FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 05 apr 2015, 20:14

oda mu ipak daje minute. a meni se ipak čini po dosad viđenom da zna bolje od nas na forumu. ako bismo nagađali zašto, ja mislim da je ovo što je džole napisao sigurno blizu istine, jer zbog golova, prodora, driblinga i asistencija ga sigurno ne ubacuje.

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 05 apr 2015, 20:50

Ma ne moze nikako bolja opcija biti ubacivanje Bucana u igru umjesto ubacivanja Hirosa ili Beganovica pa i nekog treceg, sto da ne. Pustite se suplje, kakva destrukcija, jedina istina je da nista nije uradio ili pozitivno pridonjeo igri pa u najmanju ruku od Plzena.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 05 apr 2015, 21:23

Vjerovatno zbog vazne utakmice u Mostaru,nezapazeno je prosao uspjeh omladinaca protiv Zrinjskog.
Juniori su pobjedili 3:0,uz dva gola Beganovica i jedan Hirosa. Juniori su prvi na tabeli sa 2 boda vise od Sirokog i 8 bodova vise od treceg Sarajeva. Dzenis je najbolji strijelac juniorske lige sa 17 golova. Mujaga je dao 11.
Kadeti su razbili Zrinjskog sa 6:1 i nalaze se na drugom mjestu. Zeric je najbolji strijelac lige sa 20 golova,Behram i Sehic su zabili po 10.
Vrlo je vazno da se drzi kontinuitet u dobrom radu i rezultatima o omladinskom pogonu.
Nadam se da ce se sad na proljece konacno realizovati neke stvari vezane za poboljsavanje uslova za rad omladinskih selekcija. Tu mislim na postavljanje rasvjete na teren sa plastikom,na stvaranje uslova da se igra na pomocnom(stative,klupe za rezervne igrace...). Sitnice,ali vrlo znacajne za treniranje i igranje omladinaca.

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 05 apr 2015, 21:26

Nek odigra pomalo ovu polusezonu i to je to, nece imat vise ni toliko snage..Samo kad ga se sjetim protiv Plzena na kosevu, pun samopouzdanja :mrgreen:

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 05 apr 2015, 21:40

ChWilla je napisao/la:oda mu ipak daje minute. a meni se ipak čini po dosad viđenom da zna bolje od nas na forumu. ako bismo nagađali zašto, ja mislim da je ovo što je džole napisao sigurno blizu istine, jer zbog golova, prodora, driblinga i asistencija ga sigurno ne ubacuje.
Lik igra skroz sporednu ulogu kod Ode,prave se problemi gdje ih nema realno.Mene jedino brine taj centralni vezni red jer jedino tu bas rotiramo i trazimo idealnu kombinaciju,ostalo djeluje sasvim okay...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 05 apr 2015, 22:42

shzna je napisao/la:Što ovaj Dzole može gluposti napisati to čak i pitari jedva nadmaše
Kakvu sam glupost napisao?
Ljudi konstatno ovdje nadu nekog dezurnog krivca za sve i po njemu vatru opale a uopste ne gladaju siru sliku?

Ajde ti meni reci tko su po tebi igraci sa mudima osim ove dvojice nabrojanih?

@brile - Ne bih se slozio sa tobom, jer da su zreli za jace utakmice vjerovatno bi dobili sansu prije Seje.

Nego, sta je sa Vareom?
To je problem po meni, a nitko ga ne spominje. Covjek je vise rekreativac nego za aktivni profesionalni igrac.
Bitno je da je Sejo nekog udario ili dobacio ili mali Sadikovic pogrijesio a ovaj sto je jedva lopte primio od ulaska, to cemo svi zaboraviti...?
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 05 apr 2015, 22:53, ukupno mijenjano 3 puta.

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 05 apr 2015, 22:45

Igraju Baja i Memija
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 05 apr 2015, 23:25

Mene najvise brinu Varea i Bucan. Mislim da na kraju sezone neće dobiti produženje ugovora. Dado je druga priča. Dado mi najviše vuče na Zolu. Obojica su gurnuta u vatru u jakim utakmicama. Zola se afirmisao najvise zahvaljujuci tome da je pored sebe imao Nyemu. Dado, nažalost, nema takvog igrača u Hasanoviću. Sigurno bi druga priča bila da je uz njeg Tomo ili neki malo bolji igrač nego Eldar, uz svo poštovanje Eldaru. Dadi treba dati podršku i imati strpljenja s njim.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 05 apr 2015, 23:54

Ma treba malog Amira gurati od prve..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 06 apr 2015, 00:04

Iako smo mogli do sva tri boda vrlo lako (Memija :( ) realno treba bit posten i rec da ih nismo zasluzili. Nije moglo dva puta da prođe ono što je prošlo protiv Širokog morali smo primit go i to je to...jedino mi smeta što smo primili go iz najgluplje situacije koju je Zrinski imao. Isto bug na pesu :? Mada ne treba bit nezadovoljan malo je ko i ocekivao pobjedu na ova dva gostovanja prije pocetka polusezone, većina je mislila da su dva poraza, a mi et nismo nijednu izgubili. Sad samo lagano uzet ove dvije kuci pa cemo vidjet sta i kako dalje. Mislim da nam je Evropa sigurna jer Zrinja prema ocekivanju bez Karacica je isto rastimani orkestar. Najbolji dokaz tome je da su u 15 prvih kola primli šest golova a eo sad u četiri kola isto toliko. Još i Crnov u nemilosti uprave...(ovo pisem jer ih smatram konukrentom za trece mjesto) Komsije ne znam sta bi reko, Široki će bit prvak jer je zaslužio...

Sadikovic 0 bodova, Đelmić pogubljen, ostali manje više na visini zadatka. Nek mi neko objasni zasto Bucan ima potrebu da svaku mogucu situaciju komentarise i da se buni :crazy: Znaci lik bukvalno zbog auta na centru ide da se bije sa sudijom protivnickm igracima.. Sejo uz duzno postovanje po meni si zasluio mjesto u timu samo kada vodimo 3-0 ili se oprosti...

Sto uzelac ne igra, a onakvu partiju protiv Slavije pruzio :?

Odovicu i opcenito igracima i upravi :salut:

1921.
=\_1921_/=

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 06 apr 2015, 00:25

samo sad slijedece dvije tekme teren ima da bude katastrofa nakon turnira jos obje kuci igramo u 5 dana vrijeme lose pa ko pusti na glavnom da se igra nije mi jasno nikako
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 06 apr 2015, 02:51

Da li je potvrden onaj dnevni termin zvanicno u 16.30h?

Ako jeste, mislim da vecina raje nece stici.

Dobro bi bilo oko 18.00h...

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 06 apr 2015, 10:16

Evo jedna radosna vjest od mene izo rastoder ulazi u klub sa pocetnim kapitalom od 5 mil svabo sve dogovorio. :D
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 06 apr 2015, 10:20

BLU SKY je napisao/la:Evo jedna radosna vjest od mene izo rastoder ulazi u klub sa pocetnim kapitalom od 5 mil svabo sve dogovorio. :D
Eura ili KM-ova :mrgreen:
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 apr 2015, 10:25

BLU SKY je napisao/la:Evo jedna radosna vjest od mene izo rastoder ulazi u klub sa pocetnim kapitalom od 5 mil svabo sve dogovorio. :D
Nikada on nece uci sa svojim zahtjevom 51 %. Jedino ako Svabo nije isposlovao nesto.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 apr 2015, 10:53

Otišli po bod i uzeli ga. Klasična tekma gdje igraš povučenije a protivnik ima više od igre, ali nisu imali nijednu kolosalnu šansu. Mi imali dvij odličen šanse i dali gol. Još nekoliko puta smo imali odličnu situaciju da napravimo takve šanse ali nismo uspjeli. Najbolja je ona kad je Dado SAdiković kod 1:1 odlično izbacio malog Amira a ovaj dao prejaku loptu za Đelmića. da je bila malo blaža bila bi odlilčna šansa.
Namjerno sam ovo potencirao zbog Dade. Odličan ofanzivno. Ima malo defanzivnih nedostataka ali brate mili pretjerujete. Kad sam vdio par komentara ovdje i naletio na snimak tekme na areni odlgedao sam zadnjih 20tak minuta i baš pratio samo Dadu. Imao dvije izgubljene lopte. Kod jedne je napravio odmah faul negdje na centru baš kao i Hasanović na njihovoj polovini par minuta ranije. Ista situacija nakon izgubljene. Logično, jer i Iniesta kad izgubi loptu isto to uradi. Drugu loptu je izgubio kad je povukao naprijed i došao u situaciju da je među pet njihovih igrača a da nema kome dodati. Tu je po meni trebao prije nabiti neo što je pokušao dodati negdje na stranu ap to uradio nekako bojažljivo i izgubio je. Gdje su bili tad naši igrači, nisu ga pratili. U istom tom preiodu od njihova tri opasna šuta sa vrha 16 on je izblokirao dva. Treći je Marijan odbranio u devedesetoj. Ostalo vrijeme se dobro kretao i zatvarao. Pretrčao je dosta, ali nije bio u prvom planu. Bilo je tu još dosta dodavanja sitnih precinih i jedna lopta za Baju koji je bio u ofsajdu. Po meni i više nego korektno za poziciju koju igra. On se stvarno puno kreće. Pratite ga malo i počeo je ulaziti jače u duele pa sad i napravi faul ali iskustvom će on to dobiti. Jedina man mu je što ne uklizava.
Pravite od malog novog Jamaka. Radi čovjek sve ok i onda napravi grešku koju svi primjete i na osnovu te greške ništa ne valja kod malog. Nemojte to raditi. Ja ga pratim otkako ste ga počeli kritikovati i vidim napredak i u tom defanzivnom dijelu jer očigledno rade sa njim na tome.
Kod gola je recimo Mladen baš levatski ispao a niko to ne spominje, a onda niz nesretnih okolnossti. Prvo je Kosoorić petom ponovo vratio loptu Nikoliću, ap onda odbica od ledja i gol. Jbg dešaava se.

Baja, Amir, Memija :clap:
Pozdrav

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 06 apr 2015, 11:22

Neandertalac je napisao/la:
Nikada on nece uci sa svojim zahtjevom 51 %. Jedino ako Svabo nije isposlovao nesto.
Po rijecima od covjeka iz kluba kako mi je rekao da je svabo sve zavrsio pa pretpostavljam i ovo 51%.Ubrzo bi trebao i generalni sponzor biti zavrsen cekalo se sa ovjerom statua. ;)
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 06 apr 2015, 11:41

Ma Dado ima problem jer djeluje tromo i nezainteresovano. Sigurno nije tako, jer momak moze ponuditi neke dobre stvari na terenu. Pisao je vec neko da je njemu Tomic koji bi trkom rasteretio Dadu drugacije bi bilo. Tesko je u jednom trenutku biti u svom petercu, a vec u narednom iznjeti loptu kroz pet protivnickih igraca. Momku samo treba jos rutine da neke stvari pametnije radi, da odigra glavom utakmicu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 apr 2015, 11:42

Nasa uprava na svakoj press-konferenciji prica o tome kako im je potrebna podrska navijaca i onda se odluce za termin od 16.30 h, iako se utakmica igra radnim danom. :roll: :hmmmmm:

Sve i da nas vecina uspije izaci ranije sa posla trebali su uzeti u obzir da su tom periodu velike guzve u saobracaju i da nije ovo neki mali grad gdje do odredjenog odredista mozes stici za 5 minuta.

Ne znam zasto se utakmica nije stavila u 17.30 h ili 18.00 h i u tom slucaju reflektori bi max. bili upaljeni pola sata.

Svi bi mi da rado pomognemo klubu, ali isto tako oni moraju izaci u susret navijacima sto sada nije bio slucaj.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 06 apr 2015, 11:50

Taman ce neko ulozit 5 mil. na prvu, da si rekao 500000 pa hajde. A po forumskoj prici sa generalnim sponzorom bi se trebalo potpisati pocetkom marta.
Nije dugo bilo mahalske price, svi smo se okrenuli prema terenu. I tako bi trebalo ostati

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.