Safet Sušić - Pape

pisac
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la pisac » 21 nov 2013, 21:16

Claus je napisao/la:
pisac je napisao/la:Poklon je metafora na to da je taj igrac dosao niotkud, iznenada, da ga nismo mi razvijali nego da se samo tek tako pojavio, odjednom.
Fakat ne kontam sta je tu nekome cudno.
Poklon nije čudno, diskutabilan je dio "od Njemačkog saveza". Ispada da su nam Švabe udijelile Kolašinca. :roll:
Momak je igrao za taj savez, inace relano nikakve veze sa BiH nema. Rodjen u Nemackoj, porijeklom iz Sandzaka. Ali to je manje bitno.
Uhvatili ste se nebitnih detalja iz tog teksta i kazete da je glupost.
Uhvatite se onog bitnog a to je da nemamo igru i da protiv svakoga igramo isto. Da postoje nedodirljivi u reprezentaciji, a to svi znamo da postoje. Da mi nikoga od velikih nismo u stanju pobijediti.
Da igramo sistem igre koji niko drugi na svijetu ne igra i za koji nemamo adekvatne igrace.
Da letimo previsoko i da je za nase dobro da uvidimo svoje greske jer realno na SP cemo se provesti ko bosi po trnju. Tamo nema ekipa tipa Lihtenstajn ili Litva, cak ni ekipa tipa Slovacka (koja prije par dana amaterima koji su irgali prvu utakmicu nije uspjela gola zabiti).

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 nov 2013, 21:18

Svi oni koji čitaju Smradex znaju da to nema veze sa metaforom, a još bolje znaju motive ovakvih tekstova.
IZET HAJROVIĆ, dijete muslimanskih roditelja s Balkana, rođeno prije 22 godine u Švicarskoj, novo je ime na popisu Safeta Sušića pred dvije (od posljednje četiri) utakmice kvalifikacija za SP, koje BiH obje igra protiv Slovačke. Prva utakmica je 6. rujna u Zenici, a druga četiri dana kasnije u Žilini.
Trebali ovdje nešto objašnjavati? Huškači, najveće zlo koje postoji u regiji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 21 nov 2013, 21:19

I sta je tu neistina?

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 21 nov 2013, 21:24

Index napadaju svi i hrvati i srbi i mi.
A radi cega?
Zato sto pisu istinu.
Zato sto su jedan od rijetkih portala koji se ne uvlace u guzicu i koji ce napisati onako kako jeste.
Evo sad o Simunicu oni su najglasniji u osudi. Hrvati im govore da nisu Hrvatski portal.
Bosanci evo govore da namjerno pisu protiv njih, srbi kazu da index neskriva mrznju prema njima.

I jos da napemenem, ako je neko zaboravio, kad smo igrali baraz sa Portugalom, taj dan su preko cijele pozadina indexa stajali ljiljani. E pa sad zamislite recimo da je klix prije par dana stavio sahovnicu u znak podrske Hrvatskoj protiv Islanda, kod nas bi to skandal bio nevidjenih razmjera.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 nov 2013, 22:07

Smradex piše istinu? :lol: :lol: :lol: Toliko su istiniti da su redovno na rubu bankrota i gašenja zbog silnih tužbi i parnica koje se vode protiv njih. Još im je samo nacionalizam ostao, jer ih za to niko ne može tužiti.
Voli te tvoje Sarajevo.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 21 nov 2013, 22:53

Nas ne treba da interesuju motivi teksta nego ono sto je napisano u tekstu. Vi sad naravno, u nemogucnosti odbrane teze o savrsenstvu Safeta Susica, pokusavate raspravu odvesti na krivi kolosjek. Pokusavate uci u motive teksta, a ne raspravljati o sustini. Kad god je neki kriticki tekst napisan u hrvatskim ili srpskim medijima, a govori o nama, vi odma idete sa pricom glupi Bosnjo vjeruje. Naravno da nekad ima i pljuvacine, ali ona se da jasno razaznat.

Jedina greska u citavom ovom tekstu je ova oko "poklona iz Njemacke", i vi se odmah ufatili za nju, a ostatak teksta niste ni procitali. Zasto? Zato sto vam ne odgovara da je novinar u pravu glede svega sto je napisao. Odmah naravno, po dobro uhodanoj matrici, slijedi ispitivanje motiva, mrznja prema Bosnjackom narodu itd...

Ako je tekst relativno dobar, ako je novinar napisao istinu o vecini stvari, mene ne interesuje kakvi su motivi taman da ga je pisao Vuk Draskovic.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 nov 2013, 23:03

Poklon iz Njemačke, i Seo na LB. To su dvije greške. Pape nije imao alternativu na LB, i morao ga je staviti. Ostalo što je napisao vidi prosječan pratioc nogometne reprezentacije BiH.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 21 nov 2013, 23:09

zizu1991 je napisao/la:Poklon iz Njemačke, i Seo na LB. To su dvije greške. Pape nije imao alternativu na LB, i morao ga je staviti. Ostalo što je napisao vidi prosječan pratioc nogometne reprezentacije BiH.
Jah, samo sto to ne vidi nas uvazeni selektor, ili vidi a ne reaguje, sto je jos gore nego da ne vidi.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 21 nov 2013, 23:09

emir79 je napisao/la: Kaze vrli autor, kako Pape pored Lulica i Salihovica , stavlja Kolasinca na lijevog beka :lol:
Je li potreban komentar na ovo , ovome jadu od autora?
Prvo je ,sto tip nije ni gledao utakmicu, a vec je sklepao tekst, jer da je gledao, nebi ni za zivu glavu spominjao Lulica i Salihovica. Jedan zbog povrede u Rimu, a drugi povrijedio se na pripremama.Drugo, da se razumije u fudbal, skontao bi da su do sad i Salihovic, kao i Lulic prinudna rjesenja bila na lijevom beku, jer po vokaciji niti jedan od njih nije bek.

Zatim, dalje pise kako se toboze plasi, da BIH ne zavrsi kao Sjeverna Koreja. (on se plasi, hejjjj, brine se covjek za BIH) i sve to zbog poraza od Argentine. Pa kako li onda brine za svoju Kroaciju, koju guzi i sisa i golisa. Koju u po Zagreba odere pisljiva Skotska. Sta reci nakon na guzove dobijenog baraza protiv anonimusa sa Islanda, cemu se nada Hrvatskoj, hoce li ona proci kao Sjeverna Koreja?
Po meni je tvoj tekst daleko glupli od navedenog, ali eto.
Autor teksta uopste nije morao da gleda utakmicu, da bi zakljucio da su Salihovic/Lulic konkurencija Kolasincu na poziciji ljevog beka, iz razloga sto je sam Safet rekao, da ce Kolasinac na ljevi bek. A autor teksta misli da je Kolasinac korisniji na poziciji DMF-a, jer na poziciji ljevog beka imamo Salihovica/Lulica. Sta je tu nejasno? Valjda covijek ima pravo da iznese svoje misljenje koje je suprotno tvojem a da ga ti ne castis tvojim izrazima. Razmisli malo prije nego sto sam lupetas.

BiH nije nikakva sila i od 14 utakmica protiv jakih selekcija, mi smo pod Safetom pobjedili cak jednu. Grijesilo se na nekoliko frontova, a te greske se ponavljaju, ne jednom, ne dvaput, ne triput, nego stalno iznova. Ja sam misljenja da smo mi protiv Argentine prosli izuzetno srecno, moglo je biti gore nego Portugal, ali vile su nas pronosale pofino. Ako ponovimo utakmicu tako na SP-u uz onakve greske u formaciji i taktici, ne gine nam potop, sta tebi tu nije jasno, ja ne znam.

Ima Mozambik pravo u zadnjem postu, ovde su ljudi pod opijumom Safetovim, koji im ne da jednom realno sagledati stvari.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 21 nov 2013, 23:10

Da nam je ko prihvatio ovu situaciju prije dvije godine ,ma objerucke bi je ptihvaili...
Vjeujem Safetu i nije zasluzio kritike...
Ljudi pisu,zasto?Da bi se citalo,a da bi ae citalo motaju pisat ovakve stvari...
Ok,greske svi cine,pa zasto ni Sajo ne bi,nije tip savras.
Podrska Saji,Dzeki ...

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 nov 2013, 23:23

Juce ste napali Susica jer je neki novinar napisao da je Visca bio slab. :oops:
Njegove izjave se vade iz konteksta, seciraju, analiziraju... Ja mislim da se nijedan selektor u historiji bh reprezentacije nije ovoliko kritikovao, barem putem foruma i interneta jer na stadionu mu obicno skandiraju ;)
Cesto se pitam zasto? Jeli ovo nova generacija koja je stasala uz FM manager, nesto sto starije generacije nisu puno igrali? Jesu li ovi omladinci umislili da Susic ne vidi ogranicenost nekih igraca, na primjer Vrsajevica, a oni ih vide. I zbog toga misle da su veci strucnjaci od selektora? :lol: :lol:
Covjek napisa tekst i popljuva Susica jer je stavio Kolasinca na lijevog beka, sto on inace igra i u Schalkeu, a svi ostali koji mogu igrati na lijevom beku su nam u tom trenutku bili povrijedjeni. Pa hajd' budi pametan.
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 21 nov 2013, 23:25, ukupno mijenjano 1 put.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 21 nov 2013, 23:24

Vidjecemo sta ce biti do SP. Ovaj Salatic, nisam ga nikad gledao, 28 god. Mogao bi se isprobati ali sumnjam da je to neki kvalitet. Besica treba vratiti. Hrgota, Arslanagic, Susic, Prcic, Grahovac.
Nekako mislim da ce ovako biti na SP, dosta ce nam ovisiti o sreci. Ako budu svi zdravi, znaci Sejo, Mujdza, Vranjes, Lulic, Zukan i Pandza plus ovi sto su igrali protiv Argentine mi cemo biti hit na SP. Evo vec mjesecima na fali po 4-5 igraca. Pogotovo ova desna strana i taj def vez. Jos da Zaha i Stevo pocnu igrati..
Sumnjam da ce Susic zvati puno novih igraca, tako da u slucaju povreda nadrljali smo na SP.
Begovic-Mujdza-Ermin-Emir-Seo-Sejo-Medo-Lulic-Pjanic-Hajrovic-Dzeko/Vedo

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 21 nov 2013, 23:27

Safet NIJE zasluzio da ga se naziva seoskom varalicom, telecim pogledom, i raznoraznim pogrdnim nazivima kako ga se ovdje, doduse u posljednje vrijeme vrlo rijetko, znalo nazivati.

Safet itekako JESTE zasluzio da ga se kritikuje zbog taktike u posljednih nekoliko utamica (SAD, Slovacka, Argentina, pa i zbog Litvanije donekle, jer je igra bila uzasna)

Safet ignorise nekoliko cinjenica kojih je i sam svjestan i naravno ljudi se pribojavaju i pitaju dokle ce ici ta Safetova tvrdoglavost i da li bi nas ona mogla kostat debakla na SP.

Po vama, otisli smo na svjesko i sad treba poslati tamo 23 igraca, nek guze brazilke, nek se provode po kopakabani a igru i taktiku ko yebe. Ostvarili smo uspjeh i sad trebamo kolektivno mastrubirat na Safeta, Avdiju,Zahirovica, Sunjica, postavku bez zadnjeg veznog, igru sa tri 10-ke, itd...
Zadnja izmjena: Mozambik, dana/u 21 nov 2013, 23:29, ukupno mijenjano 1 put.

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 21 nov 2013, 23:27

pisac je napisao/la:
Claus je napisao/la:
pisac je napisao/la:Poklon je metafora na to da je taj igrac dosao niotkud, iznenada, da ga nismo mi razvijali nego da se samo tek tako pojavio, odjednom.
Fakat ne kontam sta je tu nekome cudno.
Poklon nije čudno, diskutabilan je dio "od Njemačkog saveza". Ispada da su nam Švabe udijelile Kolašinca. :roll:
Momak je igrao za taj savez, inace relano nikakve veze sa BiH nema. Rodjen u Nemackoj, porijeklom iz Sandzaka. Ali to je manje bitno.
Uhvatili ste se nebitnih detalja iz tog teksta i kazete da je glupost.
Uhvatite se onog bitnog a to je da nemamo igru i da protiv svakoga igramo isto. Da postoje nedodirljivi u reprezentaciji, a to svi znamo da postoje. Da mi nikoga od velikih nismo u stanju pobijediti.
Da igramo sistem igre koji niko drugi na svijetu ne igra i za koji nemamo adekvatne igrace.
Da letimo previsoko i da je za nase dobro da uvidimo svoje greske jer realno na SP cemo se provesti ko bosi po trnju. Tamo nema ekipa tipa Lihtenstajn ili Litva, cak ni ekipa tipa Slovacka (koja prije par dana amaterima koji su irgali prvu utakmicu nije uspjela gola zabiti).

Kako da nema veze s BiH?! Itekako ima. Mati mu je isčapljine!

Nemaju ni šimunić, čorluka, jelavić, mandžukić, lovren, pranjić, rakitić, kovačić itd veze s Hrvatskom pa opet igraju za nju!
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 nov 2013, 23:31

JackTheStripper je napisao/la:

Kako da nema veze s BiH?! Itekako ima. Mati mu je isčapljine!

!
Mati mu je isCapljine a i babo mu je tamo preselio kao vrlo mlad.
Vise je hercegovac nego sandzaklija, al' eto. ;)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 21 nov 2013, 23:37

calcio je napisao/la:Juce ste napali Susica jer je neki novinar napisao da je Visca bio slab. :oops:
Njegove izjave se vade iz konteksta, seciraju, analiziraju... Ja mislim da se nijedan selektor u historiji bh reprezentacije nije ovoliko kritikovao, barem putem foruma i interneta jer na stadionu mu obicno skandiraju ;)
Cesto se pitam zasto? Jeli ovo nova generacija koja je stasala uz FM manager, nesto sto starije generacije nisu puno igrali? Jesu li ovi omladinci umislili da Susic ne vidi ogranicenost nekih igraca, na primjer Vrsajevica, a oni ih vide. I zbog toga misle da su veci strucnjaci od selektora? :lol: :lol:
Covjek napisa tekst i popljuva Susica jer je stavio Kolasinca na lijevog beka, sto on inace igra i u Schalkeu, a svi ostali koji mogu igrati na lijevom beku su nam u tom trenutku bili povrijedjeni. Pa hajd' budi pametan.
od prvog dana kako je sjeo na klupu tako je. odma su se vadili klubovi koje je trenirao, kako veze nema, kako ce nas upropastiti, kako ne gleda kasete, ne ide na utakmice, ne oblaci odjeli, ne zna komunicirati, ne zna motivirati i sve tako ukrug. a rezultati su takvi da ga je 13min djelilo od odlaska na euro i da je ostvario plasman na SP. jedino što mi pada na pamet što je ovoliko kritikovan je što je "smirio" strasti oko reprezentacije zajedno sa savezom, postepeno al se na tom polju profesionalnije ponašamo, a to raji ne odgovara. oni vole show programe u kojima je ciro bio glavna uloga, vole sinana sinanovica i slicne koji pišu o tome skim dzeko sjedi u avionu, ko prvi ide u wc i slicno. e kad je to nestalo, raji bi krivo i to je to. Nemoguce je drugacije objasniti transformaciju internet selektora koji ama baš ništa nisu kritikovali kada je ciro vodio (a bilo materijala more), a sada svaku živu sitnicu kritikuju i onda isplivaju ovi neki armini hasanbegovici sa nekakvim pljuvackim tekstovima koji ima samo za cilj da duhovno nahrani širu internetsku masu i da se oni ponosno havle sa istim, kao jeste vidjeli da sam bio u pravu.

ti igraš baraž protiv portugala 2009 i selektor ti ne silazi sa obn-a, pinka i slicnih rialiti emisija, snima reklame i ebe majke portivnicima i nema kritika, ni što ovaj igra, što onaj ne igra, što je ovaj na ovoj poziciji i slicno.

raja hoce veselo
nema potpisa

talkshow
Kontakt:

Post Postao/la talkshow » 21 nov 2013, 23:41

a sta ako je od mati mati iz slovenije? jel onda ima veze i sa slovenijom

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 21 nov 2013, 23:43

talkshow je napisao/la:

a sta ako je od mati mati iz slovenije? jel onda ima veze i sa slovenijom

Ima.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 21 nov 2013, 23:47

Kako mi cupaju zivce ove izjave da se nada da ce se neki igraci pojavit iz vedra neba. Pa to sve govori koliko ozbiljno on radi svoj posao. Pa probaj neke igrace, i trazi nove. Ta pozicija zadnjeg veznog je kriticna. Sta Pape radi? Kuka po novinama i jos blati Zahirovica svakom prilikom. I naravno igra sa istom taktikom protiv Argentine kao protiv Lihtenstajna. Pa probaj Besica, Hadzica, pomjeri Salihovica ili Kolasinca. Ali nista, on ce opet stavit Medunjanina i opet ce nam yebat majku.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 nov 2013, 23:48

Mozambik je napisao/la:Safet ignorise nekoliko cinjenica kojih je i sam svjestan i naravno ljudi se pribojavaju i pitaju dokle ce ici ta Safetova tvrdoglavost i da li bi nas ona mogla kostat debakla na SP.
Koje crne činjenice, od početka mandata ga strijeljate, šta god da je uradio, našli ste se vi pametnjakovići da ga osuđujete odmah u startu, za uspjeh je bio kriv neko drugi, a za neuspjeh Safet Sušić. Za vas je najveći debakl naš plasman SP. Prvenstvo se igra sredinom naredne godine, a oni već ovdje pričaju o nekom debaklu i sličnim stvarima, kao da znaju kako će stvari izgledati u Brazilu.
Mozambik je napisao/la:Ostvarili smo uspjeh i sad trebamo kolektivno mastrubirat na Safeta, Avdiju,Zahirovica, Sunjica, postavku bez zadnjeg veznog, igru sa tri 10-ke, itd...
Kao navijač, radim upravo to što si naveo, a što se tiče taktike, postave bez zadnjeg veznog, tri desetke i slično, za to se brinu oni isti ljudi koji su nas odveli na Kopakabanu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: ljevak i 2 gosta.