Safet Sušić - Pape

Claus
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Claus » 20 nov 2013, 20:34

Sabinho je napisao/la:Ne degradira se ovdje njegovo ime,on je jedan penaldzija,sakupljac otpadaka i kralj peterca.
Slobodno uvećaj i istakni, nemoj se sramiti.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 nov 2013, 20:36

Claus je napisao/la:
Eh, @JTS. Ljudi brzo zaborave ko nas je odveo na SP. Sramota me umjesto njih. :oops:
Pa nisi ni ti nista bolji ako onaj gol u Litvaniji pripisujes samo Vedadu, ko je uradio vise od pola posla prodorom po strani i ubacivanjem lopte?

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 20 nov 2013, 20:36

Ne degradira se ime Ibisevica vec vi zbog svoje mrznje prema Edinu pocnete uporedjivat njih dvojicu, onda kad vam se predoce jasni dokazi ko je bolji, to ispada kao vrijedjanje Ibisevica jer je Dzeku nekolko stepenica iznad njega.

Pricate o staroj slavi. Kojoj staroj slavi?

Grcka - 2 gola
Latvija - 1 gol
Amerika - 2 gola
Slovacka - nista
Lihtenstajn - 2 gola
Litvanija - asistencija

Koja stara slava, zbog svoje zlobe i mrznje sami sebe hvatate u mrezu. Jednu utakmicu covjek indisponiran, nije nista uradio i sta sad, treba ga za muda objesit ? Sta je Ibisevic uradio - trcao, trcao je i Vrsajevic, fulao je zicer, mrtvu sansu, ja da sam mu trener odmah bi letio napolje u 10-oj minuti nakon sto je ono profulao.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 nov 2013, 20:37

Claus je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Ne degradira se ovdje njegovo ime,on je jedan penaldzija,sakupljac otpadaka i kralj peterca.
Slobodno uvećaj i istakni, nemoj se sramiti.
To sto sam iznio cinjenice o njemu je degradacija njegovog imena?? Ako biti realan znaci degradirati nekoga,onda se ubij. Znaci citav svijet degradira ime npr. Inzaghi-a,o kojem svi misle ono sto ja mislim o Vedadu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 20 nov 2013, 20:38

ama nije bitno bolan na koji način on zabija golove, on ih zabija, a samo to je relevantan faktor! ja tebi kažem da je Vedad Ibišević izgrađeno i cjenjeno fudbalsko ime u jednoj Njemačkoj, pa ti sad vidi .. govori penal, otpadak, peterac, itd, itd

ono što ja kažem, zašto ne izvaditi Džeku iz igre, a ostane ti Ibišević? hej Ibišević, a ne Zec .. meni je totalno neshvatljiva rečenica: Džeko je igrač koji jednim potezom može riješiti tekmu (što je istina) i mora igrati 90 min .. a Vedo ne može, baš ga @Mozambik predstavi kao Zeca :lol:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 20 nov 2013, 20:41

........na deficitarnom mjestu zadnjeg veznog igrača u našoj reprezentaciji mogao uskoro povećati jedan novi fudbaler.Riječ je o Veroljubu Salatiću, kapitenu Hajrovićevog Grasshoppera i najplaćenijem igraču ciriškog tima. Salatić, rođen 1985. godine igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a rođen je u Zvorniku u Bosni i Hercegovini.
(reprezentacija,ba)

Zna li neko kakav je ovaj momak? Nije baš ni mlad, 28 mu godina. Beze mi je nekako njega zvati a imamo opcija za zakrpiti zadnjeg veznog i sa mjađim momcima tipa Bešića. Ali ako će pomoći bože moj....bujrum :D :D
Vjerujem da se spominjao na forumu nekad al nikako da nađem :D
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 20 nov 2013, 20:42

Mozambik je napisao/la:Ne degradira se ime Ibisevica vec vi zbog svoje mrznje prema Edinu pocnete uporedjivat njih dvojicu, onda kad vam se predoce jasni dokazi ko je bolji, to ispada kao vrijedjanje Ibisevica jer je Dzeku nekolko stepenica iznad njega.
kao prvo, niko ih ne upoređuje;-) kao drugo, niko ne mrzi Džeku;-) kao treće, Džeko jeste bolji i to svi znamo;-)

kao četvrto, zašto Džeko MORA igrati 90 min, čak i kada igra usrano, nezainteresovano, a imamo Ibiševića?

NON MOLLARE MAI

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 20 nov 2013, 20:42

calcio je napisao/la:
Claus je napisao/la:
Eh, @JTS. Ljudi brzo zaborave ko nas je odveo na SP. Sramota me umjesto njih. :oops:
Pa nisi ni ti nista bolji ako onaj gol u Litvaniji pripisujes samo Vedadu, ko je uradio vise od pola posla prodorom po strani i ubacivanjem lopte?
Ne pripisujem samo Ibiševiću, naravno. Džekina zasluga je ogromna. Konstatacija je tu da bi pojedincima dala do znanja čiji gol je odlučio našu sudbinu i ko je bio igrač odluke. Mogao je neko drugi biti na pravom mjestu u prvo vrijeme, ali nije, nego je to u mrežu pospremio Vedator.
Mozambik je napisao/la:vi zbog svoje mrznje prema Edinu pocnete uporedjivat njih dvojicu
Dakle, "mi" moramo mrziti Edina da bi ga uopće upoređivali s Vedom. :roll:

Vi pojedini ne shvatate da se ne stavlja u odnos njihova kvaliteta kao igrača, nego trenutna forma.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 nov 2013, 20:43

JTS je napisao/la:ama nije bitno bolan na koji način on zabija golove, on ih zabija, a samo to je relevantan faktor! ja tebi kažem da je Vedad Ibišević izgrađeno i cjenjeno fudbalsko ime u jednoj Njemačkoj, pa ti sad vidi .. govori penal, otpadak, peterac, itd, itd

ono što ja kažem, zašto ne izvaditi Džeku iz igre, a ostane ti Ibišević? hej Ibišević, a ne Zec .. meni je totalno neshvatljiva rečenica: Džeko je igrač koji jednim potezom može riješiti tekmu (što je istina) i mora igrati 90 min .. a Vedo ne može, baš ga @Mozambik predstavi kao Zeca :lol:
Ja sam samo rekao na kakv nacin Vedad postize golove,to mu prolazi tamo protiv osrednjih ekipa,protiv Dortmunda i Bayerna ga utakmicama nema ni na mapi,pa nemoc iskazuje kao u duelu protiv Boatenga i slicno. A od takve igre kontra Argentine i slicnih nema koristi,jer je imao jednu takvu situaciju i promasio je-gotovo. Kakav presing igraju takve ekipe,potrebni su svestrani napadaci, a ne likovi koji kupe otpad i pospremaju u gol.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 nov 2013, 20:44

normalaba je napisao/la:........na deficitarnom mjestu zadnjeg veznog igrača u našoj reprezentaciji mogao uskoro povećati jedan novi fudbaler.Riječ je o Veroljubu Salatiću, kapitenu Hajrovićevog Grasshoppera i najplaćenijem igraču ciriškog tima. Salatić, rođen 1985. godine igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a rođen je u Zvorniku u Bosni i Hercegovini.
(reprezentacija,ba)

Zna li neko kakav je ovaj momak? Nije baš ni mlad, 28 mu godina. Beze mi je nekako njega zvati a imamo opcija za zakrpiti zadnjeg veznog i sa mjađim momcima tipa Bešića. Ali ako će pomoći bože moj....bujrum :D :D
Vjerujem da se spominjao na forumu nekad al nikako da nađem :D
Neka dovedu Jakupovica i Salatica, igrace koji su se sjetili da su bosanci sada kada smo se plasirali, i totalno syebu atmosferu. Nadam se da Begic nije takva budala, do sada je sve dobro obavljao.
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 20 nov 2013, 20:45, ukupno mijenjano 1 put.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 20 nov 2013, 20:45

[quote="Claus"]
Nemoj kontrirati, nego odgovori na ono što sam pitao. Ako nećeš/ne znaš, razumijem. ;)

Pitanje na tvoj odgovor je jednostavno, Edin već duže vrijeme, tj. nekoliko utakmica, ne igra u svom timu, u reprezentaciji je također jako loš. Golovi protiv jednog Lihtenštajna nisu mjerilo. S druge strane, Vedo redovno nastupa za Stuttgart, zabija golove, pokretljiviji je i korisniji od Edina. Dovoljno razloga da u ovom trenutku dobije prednost.

Koje duze vrijeme za repku ? Jel ovo stara slava ?

2013 godina

Grcka - 2 gola
Latvija - 1 gol
Amerika - 2 gola
Slovacka - nista
Lihtenstajn - 2 gola
Litvanija - asistencija

Eto i tebi i ovima sto bubate gluposti o staroj slavi, sve crno na bjelo. Covjek koji zaradjuje milione place kao malo djete, za 6 godina u reprezentaciji propustio samo jedan mec. Odigrao 55 utakmica postigao 33 pogotka. Posljednja dva ciklusa kvalifikacija najbolji strijelac. Jel to tebi stara slava ?
Zadnja izmjena: Mozambik, dana/u 20 nov 2013, 20:46, ukupno mijenjano 1 put.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 nov 2013, 20:46

calcio je napisao/la:Neka dovedu Jakupovica i Salatica, igrace koji su se sjetili da su bosanci sada kada smo se plasirali, i totalno syebu atmosferu. Nadam se da Begic nije takva budala, do sada je sve dobro obavljao.

Bgm te postujem kao forumasa mozda i najvise,ali kad su se Hajrovic i Misimovic sjetili sta su? Kad su vidjeli da nema nista od A repki zemalja za koje su prvobitno nastupali.
Evo sad da Seferovic dobije mogucnost nastupa,objerucke bi ga prihvatili,PRIZNACES TO?

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 20 nov 2013, 20:51

Sabinho je napisao/la:
JTS je napisao/la:ama nije bitno bolan na koji način on zabija golove, on ih zabija, a samo to je relevantan faktor! ja tebi kažem da je Vedad Ibišević izgrađeno i cjenjeno fudbalsko ime u jednoj Njemačkoj, pa ti sad vidi .. govori penal, otpadak, peterac, itd, itd

Ja sam samo rekao na kakv nacin Vedad postize golove,to mu prolazi tamo protiv osrednjih ekipa,protiv Dortmunda i Bayerna ga utakmicama nema ni na mapi,pa nemoc iskazuje kao u duelu protiv Boatenga i slicno. A od takve igre kontra Argentine i slicnih nema koristi,jer je imao jednu takvu situaciju i promasio je-gotovo. Kakav presing igraju takve ekipe,potrebni su svestrani napadaci, a ne likovi koji kupe otpad i pospremaju u gol.
ali druže, on ih postiže .. to mu je zadatak:-D pa nema ga protiv BvB i Bayerna kad mu je ekipa kanta, šta hoćeš ebeš ga? igrao je za Hoffe pa je zabijao i njima .. ne može ni Vedo sam, nego kad dobro igraju Traore, Harnik, Werner, Maxim, itd, onda on ima lopte i zabija golove .. Vedo ima nos za gol, rekao bih bolji nego Džeko, al' džaba jarane kad igra s levatima

niko ne spori da je Džeko bolji, jer je to ludost, nego se govori kako ga Džeko guši u repki što je činjenica .. šta misliš kako je igraču koji je glavni igrač da bude druga violina? eto najbolje to pokazuje Džeko u Man Cityju .. ne možeš glavnom igraču dati sporednu ulogu

NON MOLLARE MAI

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 nov 2013, 20:51

Sabinho je napisao/la:
calcio je napisao/la:Neka dovedu Jakupovica i Salatica, igrace koji su se sjetili da su bosanci sada kada smo se plasirali, i totalno syebu atmosferu. Nadam se da Begic nije takva budala, do sada je sve dobro obavljao.

Bgm te postujem kao forumasa mozda i najvise,ali kad su se Hajrovic i Misimovic sjetili sta su? Kad su vidjeli da nema nista od A repki zemalja za koje su prvobitno nastupali.
Evo sad da Seferovic dobije mogucnost nastupa,objerucke bi ga prihvatili,PRIZNACES TO?
Miske zaigrao za BiH kada smo bili daleko od plasmana. Hajrovica smo, ako cemo biti posteni, mi (to jest selektori) odyebali jos dok je dolazio na okupljanja u-19 reprezentacije, a za Seferovica bih rekao isto kao i za Jakupovica i Salatica. Njih dvojica bi kod nas mogli pokvariti atmosferu totalno, kao sto je npr Sammir uradio sa Hrvatskom. Nisu ni neke igracine, zato nam ne trebaju.

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 20 nov 2013, 20:54

Sabinho je napisao/la:

Ako je "problem" najveći veliko srpstvo dotičnog onda yebi ga. Ograničena smo repka i treba nam svaki igrač. Uostalom to se ko fol on nece truditi na tekmama BiH hahaha
Svi se oni zele prodati tako da sam 1000% ubjeđen da će ginuti za svaku loptu 8-)
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 20 nov 2013, 20:55

JTS je napisao/la: kao prvo, niko ih ne upoređuje;-) kao drugo, niko ne mrzi Džeku;-) kao treće, Džeko jeste bolji i to svi znamo;-)

kao četvrto, zašto Džeko MORA igrati 90 min, čak i kada igra usrano, nezainteresovano, a imamo Ibiševića?
Nadji mi jednu recenicu gdje sam ja rekao da Dzeko mora igrat 90 minuta. Nisam nigdje, Potpuno mi je svejedno bilo koji od njih ce izaci jer obojica nisu pokazali nista. Vedo je cak imao i mrtvu sansu i promasio je nemoguce, mozda ga je zato Pape i izveo.

Ja hocu da ti kazem, da je bezobrazno nakon JEDNE utakmice pricat kako Dzeko zivi na staroj slavi, kako seta kad igra za reprezentaciju jer to nije istina. Nikad prije nije setao, uvjek je igrao do maksimuma sto pokazuje i ona lista utakmica u 2013 godini sto sam ti maloprije postavio.

Na kraju, ponovit cu ono sto sam dosad vec rekao. Stavljati Vedu ispred Edina bilo bi ravno drzavnom udaru.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 nov 2013, 20:56

Sabinho je napisao/la:Bgm te postujem kao forumasa mozda i najvise,ali kad su se Hajrovic i Misimovic sjetili sta su? Kad su vidjeli da nema nista od A repki zemalja za koje su prvobitno nastupali.
Nije tačno. Misimović je sa 22 godine obukao dres naše reprezentacije, dakle kao mlad igrač. Tako da je komotno mogao čekati poziv Srbije.

Hajrović je sa 21 godinu donio odluku da želi igrati za BiH, a pola godine prije toga je debitovao za Švicarsku.

Ne znam da neka selekcija otpisuje igrače koji imaju 21 ili 22 godine.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 20 nov 2013, 21:34

Mozambik je napisao/la: Nadji mi jednu recenicu gdje sam ja rekao da Dzeko mora igrat 90 minuta. Nisam nigdje
nisam ni rekao da si ti, al' ima ih dosta koji misle tako, a ti si čini mi se napisao da on jednom potezom može riješiti tekmu, što jeste istina, a to samim tim znači da treba igrati 90 min i kada igra loše

moje mišljenje je da ga se može izvesti kada igra loše jer imamo jednog Ibiševića, a samim tim uvesti npr. krilnog igrača, kako bi Pape rekao, tako bi promjenio igru .. npr, Džeko igra loše, izvedeš njega, ubaciš Hajrovića ili Stevu, itd .. ovo važi i za Vedu kada igra loše, samo što je stvar da bi Vedo izašao, a Džeko ne bi, jer ga Pape ne smije izvesti da se ovaj ne bi našao uvrijeđenim
Mozambik je napisao/la:Potpuno mi je svejedno bilo koji od njih ce izaci jer obojica nisu pokazali nista. Vedo je cak imao i mrtvu sansu i promasio je nemoguce, mozda ga je zato Pape i izveo.
Vedo je bio loš i zaslužio je izmjenu, ok? ali bio je i Edin, tako da je i on zaslužio izmjenu .. ne zamjerim ja Papetu izmjenu kao izmjenu, vjerovatno bih i ja izveo Vedu, a ostavio kvalitetnijeg igrača, dakle Džeku .. zamjerim mu što je izveo Vedu, a trebao je Edina jer je njegov nastup bio sramotan, ako mene pitaš .. ni blizu pravog Džeke, ni blizu .. dakle ne govorim o lošoj igri Džeke, nego o njegovom pristupu igri
Mozambik je napisao/la:Ja hocu da ti kazem, da je bezobrazno nakon JEDNE utakmice pricat kako Dzeko zivi na staroj slavi, kako seta kad igra za reprezentaciju jer to nije istina. Nikad prije nije setao, uvjek je igrao do maksimuma sto pokazuje i ona lista utakmica u 2013 godini sto sam ti maloprije postavio.

a mi kažemo kako je bezobrazno od pojedinih forumaša da ga brane pričom, najbolji igrač repke, najbolji strijelac svih vremena, najveći ambasador, itd, itd .. nikad nije šetao, slažem se .. ali od meča protiv Grčke u Zenici on nije ni 50 % pravog Edina Džeke, nije jer ga znam kakav je igrač, pratim ga od VFL-a .. a protiv Argentine jeste šetao, žalosno je bilo gledati ga, njega, Edina Džeku, najboljeg našeg igrača, kako hoda kao po modnoj pisti

Mozambik je napisao/la:Na kraju, ponovit cu ono sto sam dosad vec rekao. Stavljati Vedu ispred Edina bilo bi ravno drzavnom udaru.
ne stavlja ga niko ispred Džeke, samo kažem da kada igra loše, zaslužuje izmjenu, bez obzira što je to Edin Džeko! ako igra loše, a Vedo bolje, onda izmjena .. jer ljudi mi ostajemo sa Ibiševićem u napadu, a ne sa Zecom, da taj potez zvuči ono nevjerovatno

pa i ja sam sam rekao da je naša najbolja formacija sa jednim napadačem, onim najboljim, dakle Džeko, a sa krilnim igračima .. al' de stavi jednog Vedu na klupi, et' .. ovo sa jednim napadačem bih koristio protiv jakih repki, dakle Španija, Njemačka, Engleska, Italija, Francuska, Holandija, itd

NON MOLLARE MAI

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 21 nov 2013, 00:22

E z a . j e b i ga pape..čitajući ovu tvoju posljednju izjavi čovjek zbilja počne kontati da sa našim selektorom nije sve uredu.Čovjek se pita koga izvaditi da igraju dva zadnja vezna..gdje ćemo biti 30 % bolji .Pa zadnje 4 tekme smo nadigrani taktički potpuno,tako da koga kod iz sredine ili napada izvadi bit će bolje nego što je trenutno sada..samo nemoj vaditi Begovića.Hajde neka mi neko objasni Misketovu ulogu protiv ovih trkačko jačih repki,ili Vedinu,ili Džekinu,(napominjem po ovome što sada od njih gledamo).Pa ima li pape m u d a....da jednom složi ekipu prema protivniku i prema trenutnoj formi igrača....ne kontam nikako..

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 21 nov 2013, 00:24

Slazem se ja u potpunost sa svime sto kazes. Ali ovdje se proturila prica kako se on ODAVNO seta i ne zalaze, sto se moze reci za City, ali ne i za reprezentaciju.

Protiv Grcke odlican, protiv Latvije kolko treba, protiv Amerike odlican, dok je bilo i igre, drugo poluvrijeme ne racunam.

Eh, protiv Slovacke pocinju problemi. Kasni na okupljanje, nakon toga dvije lose utakmice (dosta uloge u tome ima i postavka cjele ekipe i opcenito kako smo odigrali te dvije utamice), nakon toga slijede problemi i u Cityu. Znaci od utakmice sa Slovackom pocinje njegov strmoglavi pad koji jos uvjek traje.

Protiv Lihtenstajna koliko treba. Protiv Litvanije pokazao zelju, kljucna asistencija, znaci ni tada se nije setkao i glumio zvjezdu.

Ocigledno je da nakon Slovacke nesto nije u redu sa Edinom. Nije Edin glup, prati on drustvene mreze, zna kakvo je misljenje o njemu nakon setanja protiv Argentine. Zna da nas narod najvise voli borce, zato Ibisevica svi vole, ne znam ko ga moze mrziti? Zato ljudi vole Spahu itd... Ne bi on namjerno glumio zvjezdu sada, kada je u ovakvoj situaciji, jer je nije glumio ni kada je bio medju 5 napadaca na svijetu. To meni smeta, kad se bezveze pljuje, ili se pljuje Dzeko da bi se digao Vedo ili obratno.

Sto se tice izmjenja, svidjalo to nekome ili ne, Dzeko je prvi pik, prva violina i normalno je da ima prednost ispred Ibisevica. U situaciji kad je Ibisevic bolji na terenu, a Edin losiji trebao bi izvesti Edina, al svi znamo da Pape za to nema daMu, ne znam ni ko bi imao da je na njegovom mjestu.

Sto se tice minutaze, evo jedan zanimljiv podatak. U posljednje 34 kvalifikacijske utakmice u početnom sastavu je bio u svakoj, a od maksimalnih 3060 minuta na terenu je proveo, pazite sad, 3005 minuta.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.