Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Mulaomerovic je odron, doduše nema ni ekipe, al realno njegov domet su kadeti OKK Sloboda
Ne pravi mitove, oni su imali roster da se prosetaju do titule a mi imamo roster da se napatimo da dodjemo do EB a uz to nas vodi neiskusan trener dok njih jedan od najvecih imena u Europi. Uostalom svakonocna pijanka do 4-5h ujutro i ne pricanje sa saigracima, se ne moze porediti sa jednim dozvoljenim izlaskom.kokuz je napisao/la:Kome nije jasno sta znaci reprezentacija, sta znaci sveto ime, pijanka, OBAVEZNO pogledati ovo
Nad tobom sunce najljepše sja
A sto se pljuje po Nurkicu svega vam...
Momak je izdominirao pod kosem sam vise i nije mogao bolje da se zapitamo sta radi ostatak tima..
U onoj situaciji covjek je puko,iznervirao se kao da kaze"a yebem vam mater smotanu".
Ne bi ni ja isao da izblokiram sut. ..
Pa majku mu citav zivot igras kosarku nemozes slobodno bacanje pogoditi. ...da se mi skupimo sa foruma nebi nista losije slobodna pucali. ..
Sto se tice onog nigera ja ga nebi nikada vise zvao,ima more kosarkasa 20-25 godina koji bi pristali da igraju i dokazu se mi uvjek izaberemo ili kloca ili supka. Posle Kastla svi drugi su igrali "preko kurca ".
I tamam docekamo da igramo sa dva vanserijska igraca jedan glumi invalida. Svjestan sam da je covjek pregrmio sranja ali niko me nemoze ubjediti da nije mogao barem 10-15 minuta igrat barem da pokusa tricama recimo u trecoj cetvrtini.
Yebem ti nas mentalitet....
Momak je izdominirao pod kosem sam vise i nije mogao bolje da se zapitamo sta radi ostatak tima..
U onoj situaciji covjek je puko,iznervirao se kao da kaze"a yebem vam mater smotanu".
Ne bi ni ja isao da izblokiram sut. ..
Pa majku mu citav zivot igras kosarku nemozes slobodno bacanje pogoditi. ...da se mi skupimo sa foruma nebi nista losije slobodna pucali. ..
Sto se tice onog nigera ja ga nebi nikada vise zvao,ima more kosarkasa 20-25 godina koji bi pristali da igraju i dokazu se mi uvjek izaberemo ili kloca ili supka. Posle Kastla svi drugi su igrali "preko kurca ".
I tamam docekamo da igramo sa dva vanserijska igraca jedan glumi invalida. Svjestan sam da je covjek pregrmio sranja ali niko me nemoze ubjediti da nije mogao barem 10-15 minuta igrat barem da pokusa tricama recimo u trecoj cetvrtini.
Yebem ti nas mentalitet....
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Dodati Mirzu,nekog dobrog amera,Đedovića(kada bi bilo kako mogao),Juka,Musa ,Kikan,i zašto ste već zaboravili Stipanovića,..ostale popuniti zbog broja..imali bi veću šansu i opet bi ga pušili jer bi prva petorka morala igrati 95% vremena
Ovo sam slao milion puta prijateljima, tu je sve objašnjeno u par minuta, najjača pres-konferencija svih vremena.kokuz je napisao/la:Kome nije jasno sta znaci reprezentacija, sta znaci sveto ime, pijanka, OBAVEZNO pogledati ovo

Bravo.Admir_Sa je napisao/la:Apsolutnojasmin10 je napisao/la:Ne možeš dernečiti na pripremama i očekivati neki rezultat. Kako radis tako ti se i vrati.
Treba im sada pružiti podršku kada je najpotrebnije. Mada sam siguran da bi prvi Jusuf Nurkic prozivao kritičare da su pobijedili.
#proveThemwrong
Igra Buze i Vrapca je najbolji primjer generalno našeg sporta, gdje moraš raditi i raditi da bi uspio, a oni su sa svojih 16-18 godina realno bili iznadprosječni igrači u svojim generacijama. Što sada nisu ozbiljni igrači jer ne treniraju, što ne treniraju, zato što misle da su sa 18 godina uspjeli i zato što im je mrsko. Bitno je da na zagrijavanu zakucaju sa dvije ruke i to je poenta košarke.
Na treningu ne možeš biti dobar, a ovako na utakmicama loš, pa to je jednostavno nemoguće. Znači da i njihovi treninzi apsolutno ne liče ni na šta, vjerovatno je trener kriv, a da ove individualne segmente su sami krivi jer kao što sam rekao nema tu rada nikakvog. Žali Bože talenta. E sad smo mi u banani jer nemamo široku bazu igrača i ako recimo ova dvojica ne uspiju, a ocigledno nisu mi smo donji. dok recimo srbija ima takvih 7-8 iz generacije i ako se 6 zaebaje, ostat će ova dva za odigraju nešto za seniore.
slobodna su posebna priča, cure do 18 godina timski gađaju 75% cijeli turnir, mi u kvalifikacijama manje od 50%. a lopta je ista, obruci isti, udaljenost linije ista....
Čim steknu neku popularnost, prestaju sa kvalitetnim radom. Misle ako odskaču talentom od vršnjaka da im je zagarantovana velika karijera, a nisu ni svjesni koliko je velikih talenata propala.
Mi nemamo talentovanog sportiste koji će uložiti 120 % u sebe i zbog toga ne postoji Bosanac koji je najbolji u nečemu.
- invincible1921
- Kontakt:
Ocekivan poraz, a pola ovog foruma nema sta da se.re jer ne tako davno drugacije je misljenje bilo. Kad su pojedini ovdje ukljucjuci i mene pisali da su vrabac i buza smijesni igraci (dok su jos u sparsima bili) odmah se napadalo iste uz pricu da su to vanserijiski talenti ....ja ne znam kakva se karijera mogla ocekivat od vrabca kad u sparsima u nasoj ligi nije bio neka aman velika prevaga.
Po gordicu se bezveze pljuje jeste da nije neki vrhunski igrac, ali sasvim solidan play ...Sta on moze kad ga udvajaju citavu tekmu, a i ruku na srce nemamo boljeg.
Zahiragic je bio odrdon u svakoj selekciji od kadeta pa nadalje, ja ne znam je li momak ima neku stelu ili sta.
Nurkic odlicno odradio svoj posao, jbg ne mozes occekivat da ti centar dobija tekme u igri bez igre.
Na kraju da zakljucim samo ...najbolji dokaz kvaliteta ove reprzentacije su slobodna bacanja. Bez mirze bi se mi dobro napatili i sa najslabijim repkama u evropi, a kamol rusijom. Da ih je isao sut u prvom bilo bi na poluvremnu +15 promasili su najmanje 7/8 "sam u dvorani" trojki...
Ako su buza, vrabac, zahiragic i slicni buducnost kosarke u bih, gasi sport do boljih vremena...
Po gordicu se bezveze pljuje jeste da nije neki vrhunski igrac, ali sasvim solidan play ...Sta on moze kad ga udvajaju citavu tekmu, a i ruku na srce nemamo boljeg.
Zahiragic je bio odrdon u svakoj selekciji od kadeta pa nadalje, ja ne znam je li momak ima neku stelu ili sta.
Nurkic odlicno odradio svoj posao, jbg ne mozes occekivat da ti centar dobija tekme u igri bez igre.
Na kraju da zakljucim samo ...najbolji dokaz kvaliteta ove reprzentacije su slobodna bacanja. Bez mirze bi se mi dobro napatili i sa najslabijim repkama u evropi, a kamol rusijom. Da ih je isao sut u prvom bilo bi na poluvremnu +15 promasili su najmanje 7/8 "sam u dvorani" trojki...
Ako su buza, vrabac, zahiragic i slicni buducnost kosarke u bih, gasi sport do boljih vremena...
=\_1921_/=
Ajmo.se.smirit,s Mirzom je to vec druga prica..
Fali nam.kvaliteta al sta je tu je..
Podrska da nekako izguramo do eura
Fali nam.kvaliteta al sta je tu je..
Podrska da nekako izguramo do eura
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Ne znam zašto neki pljuju halilovića,momak je odigrao solidnu utakmicu,na početku 4 vezana poena,3 skoka u napadu,bio na svakoj lopti u skoku i maksimalno se trudio do 3 lične,kasnije kad je ušao opet požrtvovano,nekoliko skokova i racionalno u napadu uz davanje lopte igraču u najboljoj poziciji,kasnije bacio dvije cigle,al sasvim solidan nastup,obzirom da od njega nisam očekivao ništa,dobro je odigrao.
- legenda reala
- Kontakt:
Ništa igrati s petorkom Gorda,Musa,Minja,Mirza i Juka dok mogu izdržati, ovo ostalo poslati kući i eto 
Halilović je odigro finu utakmicu, Buza i Vrabac sramota, Zahiragić samo uđe da imamo pet igrača na terenu dok Gorda odmori, taj jedva lopte kako treba da dotakne a play je

Halilović je odigro finu utakmicu, Buza i Vrabac sramota, Zahiragić samo uđe da imamo pet igrača na terenu dok Gorda odmori, taj jedva lopte kako treba da dotakne a play je

Zadnja izmjena: legenda reala, dana/u 31 avg 2016, 20:38, ukupno mijenjano 1 put.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Đe mi je jaran Federer? Dobar ti onaj Sulejmanović, treba od prve počet'.. bolji je od Halilovića
Slijedi 3/3, vraća se neko

Slijedi 3/3, vraća se neko

Uvijek si znao. Za EB vratiti Šutala, Stipu i još par koji mogu biti dobre zamjene.legenda reala je napisao/la:Ništa igrati s petorkom Gorda,Musa,Minja,Mirza i Juka dok mogu izdržati, ovo ostalo poslati kući i eto
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Svi osim Kikanovica, Muse i Gordica su odigrali u skladu svojih mogucnosti, a i ovoj trojici se nema sta zamjeriti niti kritikovati. Jednostavno je najteze reci da nismo dovoljno kvalitetni i da se trebamo okrenuti narednim utakmicama, ali posto je to osobina koju rijetki imaju u zivotu onda se trazi sto i jedan izgovor za ovu blamazu. U sportu u najvecem broju utakmica kvalitet presudi a tako je bilo i u ovoj utakmici. Harun, Ceca, Baja, neiskusan selektor, ustasa selektor, sto Jusuf nije izasao na 1 sut, press Zeljka Obradovica i ostale gluposti nemaju veze sa vecerasnjim porazom. Ali kao i obicno licne frustracije individualaca u Bosni i Hercegovini dodju do izrazaja u ovakvim stvarima jer je samo bitno popljuvati i uperiti prstom u jednu od navedenih stvari gore koja nekom pojedincu najvise smeta.ovisnik je napisao/la:Ne znam zašto neki pljuju halilovića,momak je odigrao solidnu utakmicu,na početku 4 vezana poena,3 skoka u napadu,bio na svakoj lopti u skoku i maksimalno se trudio do 3 lične,kasnije kad je ušao opet požrtvovano,nekoliko skokova i racionalno u napadu uz davanje lopte igraču u najboljoj poziciji,kasnije bacio dvije cigle,al sasvim solidan nastup,obzirom da od njega nisam očekivao ništa,dobro je odigrao.
Nad tobom sunce najljepše sja
ovih 29 razlike je rezultat onog partyja, kao i losi treninzi pod vodstvom Damira Mulaomerovica
da nas vodi Dusko Ivanovic, ne bi bilo onog partyja, treninzi bi bili ozbiljni i ne bi izgubili 29 razlike, nego 15 razlike
takodjer, da nas vodi Dusko Ivanovic, igraci bi sigurno na njegovim treninzima naucili sutirat slobodna bacanja!
da nas vodi Dusko Ivanovic, ne bi bilo onog partyja, treninzi bi bili ozbiljni i ne bi izgubili 29 razlike, nego 15 razlike
takodjer, da nas vodi Dusko Ivanovic, igraci bi sigurno na njegovim treninzima naucili sutirat slobodna bacanja!
Chinaglia je napisao/la:ovih 29 razlike je rezultat onog partyja, kao i losi treninzi pod vodstvom Damira Mulaomerovica

Kenjate ba za Jusufa, ispade zbog njega smo izgubili...pa koliko god je losih stvari uradio, duplo vise boljih je uradio. Jednostavno se vidi da je momak klasa ne samo za nase nego i za Ruse, ovo sto nije pokrio igraca, kad je uradio to?? Nije sigurno na -5, vec na -15, Treba imati na umu da je momku 21 god. Treba kritikovati kad zasluzuje, a za danas niste upravu, kao ni za Gordica koji samo sto nije izdahno, gdje ce pogodit sta. Mene je iskreno pozitivno iznenadila igra u prvom poluvremenu. Danas se vidilo ko ne moze igrat definitvno to su Buza, Vrabac, Gajic, Zahiragic i Sulejmanovic koji je mozda dobio sansu u pogresnom momentu, iskreno za Halilovica veliki
jer ima ono nesto poput Stipanovica. Nekonzistentnost da odigramo dva dobra poluvremena nas je krasila i u najboljim sastavima

lupaju ljudi bezveze...na -20 hoce da on nekog pokriva a imao frajer 15 **** skokova....svaka na njega ideee...i eto da je on izasao na taj sut mi bi kao pobjedili mislim smijesno...svaka njemu cast pa igra uopste sa ovim ublehama...ja vjerujem pola igraca njegovog kalibra bi ovo izbjegavalo i bjezalo ko djavo od krsta..armin dju je napisao/la:Kenjate ba za Jusufa, ispade zbog njega smo izgubili...pa koliko god je losih stvari uradio, duplo vise boljih je uradio. Jednostavno se vidi da je momak klasa ne samo za nase nego i za Ruse, ovo sto nije pokrio igraca, kad je uradio to?? Nije sigurno na -5, vec na -15, Treba imati na umu da je momku 21 god. Treba kritikovati kad zasluzuje, a za danas niste upravu, kao ni za Gordica koji samo sto nije izdahno, gdje ce pogodit sta. Mene je iskreno pozitivno iznenadila igra u prvom poluvremenu. Danas se vidilo ko ne moze igrat definitvno to su Buza, Vrabac, Gajic, Zahiragic i Sulejmanovic koji je mozda dobio sansu u pogresnom momentu, iskreno za Halilovica velikijer ima ono nesto poput Stipanovica. Nekonzistentnost da odigramo dva dobra poluvremena nas je krasila i u najboljim sastavima
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
- Goalgetter
- Kontakt:
Odlican je bio Nurkic. Ovako i protiv Svedske.
- hule_barca
- Kontakt:
Koliko god ludo zvučalo, meni je ovaj poraz bolji nego da smo izgubili do 10 razlike, a uz to se vidjelo da možemo i Rusima parirati poluvrijeme i to u gostima. Uglavnom, hoću reći, već sam i ranije pisao, da je najbolje da nas Rusi natamburaju 25-30 razlike, a onda ako mi i Rusi dobijemo oba puta Šveđane, onda dočekujemo Ruse u Mejdanu, u još luđoj atmosferi nego danas. Mi ćemo igrati za sve, a oni za ništa. To opet nosi određenu opasnost, ako ih krene šut jer će opušteno igrati, ali drugačije je kad jedna ekipa igra 200% a druga sa 60-70% mada je sigurno da Rusi neće htjeti izgubiti ni u Tuzli, ali veći motiv bi mogao biti presudan. Da je manja razlika danas bila, oni bi opet u Mejdanu bili na 100%, a onda bi nam sigurno bilo teže. Očekujem dvije pobjede protiv Šveđana za dizanje samopouzdanja, a onda u Mejdanu pobjedu 7-8 razlike i idemo na EP. 

Mes Que Un Club
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.