FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Tribalian
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Tribalian » 15 jun 2011, 20:07

trebevic je napisao/la:Alex alternativa Boatengu, jel' ovo vic ili sta?
Nije vic.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 jun 2011, 20:11

trebevic je napisao/la:Alex alternativa Boatengu, jel' ovo vic ili sta?
Zavisi kako se uzme. :P

Tebi je vjerovatno vic (pošto je očito na koju stranu vučeš) iz razloga što Alexa smatraš boljim (dokazanim) igračem.
Ako sam pogodio u svojoj pretpostavci, nisi ti uopšte daleko od istine.
Ali, ali (gdje onaj što voli koristiti ove rastavne veznike :lol: ) Bayern voli da ima što više njemačkih igrača u svojim redovima, pa makar oni bili i crnoputi. :mrgreen:
Ovaj klinjo što je došao u Liverpool je ponovo podigao cijenu/e, da ne kažeš uveo nove dimenzije. Svakako da im nije puno trebalo da se zapitaju, zašto bi mi dali jednog provjerenog reprezentativca Njemačke za male pare, kada tamo neki nedokazani igrač košta preko 20 miliona €.
Znači, ja ne vjerujem da su u Bayernu pravo zagrijani za Alexa, nego više da dadnu signal šeicima kako neće igrati kako ovi sviraju. To jest, nećemo vam dati onoliko koliko tražite. Prvi potez ka tome je da lansiraju priče ko je sve još na njihovoj listi želja. Sad, da li su u Alexu pronašli pravog "igrača" za te rabote, ne znam.
Jedni se vole cjenkati, dok drugima nije baš stalo da uzmu ono što im se daje.

Igra se nastavlja, bez obzira na to što je Bayernu stalo da što prije dođe do željenog kadra, tako da kompletni mogu započeti pripreme.
Vom Jäger zum Gejagten

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 15 jun 2011, 22:23

Ja nikako ne shvatam ovo za Vidala,uopste ne znam zasto nam on treba :?

Pored Schweinsteigera koji je konstantan na poziciji defanzivnog veznog,imamo Tymoschuka koji (dok nije za Gaalove potrebe mutirao u stopera) odlicno igrao i popunio tu poziciju,dok je vBommel bio povrijedjen.Sjetite se samo kakve je pasove dijelio i kako se kretao.Imamo Gustava koji je sigurno bolji od Vidala i pokazivao je kako dobro igra na svojoj prirodnoj poziciji kad mu se ukaze prilika,ali onda nam je falio stoper,pa lijevi bek.Kako se sjecam zadnja utakmica koju je odigrao na poziciji zadnjeg veznog je prva utakmica u CL protiv Intera,kasnije je stalno bio stoper.I imamo Kroosa koji je isto mutirao u zadnjeg veznog i odlicno se snalazi na toj poziciji.Protiv Azerbejdzana,Austrije i Urugvaja je bio glavni na sredini terena.

To su 4 igraca za jednu te istu poziciju i oni se svadjaju s Leverkusenom da dovedu petog.
A ovo za Alexa je 100% patka (mada bih volio da nije).Gdje je logika izmedju biranja stopera koji ima 22 i 28 godina i Boateng je suprotan stoper Alexu.

Ili je Kahn imao pravo kad je rekao da Bayern nema nikakvog plana za pojacanja,pa kupuju ofrlje...
#miasanmia

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 jun 2011, 22:35

schweinsteiger je napisao/la:Ja nikako ne shvatam ovo za Vidala,uopste ne znam zasto nam on treba :?
Meni je također bilo nejasno, pogotovo nakon dolaska Gustava. Ali kad malo bolje mućneš glavom, dođeš do zaključka da sa ovim transferom ne mogu puno pogriješiti.
Tymo još godinu (dvije u vrh glave) dana, Kroos možda bude malo ofanzivniji, Gusta će (opet možda) biti štoper ili u nekim drugim kombinacijama veza (ili osigurač) između odbrane i veznog reda.
Uostalom, to je želja njegovog dojučerašnjeg (i budućeg?)trenera, pa on vjerovatno najbolje zna gdje će Vidal biti upotrebljiv. A da Čileanac može što-šta igrati, to je poznato.
Vom Jäger zum Gejagten

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 jun 2011, 22:39

Vidal ima jednu karakterisitku koja nedostaje vecini nasih igraca. To je prgava narav, igrac koji zna zagalamiti na sudiju, isprovocirati protivnickog igraca i sl. Imali smo nekad takvih igraca, ali zadnji koji je bio je Bommel.
Sa svakog drugog aspekta je vjerovatno suvisan.
#divovi

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 jun 2011, 22:44

moustapha je napisao/la:Vidal ima jednu karakterisitku koja nedostaje vecini nasih igraca. To je prgava narav
Ako se gleda samo taj aspekt, onda ga ne moramo ni kupovati. Kud ćeš goreg prgavca od Rafinhe? :D
Sreća pa ne igra na Ribery-jevoj strani, jer je poznato kako se oni vole. :mrgreen:

Vidal nije višak, nikako. Ali samo pod uslovom da se pojačamo i tamo gdje smo najtanji.
Vom Jäger zum Gejagten

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 jun 2011, 22:50

Uh kako sam njega zaboravio. :mrgreen:
Dodaj na to da i Neuer zna planuti. Ma bice veselo naredne sezone, to je sigurno. Jos nam samo fali temperamentni trener, ala Musemic ili Trap. :D
#divovi

Klare

Post Postao/la Klare » 15 jun 2011, 23:08

Zašto Vidal nije potreban :?: Ta šta bi s nama bilo ove prošle sezone da nije bilo odletjele ptice Ottla. ;) Andreas uskoči i odigra nekoliko zapaženih tekmi.
Itekako je potreban, itekako. Kroosa izbriši s te pozicije. Tu ne može igrati, neka njega kao zamjena za krila, tamo malo ofanzivnije, valjda smo tu deficitarni. Njega je Gaal na silu gurao, gdje ne treba. Naravno, nije se ni pokazao, niti se dokazao. Misli li iko ovdje na povrede, kartone, na četvrtfinale, polufinale...Lige prvaka. Mora se imati i jednako kvalitetna zamjena. Taj centralni je najvažnija pozicija u timu, takvi trče k'o konjevi, mora se rotirati, ta nisu konjevi, j.ebo ga ti. :lol:
Mora se nekad i mijenjati sistem igre. Mora se nekad i s 3 centralna vezna, biće prostora za sve. Kadar nam je malen, svaki kvalitetniji igrač je dobro došao.
Pametno se radi s Usamijem, valjda su i naši uvidjeli da je ogroman rizik dati sve u kešu. Polako, neka ga, potpisujem Hantrino. :D Kako se nisam sam mogao dosjetiti ovakve izjave:
JetSet_Hantraga je napisao/la: Ovi video klipovi mi nista ne predstavljauju u procjeni igraca. Ne kazem da Japanac nije dobar, ali dok ga ne vidim u dresu Bayerna, ne bih da ga procjenjujem.
Hej, hej, ne igrajte se sa živcima mojim, Alexa mi maknite s te liste. :x Buytonju ne dam ni za trojicu takvih. ;)
Boateng je dobar, solidan, ali nije sad nešto da se mora. Ne mora se, ali već je došao. :?

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 15 jun 2011, 23:12

Poznato je da je Juppy trener koji voli rotirati igrače s toga me ne čudi namjera za dovođenjem Vidala,mada i nisam nešto zagrijan za njegovo dovođenje.Nadam se da će Kroosonja napokon procvjetat u ovoj sezoni,ima svog mentora iz Leverkusena i ima idealne uslove da sa Bastianom čini Doppelsechs duži niz godina.Hebem mu pa on je prije 5 godina slovio za najveći talenat u Švabiji i nikako da izraste iz tog naziva.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 jun 2011, 23:18

@Klare dobro si kreno post, ali si ga na kraju pokvario. Naravno da je Boateng potreban, ne jedan nego dva po mogucnosti. Radi udobnosti gledanja utakmica ne zelim da vidim Buytena u timu razmisljajuci o tome, eh sad je njegovo vrijeme da pogrijesi. Postajem paranoican i govorim treneru vadi ga, vadi ga! :!: :mrgreen:
Za doborbit zdravlja svih nas koji volimo Bayern, drzati Buytu podalje od nase odbrane.
Zadnja izmjena: moustapha, dana/u 15 jun 2011, 23:28, ukupno mijenjano 1 put.
#divovi

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 jun 2011, 23:19

Znači, ovo je samo punjenje stranica raznih portala i časopisa, tipično za Bundesliga-Sommerloch.
Šta reći na ovu izjavu Vidala: "Ich verlängere meinen Vertrag nicht." "Ich will innerhalb Deutschlands (wir alle wussten, was das heißt) wechseln."
Eh sad, gospodo Voller i Holzhäuser dobro razmislite šta vam je raditi. Znamo da 30% od transfera ide u Colo Colo, znamo da vam je bankrotirao glavni sponznor (na dresu) i da vam je ostao dužan, znamo da želiti ući u Ligu prvaka što jači, ali egiba.
Trebate se potruditi oko Träscha, kažu ovi iz Švaben-Landa da nije htio produžiti ugovor, indicije za prelazak...
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 15 jun 2011, 23:30

moustapha je napisao/la:@Klare dobro si kreno post, ali si ga na kraju pokvario. Naravno da je Boateng potreban, ne jedan nego dva po mogucnosti. Radi udobnosti gledanja utakmica ne zelim da vidim Buytena u timu razmisljajuci o tome, eh sad je njegovo vrijeme da pogrijesi. Postajem paranoican i govorim treneru vadi ga, vadi ga! :!: :mrgreen:
Za doborbit zdravlkja svih nas koji volimo Bayern, drzati Buytu podalje od nase odbrane.
Pogrešno si protumačio moj post. Jesam li rekao da nam ne treba stoper? :? Kažem za Boatenga ono, zato što mislim da nije kvaliteta koju ne možemo naći za približno para. Dok je s Vidalom potpuno druga priča. Njegova cijena je puno manja od onoga što taj stvarno i vrijedi. Takvi se po Italiji, Španiji i Engleskoj prodaju po 2-3 puta većoj cijeni.
Ne kažem da bih volio Buytena, ali vičem da mi je stvarno bolji od Alexa. ;) To je to. Je li sada onaj post gore jasan? Ipak mislim da nisam pogriješio. :mrgreen:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 jun 2011, 23:41

Boateng ce vjerovatno doci. Nije ni Citiy-u u interesu da ima nagilanih igraca, koji bi rado isli negdje drugo. Cijena koju su izvisili je neprirodna, tako da ocekujem da skontaju da je najbolja opcija da ga ipak puste.
Sto se tice Alexa, ni ja nisam nesto pozitivno raspolozen prema njemu. Nije se on naigrao utakmica u Chelsea-u da kazes da je vrhunski. Ima odredjeni kvalitet, ali bojim se da nam zele utrpati pokvarenu robu.
#divovi

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 jun 2011, 23:45

Tko se sjeća Ivice Vastića? :?
E pa njegov sin, koji važi za velikog talenta, je potpisao (opet nezvanično, jer me put navede do krajnje sumnjivih stranica :mrgreen: ) dvogodišnji ugovor.
Prvo će da pojača našu posrnulu drugu ekipu (amatere), pa će se vidjeti dalje.
Rekoh li ja kako se zove? Nisam. :roll: Toni (Tonči) Vastić je već boravio u rezervama Blackburna, nakon dvije godine došao je red na Regionalliga Süd. :)
moustapha je napisao/la: Sto se tice Alexa, ni ja nisam nesto pozitivno raspolozen prema njemu. Nije se on naigrao utakmica u Chelsea-u da kazes da je vrhunski. Ima odredjeni kvalitet, ali bojim se da nam zele utrpati pokvarenu robu.
Menadžerske (čitaj pijačarske) igre, moj Muki. Bayern njega neće!
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 jun 2011, 23:45

pošto heynckes misli uvest sistem rotacije onda se transfer vidala čini jako korisnim, jer heynckes će nekad stavit npr. gustava i schweinsteigera u defanzivni dio veznog reda, a nekad onda vidala i schweinsteigera, u slucaju pada forme il povreda moguca je i kombinacija vidala i gustava....a gustavo odlicno moze obaviti posao na poziciji stopera, tako da bi tu mogli cesto vidjet njega u tandemu s badstuberom, a i s boatengom za kojeg vjerujem da ce doc....tako da s vidalom se otvara još više kombinacija.....a vidal je mlad a jos je i borben igrac, koji posjeduje razlicite kvalitete tako da je pravi igrac za bayern....iako su neki sa strane ovde tvrdili kako je bayern najbolji bio kada je dovodio igrace iz bundeslige, ja smatram da mi ono najbolje iz bundeslige trebamo dovodit, ali u kombinaciji sa provjerenim zvijezdama iz inostranstva...a provjerene su ne one napucane samo zvijezde nego karakteri koji odgovaraju bayernu....a vidal spada iz ove prve grupe a po karakteru mislim da se isto uklapa 100 % u bayern, isto kao neuer i on je winner tip
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 jun 2011, 23:48

geronimo je napisao/la:Tko se sjeća Ivice Vastića? :?
E pa njegov sin, koji važi za velikog talenta, je potpisao (opet nezvanično, jer me put navede do krajnje sumnjivih stranica :mrgreen: ) dvogodišnji ugovor.
Prvo će da pojača našu posrnulu drugu ekipu (amatere), pa će se vidjeti dalje.
Rekoh li ja kako se zove? Nisam. :roll: Toni (Tonči) Vastić je već boravio u rezervama Blackburna, nakon dvije godine došao je red na Regionalliga Süd. :)
gero pa i tebe povuklo prema sumnjivim stranicama.....pa zar i ti, pa zar i ti :D :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 jun 2011, 00:16

Klare je napisao/la:
moustapha je napisao/la:@Klare dobro si kreno post, ali si ga na kraju pokvario. Naravno da je Boateng potreban, ne jedan nego dva po mogucnosti. Radi udobnosti gledanja utakmica ne zelim da vidim Buytena u timu razmisljajuci o tome, eh sad je njegovo vrijeme da pogrijesi. Postajem paranoican i govorim treneru vadi ga, vadi ga! :!: :mrgreen:
Za doborbit zdravlkja svih nas koji volimo Bayern, drzati Buytu podalje od nase odbrane.
Pogrešno si protumačio moj post. Jesam li rekao da nam ne treba stoper? :? Kažem za Boatenga ono, zato što mislim da nije kvaliteta koju ne možemo naći za približno para. Dok je s Vidalom potpuno druga priča. Njegova cijena je puno manja od onoga što taj stvarno i vrijedi. Takvi se po Italiji, Španiji i Engleskoj prodaju po 2-3 puta većoj cijeni.
Ne kažem da bih volio Buytena, ali vičem da mi je stvarno bolji od Alexa. ;) To je to. Je li sada onaj post gore jasan? Ipak mislim da nisam pogriješio. :mrgreen:

@Klare prijatelju znam da gotiviš Butonju ali reći da je bolji od Alexa pa stvarno zadržimo jednu dozu ozbiljnosti :D ...najveće pojačanje će biti kad ode Buyten..
1974---1975---1976---2001---2013---2020

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 16 jun 2011, 01:50

Ako Vidal dodje,on ce svakako biti pojacanje,ali onda ce biti jagma za poziciju u startnih 11 :D
Samo se nadam da se nece u prvih mjesec-dva pojavit neko nezadovoljstvo u timu,pa da nam harmonija ode :)
Ja se nadam da ce Kroos dobivati vise sansi.On zna igrati i bilo bi steta da propada na klupi.
A isto je i za sve ove silne sestice sto imamo.
Zahebava nas Muller s ovim rotacijama :D
Momak kojeg ni jedan zdrav trener ne moze stavit na klupu,a opet se nekako formacijski ne uklapa zbog Robbena i Riberya :D

I na Buytena se previse retrospektivno gleda.Jeste grijesio u 2010. i izgubili smo titulu u CL,ali otkako se oporavio od povrede ove godine,nije napravio ni jedu gresku koja nas je stojala gola,koliko se ja sjecam i ja bih mu dao sansu u prvih 11 na pocetku sezone.Mene je samo strah kad on krene naprijed s loptom,pa k'o fol on da posalje dugu loptu,uvijek ili zavrsi u autu ili je presijece neko :D
Imamo i Badstubera koji uvijek oscilira i nije mu zavrsetak sezone bas bio zavidan,ali sad za reprezentaciju odigra,skoro pa savrseno,jos protiv Azerbejdzana posla 2 lopte koje su zavrsile golom i u sve 3 utakmice pokazao i Friedrichu i Hummelsu kako se igra kao stoper.Jos ako na popis dodamo Brenu i Boatenga/Alexa,bit' ce to dobra odbrana :)
Ja bih volio da kako isceprkaju ovog Alexa,jer uvijek kad sam gledao Chelsea primjetio sam da on ne ide daleko od gola i da nije uopste ofanzivan i bas nam neko treba takav pored ove dvojice koji vole odsetat od gola :)

I samo se nadam da Lahm nije zaboravio igrat na lijevoj strani,a jos sam nekako navik'o da ga gledam na desnoj :)
#miasanmia

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 16 jun 2011, 07:41

Nadam se dolasku Vidala jer takvog igrača za 10-14 mil. dovesti je odlicno poslovanje

Što se tiče Rafinhe i njegove naravi ne brini mogao bi on doći u sukob i sa Robbenom xD

A Alex nece imati isti učinak ko u Chelskiju jer Chelsi se brani sa 10 igrača a Bayern sa neki 5-6 ^^ odbrana je u Bayernu previsoko postavljena tako da spori odbrambeni loše prođu ... ali je def. bolji od Buytena samo et te povrede su losa strana

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 jun 2011, 10:16

thulkazal je napisao/la:Nadam se dolasku Vidala jer takvog igrača za 10-14 mil. dovesti je odlicno poslovanje

Što se tiče Rafinhe i njegove naravi ne brini mogao bi on doći u sukob i sa Robbenom xD

A Alex nece imati isti učinak ko u Chelskiju jer Chelsi se brani sa 10 igrača a Bayern sa neki 5-6 ^^ odbrana je u Bayernu previsoko postavljena tako da spori odbrambeni loše prođu ... ali je def. bolji od Buytena samo et te povrede su losa strana
tačnije bila je visoko postavljena, jer ne zaboravi da heynckes sigurno nece postavljat odbranu tako visoko kao van gaal
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.