nularica je druze
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- Shategabri
- Kontakt:
Pa baš i nije.
Alkohol u malim količinama je čak i zdrav, a Coca Cola je sredstvo za čišćenje hrđe od kapi do dva litra.
Pivo, čaša vina, čašica rakije, uostalom naš narod popularno ima i obloge od rakije

Alkohol je problem kad postane svakodnevnica, kad čovjek dan počinje čašicom, a završava flašom.
To razara sve, od samog čovjeka do porodice i svega oko njega.
Koševo Zapad
U Svabiji se, kao najpogodjenijoj po pitanju ovisnosti o Rusiji, na plin grijalo nekih cca 20 miliona domacinstava. Ali treba razluciti neke stvari jer Svabe nisu bile 100 % ovisne tako da ce ostati dosadasnji dobavljaci iz drugih izvora, istina ubrzo bez onog vecinskog. Drugi energent je loz ulje (negdje otprilike 10 miliona) itd. Skladista plina su popunili preko 70 %, a oko novembra bi trebala biti do vrha. Vec su, kao sto @rio kaze odredjeni programi u toku i dosta toga ce biti rijeseno uz potpore. Sad, plin je najvazniji energent u industriji ove zemlje s udjelom preko 30 %. Posebno pogodjena grana je hemijska industrija i tu ce biti vecih izazova. Ne treba zaboraviti i da se radi na LNG terminalima, ali cinjenica da ce taj plin ipak u startu biti nesto skuplji.dscile je napisao/la: ↑29 avg 2022, 12:38https://www.klix.ba/biznis/privreda/upo ... /220829001
Mislim da ovo nije za one ratne teme, iako je rast cijena povezan sa ratom. Sta mislite, hoce li se narod u EU pobuniti ako nastave rasti cijene? Sankcije su udarene Rusiji, a na kraju ispade da ce najvise naj*bati prosjecan stanovnik EU koji se grije na gas.
Ostale vece zemlje poput Francuske i Spanije su u mnogo manjoj mjeri ovisne o Rusiji i tu ce biti manjih rezova te problema. Jos su mozda Talijani negdje u istom sosu kao Svabe.
Na kraju, jedina stvarno pogodjena je ostala Rusija. Vise od hiljadu stranih kompanija napustilo zemlju, autoindustrija gotov ugasena a po pitanju pristupa trzistu naprednih tehnologija, o EU su ovisni skoro 50 %. EU im je bila kljucni trgovinski partner.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Pa vidicemo kako ce u praksi to izgledati, jer vecinski na netu nalijecem na drugacije clanke, gdje se prica o nekim ogranicenjima grijanja, nemogucnosti grijanja, nikad skupljem gasu i struji, itd.. Doduse, ne vjerujem u bas neke kataklizme, ali cini mi se da ce se to osjetiti na dzepu obicnih gradjana, u njih ne ubrajam politicare. Sto i ima logike s obzirom da cijene energenata odlaze na rekordne nivoe. Sve u svemu, vrijeme je pred nama i ono ce pokazati.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑29 avg 2022, 12:48Neće, jer će u većini tih zemalja prosječni st dobiti subvencije da pređu na neki drugi energent, tipa struje, toplotnih pumpi i invertera, solarnih panela i sl.dscile je napisao/la: ↑29 avg 2022, 12:38https://www.klix.ba/biznis/privreda/upo ... /220829001
Mislim da ovo nije za one ratne teme, iako je rast cijena povezan sa ratom. Sta mislite, hoce li se narod u EU pobuniti ako nastave rasti cijene? Sankcije su udarene Rusiji, a na kraju ispade da ce najvise naj*bati prosjecan stanovnik EU koji se grije na gas.
Svakako je to daleko povoljnije grijanje, najmanja potrošnja, vratiš investiciju kroz 3-4 godine samo na računima.
Ja svakako u potpunosti podrzavam prelazak na zelenu energiju i drago mi je da se i kod nas koliko toliko krenulo sa tim, vidio sam neki javni poziv za uvodjenje solarnih panela u domacinstva u RS, nisam siguran ima li nesto takvo u FBiH.
-
- Kontakt:
Opa bato , znači došli smo od - SLJEDEĆE DVIJE SEDMICE SU KLJUČNE - do - 5 do 10 UŽASNIH ZIMAdscile je napisao/la: ↑29 avg 2022, 15:25Pa vidicemo kako ce u praksi to izgledati, jer vecinski na netu nalijecem na drugacije clanke, gdje se prica o nekim ogranicenjima grijanja, nemogucnosti grijanja, nikad skupljem gasu i struji, itd.. Doduse, ne vjerujem u bas neke kataklizme, ali cini mi se da ce se to osjetiti na dzepu obicnih gradjana, u njih ne ubrajam politicare. Sto i ima logike s obzirom da cijene energenata odlaze na rekordne nivoe. Sve u svemu, vrijeme je pred nama i ono ce pokazati.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑29 avg 2022, 12:48Neće, jer će u većini tih zemalja prosječni st dobiti subvencije da pređu na neki drugi energent, tipa struje, toplotnih pumpi i invertera, solarnih panela i sl.dscile je napisao/la: ↑29 avg 2022, 12:38https://www.klix.ba/biznis/privreda/upo ... /220829001
Svakako je to daleko povoljnije grijanje, najmanja potrošnja, vratiš investiciju kroz 3-4 godine samo na računima.
Ja svakako u potpunosti podrzavam prelazak na zelenu energiju i drago mi je da se i kod nas koliko toliko krenulo sa tim, vidio sam neki javni poziv za uvodjenje solarnih panela u domacinstva u RS, nisam siguran ima li nesto takvo u FBiH.

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
- kraljttbvb
- Kontakt:
Pa ja, kad to dvoje spojis, ispadne da su 5 do 10 idućih zima ključnebombaysaphire je napisao/la: ↑29 avg 2022, 16:43Opa bato , znači došli smo od - SLJEDEĆE DVIJE SEDMICE SU KLJUČNE - do - 5 do 10 UŽASNIH ZIMAdscile je napisao/la: ↑29 avg 2022, 15:25Pa vidicemo kako ce u praksi to izgledati, jer vecinski na netu nalijecem na drugacije clanke, gdje se prica o nekim ogranicenjima grijanja, nemogucnosti grijanja, nikad skupljem gasu i struji, itd.. Doduse, ne vjerujem u bas neke kataklizme, ali cini mi se da ce se to osjetiti na dzepu obicnih gradjana, u njih ne ubrajam politicare. Sto i ima logike s obzirom da cijene energenata odlaze na rekordne nivoe. Sve u svemu, vrijeme je pred nama i ono ce pokazati.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑29 avg 2022, 12:48
Neće, jer će u većini tih zemalja prosječni st dobiti subvencije da pređu na neki drugi energent, tipa struje, toplotnih pumpi i invertera, solarnih panela i sl.
Ja svakako u potpunosti podrzavam prelazak na zelenu energiju i drago mi je da se i kod nas koliko toliko krenulo sa tim, vidio sam neki javni poziv za uvodjenje solarnih panela u domacinstva u RS, nisam siguran ima li nesto takvo u FBiH.![]()
![]()
![]()

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Što se mene tiče neka cijene idu još gore, prilagodiću se samo nemoj da mi kultura Istoka bude pred vratima 

jbg izbaciti auta , hodanje , a ubaciti tramvaje i komercijale barem sad karta nije skupa a i vraca se tramvaj prema ilidzi a bus ce ici prema gradu kad krenu i gore sa radovima , a sto se tice grijanja struja i samo struja

- Marsal
- Kontakt:
Ja kad sam bio tamo neđe oko osmog razreda sjećam se da je jedan malac koji je bio četvrti razred, iz naselja, poginuo kad se popeo na dalekovod (ili je bila bandera, ne sjećam se) i struja ga drmnula i pogine. Razlog penjanja reko mu neki malac dat ću ti yu gi oh sličicu ako se popneš

Jedan komšija je sa 7 godina (išo sa mojom sestrom u razred) izbo nenu nasmrt nožem jer mu nije htjela namazat krišku

I kaže djeca glupa zbog Tik Toka, pa glupa su uvijek, ono, djeca su. Nije prije 20 godina bilo ni Tik Toka, a ni interneta kako treba pa se oni sektaši okupe i masovno se samoubiju...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- BosniaBoston
- Kontakt:
Šta bi na kraju s tim komšijomMarsal je napisao/la: ↑30 avg 2022, 01:41Ja kad sam bio tamo neđe oko osmog razreda sjećam se da je jedan malac koji je bio četvrti razred, iz naselja, poginuo kad se popeo na dalekovod (ili je bila bandera, ne sjećam se) i struja ga drmnula i pogine. Razlog penjanja reko mu neki malac dat ću ti yu gi oh sličicu ako se popnešoj Ćabo nije smiješno ali dijete izginu zbog plavookog bijelog zmaja.
Jedan komšija je sa 7 godina (išo sa mojom sestrom u razred) izbo nenu nasmrt nožem jer mu nije htjela namazat krišku![]()
I kaže djeca glupa zbog Tik Toka, pa glupa su uvijek, ono, djeca su. Nije prije 20 godina bilo ni Tik Toka, a ni interneta kako treba pa se oni sektaši okupe i masovno se samoubiju...

#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Nije bilo tik toka kada su tisuće djece zadobile ozljede zbog petardi u kapu,jaknu,torbu ili slicno
-
- Kontakt:
Ja branitelja tik qrca majko draga ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
- Shategabri
- Kontakt:
Ma bilo je uvijek debilizama, samo je ovo sad dignuto na veći nivo.
Ne samo djeca nego komplet društvo se takmiči u debilizmu preko raznih društvenih mreža.
Ne samo djeca nego komplet društvo se takmiči u debilizmu preko raznih društvenih mreža.
Koševo Zapad
? " $?
Ја ' овог / узео " ?, / је ? $. Е $ се $ $ - " " " " ' $. " $ ове $ " ту " за ", па " $ " & ? ? " стан $ 40 $.
Nije TikTok smece, nego drustvene mreze generalno. Samo copy paste content - vidis jedan zanimljiv klip, nakon toga 5 mjeseci gledas tudje klipove uradjene na potpuno isti fazon. Onaj voice-over na svakom klipu ili sto bi Bakir reko - Hajtek glas mi pokvari dan kad ga cujem.
O audiu da be pocinjem.. Svaki drugi klip, Oh no, oh no no no no da mu mater yebem vise u p.icku. Ili onaj indijac sa its my life.
O audiu da be pocinjem.. Svaki drugi klip, Oh no, oh no no no no da mu mater yebem vise u p.icku. Ili onaj indijac sa its my life.

SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
SMR187 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 11:03Nije TikTok smece, nego drustvene mreze generalno. Samo copy paste content - vidis jedan zanimljiv klip, nakon toga 5 mjeseci gledas tudje klipove uradjene na potpuno isti fazon. Onaj voice-over na svakom klipu ili sto bi Bakir reko - Hajtek glas mi pokvari dan kad ga cujem.
O audiu da be pocinjem.. Svaki drugi klip, Oh no, oh no no no no da mu mater yebem vise u p.icku. Ili onaj indijac sa its my life.![]()
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
- Shategabri
- Kontakt:
Nažalost ovaj film će postati stvarnostSMR187 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 11:03Nije TikTok smece, nego drustvene mreze generalno. Samo copy paste content - vidis jedan zanimljiv klip, nakon toga 5 mjeseci gledas tudje klipove uradjene na potpuno isti fazon. Onaj voice-over na svakom klipu ili sto bi Bakir reko - Hajtek glas mi pokvari dan kad ga cujem.
O audiu da be pocinjem.. Svaki drugi klip, Oh no, oh no no no no da mu mater yebem vise u p.icku. Ili onaj indijac sa its my life.![]()

Koševo Zapad
- kraljttbvb
- Kontakt:
Moze grijati 40 kvadrata da nema vrata i zidova.
Prednost peleta i sličnih stvari je što grijes svaku sobu i u svakoj sobi je ugodno.
Kod mene se rodjak grije na konvektore, ali u svakoj sobi i u vc-u ima konvertor koji su nastimani na 20-ak stepeni i stalno drže istu temperaturu...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
" " врата " $, ? $ стан.
" ' ' $ су ?. У фазону су ? $ у & ? на 26 " не " $ & " " $ - " ? " $ " у $ " - " $. $. $ се $ " " знају / $ ' ? за те ".
" ' ' $ су ?. У фазону су ? $ у & ? на 26 " не " $ & " " $ - " ? " $ " у $ " - " $. $. $ се $ " " знају / $ ' ? за те ".
- Marsal
- Kontakt:
Ništa, eno ga u Njemačkoj živi i radi, oženio se, dvoje djece.
Ma nisam branitelj ali i vi ko boomeri, ne sviđa vam se ništa što je postalo popularno i mainstream kad ste vi odrasli i onda priča današnja djeca glupa, a mi smo kao bili pametni kad smo bili djeca.
Pa dijete danas od 5 godina je mnogo pametnije nego dijete od 5 godina koje je rođeno 1970.
Danas prosječan čovjek sa samo završenom srednjom školom ima više znanja nego što ga je Galileo Galilei i ostali naučnici iz 16 st. ikad imali.
Vrijeme se mijenja i mogućnost neshvatanja vremena i odbijanje prilagođavanja je ogroman red flag da je neko neinteligentan.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988