Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 139

Cautinho
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la Cautinho » 12 avg 2014, 17:08

Znam to i ja.
Šta bi moglo biti,kad prestane zujiti,zašto neće da upali.A kad zuji neprestano upali.
Keep walking.

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 13 avg 2014, 09:25

slika

:beba:
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 avg 2014, 10:46

Koliko je meni simpatican Opel Adam, to je za ne povjerovati. Naravno, udara po dzepu, al' prije par dana sam se vozio u njemu i ma koliko izgledao mal - to uopce nije tako. Eh, druga stvar je sto sigurno ne'am skea da ga kupim, a i da imam - opet bih se prije odlucio za Coopera (mada je skuplji i mnogo tezi za odrzavati, posebno kod nas).
slika
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 13 avg 2014, 23:50

AlfredBorden je napisao/la:slika

:beba:
bitch please.

slika
Nama je Željo svetinja jedina.

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 14 avg 2014, 08:53

nemam nista protiv al bi prije onaj sto sam naveo
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 20 avg 2014, 17:37

Ima li ovdje strucnjaka za poliranje. Koju jos pastu preporucujete osim 3M (za rucno poliranje) i ima li nekog elektricara. Radi mi siber na Focusu, ali kad ga podignem mora se na sigurnosi mehanizam mehanicki spustiti :hmmmmm:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 21 avg 2014, 18:30

Nova zivotinja iz Audijeve radionice... A8 :tokralju:
slika
slika
slika
slika

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 22 avg 2014, 00:21

Meni je ova B klasa prelijepo auto. Trazio stari onu B200 da kupimo al slabo ih ima na trzistu a previse bi izaslo da se uveze pa kupi 308icu.
Dobra je i ova nova, al ove B180 i B200 su mi ljepse.

marcelo12
Kontakt:

Post Postao/la marcelo12 » 22 avg 2014, 08:51

Po meni najmocnije auto audi A8, prava limuzina...azdaha :D

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 avg 2014, 15:43

Citam kako se kradu auta po Sarajevu, pa to je strasno, ali kradu se sve skupocjena auta.

Ali mi nikako nije jasno kako lopov za 20 sekundi otvori BMW od 80.000 KM i pokrene ga ? Eto ako neko ima da mi to objasni, kako da auto takve marke i cijene sa svom mogucom tehnologijom moze tako lako otkljucat i pokrenut ?

Samo da mi ne pricate bajke iz filmova, nego kontkretno kakav to alat imaju, ili predpostavljam neke elektronske sprave, magnete kojima to rade.

Niti da se alarm upali niti neka blokada volana, motora, otljucka ga ko od sale i pokrene.
http://www.LINKK.ba/clanak/779724206226 ... ?ref=tiker

Gdje pise LINKK ide "so.urce". (bez tacke)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 22 avg 2014, 18:01

VOLKSWAGENU HISTORIJSKI REKORD, ZAHVALJUJUĆI PRODAJI U KINI!
Borba za prvo mjesto po prodaji automobila u svijetu nastavlja se nesmanjenom žestinom. Volkswagen je u prvih šest mjeseci ostvario povijesni rezultat - više od pet milijuna prodanih automobila i lakih gospodarskih vozila (5,11). To je ostvarila i drugoplasirana Toyota sa 5,02, a izvrsno je poslovao i General Motors sa 4,92 milijuna.

Prema prognozama koje provodi Center of Automotive Management (CAM) in njemačkog Bergisch Gladbacha na kraju 2014. poredak bi mogao biti: Volkswagen 10,1, Toyota 10,05 i GM 10,0 milijuna - dakle sva će tri koncerna 'probiti' magičnu granicu od deset milijuna prodanih vozila godišnje (automobila i lakih gospodarskih).

Za te je rezultate najvažnije uvjerljivo najveće kinesko tržište, gdje Volkswagen (+17,5%) raste brže od konkurenata - Toyote (+12%) i GM-a (+10,5%). Koncern iz Wolfsburga je tako 35% ukupne proizvodnje prodao u Kini, što je natkompenziralo lagani pad na europskom tržištu (-0,8%) i nešto veći na američkom (-6,2%), gdje Toyota (+5,1%) i GM (+2,5%) bilježe porast.

Na četvrtom je mjestu Hyundai, koji se približava vodećem trojcu i godinu bi mogao završiti sa 9,2 milijuna, a četvrti Renault-Nissan sa 8,2 milijuna prodanih vozila. CAM procjenjuje da će ukupna prodaja automobila i lakih gospodarskih vozila u 2014. dosegnuti rekordnih 75,5 milijuna (+4%).
:kralj:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 22 avg 2014, 18:40

Elegant je napisao/la:Citam kako se kradu auta po Sarajevu, pa to je strasno, ali kradu se sve skupocjena auta.

Ali mi nikako nije jasno kako lopov za 20 sekundi otvori BMW od 80.000 KM i pokrene ga ? Eto ako neko ima da mi to objasni, kako da auto takve marke i cijene sa svom mogucom tehnologijom moze tako lako otkljucat i pokrenut ?

Samo da mi ne pricate bajke iz filmova, nego kontkretno kakav to alat imaju, ili predpostavljam neke elektronske sprave, magnete kojima to rade.

Niti da se alarm upali niti neka blokada volana, motora, otljucka ga ko od sale i pokrene.

+1 i mene ovo interesuje, je li neko upoznat, kako sta?
Mia San Mia

Klare

Post Postao/la Klare » 23 avg 2014, 01:55

Ova nasa policija, ovi saobracajci. :roll:

Yebote ja se evo sad vracao iz grada, zavezan, svijetla upaljena, dokumenti, sve najregularnije, i onaj mi bljecka.
Ja stanem, a on "Daj dokumente", yebo kulturu, yebo dobro vece ili sta god vec.

Jesi li pio?
Nisam
Sigurno?
(Sta on pod tim misli, kao razgovarao bi sa mnom, a ne vjeruje mi)
Nisam sigurno.
"Hoces li puhnuti"
To je ponizenje za mene, ali ako hoces i ne vjerujes mi, ja cu puhnuti.(ono ljudski i smireno max)
"Kako je to ponizenje za tebe"
Ja vjerujem u Boga, nikad alkohola u zivotu okusio nisam.
(i stvarno je tako)
"ciji si ti?"
(kao ne pise mu na vozackoj)
"Odakle si?"
"Gdje stanujes?"
(zapisiva u onaj rokovnik)
"To sto si musliman meni nista ne znaci, pitao sam te hoces li puhnuti, nisi htio" :shock:
Ko ti je to rekao, daj mi da pusem, (yebote na granici sam svog ludila)
"Svoj ti pos'o"
Ako imas i 1%sumnje daj mi da puhnem
"Veceras vjerujem"(bahato da bahatije biti ne moze)
Ne trebas ti meni vjerovat', daj mi ovamo nek' instrument pokaze
"Hajde bjezi"

Ja u cudu nevidjenom, ne ide da se s njim svadjam, vidim hajvan zesci i odem, meni krivo otkud njemu pravo da na takav nacin razgovara, dopusta li mu ta znacka da na takav nacin najpostnije gradjane omalovazava.
Nakon 500m na prvoj raskrnici sam skrenuo da mu se vratim i ozbiljno porazgovaram, ko zna sta bi sve rekao,
na srecu na vrijeme ipak skontam da sa takvom zivinom nema koristi pricati.

Zaustavljali su me dosta puta, uglavnom se zavrsi na dokumentima, cesto i bez toga,
ali ovaj smrdo veceras, yebote to nije normalno. :shock:

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 23 avg 2014, 10:53

R32 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Citam kako se kradu auta po Sarajevu, pa to je strasno, ali kradu se sve skupocjena auta.

+1 i mene ovo interesuje, je li neko upoznat, kako sta?
:lolno: najjači je ovaj na kraju sa dvojkom što zaobilazi, a ovaj lopov mu pokazuje da obiđe :lol: :lol: :lol:

uglavnom, ovako..kad bilo koje auto izađe novo, vrlo brzo oni nađu (naprave) uređaj ("laptop") za provalit u to auto jer za njih rade stručnjaci..ako auto nema neki dodatni alarm tipa cobra ili blokadu tipa zeder, obiti ga moze bez problema..bravu obije tako da ima neki kljuc kojeg postavi na ono srce od brave na vratima i vrti ga i izvadi ti to i uzme šarafcinger i otvori vrata normalno..tada ti dođe ovaj drugi (vidi se na snimci) i on ti ima "laptop", njega ušteka ondje gdje ide inspekcija od auta, u kompjuter, i pritisne tipku i sačeka malo da mu odblokira kod koje svako auto ima ugrađeno, uglavnom je to bazirano na kodu i ako nemaš kljuc koji dekodira auto ti se gasi..nakon toga on opet vadi ono srce iz brave i opet može šarafcingerom upaliti auto i otjerat ga..

eto ukratko ti je to tako nekako..

većina ljudi se zezne jer vjeruje ovim alarmima što dođu s autom, a to je najveća greška jer lopovi upravo takve traže..a te alarme lako riješe..gledao sam jednom neki dokumentarac i pitaju lopova kako kradeš auta, kaže on prvo se izviđa neko vrijeme, di se parkira, kad parkira, kad ide spavat i je li zaštićeno auto (ima li naljepnicu). ako je zaštićeno njemu se ne isplati s tim se zajebavat jer se krađa mora obaviti u roku 3-4 minute. tada radije ode iza ugla i nađe novo koje nema zastitu..no, ukoliko ti bas htjednu uzet auto, nista ga nece spriječiti, ako se bas zainati, znači nikakva zastita..ali u principu se nece zajebavat sa tipa cobra alarmom ili zederom jer ima masa drugih koji nemaju nikakvu zastitu..

bilo koji model auta izađe, vrlo brzo ovi stručnjaci informatičari naprave taj "laptop" za deblokadu..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 23 avg 2014, 11:37

Kako je na pumpi hifa na stupu odrađen x6 na parkingu. Valjda ga gazda parkirao tu. Kazu mahali mu radnici kad ga je lik odradio. Mislili da je gazda :urnebes:
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 25 avg 2014, 00:12

Raja treba mi savjet/pomoc. Nasli smo kupca za auto i treba da to finaliziramo ovih dana. Mozda smo naletili na neocekivan problem oko prevoda auta. Naime, stari je otisao vani radit a nije mi ostavio nikakvu punomoc jer su mu u opstini rekli da ne treba nista. Sad koga god sam ja pitao kazu mi da treba punomoc, a cak i sa njom ne mogu sve ja uradit, valjda se mora nesto jos u opstini obavit. Svi prijedlozi i ideje su dobro dosle.

Klare

Post Postao/la Klare » 25 avg 2014, 01:19

Treba ti samo saobracajna i vlasnicka, te licna karta vlasnika auta.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 25 avg 2014, 02:01

Imam sve to, i sa tim mogu uradit prevod auta? Bez obzira sto stari nije tu da potpise neke papire sta ja znam vec kako to ide?

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 25 avg 2014, 08:56

eto ako imas nema onda problema :lol: :lol:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 25 avg 2014, 08:59

cala je napisao/la:Imam sve to, i sa tim mogu uradit prevod auta? Bez obzira sto stari nije tu da potpise neke papire sta ja znam vec kako to ide?
Ako radis kupoprodajni ugovor u opcini npr. ili kod notara, morala bi biti prisutna osoba koja radi i na koju radis prijepis vozila, da to potpise.

Medjutim, ukoliko 'imas nekoga', dovoljna je i kopija osobne iskaznice osobe koja fali.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 27 gostiju.