koeljo za lektiru? đe tvoj rođak ide u školu? u čevljanoviće?BosnianKingdom je napisao/la:Alhemicar, Paul Koljeo
Ako neko ima nekih zabilješki ili informacija koje mogu pomoći u pitanju je lektira. Unaprijed vam se zahvaljuje moj rodjak...
Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
E i ja gledam i kontam šta se sve čita za lektiru. 
I meni je to bilo za lektiru i mislim da je obavezna u svim skolama.. sto se cudite, sta je s tim Koeljom? nisam citao lektire pa ne znam 
This time next year we'll be millionaires.
A gdje ste to vi isli u skolu pa niste imali Alhemicara za lektiru u skoli? Ja imao, isao u ekonomsku, Sarajevo. U Gimnazijama se ovdje takodje obradjuje za lektiru a ove nabrojane su najjace skole glavnog nam grada, tako da ne znam o cemu vi pricate.
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
Obična beletristika najkraće rečeno...
I ja išla u Ekonomsku u Sarajevu, mora da su to uveli posljednjih godina.
Doduše sve mi se čini da smo i mi imali Koelja za lektiru, i to Jedanaest minuta, znam da smo nešto komentarisali, eh sad, nisam sigurna je li bila lektira ili je svima bilo toliko zanimljivo da pročitaju tu knjigu.
I kad vidim da se ona Ruža radi za lektiru, doduše u osnovnoj školi...
Doduše sve mi se čini da smo i mi imali Koelja za lektiru, i to Jedanaest minuta, znam da smo nešto komentarisali, eh sad, nisam sigurna je li bila lektira ili je svima bilo toliko zanimljivo da pročitaju tu knjigu.
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Rodjo ide u ekonomsku u Sarajevu i ima je ja kada sam išao u treću gimnaziju nisam imao.. Ako neko nesta zna hvala
Sabrine mi moje!
Pa nisam ni ja zavrsio ekonomsku bas skoro, 2009. je to bilo. Velida vjestica mi predavala bosanski.pride_of_merseyside je napisao/la:Obična beletristika najkraće rečeno...
A vjeruj mi da smo imali za lektiru, ne citam ja knjige osim ako bas moram.
Jedine knjige koje sam procitao svojom voljom su bile "Kum", "Posljednji Don" i sada sam poceo Igru Prestolja.
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
Ti si onda prije mene završio. Vi imali i ovi sad imaju, a mi nismo.
Doduše meni je Minja predavala, ali ne vjerujem da postoji razlika u lektirama zbog profesora.
Čuj vještica, svi hvalili tu Velidu.
A nek pročita rođak, neće mu ništa biti. Evo sad nek počne može do 1 pročitati. Ima dosta informacija, kritika, recenzija i prepričano na internetu, ne znam šta mu ko više može reći ako već neće da čita.
Čuj vještica, svi hvalili tu Velidu.
A nek pročita rođak, neće mu ništa biti. Evo sad nek počne može do 1 pročitati. Ima dosta informacija, kritika, recenzija i prepričano na internetu, ne znam šta mu ko više može reći ako već neće da čita.
Čitao sam i ja Alhemičara u prvom Gimnazije. Nije loša knjiga, tipično Coehlovska (Koeljovska za Dantesa). Ali, što se tiće nekog stila pisanja, ništa posebno. Trivijano. Fura se ta neka poruka, bla, bla, bla al' opet ništa posebno.
Rođak nek uzme i nek pročita. Par sati mu za to treba.
Inače, uzeo neki finski krimič "Iscjeljitelj" i nije loše. Radnja brza i dinamična. Imam još i danski "Ubojica fazana", ali nisam stigao ni početi, a radnja se čini interesantna.
Rođak nek uzme i nek pročita. Par sati mu za to treba.
Inače, uzeo neki finski krimič "Iscjeljitelj" i nije loše. Radnja brza i dinamična. Imam još i danski "Ubojica fazana", ali nisam stigao ni početi, a radnja se čini interesantna.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Ne radi se Koeljo za lektiru.
Čitao sam Alhemičara i još nešto od njega, nije mi se pretjerano svidjelo.
Čitao sam Alhemičara i još nešto od njega, nije mi se pretjerano svidjelo.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Dao 25KM za Sudar Kraljeva, Lagunino izdanje. Nije bilo prvog dijela, ali sam ga pročitao, no uzet ću ga kako bih imao kolekciju 
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- Nail for Real
- Kontakt:

Vidio sam je na ovogodisnjem sajmu u Sarajevu, ali je bila preskupa za mene. Ko god je zaljubljenik u evropsku mitologiju ovo mora imati, Tolkienova inspiracija
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
juče sam pričao sa mojom profesorkom srpskog iz srednje. i kod nas su ubacili Koelja.. ona je zgrožena
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Za koju godinu ce Blek Stena biti obavezna lektira.DANTES je napisao/la:juče sam pričao sa mojom profesorkom srpskog iz srednje. i kod nas su ubacili Koelja.. ona je zgrožena
Moze li mi neko hronoloski navesti djela Roberta Ladlama o Bournu hronoloski. Vidim ima nekih sijaset knjiga al me zanima koja knjiga prati koju 
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Sve isto kao na filmu, samo fali Bornova izdaja.Shooter je napisao/la:Moze li mi neko hronoloski navesti djela Roberta Ladlama o Bournu hronoloski. Vidim ima nekih sijaset knjiga al me zanima koja knjiga prati koju
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Na redu je Kamijeva Kuga. 
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Lord of The Rings blackbox set 
Kakve cijene samo pred BBI-om 
Bajdvej, šta je ono ispred bilo, sajam neki il
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Da, posljednji za ovu godinu - što se tiče prostora ispred BBI centra. Još malo pa će i Sajam, u Skenderiji...Dex je napisao/la:Kakve cijene samo pred BBI-om
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.