21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Nigerija

Pobjeda
200
83%
Neriješeno
13
5%
Poraz
27
11%

Ukupno glasova: 240

OnlyUnited
Kontakt:

Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la OnlyUnited » 22 jun 2014, 11:29

Ovako, solidna partija prvo poluvrijeme. Ponisten apsolutno cist pogodak, pa Dzeko najmanje metar ispod Joba... Ekipa je bila ofanzivno orijentisana, ali bekovi previse prema naprijed, i onda Emenike sam na Spahu po ljevoj strani, bilo je guranja, 10/9 sudija svira onu situaciju u korist odbrambenog igraca, ali ne i coban O'Leary...

U drugom sve vise rupa po sredini, u nekoliko situacija 6 igraca u vrhu napada i to jedan pored drugog, skoro pa guzva. Naravno treba sve karte baciti u napad, ali zadnjih 15 minuta, i onda moras imati najmanje 4 igraca pozadi, te dva osiguraca na sredini koji vrse pritisak prema naprijed, jer nasoj repki jedan pogodak je mjenjao mnogo toga.

Dzeko nije imao svoju vecer. Sunjic odlican, visok stoper pun snage, odigrao mozda i partiju zivota. Moglo bi se reci da smo platili danak neiskustvu, ali kad pogledas ovaj sastav Nigerije, boljih smo od mozda 2-3 x, ali sta vrijedi kada nije bilo neke taktike. Ponosan sam na ovu repku, ove momke, ali uz malo vise dicipline, sigurno sam pa uvjeren da smo mogli proci grupu. Igrali smo dobar dio utakmice fino za oko, ali to je samo jedna strana medalje. Nije bilo skoro pa nikakve defanzivne organizacije, protivnik je imao i previse sansi, sto od nasih gresaka sto od pasivnog ponasanja u nekim situacijama (cemu je naravno i umor kumovao)...

Sta je tu je. Rekao bih da imamo odlicnu repku, par mladih pojacanja da refresuju neke pozicije, ali nije sve ni u imenima, trebat ce tu izgradit ekipu, tim, zavesti red i disciplinu i nista osobno, ali igrace tipa Susica udaljiti kilometrima od ove repke, jer naprosto ne treba nam neko na foru ako i ne pomaze taj i ne odmaze...
- Ed Woodward for Prime Minister !

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 22 jun 2014, 11:33

Spahić nije toliko kriv koliko mu se prigovara jer čovjek nije mogao igrati i u obrani i na lijevom beku,Sušićeva formacija je glavni krivac.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 22 jun 2014, 11:41

Begović - Ponos i dika svakom smislu i ko čovjek i ko golman, branio što je mogo, kod gola nemoćan, najviše mi je rad njega žao što idemo kući mogo je biti prvi golman turnira
Mujdža - Nedorečen u napadu u odbrani solidan
Šunjić - NIsam ni sanjao da cu uraditi ovo :tokralju: :tokralju: ovom momku, mirno staloženo, želim od srca bolji klub
Spahić - Mali čovjek za male stvari, ne znam kako da okarakterišem drugačije njegovu igru i ponašanje, sami sve znate ne treba vam crtat
Lulić - NI 30 posto od onog sto sam očekivao, jedan od boljih igraa italijanske lige u ovoj utakmici imao par dobrih izleta al eto i povreda je učinila svoje
Bešić - Po meni naš najbolji igrač u ove 4 utakmice, ne treba više pisati
Pjanić - Mene lično razoarao sinoć ni lopte ni driblinga ni šuta
Medunjanin - Isto ko za Pjanića
Misimović - On je star, i vrijeme je da se preseli na klupu il u mirovinu, 20 minuta plafon i dok on igra tih 20 minuta mi smo opasni
Hajrović - Uz Bešća najbolji naš igrač sinoć
Džeko - Od nedodorljivih najbolji, trudio se dao gol al nije to onaj Džeko s početka kvalifikacija
Ibišević - mislim da se nije sastao s loptom
Sušić - Neloš, više pokazo od Pjanića i Medunjanina
Salhović - Standarno, trči zavrni nikome, vrati se.
Sušić - Njegovi svi eksperimenti su se završili krahom, u zadnjih pola sata mi nismo imali nikakvu koncepciju a i tokom utakmice se nije znalo ni ko pije ni ko plaća, možda je vrijeme da se povuče, on i još nekoliko igrača, ćudna postavka, još ćudnija igra On je največi krivac za poraz
Utisak - Šta se desilo sa ekipom koja je jela malu djecu protiv Argentine, mi imamo pravo znati odgovore, zašto Kolašinac nije igrao, jer znali smo da su brzi znali smo gdje ce napasti, Hrvatska nam je pojasnila kako se igra protiv ovakvih ekipa, mi smo taktički poraženi od afričke ekipe, žalosno al istinito

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 jun 2014, 11:46

I vi ga pretjerate,čas se pljuje selektor što je preofanzivno,čas što nije Ibišević starto.
Jedino što ne razumijem je kako je moguće da jedan selektor napravi u formaciji rupu na terenu.Kako? Ibišević na krilu,nije to ko Benzema na krilu pa da razvlači,igra i vezni i napad,to je odsječeno desno krilo u potpunosti i Ibišević u šesnaestercu.Sinoć bez lijevog beka :facepalm: Pa dragi Bože taman kontam došlo mu iz guzice u glavu sa onom formacijom protiv Argentine,on sad Kolašinca na klupu stavlja.Pa idiote nevidjeni kako ti do sad nije bilo jasno da Medo Misimović i Pjanić stvaraju gužvu jedan drugom,rijetko smo dobro odigrali kad su njih trojica zajedno u sredini.
Al da potpuno igraš bez lijevog beka :facepalm:

Ne treba Lulića krivit,sam držo lijevu stranu,tj. nije je držo,i onda u naletu dolazi do Spahića onaj njihov crnčuga,i šta će drugo nego ispast Spahić. Igra bez lijevog beka mi nije jasna.

A o Džekinom osmjehu i šetkanju po terenu :roll: Dobro Edine ne može ni svaka uć,al da Beg ima 5km pretrčanih a Džeko 9,stvarno mi nije jasno.Bešić jeb.e familije po terenu,Kolašinac kraj aut linije,čime si ti pokazo da grizeš?
Donio si nam puno lijepog,gledali smo te u Cityu,slavili titule ko da smo mi osvojili,al ja te gledat više neću.Osmjehom si mrtav za mene.

I PRESTANITE TSS PLJUVAT,MOMAK JE SOLIDNO ODIGRO,I DA JE GO DAO OVDJE BI GA PLJUVALI,OVO JE MOMAK KOJI JE PLAKO ZAJEDNO SA OSTATKOM NACIJE DOK SE POJEDINI SMIJU.

Vaha pogledaj nas..
Nad tobom sunce najljepše sja

BigDaddy
Kontakt:

Post Postao/la BigDaddy » 22 jun 2014, 11:52

za one sto govore kako je sudija sudio namjerno protiv nas. pogledajte dzekinu sansu u zadnjoj minuti, lik je sebi rukom namjestio loptu ko henry protiv irske :mrgreen: sudije jesu bile lose iz razloga sto su amateri i ne umiju bolje, a ne zato sto imaju nesto protiv BiH.
krivo mi je sto smo ispali al mi jos teze pada sto nijedan nas igrac nije uspio da skrene paznju na sebe. cijeli svijet je gledao ove utakmice, svi skauti su nas posmatrali. tamo neki anonimusi tipa campbell, leckie, peralta ce se prodat u dobre klubove jer cijeli svijet ovih dana prica o njima. citam jutros juventus trazi perisica, na osnovu jedne dobre utakmice, jednog dobrog pasa. a o nama niti ko prica, niti ce ijedan nas igrac napravit dobar transfer. zao mi je begovica, momak super brani ali nije imao priliku da se dokaze, ostace vjecno u onim stokama. da smo napravili zapazen rezultat, igraci iz domace lige bi se prodavali ko halva, mozda bi i klubovi malo zivnuli. ovako ostaje sve po starom, a zna se ko je kriv

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 22 jun 2014, 11:55

mogu oni sudiju kriviti do sutra, jest nam ponistio cist gol ali i da je bilo 1-1 na kraju moglo bi se samo reci da smo sretno izvukli bod. bez obzira na sudiju ekipa sa ovako slabim zalaganjem, gdje se glavni igraci pokazu najlosiji i sa ovako cudnim odlukama selektora prvo kad je pocetni sastav u pitanju a onda i sa izmjenama i ne zasluzuje nista drugo nego da ispadne.
nek pogledaju malo sad kad su ispali ostale utakmice pa nek vide kako se bori za svoju zemlju, jedino je kamerun pokazao manje zalaganja od nas.
svaka cast pojedinim igracima kao sto su begovic,hajrovic,besic itd... tino place dzeko se smije... a svaka druga mu je da se srcem igra za rezprezentaciju....
You are someone else I am still right here

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 22 jun 2014, 11:59

Nemojte ljudi molim vas se ponašati kao englezi i odmah na nož sve redom dočekivati!

Moramo biti svjesni jedne stvari. Ovi igrači su nas odveli na Svjetsko Prvenstvo i učinili nas ponosnim što smo tamo. Nadali smo se i mi i oni da ćemo biti još ponosniji što ćemo uhvatiti 1/8 finala. Nismo to uspjeli, nismo se obrukali...izgubili smo od Argentine 2:1, izgubili smo od prvaka Afrike 1:0...moglo je biti i drugačije!
Dajte molim vas...samo nemojte pljuvati po igračima...

Evo jedan podatak...Protiv argetinaca smo istrčaki preko 115km kao ekipa, a sinoc smo preko 110km...nigerijci su istrcali 6-7 km manje (pa skoro za jednog defanzivnog igraca manje). Ne smije se osporavati njihov trud...kao i učinak Džeke ili njegovo ponašanje...Spahić, ovaj onaj...to više nije bitno...trčali su više nego protivnici u obje utakmice, a nismo dobili. Zašto?
Kad neko istrči više od protivnika za jednog igrača a ne kapitulizira to, ne može biti samo da nije imao sreće ili da je postavka bila loša.

Kroz kvalifikacije se pokazalo da 4-4-2 je ubojita postavka protiv slabijih ekipa, dok protiv jačih efektivnost pada u vodu, da bi se kroz pripremni period uigravala manje ubojita 4-2-3-1 ali učinkovita. Onda do utakmice sa Nigerijom izlazimo bez lijevog beka i sa 2 troma igrača u veznom redu i učinkovitu 4-2-3-1 pretvaramo u jalovu postavu.

Novinari su se odmah obrušili na Džeku i Spahića itd...itd...
Po meni za pobjede su krivi igrači, a za poraze treneri. Neću ulaziti u taktičku postavku (biti general poslije bitke), ali ekipa koja više pretrči na terenu i izgubi - za mene je direktno kriv Selektor i treba da preuzme odgovornost za poraz!
Možeš se ti zalagati koliko hoćeš, ako nije postavka kako treba, trud je uzalud!

Na kraju rezime:
Možeš ti na kvalitet i snagu proći kvalifikacije i bez neke taktike, ali kad dođeš na SP - onda taktičke postavke i priprema ekipe čine razliku između ekipa, jer tu su sve kvalitetne ekipe!
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 22 jun 2014, 12:01, ukupno mijenjano 1 put.

Nane17
Kontakt:

Post Postao/la Nane17 » 22 jun 2014, 11:59

Dajte Besicu kapitensku traku,covjeku koji je pokazao kako se igra srcem za repku,mozda nekad i pretjera od silne zelje da nesto uradi i da oduzme loptu,ali bolje i to nego da kao picka najveca hoda po terenu kao Spahic i Amrin **** koji se nije ja msm ni oznojio,**** li ga Pellegrini u supak. Slag na tortu je izvodjenje Hajrovica naseg najjagilnijeg do tad igraca,a ostavljanje Misketa koji u 60. min. nije mogo hodati,BRAVO PAPE :clap: :clap: :clap: :clap:

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 22 jun 2014, 12:02

Begovic 4.9
Spahic 10.2
Besic 11.2
Pjanic 11.2
Misimovic 10.6
Mujdza 10.3
Sunjic 10.2
Lulic 6
Medunjanin 7
Hajrovic 6
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 22 jun 2014, 12:05

Ali i dalje ne kontam Ibisevic-Hajrovic izmjenu.
Imas 5-6 igraca koji jedva tce i ti vadis jednog od rijetkih koji em moze da trci em hoce da trci.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 22 jun 2014, 12:06

Kaze se Spaha los, Sunjic dobar.. U nekim situacijama i jest tako, ali ne smiju nasi stoperi biti skoro pa glavni akteri citavu utakmicu. A otprilike u nekim situacijama protivnik bi se prosetaj do obrane.
- Ed Woodward for Prime Minister !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 22 jun 2014, 12:06

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 22 jun 2014, 12:10

ovo prvenstvo pokazuje najbolje da onaj ko se ne bori i igra srcem ide kuci.
nadam se da ce se desiti neka smjena generacija nakon ovog prvenstva ako nista spahica vise da ne gledam, dzeko ce sigurno igrati i dalje nazalost nemamo nikog trenutno ko mu moze biti konkurencija.
mene je sinoc i pjanic razocarao, drag mi je igrac al odigrao je kukavicki sinoc.
po meni bi ovo trebao biti kraj i za papeta jer ipak i pored nezalaganja glavnih igraca i njegove glupe odluke su dobrim dijelom dovele do poraza.
najlakse je sad po sudiji kriviti i izvlaciti se na njega, a sto smo odigrali grozno to nema veze i sto je nigerija zasluzila pobjedu 2-3 gola razlike. sudija je bio totalno nesposoban nije on nas namjerno krao on je bukvalno u svakoj oduci napravio gresku nije uradio apsolutno nista ispravno citavu utakmicu, a za gol koje ponisten je kriv njegov kolega sa desne strane. jbg ljudi su sa novog zelanda on je iskustvo skupljao na utakmicama fidzija,tahitija,tonge i samoe...
sudije trebaju da budu 90% iz europe jer velika vecina ovih ostalih ne zasluzuje da bude na ovakvoj smotri kao sto je svjetsko prvenstvo.
You are someone else I am still right here

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 22 jun 2014, 12:15

Pola vas se uopste ne razumije u fudbal.

Cuj Pjanic razocarao, a sinoc bio medju najboljima. :facepalm:

Kritike Misketu koji je bio odlican dok nije crko, nije on kriv sto je neupotrebljiv u posljednjih 30 minuta. Kriv je onaj koji ga je ostavio u igri, a zna da ovaj ne moze.

Susic je jedini krivac ljudi. Evo vidite pretrcane kilometre. Trcali smo, ali u prazno jer je kreten sve izmjesao i igraci se nisu uopste snasli.

Bez taktike, bez lijevog beka protiv ekipe koja je jedino opasna u kontrama :facepalm:

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 22 jun 2014, 12:23

lisander je napisao/la:Begović - Ponos i dika svakom smislu i ko čovjek i ko golman, branio što je mogo, kod gola nemoćan, najviše mi je rad njega žao što idemo kući mogo je biti prvi golman turnira
Mujdža - Nedorečen u napadu u odbrani solidan
Šunjić - NIsam ni sanjao da cu uraditi ovo :tokralju: :tokralju: ovom momku, mirno staloženo, želim od srca bolji klub
Spahić - Mali čovjek za male stvari, ne znam kako da okarakterišem drugačije njegovu igru i ponašanje, sami sve znate ne treba vam crtat
Lulić - NI 30 posto od onog sto sam očekivao, jedan od boljih igraa italijanske lige u ovoj utakmici imao par dobrih izleta al eto i povreda je učinila svoje
Bešić - Po meni naš najbolji igrač u ove 4 utakmice, ne treba više pisati
Pjanić - Mene lično razoarao sinoć ni lopte ni driblinga ni šuta
Medunjanin - Isto ko za Pjanića
Misimović - On je star, i vrijeme je da se preseli na klupu il u mirovinu, 20 minuta plafon i dok on igra tih 20 minuta mi smo opasni
Hajrović - Uz Bešća najbolji naš igrač sinoć
Džeko - Od nedodorljivih najbolji, trudio se dao gol al nije to onaj Džeko s početka kvalifikacija
Ibišević - mislim da se nije sastao s loptom
Sušić - Neloš, više pokazo od Pjanića i Medunjanina
Salhović - Standarno, trči zavrni nikome, vrati se.
Sušić - Njegovi svi eksperimenti su se završili krahom, u zadnjih pola sata mi nismo imali nikakvu koncepciju a i tokom utakmice se nije znalo ni ko pije ni ko plaća, možda je vrijeme da se povuče, on i još nekoliko igrača, ćudna postavka, još ćudnija igra On je največi krivac za poraz
Utisak - Šta se desilo sa ekipom koja je jela malu djecu protiv Argentine, mi imamo pravo znati odgovore, zašto Kolašinac nije igrao, jer znali smo da su brzi znali smo gdje ce napasti, Hrvatska nam je pojasnila kako se igra protiv ovakvih ekipa, mi smo taktički poraženi od afričke ekipe, žalosno al istinito

kakvu li si ti tekmu sinoc gledao da mi je znat, momak je u prostor gurnuo barem 15 lopti, desetinu puta napravio visak u sredini, a to sto onaj sljivotres ne zna ustopat loptu i posto svaki put nakon izgubljen lopte ostane setkat po terenu ne mora znaci da je Mire lose odigrao, uz Besica, Sunjica i Hajrovica sigurno najbolji na terenu :facepalm:
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 22 jun 2014, 12:27

Ne znam šta bih rek'o na ono sinoć :crazy: Nisam mog'o da vjerujem šta se dešava nakon završetka utakmice, u suzama sam kući otiš'o, jako teško sam podnio poraz. :roll:

Treba biti pametan nakon onoga sinoć što smo vidjeli, i zahvaliti se nekim igračima na svemu što su dosad uradili za reprezentaciju i pustiti mlađe da igraju, ima nekoliko dobrih igrača koji igraju za druge repke i treb'o bi to savez već od danas početi da rješava. Utakmicu smo odigrali onako prilično dobro, ali nisu ba ni ovi Nigerijci to odigrali kako treba, u sportu je potrebno i sreće, a mi je sinoć nismo imali, što zbog Sudija, što zbog Džekinih promašaja. Sve bi bilo drugačije da su nam onaj gol priznali, ali vidjeli smo Mexico kako je protiv Kameruna igr'o dva čita gola poništiše i ljudi treći dadoše.

Sinoć sam se još više iznervir'o kad sam napuštao kafić gdje sam gledo utakmicu, pa tamo preko Rijeke Bosne imaju ova tkz. Srpska Sela, pa tamo je Dernek ko da je Republika Srpska postala Nezavisna, Puca se, gori sve :twisted: Nek oni slave pobjedu braće Nigerijaca. Lično ja nikad nisam slavio neki poraz Srbije ili Hrvatske, ali ovo stvarno te dovede da se malo zapitaš, al opet nisu mi Srbijanci i Hrvati krivi zbog ovih ovdje naših ne svrstanih seljaka.

Vidim neki hoće da Bojkotuju Repku, Bujrum kome se Bojkotuje nek Bojkotuje.

BOSNA SE VOLI I KAD GUBI I KAD VODI.

BEG ZA KAPITENA !
slika

pobjedesve
Kontakt:

Post Postao/la pobjedesve » 22 jun 2014, 12:27

Mozambik je napisao/la:Pola vas se uopste ne razumije u fudbal.

Cuj Pjanic razocarao, a sinoc bio medju najboljima. :facepalm:

Kritike Misketu koji je bio odlican dok nije crko, nije on kriv sto je neupotrebljiv u posljednjih 30 minuta. Kriv je onaj koji ga je ostavio u igri, a zna da ovaj ne moze.

Susic je jedini krivac ljudi. Evo vidite pretrcane kilometre. Trcali smo, ali u prazno jer je kreten sve izmjesao i igraci se nisu uopste snasli.

Bez taktike, bez lijevog beka protiv ekipe koja je jedino opasna u kontrama :facepalm:
Neeeeeeeeee ovo je sve zbog Dzeke i Spahica, samo su oni ovdje krivi :lolno: :lolno: :lolno: :lolno: :lolno: (sarkazam)

Nek se smijao Dzeko na kraju i to je bila moja reakcija tokom citave utakmice, naravno, kada nisam psovao majke sudiji

Papeta je dosta bilo.
a... pehari su tu

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 22 jun 2014, 12:30

Covjek ti rece da je Susic kriv.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 22 jun 2014, 12:31

evo i sad sebi ne mogu da dodjen nakon ne prespavane noci. **** ti sto nebesa pa sta smo mi Bogu zgrijesili, pa cist go nam ponistise pa stativa u 90+ i to onaj hadalj na golu slucajno nogom zakaci. Ne opravdavam sinocnu igru, ali zaista nismo imali srece. Ona me stativa podsjetila na Portugal i baraz :twisted:

I **** MATER ONOM KLOKANU SUDIJI, TACNO MI DODJE DA SKUCKAM PARE DA ODEM TAMO I DA GA IZROKAM I NJEGA I BLATERA
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 22 jun 2014, 12:34

hvala na svemu, puno su dali spahic, misimovic i susic, ali mislim da je vrijeme za neke nove ljude... hocu da imam 11 besica begovica i kolasinaca, zar puno trazimo, samo se borite i ginite na terenu, pa ce biti lakse i kad se izgubi ;)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.