenuti leđa, već nikome. To je po meni vrlo pozitivna stvar", rekao je juče Osim i dodao:

"Njegovo je pravo da komentariše sve što se dešava vezano za fudbal. Selektor je tu i zato da može komentarisati i davati ideje. On sa tim možda nešto pokušava da promijeni nabolje."

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 24 nov 2013, 22:53

levat je napisao/la:Gringo,

De i ovo iskomentariši

"Pravo da kažem, meni lično takva reakcija i odgovara, jer Safet pokazuje da je vrlo vjeran, da je prijatelj, da je neko od riječi i neko ko ne zaboravlja nikoga. Sušić i Ušanović su vjerovatno imali takve odnose da mu Safet neće okrenuti leđa dok se ne bude znalo sve sto posto. I ne samo Ušanoviću da neće okrenuti leđa, već nikome. To je po meni vrlo pozitivna stvar", rekao je juče Osim i dodao:

"Njegovo je pravo da komentariše sve što se dešava vezano za fudbal. Selektor je tu i zato da može komentarisati i davati ideje. On sa tim možda nešto pokušava da promijeni nabolje."
Nista ovo je diplomatski odgovor nekoga veoma pametnog... ;)

Hajde sad ti meni ovo iskomentarisi:
Očito su neki ljudi iz Komiteta pogrešno shvatili uloge koje su im dodijeljene
Zadnja izmjena: gringobih, dana/u 24 nov 2013, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 24 nov 2013, 22:53

Ima on svoje argumente, ne znam odakle tebi da poturas svoje. I budi objektivan jer ne zelis izazivati njegovu subjektivnu stranu ...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 nov 2013, 23:48

bagrcavi je napisao/la:Gringo fakat si naporan. Pa yebemu mater imaš li obraza?
Naravno da nema.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 25 nov 2013, 00:17

calcio je napisao/la:
Znaci ovako, po tvojoj prici nas savez je kao neka mafijaska familija i svi su kriminalci, osim glave familije. ;)
Imas bujnu mastu. Uske je proslost, nebitan covjek. Ionako je bio sitna riba, i kao takav je otisao na robiju dok su se krupnije ribe izvukle. Neka se njima bave nadlezne institucije ako zele, za mene su sada skroz nebitni. Bitno je da su dvije legende, Susic i Osim, dosle i dok su oni u savezu ja se ne brinem.
Covjek je slobodan kao ptica na grani. Nebitan lik svakako, bas kao i gringo ovdje. Svugdje bi da ima odjeka ali nigdje se ne cuje niti se za sta pita.
15.10 - 15.06 ...

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 25 nov 2013, 00:39

Nebih da se raspravljam, fakat mi je mrsko, ali imam jedno retoricno pitanje.

Ako svi mi govorimo (barem kako vidim) da je Svabo legenda fudbala i ljudina (sto se apsolutno slazem), zasto on podrzava Papeta ako ne valja? Ja sam potpuno siguran da bi Svabo neke stvari drugacije radio da ima snage da vodi reprezentaciju, ali ocigledno je da podrzava Susica. Je li to znaci da Svabo grijesi?

Ja bih isto neke stvari u reprezentaciji mozda malo drugacije uradio da se pitam kao sto se ne pitam, ponekad i kritikujem kad treba, ali daleko od toga da ponizavam Papeta ili reprezentativce. Svi mi pametujemo kako treba i sta, ali mozda nismo svjesni da to sto zelimo ne ide. Ipak nas je taj kolektiv doveo gdje jesmo, a mi smo jos mlada reprezentacija sa losom infrastrukturom da bi bili svjetska sila neka. Uvijek moze bolje, slazem se da treba da se ide ka tome, ali treba nekad malo i stati pa vidjeti da idemo pravim putem pa biti i zahvalan, a ne samo ne valja ovo ne valja ono. Mora nesto i da valja kad smo tu gdje jesmo, a nije zbog jedne osobe, vec zbog kolektiva od vrha do dna.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 nov 2013, 00:56

Murga je napisao/la:Nebih da se raspravljam, fakat mi je mrsko, ali imam jedno retoricno pitanje.

Ako svi mi govorimo (barem kako vidim) da je Svabo legenda fudbala i ljudina (sto se apsolutno slazem), zasto on podrzava Papeta ako ne valja? Ja sam potpuno siguran da bi Svabo neke stvari drugacije radio da ima snage da vodi reprezentaciju, ali ocigledno je da podrzava Susica. Je li to znaci da Svabo grijesi?

Ja bih isto neke stvari u reprezentaciji mozda malo drugacije uradio da se pitam kao sto se ne pitam, ponekad i kritikujem kad treba, ali daleko od toga da ponizavam Papeta ili reprezentativce. Svi mi pametujemo kako treba i sta, ali mozda nismo svjesni da to sto zelimo ne ide. Ipak nas je taj kolektiv doveo gdje jesmo, a mi smo jos mlada reprezentacija sa losom infrastrukturom da bi bili svjetska sila neka. Uvijek moze bolje, slazem se da treba da se ide ka tome, ali treba nekad malo i stati pa vidjeti da idemo pravim putem pa biti i zahvalan, a ne samo ne valja ovo ne valja ono. Mora nesto i da valja kad smo tu gdje jesmo, a nije zbog jedne osobe, vec zbog kolektiva od vrha do dna.
+1
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.