Safet Sušić - Pape

ahmic
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la ahmic » 21 nov 2013, 00:39

Protiv jacih,Medunjanin ili Misimovic,jedan leti na klupu..Uskace neki defanzivac,Zahirovic,Kolasinac ili Rahimic...
Zna to Safet,al sta reci kad sve znamo...

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 21 nov 2013, 00:40

ahmic je napisao/la:Protiv jacih,Medunjanin ili Misimovic,jedan leti na klupu..Uskace neki defanzivac,Zahirovic,Kolasinac ili Rahimic...
Mislim da protiv jacih ni to nije dovoljno.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 21 nov 2013, 00:42

ako ne nista, dobro je to sto niko nece ici u Brazil na "lijepe oci" ;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 21 nov 2013, 00:48

PRI PRAVLJENJU SPISKA ZA BRAZIL NEĆU IMATI MILOSTI, POZVAĆU SAMO NAJBOLJE!
Avdija prvi na spisku 8-)
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

HazardEden
Kontakt:

Post Postao/la HazardEden » 21 nov 2013, 00:52

JTS je napisao/la:
PRI PRAVLJENJU SPISKA ZA BRAZIL NEĆU IMATI MILOSTI, POZVAĆU SAMO NAJBOLJE!
Avdija prvi na spisku 8-)
Misimović s 96 kila 2 na spisku 8-)

Sta se ovaj Jakupović sad javlja :?: :evil:

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 21 nov 2013, 01:04

ahmic je napisao/la:Protiv jacih,Medunjanin ili Misimovic,jedan leti na klupu..Uskace neki defanzivac,Zahirovic,Kolasinac ili Rahimic...
Nema sta medunjanin na klupu, covjek odlicno igra. Il miske il niko. Da se upari neko sa medunjaninom pa kad on ide naprijed da neko iza pokriva. tri put bi bolje izgledao na terenu smeker.

Seo,Sejo il Zaha. Jedan od njih bi trebao.

Pjanica na 10-ku a ne na krilo.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 21 nov 2013, 01:10

Pape kritikuje Misimovica, prijeti mu Brazilom, A STAVIO GA U PRVU EKIPU PROTV ARGENTINE! :roll: :lol:
Sta, udeblj'o se u toku utakmice?

Inace, evo teksta s kojim se 90% slazem... Ovo o Koreji su gluposti
SVI vide da reprezentacija Bosne i Hercegovine ima veliki problem u igri protiv jakih reprezentacija, ali samo izbornik Safet Sušić ne vidi koliko je njegova momčad nemoćna protiv iole jačeg suparnika.

Poraz 2:0 od Argentine nije katastrofa, ali ono što se vidjelo na travnjaku bejzbolskog stadiona u St. Louisu ravno je katastrofi. Dok se Aguero i društvo poigravaju sa sporim bosanskim braničima, "Pape" i ne pomišlja na promjene kojima će onemogućiti dominaciju suparnika!

Nema veze što je s duge strane moćna Argentina, doduše bez Lionela Messija, bosanskohercegovački izbornik na travnjak šalje isti sastav koji je razbijao Latviju, Litvu i Luksemburg. Formacija je specifična, kao i sve u BiH, pa tako Haris Medunjanin, rođeni playmaker, igra "zadnjeg veznog", majstori Zvjezdan Misimović i Miralem Pjanić guše jedan drugog, a najbolji strijelac Stuttgarta i gospodar kaznenog prostora Vedad Ibišević gubi se na desnom krilu, daleko od suparničkog gola. Na desnom krilu puno bi se bolje snašao Izet Hajrović, nogometaš koji je golom u Slovačkoj i odveo BiH u Brazil.

U momčadi postoje nedodirljivi i zbog njih igra pati

I ne pomišlja Sušić prilagoditi se tehnički moćnom i brzonogom suparniku tako što će žrtvovati jednog kreativca i ubaciti još jednog defenzivnog nogometaša. Ne može to napraviti, jer bi u tom slučaju nekog od nedodirljivih morao poslati na klupu.

"Najveći problem je da moramo žrtvovati nekog od ofenzivnih nogometaša da bismo imali još jednog zadnjeg veznog igrača. Da stavim dvojicu, koga bih onda izbacio iz momčadi? U ovoj formaciji smo igrali mnogo puta dosad", pravdao se Sušić nakon novog poraza protiv ozbiljnog suparnika. Zar je zabranjeno promijeniti formaciju?!

Priznat će Pape da Misimović, koji igra u kineskoj ligi, ima sedam-osam kilograma viška i zaprijetiti nogometašu s najviše nastupa u reprezentaciji neigranjem u Brazilu, ali će ga opet gurnuti u momčad od prve minute protiv trkački jakog suparnika. I dok se Misimović nije vidio u St. Louisu od Mascherana i društva, oduševio je jedini koji može trčati, Edin Višća. Pored nedodirljivih Pjanića, Misimovića, Džeke i Ibiševića, najbolji je bio nogometaš turskog drugoligaša Istanbul BB-a!

Sušić u 14 utakmica pobijedio samo jednom jaku reprezentaciju

Otkako je od Miroslava Blaževića preuzeo reprezentaciju, Sušić se susreo s devet jakih reprezentacija (Švedska, Njemačka, Francuska, Meksiko, Grčka, Portugal, Brazil, SAD i Argentina) protiv kojih je odigrao 14 utakmica. Slavio je samo jednom, u Zenici protiv Grčke.

I baš u toj utakmici umjesto Pjanića na travnjaku je bio defenzivni veznjak Adnan Zahirović. Možda i to nešto govori? Možda "Pape" napokon treba shvatiti da nije u prošlom stoljeću i da više napad nije najbolja obrana?

Poklon iz Njemačke koristi na lijevom boku gdje već ima Salihovića i Lulića

Iz ostalih trinaest utakmica Sušić nije ništa naučio. Suparnici su razbijali njegovu momčad, neki su Asmiru Begoviću zabijali i po šest golova, a Pape je to samo gledao, bez ikakve reakcije s klupe.

Čak i kad dobije poklon iz Njemačke u liku zadnjeg veznog Schalkea Seada Kolašinca, "Pape" ga odluči potrošiti na lijevom boku gdje već ima iskusnog Sejada Salihovića i neuhvatljivog Senada Lulića. Kao da ima zadnjih veznih na bacanje, pa se može na toj poziciji odreći Kolašinca kao što se olako odrekao bivšeg HSV-ovca Muhameda Bešića.

Ovakvoj BiH u Brazilu prijeti sudbina Sjeverne Koreje

"Ne znam što ste očekivali?! Argentina je realno bolja, pa je i ovaj rezultat realan", reći će bosanskohercegovački izbornik, kao da mu je zabranjeno pobijediti bolju momčad.

U ovim kvalifikacijama i nije imao potrebu pobjeđivati kvalitetnije reprezentacije od svoje, no u Brazilu će na debitantskom Svjetskom prvenstvu to morati. Međutim, ovakva Bosna i Hercegovina u "zemlji nogometa" može se samo boriti da izbjegne sudbinu Sjeverne Koreje s prošlog prvenstva.

Zato, Pape mijenjaj dok još ima vremena i prijateljskih utakmica. U Brazilu će biti kasno...
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 nov 2013, 01:12

Čovjek ima samo 8kg viška. Ne znam šta ti uopšte hoćeš ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 21 nov 2013, 01:17

je l' ovo s nekog hrvatskog portala???

NON MOLLARE MAI

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 21 nov 2013, 01:18

JTS je napisao/la:je l' ovo s nekog hrvatskog portala???
Sa Index-a...
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 21 nov 2013, 01:24

hvala :D ne sjećam se kako je Koreja prošla, al' ako nam zapadne npr. Chile ili Ekvador iz trećeg šešira, a Japan ili Mexico iz četvrtog, mogla bi nas igra bez pravog DM (Bešić, Seo ili ovaj četnik ako zaigra) koštat' prolaska grupne faze

NON MOLLARE MAI

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 21 nov 2013, 01:29

JTS je napisao/la:hvala :D ne sjećam se kako je Koreja prošla, al' ako nam zapadne npr. Chile ili Ekvador iz trećeg šešira, a Japan ili Mexico iz četvrtog, mogla bi nas igra bez pravog DM (Bešić, Seo ili ovaj četnik ako zaigra) koštat' prolaska grupne faze
Ma, uopste nije bitno ko nas zapadne, nece biti tragedija ako se ne plasiramo u osminu, ali prava tragedija ce biti ako zbog ovih gluposti koje trpimo ne pokazemo koliko mozemo pokazati. U Brazilu ce svaka ekipa biti Argentina... Tu se nece prastati nikakvi Vrsajevici ili igranje bez osiguraca... Samo se nadam da ce poglavici to napokon uci u onu veliku glavu :roll: SVI to vide (cak i neki novinar iz Hrvatske) ali ne i nas strucni stab. Nevjerovatno.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 21 nov 2013, 01:38

Consigliere je napisao/la:
JTS je napisao/la:hvala :D ne sjećam se kako je Koreja prošla, al' ako nam zapadne npr. Chile ili Ekvador iz trećeg šešira, a Japan ili Mexico iz četvrtog, mogla bi nas igra bez pravog DM (Bešić, Seo ili ovaj četnik ako zaigra) koštat' prolaska grupne faze
Ma, uopste nije bitno ko nas zapadne, nece biti tragedija ako se ne plasiramo u osminu, ali prava tragedija ce biti ako zbog ovih gluposti koje trpimo ne pokazemo koliko mozemo pokazati. U Brazilu ce svaka ekipa biti Argentina... Tu se nece prastati nikakvi Vrsajevici ili igranje bez osiguraca... Samo se nadam da ce poglavici to napokon uci u onu veliku glavu :roll: SVI to vide (cak i neki novinar iz Hrvatske) ali ne i nas strucni stab. Nevjerovatno.
jeste jebga, nema tu sentimentalnosti, čuj koga ću izbaciti :roll: izbaci koga hoćeš jebt, pa taj DM je najvažniji igrač u ekipi jebt :D ni jedna ozbiljna ekipa na svijetu ne igra bez takvog igrača :D nema tu dilema nikakvih, ovako treba da bude:

- ako igramo sa jednim napadačem

Bešić-Hare
Seo-Hare
Salatić-Hare

- ako igramo sa dva napadača

Bešić-Mire
Seo-Mire
Salatić-Mire

dakle u prvom slučaju Sejo na klupu, u drugom Sejo i Hare .. mislim, meni je žao, al' ako je za dobrobit repke, onda .. protiv jakih repki ne prolazi što se i pokazalo

NON MOLLARE MAI

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 21 nov 2013, 01:45

Moja verzija

.................Begovic..................
Mujdza...Bicakcic...Spahic....Kolasinac
......Medunjanin.....Salihovic.........
Pjanic........Misimovic.......Lulic....
..................Dzeko................

...ali davno sam prestao sanjati :( :mrgreen:

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 21 nov 2013, 01:46

Mi bi komotno mogli igrati 4-2-2-2. U sredini neki DM i Mire, sa strane Hajrovic i Lulic i u napadu Dzeko i Vedo.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 21 nov 2013, 01:48

a zna se...

slika

Kolasinac, Salihovic, mogu se obojica rotirati na tim pozicijama...

oder:

slika

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 21 nov 2013, 01:53

ovo je realna formacija i sastav, kako sam i ja napisao, samo Lule umjesto Seje :D mada, ako Salatić ode u Brazil, mislim da će on igrati kao DM, a Seo kao lijevi bek :D ne vidim logiku povesti Salatića da sjedi na klupi .. tj. nije s goreg imati rezervu, al' ..

NON MOLLARE MAI

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 21 nov 2013, 02:00

na koju mislis? :D

Ja mislim da je ova moja prva nasa mozda i najbolja, to bih zelio vidjeti :roll: Ali haj izbaci sad npr. Misketa ili Vedada. Miske svakako jeste za penzije. Vedad moze uci zadnjih pola sata da osvjezi igru naprijed i sl.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 21 nov 2013, 02:08

ebi se tam, kad ubaci drugu :lol: na prvu sam mislio, baš istu bih i ja izveo, kad već nema Bešića da uskoči na DM, a Seo rušilac na beka :D

NON MOLLARE MAI

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 21 nov 2013, 02:14

dalo bi se onda sto sta iskombinirati kad bi tu bio Besic, ali... Sve je to do Papeta, ne kontam ga od Slovacke, a sve do tada je radio haman bez greske. Laku noc radni i neradni narode :D

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.