FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 19 apr 2015, 16:16

Ma bježi ba. Željo ima igrača u reprezentativnim selekcijama ko svi ostali ovi vodeći klubovi zajedno i treba sad da ispašta. Hem jedini praviš igraće hem ga usput treba da popušiš. Da će se ta mlada reprezentacija negdje plasirati pa hajd. Nikad nigdje nije niti će. Mi se borimo za Evropu koja nam puno znaći jer smo frontalni kokuzi i sad treba da ostanemo bez nje zbog nekakve selekcije koja nema šanse ni za šta.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 19 apr 2015, 16:39

FKZ1921 je napisao/la:I Kemo Osmankovic je dobio poziv za U-19.
Ovo će biti vrlo problematično sa ovom trojicom. Ne može se ignorirati interes reprezentacije, s druge strane klub je u vrlo nezahvalno poziciji.
Razgovaraće se i probati napraviti neki kompromis.
klub je iznad reprezentacije!!! neka to ovi igraci znaju... klub te placa i stvara karijeru, reprezentacija je samo ukras za mase... gdje se mozes povrijediti bez razloga...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 19 apr 2015, 17:54

rodom s Mejtaša je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:jedinstven problem u fudbalskom svijetu :think:

evo musa dobio cipelu, baka preuzima široki :mrgreen:
Time je Široki definitivno ispao iz kandidature za titulu. Baka nije ni za Pofalićkog. Musa je već trebao da slavi titulu, ali 3 x-a protiv nas, Borca i Zvijezde su mu presuduila. Ako ne uzme kup Baka neće ni Evropu izboriti. Ova smjena je dobra za nas jer nam olakšava borbu za treće mjesto. Naš problem, osim ovih opštepoznatih da realno imamo najslabiju ekipu i na terenu i van njega od prve četiri ekipe, je i činjenica da sa svim tim klubovima imamo lošiji međusobni skor. Eto nismo igrali još sa pitarima, ali iluzorno je očekivati da možemo dobiti dva razlike. Mi se moramo fokusirati da dobijemo sve kući i jednu na strani (najlakše bi bilo Zvijezdu) i mislim da bi tih 15 bodova bilo dovoljno za treće mjesto, a možda i četvrto odvede u Evropu. U Mostaru i na Koševu teško da ova mlada ekipa može izdržati pritisak i teško je tu uzeti i bod. Čelik se može uzeti, ali ne bi se trebalo dovoditi u situaciju da nam zadnja tekma bude presudna jer oni imaju takav kompleks od nas da bi sve učinili da nam šuknu. Naše ključne tekme će biti Sloboda, Borac i Zvijezda i samo se tu bojim kiksa. Ako to prođemo, Evropa bi trebala biti naša.
Ne sviđa mi se ova promjena trenera u Zvijezdi, neće se valjda na nama kola slomiti.
izvini, poštujem te, ali mislim da ti je ovo glupost, i od srca se nadam da pitari misle kao i ti. baka je budala k'o čovjek, ali ga ne treba nikako potcjenjivati kao trenera, a koga god je javnost otpisala ove sezone, bilo je kontra, evo i mi smo tu. uzeo je sa zrinjskim titulu, uzeo je sa hajdukom i otad nisu bili ni blizu, mnogo slabiju reprezentaciju od ove sad je doveo na jedan gol od prolaza dalje, itd.

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 19 apr 2015, 19:13

Još nešto.. Mislim da više nije fazon svaku tekmu početi sa pjesmom "Ma vi stvarno niste normalni", i pri tome, završiti je tek u 15. minuti. Ima mnogo lijepih pjesama o našem Željkanu...
Željezničar živimo !

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 19 apr 2015, 19:16

Trebamo se malo spustiti na zemlju, ustvari vise mediji i mladja raja prica o tituli, ali stvara se nepotrebna napetost.
Ko voli Zelju njemu je titula ova igra Memije, Bajica, Amira, Dzenisa ali i ostalih...
Meni je srce ko Trebevic, i dodje mi svaki put da uletim u teren i proslavim gol sa njima, tolika me sreca ispuni.
Ali sigurno cu razumiti i oscilacije koje ce eventualno doci, te greske u sredini i odbrani.

I svakako treba znati da je nama cilj europa i sticajem okolnosti u borbi za to 3.mjesto smo upleteni direktno u borbu za titulu, a treba reci i da Olimpic sa 5.mjesta opasno prijeti. Mi se moramo skoncentrisati samo na slijedece DVIJE utakmice, pobjedom nad Slobodom i Zvijezdom skoro da osiguravamo Europu jer kasnije nam dolazi Borac koji ce sve snage usmjeriti na Kup, a konkurenti imaju medjusobne duele.
Ali vidjecemo, prvo je na redu Sloboda, sa Husrefom i Zebom, obojica majstori svog zanata,i bice to jaka utakmica, nama se nadat da ce Sloboda vise paznje usmijeriti na njihovu narednu tekmu gdje moze se reci rijesavaju pitanje opstanka, ali ne smijemo se zavaravati da nece uzeti sve sto mogu i sa Grbavice.
Momcima podrska sta god da bude, a od njih trazimo da igraju srcem i sve je OK!

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 19 apr 2015, 19:28

tu i tamo je napisao/la:Trebamo se malo spustiti na zemlju, ustvari vise mediji i mladja raja prica o tituli, ali stvara se nepotrebna napetost.
Ko voli Zelju njemu je titula ova igra Memije, Bajica, Amira, Dzenisa ali i ostalih...
Meni je srce ko Trebevic, i dodje mi svaki put da uletim u teren i proslavim gol sa njima, tolika me sreca ispuni.
Ali sigurno cu razumiti i oscilacije koje ce eventualno doci, te greske u sredini i odbrani.

I svakako treba znati da je nama cilj europa i sticajem okolnosti u borbi za to 3.mjesto smo upleteni direktno u borbu za titulu, a treba reci i da Olimpic sa 5.mjesta opasno prijeti. Mi se moramo skoncentrisati samo na slijedece DVIJE utakmice, pobjedom nad Slobodom i Zvijezdom skoro da osiguravamo Europu jer kasnije nam dolazi Borac koji ce sve snage usmjeriti na Kup, a konkurenti imaju medjusobne duele.
Ali vidjecemo, prvo je na redu Sloboda, sa Husrefom i Zebom, obojica majstori svog zanata,i bice to jaka utakmica, nama se nadat da ce Sloboda vise paznje usmijeriti na njihovu narednu tekmu gdje moze se reci rijesavaju pitanje opstanka, ali ne smijemo se zavaravati da nece uzeti sve sto mogu i sa Grbavice.
Momcima podrska sta god da bude, a od njih trazimo da igraju srcem i sve je OK!
:thumbup:
Željezničar živimo !

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 19 apr 2015, 19:35

Zna li neko ime Basovicu iz juniora, da nije slucajno Eldar ?
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

uvijekuztebe1921
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la uvijekuztebe1921 » 19 apr 2015, 19:37

Minjore je napisao/la:Zna li neko ime Basovicu iz juniora, da nije slucajno Eldar ?
Jeste, Eldar Basovic Zuca

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mi smo Željini, Željo je naš!

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 19 apr 2015, 19:37

Minjore je napisao/la:Zna li neko ime Basovicu iz juniora, da nije slucajno Eldar ?
Jest
Željezničar živimo !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 19 apr 2015, 19:38

a jel slučajno od "onih" bašovića? :mrgreen:

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 19 apr 2015, 20:06

ChWilla je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:jedinstven problem u fudbalskom svijetu :think:

evo musa dobio cipelu, baka preuzima široki :mrgreen:
Time je Široki definitivno ispao iz kandidature za titulu. Baka nije ni za Pofalićkog. Musa je već trebao da slavi titulu, ali 3 x-a protiv nas, Borca i Zvijezde su mu presuduila. Ako ne uzme kup Baka neće ni Evropu izboriti. Ova smjena je dobra za nas jer nam olakšava borbu za treće mjesto. Naš problem, osim ovih opštepoznatih da realno imamo najslabiju ekipu i na terenu i van njega od prve četiri ekipe, je i činjenica da sa svim tim klubovima imamo lošiji međusobni skor. Eto nismo igrali još sa pitarima, ali iluzorno je očekivati da možemo dobiti dva razlike. Mi se moramo fokusirati da dobijemo sve kući i jednu na strani (najlakše bi bilo Zvijezdu) i mislim da bi tih 15 bodova bilo dovoljno za treće mjesto, a možda i četvrto odvede u Evropu. U Mostaru i na Koševu teško da ova mlada ekipa može izdržati pritisak i teško je tu uzeti i bod. Čelik se može uzeti, ali ne bi se trebalo dovoditi u situaciju da nam zadnja tekma bude presudna jer oni imaju takav kompleks od nas da bi sve učinili da nam šuknu. Naše ključne tekme će biti Sloboda, Borac i Zvijezda i samo se tu bojim kiksa. Ako to prođemo, Evropa bi trebala biti naša.
Ne sviđa mi se ova promjena trenera u Zvijezdi, neće se valjda na nama kola slomiti.
izvini, poštujem te, ali mislim da ti je ovo glupost, i od srca se nadam da pitari misle kao i ti. baka je budala k'o čovjek, ali ga ne treba nikako potcjenjivati kao trenera, a koga god je javnost otpisala ove sezone, bilo je kontra, evo i mi smo tu. uzeo je sa zrinjskim titulu, uzeo je sa hajdukom i otad nisu bili ni blizu, mnogo slabiju reprezentaciju od ove sad je doveo na jedan gol od prolaza dalje, itd.
Ma dobro to je samo moje mišljenje koje ga ne obavezuje da nešto ne napravi :D
Musa je za njega Oda, ali njihov problem. Sa Bakom se niko nije usrećio i promijenio je masu klubova, k'o igrač vrhunski bio, gledao sam ga, ali k'o trener :crazy:

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 19 apr 2015, 20:15

Odgovorno tvrdim da bi on, Basovic, igrao u prvom timu da nije napravio gluposti kakve je napravio. Nadam se da ce uspjeti vratit se u pravu formu..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 19 apr 2015, 20:19

znači jeste ta familija :mrgreen: koja je pozicija?

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 19 apr 2015, 20:36

ChWilla je napisao/la:znači jeste ta familija :mrgreen: koja je pozicija?
Ja mislim bek
Željezničar živimo !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 apr 2015, 20:39

Sve ovo miriše na prošlu sezonu i sjajan finiš Zrinjskog, ali nemoguće je davati prognoze, jer svi gube bodove i teško da će se nešto konkretnije znati do pretposljednjeg kola. Za nas je najvažnije da oni imaju utakmice između sebe, a mi samo derbi, tako da ćemo mi profitirati iz svakog njihovog međusobnog duela, šta god da se desi.

Nama je Gradačac izuzetno bitan, kao i to kompletno kolo narednog vikenda, jer bi vrlo lako mogli biti prvi na tabeli.

Međutim, Sloboda je preduslov za sve.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 apr 2015, 20:44

Prvo Sloboda, a onda u Gradacac valjda ih ovaj nece preporodit.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 19 apr 2015, 20:44

Ma imamo i mi Velez, a i Borac kuci i Slobodu kuci, a bolji smo u gostima nego kuci ove sezone :roll:

+ Zenica zadnje kolo, zeljni da nam se krvi napiju.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

uvijekuztebe1921
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la uvijekuztebe1921 » 19 apr 2015, 20:51

katakomba je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:znači jeste ta familija :mrgreen: koja je pozicija?
Ja mislim bek
Mislim da igra ipak ofanzivnog veznog.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mi smo Željini, Željo je naš!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 19 apr 2015, 20:54

Zuca mali, 96.-o godište? Jel o njemu pričate?
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

extra
Kontakt:

Post Postao/la extra » 19 apr 2015, 21:16

Mi smo glavni kandidati za titulu ne zato što smo najbolji već zato što je na nama najmanji pritisak.Najmanje smo para uložili,već smo izbacili 4-5 mladih igrača i sve ostalo je samo bonus a tada je najlakše igrati.I sarajevu i širokom je svaka naredna utakmica biti ili ne biti a nemaju taj kvalitet da konstantno mogu igrati pod pritiskom da moraju dobiti i opravdati uloženo.Taj pritisak stvara nervozu i glavni je razlog loše atmosfere u tim klubovima.Zrinjski gostuje sarajevu,veležu,širokom igraju kup i mislim da nisu u igri za titulu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.