Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Edo_77
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Edo_77 » 16 jun 2011, 15:17

Sve to stoji. Do sada nisam kritikovao Dzeku. Cekao sam da se zavrsi sezona i da sve sumiramo.

Dzeko vise nije onaj sto je bio. Nemoze nikoga da predje. Jedan na jedan nije mogao ni Albance. Nema te brzine. Mozemo nagadjati koliko hocemo al ja se nemogu oteti dojmu da su nocni izlasci i zajebancije kostale Dzekine forme.

Na okupljanje repke je dosao tek u nedelju a mogao u ponedeljak, on i Spahic su smrdili na alkohol, ovo svi znaju u repki i strucnom stabu al jos uvijek se suti, zna i jedan novinar al je placen da zasada suti.
Vidjan po Dubrovniku sa Spahicem i prije ove tekmke i ostalih. Svako okupljanje repke je zajedno sa Spahicem. Svako okupljanje repke se koristilo za izlaske!
Pogledajte DZekin ucinak prosle kvale, 2 strijalc kvalifikacija i ove kvale.

Treba raditi, trenirati, Dzeko se previse poceo zajebavati. Dali je para udarila u glavu takodje, neznamo. Najbolje bi bilo da se ozeni, jer bi mozda tako postao veci profesionalac. Sa Spahicem koji nikada nije imao ambicije nece daleko dogurati.

Hajd me sad napadajte! :mrgreen:

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 16 jun 2011, 15:20

Evo opet o transferu Dzeke ... :(
Ja sam mislio da cemo se rijesit spekulacija cim on potpise za City, al izgleda ne moze bez toga ;) . Bezbeli ce potpisat za Real nakon posljednjih desetak utakmica, sto za klub, sto za repku ;) ...
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 16 jun 2011, 15:39

Edo_77 je napisao/la:Sve to stoji. Do sada nisam kritikovao Dzeku. Cekao sam da se zavrsi sezona i da sve sumiramo.

Dzeko vise nije onaj sto je bio. Nemoze nikoga da predje. Jedan na jedan nije mogao ni Albance. Nema te brzine. Mozemo nagadjati koliko hocemo al ja se nemogu oteti dojmu da su nocni izlasci i zajebancije kostale Dzekine forme.

Na okupljanje repke je dosao tek u nedelju a mogao u ponedeljak, on i Spahic su smrdili na alkohol, ovo svi znaju u repki i strucnom stabu al jos uvijek se suti, zna i jedan novinar al je placen da zasada suti.
Vidjan po Dubrovniku sa Spahicem i prije ove tekmke i ostalih. Svako okupljanje repke je zajedno sa Spahicem. Svako okupljanje repke se koristilo za izlaske!
Pogledajte DZekin ucinak prosle kvale, 2 strijalc kvalifikacija i ove kvale.

Treba raditi, trenirati, Dzeko se previse poceo zajebavati. Dali je para udarila u glavu takodje, neznamo. Najbolje bi bilo da se ozeni, jer bi mozda tako postao veci profesionalac. Sa Spahicem koji nikada nije imao ambicije nece daleko dogurati.

Hajd me sad napadajte! :mrgreen:
Nema se sta napadati kada je tako.

Jesu li izlazili tokom priprema? Jesu. Jeli to rade disciplinovane ekipe? Ne.
Jesu li mahmurni bili tokom treninga. Jesu, kako i ne nakon toliko neprospavanih noci i konzumiranja alkohola.
Jeli im udarila slava u glavu? Da i Ne. Neki od njih se osjecaju da su zasluzili izlaske i tokom priprema jer su dosta napredovali u kratkom periodu i da nema potrebe za rad da se bude jos bolji, jer su svakako sada u vrhu.
Problem: cim prestanes ozbiljno trenirati, nisi ni blizu onoga sto mozes biti.

Kod Dzeke se to vise vidi nego kod Spahica. Mada su obojica u nekim duelima izgledali lose skroz. Spahic je radi toga i pocrvenio.

Dzeko je ranije izgledao sa loptom jako siguran, a ista mu je bila jako tesko oduzeta. Sada su Albanci za njega bili Vidic-Ferdinand. Jako je to tuzno ali nazalost istinito. Takoder su mu napadi na protivnicki gol bili dosta opasniji nego sto to sada izgleda.

Medutim, nebih se usudio reci sta ce biti sledece sezone, jer nisam u stanju prognozirati intenzitet Dzekinog treninga i priprema sa Man City, mada je tendicija losa.

Sto se tice Reala, od toga bar po meni nema nista dok je ponuda 20 mil funti. Nemoze se igrac sa ugovorom na 4,5 godine kupiti uz takvu odstetu ako je samo pola godine ranije kupljen i za vece pare.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 16 jun 2011, 15:49

utakmice protiv rumunije i albanije nisu nikakav pokazatelj za dzekinu kvalitetu... to su zadnje utakmice u sezoni i to 2,3 sedmice nakon zadnjeg kola u ligi.. normalno je da su igraci na izmaku snage i da jedva cekaju odmor... pogotovo ako se uzme u obzir da su dzeko i kompanija vec poceli s odmaranjem... nije to iskljucivo kod dzeke tako... svim igracima koji odigraju puno utakmica fali svjezina na kraju sezone... igraci iz engleske PL vec godinama kubure s tim.. odigraju vrhunsku sezonu i onda ih u repki (SP, EP ili kvalifikacije) u junu nema nidje...

dzeko nije zaboravio igrat', a ne fali mu sigurno ni motiva... ubijedjen sam da ce nakon odradjenih priprema biti onaj stari s min. 15 golova u PL slijedece sezone..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jun 2011, 07:28

Dushi_Rob je napisao/la: Ja sam mislio da cemo se rijesit spekulacija cim on potpise za City, al izgleda ne moze bez toga ;) . Bezbeli ce potpisat za Real nakon posljednjih desetak utakmica, sto za klub, sto za repku ;) ...
Pa dobro, opet je lijepo čitati da bi Edin mogao u Real, kod najboljeg trenera na svijetu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 17 jun 2011, 09:52

Nema nista od Reala, Dzeki ostaje u City-u. :D

Ali ne kontam zasto Dzeko je na odmoru u Dubrovniku?

Ima lovu koliko hoces, a on otisao u Dobrovnik! :x

Pa veliki je svijet, i ima toliko svijeta da se vidi..
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 17 jun 2011, 10:18

Zato sto mu je pun **** zapada bolje se osjeca tamo kontas.Zega zajedno sa Spahicem u talu su i fino im.
Dovoljno je rec najskuplji transfer u istoriji Bundes lige.

reuf vatreni
Kontakt:

Post Postao/la reuf vatreni » 17 jun 2011, 11:15

vjerovatno prožvakano već stotinu puta, ali eto, da se i ja pridružim pametovanju o njegovom (ne)zalaganju i (ne)opravdanim razlozima. Drag mi je i drago mi je što je uspio, ali i dalje tvrdim da ne vrijedi onoliko miliona koliko je plaćen, za te pare ima mnogo boljih i efikasnijih napadača. To što je on najskuplji transfer u istoriji BL treba prvenstveno da zahvali svom menadžeru, menadžeru VfL-a i "glupim" i "bogatim" vlasnicima MC, kojima je sasvim svejedno da li igrač vrijedi 30, 40 ili 50 miliona €. Malo onoga ŠBBKBB, ali da nije bilo tih faktora, on nigdje ne bi otišao, nego bi i dalje nastupao za VfL. Naravno, nije mala stvar postići tolike golove u tako malo utakmica u BL, ali koliko god se nadam da će postići sličan uspjeh u PL, čini mi se ipak da je potrebno uložiti puno više truda i zalaganja na terenu, kako bi se i u Engleskoj dosegao sam vrh. S druge strane, obezbijedio je egzistenciju sebi i narednih 5 generacija koje će doći poslije njega i to je njegov najveći uspjeh...zbog toga ga poštujem.

Kad su reprezentativni nastupi u pitanju, i dalje tvrdim da se ni on a ni većina "zvijezda" iz reprezentacije ne trude ni pola od onoga koliko bi trebali, pogotovo ne u zadnje vrijeme. Opravdanje ne treba tražiti u tome što su lige završile i tome slično. Da su prijateljske utakmice u pitanju ok, ne bi zamjerio sekunde ni jednom igraču, ali kada je riječ o utakmicama od velike važnosti za nastavak i konačan ishod kvalifikacija očekivanja su potpuno drugačija. Na primjerima Z. Ibrahimovića (mnogo više nastupa, minuta i tome slično, uđe s klupe protiv Finske i postigne 3 gola) i M. Gomeza (dva gola protiv Austrije, drugi (odlučujući) u 90. minuti) jasno se vidi da može biti i drugačije...da ne spominjem nastupe reprezentacija poput Španije,

Sreća naša da smo poslije katastrofe u Rumuniji igrali protiv Albanije, jer bilo koja jača ekipa u onom trenutku bi nam ipak održala lekciju iz profesionalizma. Ovako, i dalje smo u utrci za to famozno drugo mjesto, mada, koliko god se nadam da ćemo to na kraju postići, realnost će da izgleda sasvim drugačije. Ipak, volio bih da nisam u pravu.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 17 jun 2011, 12:49

Pauk je napisao/la:Nema nista od Reala, Dzeki ostaje u City-u. :D

Pa zato što izgleda voli da mu trebe dahću na našim maternjim jezicima. :D

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 17 jun 2011, 15:06

reuf vatreni je napisao/la: Kad su reprezentativni nastupi u pitanju, i dalje tvrdim da se ni on a ni većina "zvijezda" iz reprezentacije ne trude ni pola od onoga koliko bi trebali, pogotovo ne u zadnje vrijeme. Opravdanje ne treba tražiti u tome što su lige završile i tome slično. Da su prijateljske utakmice u pitanju ok, ne bi zamjerio sekunde ni jednom igraču, ali kada je riječ o utakmicama od velike važnosti za nastavak i konačan ishod kvalifikacija očekivanja su potpuno drugačija. Na primjerima Z. Ibrahimovića (mnogo više nastupa, minuta i tome slično, uđe s klupe protiv Finske i postigne 3 gola) i M. Gomeza (dva gola protiv Austrije, drugi (odlučujući) u 90. minuti) jasno se vidi da može biti i drugačije...da ne spominjem nastupe reprezentacija poput Španije,
Ovo je sigurno razog slabe igre u ove dvije zadnje utakmice, ali ne i opravdanje. Ako se vec namjeravaju pojaviti na okupjanjima repke, onda moraju doci spremni. Al, jbg ako ovi i nedodju spremni mi moramo sa njima igrati, jer drugi nisu toliko kvalitetni.

emkic1
Kontakt:

Post Postao/la emkic1 » 18 jun 2011, 21:10

Pauk je napisao/la:Nema nista od Reala, Dzeki ostaje u City-u. :D

Skromnost je vrlina mudrih,a njegova skromnost je bezgranicna.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 jun 2011, 21:13

Pauk je napisao/la: Ali ne kontam zasto Dzeko je na odmoru u Dubrovniku?

Zato sto je tamo kod jarana Spahe,svoj na svom
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 21 jun 2011, 08:23

Prosle godine sam citao:

"Dzeko hattrick", "Dzeku trazi cijela Evropa", "Dzeko najbolji strijelac"

A ove polusezone:

Juce "Dzeko lijepio stoje Admiru po celu"
"Dzeko veselo s prijateljima u Oskaru"
"Dzeko i Spahic u Dubrovniku"
"Dzeko proslvaio pobjedu u restoranu "Bosna"
" Dzeko u vezi sa ?????"
" Dzeko na svadbi prijatelja"
"Dzeko zapjevao"

I mnogi drugi tokom ove polusezone su se mogli citati po Expressu, Azri itd itd itd.

Nadam se da ce ovo izaci na dobro, al sve sam manji optimista. Dzeko me podsjeca na Baljica a i izgleda da ima klasicni Bosanski mentalitet. Stigao je na vrh, uzeo lovu i poceo da uziva u slavi. Nazalost, kao i mnogi drugi zaborvaio je da ce to da kosta njegovim izdanjima na zelenom terenu.

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 21 jun 2011, 16:20

Edo_77 je napisao/la:Prosle godine sam citao:

A ove polusezone:

" Dzeko u vezi sa ?????"
"Dzeko zapjevao"

I mnogi drugi tokom ove polusezone su se mogli citati po Expressu, Azri itd itd itd.

Nadam se da ce ovo izaci na dobro, al sve sam manji optimista. Dzeko me podsjeca na Baljica a i izgleda da ima klasicni Bosanski mentalitet. Stigao je na vrh, uzeo lovu i poceo da uziva u slavi. Nazalost, kao i mnogi drugi zaborvaio je da ce to da kosta njegovim izdanjima na zelenom terenu.
Sve ovo nabrojano rade svi nogometaši svijeta. NA odmore je išao i dok je bio u formi. Milion puta pročitamo članke kako ovaj ili onaj nogometš partija, mijenja žene i tad je to kul, pa pustite Džeku, on je prvo insan, pa onda nogometaš, zakazao polusezonu, pa šta ni prvi ni zadnji.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 21 jun 2011, 19:33

ZOI84 je napisao/la:

A ove polusezone:

" Dzeko u vezi sa ?????"
"Dzeko zapjevao"

Sve ovo nabrojano rade svi nogometaši svijeta[/b]. NA odmore je išao i dok je bio u formi. Milion puta pročitamo članke kako ovaj ili onaj nogometš partija, mijenja žene i tad je to kul, pa pustite Džeku, on je prvo insan, pa onda nogometaš, zakazao polusezonu, pa šta ni prvi ni zadnji.

Nabroj ih, samo bez engleza...oni svakako samo znaju lokati :mrgreen:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 21 jun 2011, 19:56

Adinjo je napisao/la:Nabroj ih, samo bez engleza...oni svakako samo znaju lokati :mrgreen:
Brazilci :P :lol:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 jun 2011, 19:59

A i Svabe ne locu,jer je pivo kod njih prehrambeni artikl. :mrgreen: :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 21 jun 2011, 20:16

Adinjo je napisao/la:
ZOI84 je napisao/la:

A ove polusezone:

" Dzeko u vezi sa ?????"
"Dzeko zapjevao"

Sve ovo nabrojano rade svi nogometaši svijeta[/b]. NA odmore je išao i dok je bio u formi. Milion puta pročitamo članke kako ovaj ili onaj nogometš partija, mijenja žene i tad je to kul, pa pustite Džeku, on je prvo insan, pa onda nogometaš, zakazao polusezonu, pa šta ni prvi ni zadnji.

Nabroj ih, samo bez engleza...oni svakako samo znaju lokati :mrgreen:

Daj molim te, predugačak bi spisak bio od kurvara(da izvineš) do onih sa raznim skandalima, ali kad već hočeš: Ribery, Benzema, Pato, Baloteli, Ronaldo(žena ko carapa, porodio dijete..),pa cak i vrli Mesi ovih dana su izašle u javnost slike s razuzdanih partija i to na pripremama, pa englezi ne kao alkoholičari nego moralno dno Gigs, Runi, Teri.....te oni stariji Ronaldinjo, Ronaldo..

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: travuljasSs i 11 gostiju.