FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ma do drugog gola nije bilo dosadno. Sve sam nekako strepio. Nije Drina mjerilo, Radnik je jači evidentno od njih, ali kad se maksimalno uđe u utakmicu mogu se dobiti sve ove manje ekipe. Jednostavno mi smo trenutno ekipa koja nema prostora za kalkulaciju, ne možemo ni sa kim igrati sa pola snage ili opušteno. Mora se zapeti maksimalno.
Oda radi dobro vidi se to. Nije mogao za kratko vrijeme i sa prilično oskudnim i limitiranim kadrom ni napraviti više. Da ga je samo pustiti da radi i pogurati ga malo igrački, a da ne dođe do osipanja ove perspektivne djece, napravio bi on finu ekipicu.
Ne mogu vam opisati kako mi je drago zbog Beganovića. Svaka čast momćino, neka vide sva djeca da se rad i trud u Želji isplati i da se može doći do prvog tima.
Mene buni jedna stvar kako je ovaj Dadin buraz uvijek u drugom planu, a kada god zaigra bude solidan da ne kažem prilično dobar. Šta je njegov problem?
Solidno je bilo raje ako se uzme u obzir kiks protiv Radnika. Malo mi je sjever generalno ofalio u zadnje vrijeme.
Eh da je sad kako Viteza dobiti, a da Zrinjski kiksa.
Je li Vitezu još trener onaj Miše iz Hajduka?
Oda radi dobro vidi se to. Nije mogao za kratko vrijeme i sa prilično oskudnim i limitiranim kadrom ni napraviti više. Da ga je samo pustiti da radi i pogurati ga malo igrački, a da ne dođe do osipanja ove perspektivne djece, napravio bi on finu ekipicu.
Ne mogu vam opisati kako mi je drago zbog Beganovića. Svaka čast momćino, neka vide sva djeca da se rad i trud u Želji isplati i da se može doći do prvog tima.
Mene buni jedna stvar kako je ovaj Dadin buraz uvijek u drugom planu, a kada god zaigra bude solidan da ne kažem prilično dobar. Šta je njegov problem?
Solidno je bilo raje ako se uzme u obzir kiks protiv Radnika. Malo mi je sjever generalno ofalio u zadnje vrijeme.
Eh da je sad kako Viteza dobiti, a da Zrinjski kiksa.
Je li Vitezu još trener onaj Miše iz Hajduka?
to sam i ja odavno primjetio kod Bajica. Skoro uvijek ima dodir ili vise dodira s loptom viska i moze izbaciti saigraca u dobru sansu ali on saceka nesto i ...arelinho je napisao/la:Ja ne znam jesmo li mi gledati istu utakmicu,ali eto.Danas po meni Baja nije nista bio posebno.U trenucima kad treba iz prve dodati on duze drzi loptu kod sebe,a kad treba da povuce on doda iz prve.Vjerovatno je i njega umor savladao i ona povreda sto je imao.bistrikboy je napisao/la:Bas dosadna tekma majkem'.Drina bas losa.Mi smo napadali do gola,nakon toga povukli rucnu jer smo umorni a to se vidi fakat.Bajic i Beganovic sjajni danas,ostali 'nako.
Eto nakon Cosica i Turkovic je uspio prebaciti sjever,boze sacuvaj.
Meni se sve cini da niko nece titulu ali mislim da su maleni nakon ovog kola opet u igri.Mi ganjamo tu Europu a bice tesko fakat.Idemo dalje...
Nemojte te price vise " nije nikakvo mjerilo ova pobjeda". Nakon svake od ove 3 pobjede u ovoj polusezoni je ta ista prica.Drina je uzela bod pitarima i to imala dosta sansi da uzme sva 3, igrali su 1:1 pod bijelim brijegom i tu su imali dosta finih sansi za pobjedu itd.I nakon olimpika ste isto pisali, a ljudi imaju igracki kadar koji je u top 3-4 u ovoj ligi sigurno...
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Idemo utakmicu po utakmicu, ocigledno da nam konkurenti ne bjeze po trenutnoj fori ni igri svi smo u 5 deka. Velika borba ce biti do zadnjih kola za titulu i evropu. Svaka utakmica je jako bitna , svi u vitez.
ZZtop10 je napisao/la:to sam i ja odavno primjetio kod Bajica. Skoro uvijek ima dodir ili vise dodira s loptom viska i moze izbaciti saigraca u dobru sansu ali on saceka nesto i ...arelinho je napisao/la:Ja ne znam jesmo li mi gledati istu utakmicu,ali eto.Danas po meni Baja nije nista bio posebno.U trenucima kad treba iz prve dodati on duze drzi loptu kod sebe,a kad treba da povuce on doda iz prve.Vjerovatno je i njega umor savladao i ona povreda sto je imao.bistrikboy je napisao/la:Bas dosadna tekma majkem'.Drina bas losa.Mi smo napadali do gola,nakon toga povukli rucnu jer smo umorni a to se vidi fakat.Bajic i Beganovic sjajni danas,ostali 'nako.
Eto nakon Cosica i Turkovic je uspio prebaciti sjever,boze sacuvaj.
Meni se sve cini da niko nece titulu ali mislim da su maleni nakon ovog kola opet u igri.Mi ganjamo tu Europu a bice tesko fakat.Idemo dalje...
Nemojte te price vise " nije nikakvo mjerilo ova pobjeda". Nakon svake od ove 3 pobjede u ovoj polusezoni je ta ista prica.Drina je uzela bod pitarima i to imala dosta sansi da uzme sva 3, igrali su 1:1 pod bijelim brijegom i tu su imali dosta finih sansi za pobjedu itd.I nakon olimpika ste isto pisali, a ljudi imaju igracki kadar koji je u top 3-4 u ovoj ligi sigurno...

Željezničar živimo !
Nisam bio na tekmi, pa sad vidjeh pregled.Kako mi je samo drago zbog Beganovica i njegovog gola
al tek ono radovanje poslije gola :njanjanja:Vazna 3 boda i to je najvaznije.Sad pokusati sto bolje pripremiti tim za Vitez i nadati se da cemo uspjeti ostvariti 3 boda, mada ce biti tesko

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Ovako blizu prvog a ni vode nemamo
Kakvo slavlje Beganovića nakon gola, srce ko Trebević
Kokot bi majci klizeći uletio sa obje noge
Ko je ono sjever prebacio?

Kakvo slavlje Beganovića nakon gola, srce ko Trebević

Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
A ko će drugi nego Nedo..Ajzea je napisao/la:Ovako blizu prvog a ni vode nemamo![]()
Kakvo slavlje Beganovića nakon gola, srce ko Trebević![]()
Željezničar živimo !
Nema ni jednog razloga umanjivati znacaj ove pobjede danas. Drina je u predhodnim utakmicama pokazala da su dobra ekipa. Danas je odlucujuci bio pristup nase ekipe. Sa ovakvim pristupom,pobjeda u srijedu protiv Radnika nikako ne bi bila upitna.
Dakle,po meni je presudio pristup. Odavno se nije tako odlucno uslo u utakmicu. Nametnut je tempo koji Drina nije mogla ispratiti. Tako je bilo prvih 40 ninuta. Dovoljno da pobjedis takve ekipe sa par golova razlike. Drugo poluvrijeme je bilo odredjivanje posla.
Osim ozbiljnog pristupa,danas je na pobjedu uticalo jos par stvari.
Prvo,Dzenis. Puno bolje izgleda vezna linija sa njim na tom mjestu nego sa Kokotom. Trkacki je puno bolji,tehnicki takodje. Cak i takticki to izgleda vrlo zrelo.Opasan po gol...Nikako se ne bi moglo zakljuciti da mu je to debitantska utakmica. On je potpuno zreo igrac.Dok se rijesi jos to malo treme sto je prisutno,dok preuzme prekide...on ima top u desnici,to ce biti igracina.
Drugo,Memija na beku. Puno bolja opcija od bilo koje druge. Posebno kad se hoce napasti,napraviti taj pritisak kroz presing i na loptu i na igraca. Pritiska nema bez konstantnog dolaska bekova naprijed. Memija i Kvesa imaju tu sposobnost cestih dolazaka naprijed,odnosno ponavljanja.
Ako se ponovi ovakav pristup,mozemo sa optimizmom cekati utakmicu u Vitezu.
Dakle,po meni je presudio pristup. Odavno se nije tako odlucno uslo u utakmicu. Nametnut je tempo koji Drina nije mogla ispratiti. Tako je bilo prvih 40 ninuta. Dovoljno da pobjedis takve ekipe sa par golova razlike. Drugo poluvrijeme je bilo odredjivanje posla.
Osim ozbiljnog pristupa,danas je na pobjedu uticalo jos par stvari.
Prvo,Dzenis. Puno bolje izgleda vezna linija sa njim na tom mjestu nego sa Kokotom. Trkacki je puno bolji,tehnicki takodje. Cak i takticki to izgleda vrlo zrelo.Opasan po gol...Nikako se ne bi moglo zakljuciti da mu je to debitantska utakmica. On je potpuno zreo igrac.Dok se rijesi jos to malo treme sto je prisutno,dok preuzme prekide...on ima top u desnici,to ce biti igracina.
Drugo,Memija na beku. Puno bolja opcija od bilo koje druge. Posebno kad se hoce napasti,napraviti taj pritisak kroz presing i na loptu i na igraca. Pritiska nema bez konstantnog dolaska bekova naprijed. Memija i Kvesa imaju tu sposobnost cestih dolazaka naprijed,odnosno ponavljanja.
Ako se ponovi ovakav pristup,mozemo sa optimizmom cekati utakmicu u Vitezu.
Kakav je ono bratAjzea je napisao/la:

Nedo Turković

-
Svaka pobjeda je lijepa na svoj način. Današnja će se vjerovatno pamtiti po prvjencu Beganovića u seniorskoj konkurenciji.Momak je odigrao za pohvalu,ne samo zbog postignutog gola,već je pokazao i svoju svestranost,prvo kao polušpic a onda i kao veznjak.Čestitke.
Bili smo strpljivi,iako je bilo malo nervoze na sjeveru.No ispoštovan je tim i drago mi je zbog toga.Moram primijetiti da je Bajić,danas,bio malo ispod nivoa.Đelmić se trudio kao i Kokot.Ostali solidni.Lijepo je vidjeti zalaganje,trčanje,pomaganje.Naravno,Odović će to još dotjerati.Ja sam zadovoljan,mada Drina možda nije mjerilo,ali svaki rival je težak na svoj način.
Naredna sezona je naša.Sa ovom mladošću,uz korektnu pratnju uprave i možda još tri do četiri kvalitetna pojačanja,možemo napraviti prave stvari.
Ako smijem sebi dopustiti tu slobodu predložio bih da se ozbiljno razmisli o vraćanju Hodžića iz Dinama i Zole iz Genta na posudbu.
Hvala Vam momci na lijepom poslijepodnevu. Uz Vas smi u Vitezu.
Bili smo strpljivi,iako je bilo malo nervoze na sjeveru.No ispoštovan je tim i drago mi je zbog toga.Moram primijetiti da je Bajić,danas,bio malo ispod nivoa.Đelmić se trudio kao i Kokot.Ostali solidni.Lijepo je vidjeti zalaganje,trčanje,pomaganje.Naravno,Odović će to još dotjerati.Ja sam zadovoljan,mada Drina možda nije mjerilo,ali svaki rival je težak na svoj način.
Naredna sezona je naša.Sa ovom mladošću,uz korektnu pratnju uprave i možda još tri do četiri kvalitetna pojačanja,možemo napraviti prave stvari.
Ako smijem sebi dopustiti tu slobodu predložio bih da se ozbiljno razmisli o vraćanju Hodžića iz Dinama i Zole iz Genta na posudbu.
Hvala Vam momci na lijepom poslijepodnevu. Uz Vas smi u Vitezu.
Drago mi je da je Memija ponovo zaigrao na beku. To mu je prirodna pozicija. Vrlo drago mi je takodjer zbog Dzenisa. Prva tekma od pocetka i odma gol. pola prve postave momci ispod 21
Bravo Oda!!

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
On sam od sebe nije dobar, ja se valjam kad čitam njegove komentare (provokatorske naravno) za anamo onearelinho je napisao/la:Kakav je ono bratAjzea je napisao/la:
Ko je ono sjever prebacio?![]()
![]()
Nedo Turković![]()

Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Jest.rodom s Mejtaša je napisao/la: Je li Vitezu još trener onaj Miše iz Hajduka?
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Cestitke na ponjedi.Zasto pitari igraju u Ponedeljak koji je razlog.nadam se da nije ono sto vecina misli posteno da kazem oni moraju uzet titulu ove godine vjerujte.
Ma ne treba se njima zamarati. Mi idemo tekmu po tekmu, i lagano osigurati Evropu.Alipasino je napisao/la:Cestitke na ponjedi.Zasto pitari igraju u Ponedeljak koji je razlog.nadam se da nije ono sto vecina misli posteno da kazem oni moraju uzet titulu ove godine vjerujte.
Željezničar živimo !
- ficobahtic
- Kontakt:
Odlican pristup svih igraca danas, vidjeli smo malo drugaciju postavku na terenu i moram priznati da je to fino izgledalo. Dolazili smo do prilika i samo je pitanje bilo kad cemo zabiti gol. Drago mi je zbog Beganovica da je postigao prvijenac a usput pokazao i ogroman potencijal. To je smjernica svih nadama u omladinskom pogonu da mogu vrlo brzo do prve ekipe ako pokazu znanje i kvalitet! Necu nikoga izdvajati jer su svi bili maksimalno odgovorni i disciplinovani cak i oni igraci na cije igre se imalo nekih primjedbi do sada.
Odovic je nase najvece pojacanje ovog proljeca, covjek jednostavno poznaje fudbalsku igru i ne ceka da se samo od sebe nesto desi vec se ne boji napraviti neke rokade da bi to na terenu izgledalo mnogo ucinkovitije i efikasnije.
Sad u Vitezu stisnuti gas i pokusati uzeti bodove a nece biti lagano, oni su u losoj seriji i u slucaju da izgube sutra to ce za njih biti 5 uzastopni poraz tako da ce protiv nas dodatno zapeti. Gubili su olako od Sirokog i Zrinjskog i zato treba napuniti onu tribinu i pokazati da su se zaebali ako se misle na nama vaditi.
Odovic je nase najvece pojacanje ovog proljeca, covjek jednostavno poznaje fudbalsku igru i ne ceka da se samo od sebe nesto desi vec se ne boji napraviti neke rokade da bi to na terenu izgledalo mnogo ucinkovitije i efikasnije.
Sad u Vitezu stisnuti gas i pokusati uzeti bodove a nece biti lagano, oni su u losoj seriji i u slucaju da izgube sutra to ce za njih biti 5 uzastopni poraz tako da ce protiv nas dodatno zapeti. Gubili su olako od Sirokog i Zrinjskog i zato treba napuniti onu tribinu i pokazati da su se zaebali ako se misle na nama vaditi.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
-
- Kontakt:
joj imam osjećaj da će nas baš biti u Vitezu i da ćemo napraviti dar-mar, i na terenu i na tribini 

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Volimmm te Zeljkanee!