Raonffa je napisao/la: ↑05 nov 2023, 21:15
milanist je napisao/la: ↑05 nov 2023, 21:00
@Faraon, kazes da se dovode omladinci i da nema vise starog Milana, te da treba istrpiti dok ovi postanu dobri igraci, sve tacno i sve se slazem, ali onda budi spreman da istpris i rezultate sa ovakvim igracima, tj lose serije kao ove sto se desavaju, sto je normalno kod mladih igraca, a ne da je odmah trener sve kriv, a to sto pojedini masaju prazan gol boze moj....
Druga stvar to sto kazu da nikad necemo vidjeti u prvi 11 Rafu, Pulisica, Chuka i Okafora su upravu, pa i necemo kad je polovina od njih po bolnicama.
Koliko je pridoslica u zadnje vrijeme povrijedjeno bilo? skloni povredama ili nesto drugo?
Eto u medjuvremenu si spomenuo Inter i njihove igrace. Pa nasi vrli vlasnici nikad ne bi uzeli Mikija ili ne znam kojeg igraca jer su kao fol stari, daj samo sto mladje kao da su pedofili. Eto syebali su stvar i za Thurama, a suknuse nam Jovica, ispusili su i Fratesija i koga sve vec ne, da ne idem u detalje.
Podosta se ovdje pisalo sve i svasta i o nasim i o Interovim gazdama, sve se to pamti, i kako se Inter pati, grca i raspada, ali da ne pocinjem. Znam sta sam i da pricao pojedinim ali nejse....
Sve je ovo super ba, imamo +6M na racunu, otjerali smo sve sto ima DNK Milana, doveli mladje igrace i elham. Suti i trpi.
A brate vidi nešto, nije problem kad izgubiš 1-0 od Juventusa sa igračem manje, nije problem ni kad te PSG razbije i Ligi pravaka, i to ćemo istrpiti.
Ali problem je kad Udinese prvu pobjedu u sezoni upiše na San Siru, problem je kad protiv Napolija odigraš perfektno poluvrijeme i onda u drugom kao da izađe druga ekipa. A u svemu tome trener ti pravi neke taktičke vratolomije i ako nije odmogao, sasvim sigurno nije pomogao da se dođe do boljeg rezultata.
Odnosno ne moraju ni Napoli ni Udinese biti problem, ali problem je kad se raznorazni "udinezeji i napoliji" ponavljaju iz sezone u sezonu.
Za povrede je kriv stručni štab Piolija, ja vala ne vidim da se bilo koji igrač koji je otišao iz Piolijevog Milana tako često povrijedi. Čak je i onaj stakleni Rebić veći dio sezone zdrav u Bešiktašu. Da je ostao kod nas, već do sad bi bio makar mjesec dana van terena.
Pa Inter i pati vjerovatno ako ćemo gledati tu nekakvu finansijsku situaciju, nisu to pisali samo forumaši, to je nešto što se zna i javno piše. Ali mislim druga je stvar što ljudi u sportskom segmentu Intera rade vrhunski posao pa ubodu sa skoro svakim igračem.
I još jedna stvar, ja nisam nikada i nigdje pisao da je isključivi krivac za loše rezultate Pioli, ali sasvim sigurno dobro doprinese tim stvarima. Samo da krenemo od tih povreda i metoda treniranja, dovoljno je da ga smatraš krivim što ti syeba pola tima, a gdje su još taktičke vratolomije koje počesto izvodi.
Vidis brate koliko je do trenera toliko je isto do igraca a i vlasnika, znaci k'o sto bi se reklo pola pola. Za nesto je odgovoran trener, za drugu stvar igraci, za trecu vlasnik i tako sve u krug. Ono sto je bitno je da se ovdje, skoro od vecine, zeli samo trener prikazati kao glavni i osnovni problem, a stvarni problem je puno dublji i veci od samog trenera.
To sto nama igraju Florenzi, Krunic, Romero, Jovic i ostala kompanija treba da bude puno veci alarm. Ulozili su fine pare u nove igrace (da ih ne zovem pojacanja, jer ocigledno nisu) a sta su nam ponudili, jedno NISTA, barem za sad. A ovdje se pisale bajke i poveci eseji i nekim igracima.
Das 120 ili koliko vec miliona, a napadaca ti igra Jovic, Krunic u sredini, Florenzi na beku ili Pelegrino na stoperu, i onda ocekujes da dobijes nekog pa maakr taj neko bio i Udineze, izvini molim te.
Pati Inter ali finansijski samo, to sam i ja rekao, daj i mi da se finansijski patimo a da se to rezultatski ne osjeti kao u njihovom slucaju, kazu sacekaj dvije godine pa da vidis kako ce se raspasti. Ajde da i to vidimo, evo cekamo i dalje.
Pa kako nam samo grupu u LP opisase, covjek bi rekao da cemo se prosetati nikad lakse, samo nas je par ovdje pisalo o tezini grupe, ali ajde, znaju ljudi sve.....
Iako sam jedan od rijetki, mozda cak i jedini ovdje kad brnaim Piolija, ali brate ne moze za sve biti kriv, nema sanse. Pljuvat cu ga i ja i napisem kad odradi losu izmjenu kad zayebe stvar i slicno, ali isto ti koji su kontra nikada nece pohvaliti kad je nesto dobro, jer je to kao sto kazu iskljucivo zasluga igraca. Pa kad je onda sve do igraca, nek budu krivi onda i kad je losa igra ha ja....
Inter ima Marotu, koji zna ovu igricu itekako dobro, mi imamo gazdu koji ne zna fudbalska pravila......
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16