FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

jovanmaksimovic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jovanmaksimovic » 20 apr 2015, 23:25

Orton je napisao/la:Izvinjavam se sto vam upadam na temu ali samo da Joksimovicu odgovorim vezano za igrace.
Klub je duzan da pusti igrace na okupljanje reprezentacije ukoliko se radi o zvanicnom terminu FIFE/UEFE.

Ukoliko su igraci povrijedjeni onda je to naravno nesto drugo.Ako se savezu dostavi pismo gdje pise da su van stroja a odigraju utakmicu u istom terminu za klub onda je moguca i suspenzija tih igraca.
Nesto slicno se moglo desiti i Riberyu jer je odbijao da odigra za Francusku nedavno
aha, hvala na odgovoru... :o

ali opet kazem... ako navedeni igraci ne zele da igraju te kvalifikacione utakmice?! jer je to njihova licna odluka... kako tu uefa i fifa mogu da ih suspenduju?! :shock:

btw, pisi mi ime ispravno, je.bo te joksimovic :D
Zadnja izmjena: jovanmaksimovic, dana/u 20 apr 2015, 23:27, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 20 apr 2015, 23:27

rodom s Mejtaša je napisao/la:
Orton je napisao/la:Izvinjavam se sto vam upadam na temu ali samo da Joksimovicu odgovorim vezano za igrace.
Klub je duzan da pusti igrace na okupljanje reprezentacije ukoliko se radi o zvanicnom terminu FIFE/UEFE.

Ukoliko su igraci povrijedjeni onda je to naravno nesto drugo.Ako se savezu dostavi pismo gdje pise da su van stroja a odigraju utakmicu u istom terminu za klub onda je moguca i suspenzija tih igraca.
Nesto slicno se moglo desiti i Riberyu jer je odbijao da odigra za Francusku nedavno
Znamo mi to, ali gdje je tu logika. Praviš igrače toj istoj reprezentaciji već 20 godina i onda ga još popušiš. Ispade bolje dovoditi nekakve polovnjake iz Srbije i onda nemaš problema.
Sve znam sve mi je jasno.

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseeMourinho » 20 apr 2015, 23:27

Za ličnu odluku ne mogu suspendovat na fazon oprostili se od u-19, al samim tim su sigurno nekoliko godina zatvorili vrata repci pa i sebe uvalhuju u **** :(

Teško biti pametan :(

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 20 apr 2015, 23:32

Izvini :D

evo ti citat Platinija u vezi Riberija
Riberi ne moze sam odluciti jel zeli igrati ili ne,ukoliko ga trener pozove mora se odazvati.Takav je statut FIFE.Ako se ne odazove dobit ce zabranu od 3 utakmice igranja za Bayern.

Tekst sam sada preveo sa stranog medija

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 20 apr 2015, 23:35

ne trebas mi prevoditi znam njemacki :)

cuj ti ovih cigana iz uefe... pa valjda je licno pravo svakog igraca zeli igrati za reprezentaciju... :roll:

pa stvarno je tesko biti pametan sada... ako se ne nadje rjesenje sa savezom onda ti igraci ce morati da bace evropu sljedece godine u vc solju, i to zbog JUNIORSKE reprezentacije :o
FOR PAUL

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 20 apr 2015, 23:40

Juniorska reprezentacija BiH se okupila danas u Čapljini i počela pripreme za prijateljski dvomeč sa odgovarajućom selekcijom Albanije.

– Dosta igrača nije bilo u mogućnosti da nam se odazove za ove utakmice, jer ne igramo u UEFA terminu, te im klubovi nisu dopustili da dođu na okupljanje. Međutim, mi smo pozvali neke zamjenske igrače i iskoristićemo priliku da ih provjerimo, ali i da se što bolje spremimo za Elitni krug kvalifikacija, rekao je selektor Toni Karačić.

Naši juniori će danas odraditi jedan trening, dok je prvi susret sa Albanijom na rasporedu sutra u 17 sati na stadionu „Vrapčići“ u Mostaru.

et vidis :D

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 20 apr 2015, 23:42

Orton je napisao/la:Izvini :D

Riberi ne moze sam odluciti jel zeli igrati ili ne,ukoliko ga trener pozove mora se odazvati.Takav je statut FIFE.Ako se ne odazove dobit ce zabranu od 3 utakmice igranja za Bayern.

Supljak ne moze on natjerati igraca ako ovaj nece da igra za reprezentaciju, ili je to prosipanje njegovih hirova ili cega vec.
I mislim da ne vaze ista pravila za A-tim i ove mlade ekipe, ovo bi trebalo da moze klub bez vecih problema da odyebe,
tj. da nisu pod obavezno da puste igraca koji igra za seniorski tim.
Ocekujem da je ova prica samo bezveze palamudjenje i da ce klub izaci na kraj bez problema sa ovom "neprilikom" jer se ipak radi o U19 repci.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 20 apr 2015, 23:45

Dobro drug,ti na to gledaj kao supljak a iznad tvog posta imas 2 clanka koji te negiraju.Zadnji je cak sa stranice saveza.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 20 apr 2015, 23:50

Orton je napisao/la:Izvini :D

Platini hoce samo da zastraši Riberija da bi on nastavio da igra za Francusku, on ako kaže da više nece da igra nema te sile osim Boga koja to može promijeniti, tako vrijedi za svakog igraca, npr. mi pošaljemo poziv Marticu, on nas odbije i nas savez se žali Fifi i oni kazne njega i njegov klub, smiješno..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 20 apr 2015, 23:53

Orton je napisao/la:Dobro drug,ti na to gledaj kao supljak a iznad tvog posta imas 2 clanka koji te negiraju.Zadnji je cak sa stranice saveza.
Ne moze on tebe natjerati ako ti neces, x puta se desavalo da igraci odbijaju igrati za reprezentacije. Uefa kaznjava klubove ako odbiju pustiti igraca ako je u pitanju poziv za A selekciju u zvanicnom uefinom terminu.
I opet sam skoro pa siguran da ne vaze ista pravila za A tim i ostale selekcije.

ps. A i od samog selektora , pa i od saveza bi to bilo vrlo nisko da ti uzmu pola prvog tima radi U19 reprezentacije, to se nikad nigdje nije desilo tamad i da po vazecim pravilim mogu. Nesto ne vjerujem da ce i kod nas ;)

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 21 apr 2015, 00:08

Evo ti i zvanicno da se ne raspravljamo beze bez osnove

article 3 appendix 1 fifa statut

Svaki igrac koji je registorvan u klubu je obavezan da se odazove pozivu bilo koje selekcije saveza drzavnog tima kojem pripada.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 21 apr 2015, 00:10

Jbg onda na koji fazon idu oprosti od repke? Onda to bukvalno ide dogovor igrača nemojte me vise zvat?

Ne znam, ja mislim da ćemo mi ovdje nayebat pošteno, oni ce se morat odazvat rep i, supci iz saveza neće odgosor kolo to je sigurno i mi nayebasmo jer imamo dobar omladinski pogon, ma ljepota :clap:

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 21 apr 2015, 00:12

ako je ovaj kvalifikacioni krug upada u zvanican termin prvenstva, sto i cini, onda ti igraci nisu duzni da se odazovu... neka kvalifikacije pomjere negdje u junu... a nama veoma bitnu zavrsnicu prvenstva ne uniste svojim glupim terminom... :roll:
FOR PAUL

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 21 apr 2015, 00:14

JoseeMourinho je napisao/la:Jbg onda na koji fazon idu oprosti od repke? Onda to bukvalno ide dogovor igrača nemojte me vise zvat?

Ne znam, ja mislim da ćemo mi ovdje nayebat pošteno, oni ce se morat odazvat rep i, supci iz saveza neće odgosor kolo to je sigurno i mi nayebasmo jer imamo dobar omladinski pogon, ma ljepota :clap:
Oprastanje od repke kao takvo ne postoji.Bila je polemika nedavno oko toga na jednom sportskom kanalu gdje je gostovao i trener njemacke.
On je rekao da je to vise dogovor izmedju trenera i igraca da ispostuje njegovu zelju za povlacenjem iz reprezentacije.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 21 apr 2015, 00:17

Vidiš zanimljivo to bi sam znao, konto sam da igrač nije obavezan se odazvat pozivu nego ono ako mu se igra za repku, ispade ovako to im je obaveza :D

Znaci jedini način je povlačenje poziva od selektora tj. Neki dogovor sa njim do kojeg iskreno ne mislim da ce doći :(

Glupost bgm dobro ćemo biti oštećeni, nadam se da ce Benjo, Dado i varea/bucan koliko toliko pruzit dobre partije dok djecurlije ne bude bilo :clap:

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 21 apr 2015, 00:20

Pa posljednji primjer vam je Spahić koji se oprostio, ali se morao odazvati jer kad se ne odazoveš automatski zaradiš suspenziju od dvije utakmice, tj. kao da si dobio direktan crveni. :D

Sad se tu mogu dogovoriti klub i reprezentacija, uglavnom džaba nam sve ovo što smo dobro uradili kada u ključnim utakmicama nećemo moći računati na najbolje igrače...
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 21 apr 2015, 00:22

Po meni klub ima osnove da tuzi i savez i fifu zbog ovoga ukoliko pretrpi stetu zbog neigranja nekoliko igraca, jer ovo stvarno nema smisla. Odrediti termin odigravanja kavalifikacija u azvrsnici i najbitnijem dijelu prvenstva je suludo.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 21 apr 2015, 00:23

Ne ide to bas tako, vidjecete da ce nasi momci ostati u ekipi, osima ako Oda ne procjeni da mu neki od njih nije potreban.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 21 apr 2015, 01:44

Ovo nije zvaničan termin UEFA-e što znači da klub nije dužan da pusti igrača, kolo se ne može pomjeriti zbog regularnosti, tako da je najlogičnije i jedino rješenje da U19 reprezentacija bude oslabljena za igrače koji su prvotimci Želje.

Pogledajte termine kad se igraju, tačnije kad su se igrale, utakmice u ostalim grupama. Pet od sedam grupa su igrale termine za vrijeme prošle reprezentativne pauze i završile svoje, ostala ova naša grupa i još jedna u Gruziji koja će igrati u junu.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 21 apr 2015, 02:07

ceze je napisao/la:Ovo nije zvaničan termin UEFA-e što znači da klub nije dužan da pusti igrača, kolo se ne može pomjeriti zbog regularnosti, tako da je najlogičnije i jedino rješenje da U19 reprezentacija bude oslabljena za igrače koji su prvotimci Želje.

Pogledajte termine kad se igraju, tačnije kad su se igrale, utakmice u ostalim grupama. Pet od sedam grupa su igrale termine za vrijeme prošle reprezentativne pauze i završile svoje, ostala ova naša grupa i još jedna u Gruziji koja će igrati u junu.
De se prekontaj jos jednom sta si napisao sada :D
Repka igra kvalifikacije za uefino takmicenje u terminu koji nije uefin

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.