RŠD Velež Mostar

Mostarac1974
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la Mostarac1974 » 19 jul 2024, 05:02

Balorda je napisao/la:
18 jul 2024, 21:08
Čestitao sam ekipitzi tamo na temi, pa da i ovdje čestitam svima koji slave.
De bolan neseri više.Idi na TELEGRAM nabijem te na ****.Ko si više?Šta se praviš pametan.RETARDU.Da mi je sva rodbina igrala i bila dio ovog HRKLJUŠA **** bi im sve po spisku.Šta je dobro što ti vidiš sam svojim očima.Pa daj nam svoje oči ma i mi gledamo.Nepametuj više i nepravi se NAJVEĆI VELEŽOVAC.Dosta više tvoje demagogije.Evo ti ako hoćeš reci gdje u P.P da se nađemo pa da istresemo ko je od kada VELEŽOVAC i gdje se pratio i spavalo za VELEŽ.Ovo nemože niko normalan opravdat.TRENERA ZAĆERAT-ako ti ga je žao sa KEVELJOM ga vodi kući.Ni jedne više. :shhh:

AntonioCapetti
Kontakt:

Post Postao/la AntonioCapetti » 19 jul 2024, 05:37

Samo čitam ove komentare dan vas prcio ne valja vam niko ni ko je u andori bio pa ni RA jer su otpjevali igracima poslije utakmice, sprcim vam svima mater posjedate u lozu dudlate cigaru i gledate utakmicu dok se momci vazda naljevaju da klub ne ostane bez podrske od sad da ustanete kad ih spominjete klosari **** vam familije.
A sprcim mater i stefi bulicu to smece cim je uslo u klub opet sve ce naopako, Kevelj glava kluba bez vrata nek mu stranka malo kaze kako ce radit...

Mostarac1974
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1974 » 19 jul 2024, 05:54

Ovi momci su najsvjetlija tačka u ovome svemu.Pa igrači su trebali skinuti dresove kad su došli pred momke koji su i bodrili 90min.Toliki put prevalit da gledaju blamažu za koju neko prima plate preko 5,6 hiljada maraka dok ovi momci crno ispod noktiju i krv propišaju za milju.Bravo momci.Od mene naklon do poda. :tokralju:

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 19 jul 2024, 07:09

Politicki sukob unutar SDA se prelio i na Velez, kratko i jasno. Predizborna kampanja polako pocinje, razlicite struje jedna drugoj podapinju, ne biraju ni mjesto ni nacin kako da unakaze druge, tako da ni Velez nije zaobislo.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 19 jul 2024, 07:16

Po pokazanom u ovom dvomeču protiv andorskih poluamatera, mi trenutno realno pripradamo u posljednje četiri ekipe u ovoj našoj ligi. Odogovorni se trebaju zapitati u kojem smjeru vode ovaj klub? Slatkorječivost i podilaženje svima ne donose rezultate. Rad donosi. Da li nam treba CAT4 stadion ako ćemo igrati federalnu ligu? Da li nam treba uređeni parking, ako će na njemu biti parkirano deset auta? Da se razumijemo, moju podršku uvijek imaju, jer sam bio tu kada nas je bilo 28 na dedari...

Smatram da nam je glavni problem ego i seljački mentalitet. Ovo nema nikakve veze sa ljudima sa sela, prema kojim imam maksimalno poštovanje. Sa kupljenom diplomom se možeš igrati u svojoj firmi i pitati se za sve, od namještenih tendera, do toga kakav ćeš wc papir imati. To je problem. Ovo šminkanje infrastukture mi izgleda kao ono asfaltiranje puteva pred izbore. A znamo svi šta na kraju od toga imamo. Cijelu godinu se borimo za Europu i kako je onda na kraju odigramo? Ljudi šetaju na terenu kao da se prvi put vide.

Ova sezona nam je bila velika prilika da napravimo iskorak i pofajtamo se za to prvo mjesto. Nama ode Guliashvili, koji je sinoć pokazao klasu i najavljuju se igrači koji su i bolji. Šta dobijemo? Ljude koji su nekada bili dobri i koji su mjesecima bez aktivnog fudbala. I menadžerovog Bobaja.
Mi smo odigrali samo dvije prijateljske utakmice. Toliko o ozbiljnom pristupu sezoni. Do početka sezone su ostale još dvije sedmice. Da sada dovedeš 5 igrača u top formi, pitanje je koliko mogu dati u prva tri kola. A vidjeli smo prošle sezone šta znače prva tri loša kola. Još nešto, trenutno ne možeš dovesti 5 top igrača, jer svi već imaju klubove.

Nisam pesimista, ali stvarno izgleda da nas očekuje sezona za mučenje...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

carpfish
Kontakt:

Post Postao/la carpfish » 19 jul 2024, 07:31

Možda najveća blamaža u historiji kluba.
Ne znam kako možemo izbjeći borbu za opstanak s ovim igračima i trenerom. Sva ostala opravdanja su floskule.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 19 jul 2024, 07:42

CampobelloDiMazara je napisao/la:
18 jul 2024, 23:00
Desava se sta ces. Da Haskic pogodi onaj penal mozda bi drugacije bilo. Bez gatanja bilo proslo idemo dalje sta ces fudbal je takav svako svakoga moze dobiti
Samo da je Gulijasvili ostao :(
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 19 jul 2024, 07:56

Dragi moji rođeni,

Pozdrav od vaseg Crnog Gavrana iz Zenice. Nikada Vam nisam prisjedao, imali ste teskih trenutaka, ali od mene uvijek podrska pa i sada.
Bez obzira na ovu blamazu, nije to lose, da bar prije pocetka prvenstva vidite gdje ste i sta ste. Hvala Bogu sada vam je finansijska situacija puno bolja, tako da se mogu uraditi neophodni rezovi. Otjerajte one koji su vas najvise osramotili i dovedite druge igrace pa i trenera ako vam je on krivac.

Bez obzira na sve, Velez ce uvijek biti ime, uvijek biti brend, ne samo samo za bh prostore vec i za bivse jugo prostore. Imate i navijace RA, jednu od najvjernijih navijackih skupina na sirim balkanskim prostorima, to neki timovi mogu da samo sanjaju, to vam je ogroman i neprocjenljiv kapital

Eto moji rodjeni , ja se nadam uskoro bolji vremenima IZRONIĆE STARI ZA ONE ŠTO GA VOLE
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 19 jul 2024, 08:04

istokzeljo je napisao/la:
19 jul 2024, 07:35
AntonioCapetti je napisao/la:
19 jul 2024, 05:37
Samo čitam ove komentare dan vas prcio ne valja vam niko ni ko je u andori bio pa ni RA jer su otpjevali igracima poslije utakmice, sprcim vam svima mater posjedate u lozu dudlate cigaru i gledate utakmicu dok se momci vazda naljevaju da klub ne ostane bez podrske od sad da ustanete kad ih spominjete klosari **** vam familije.
A sprcim mater i stefi bulicu to smece cim je uslo u klub opet sve ce naopako, Kevelj glava kluba bez vrata nek mu stranka malo kaze kako ce radit...
Potpuno si upravu. Sve mi je jasno, pljuju, po igračima, upravi ok...al pljuvati i govoriti da mrtva usta pjevaju, to mi nikako nije jasno. O RAhmetlijama uvijek treba najljepše.
Ne umire se u navijackom svijetu krađom u gluho doba noci, slicno misljenje o tome ti imaju i jarani s juga.

Sto se tice utakmice sramotna partija i rezultat na kraju, jedna od vecih bruka. U nasoj ekipi imamo previse igraca upitnog kvaliteta i igraca koji ne mogu ponuditi vise, nazalost. Nisam licno bio u Andori ali sve pohvale za sve koji su bili na dalekom gostovanju. Sudeci po slikama 150-200 bRAce u 2000km dalekoj Andori. :salut:

Igraci nek se stide jucerasnje partije. :puke:

Gavrane hvala na lijepim rjecima. :bih:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 19 jul 2024, 08:24

Mostarac1974 je napisao/la:
19 jul 2024, 05:02
Balorda je napisao/la:
18 jul 2024, 21:08
Čestitao sam ekipitzi tamo na temi, pa da i ovdje čestitam svima koji slave.
De bolan neseri više.Idi na TELEGRAM nabijem te na ****.Ko si više?Šta se praviš pametan.RETARDU.Da mi je sva rodbina igrala i bila dio ovog HRKLJUŠA **** bi im sve po spisku.Šta je dobro što ti vidiš sam svojim očima.Pa daj nam svoje oči ma i mi gledamo.Nepametuj više i nepravi se NAJVEĆI VELEŽOVAC.Dosta više tvoje demagogije.Evo ti ako hoćeš reci gdje u P.P da se nađemo pa da istresemo ko je od kada VELEŽOVAC i gdje se pratio i spavalo za VELEŽ.Ovo nemože niko normalan opravdat.TRENERA ZAĆERAT-ako ti ga je žao sa KEVELJOM ga vodi kući.Ni jedne više. :shhh:
:ljepota:

Još jedan intelektualac.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 19 jul 2024, 08:30

Poraz ne boli koliko boli sramota koja je priređena navijačima i klubu.
Već se otkrivaju pojedine stvari koje su opet po meni teorije zavjera kakve samo mi možemo izmisliti.
Ne treba izmišljati krivce pojedinačno već treba nastaviti dalje. Krivi su svi!
Sa džudistom Bajrićem i novim igračem Okekeom u odbrani, i Igman bi nam utrpao 5 komada ( bez da vrijeđam ekipu Igmana, samo govorim o realnom stanju).
Previše je pehova da bi se pametno bilo. Prvo izgubiš trenera, pa se Gholami izgubi u Iranu, pa zaredaju povrede Vehabovića, Oreča, Hrkaća...pa sinoć povreda Savića...Haskić fula penal...
Sa ovim ne pravdam šetanje po terenu Pršeša i Suljića i taktiku novog Veležovog trenera koja je bila totalna fula.

Klub je finansijski stabilan i to je najbitnije.
Ako budemo stavili svoj ego ispred interesa kluba, onda ćemo upasti u pravi belaj.
Glave su još vruće i trebat će još dosta dana da se ohlade.
Ostavke Uprave su najgore što se može desiti u narednim danima, a nije isključeno ni to nažalost.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 19 jul 2024, 09:16

mozak je napisao/la:
19 jul 2024, 08:30
Već se otkrivaju pojedine stvari koje su opet po meni teorije zavjera kakve samo mi možemo izmisliti.
Sa džudistom Bajrićem i novim igračem Okekeom u odbrani, i Igman bi nam utrpao 5 komada ( bez da vrijeđam ekipu Igmana, samo govorim o realnom stanju).
Previše je pehova da bi se pametno bilo. Prvo izgubiš trenera, pa se Gholami izgubi u Iranu, pa zaredaju povrede Vehabovića, Oreča, Hrkaća...pa sinoć povreda Savića...Haskić fula penal...
Sa ovim ne pravdam šetanje po terenu Pršeša i Suljića i taktiku novog Veležovog trenera koja je bila totalna fula.

Ako budemo stavili svoj ego ispred interesa kluba, onda ćemo upasti u pravi belaj.
Ostavke Uprave su najgore što se može desiti u narednim danima, a nije isključeno ni to nažalost.
mozak je napisao/la:
27 jun 2024, 13:27
post_id=9844109 je napisao/la:
27 jun 2024, 13:23
Nije se povukao nego kako cujem nije tu. Saznati cete ubrzo zbog cega :thumbup:
Ma to njih ne interesuje, oni vrebaju slijedeću grešku.
1. Ovo su teorije zavjera što se izmišlja kao (sve za Bulića i Kevelja je istina), a ovo nije je li? Ovo je istina? Možeš nam i ti reći gdje je bio predsjednik? Svjesno si par puta napisao čistu laž, zašto?

2. Krivac je vrlo jasan. Onaj koji se počeo metiljati u sportski segment, nije to ni Hasan Jahić ni Adnan Kadrić. Zna se ko je htio biti glavni baja u selu. Znači sigurno ne svi, posebno ne ovi ostali iz UO što realno ne znaju nabrojati ni trenutne igrače Veleža, da ne idemo dalje. Zna se ko je glavni u svemu.

3. I to nisu pehovi. To se zovu posljedice javašluka, nikakvi pehovi. Ne možeš ovako raditi kako ti hoćeš i očekivati da ti se vrati najbolje moguće. Dugoročno sigurno ne.

Vrlo si jasno i precizno branio svaki potez koji su svi vidjeli da je užasan, i sad ćemo to pripisati pehovima? Neće da može. Molim odgovor na pitanje broj jedan.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 19 jul 2024, 09:39

Crni gavran je napisao/la:
19 jul 2024, 07:56
Dragi moji rođeni,

Pozdrav od vaseg Crnog Gavrana iz Zenice. Nikada Vam nisam prisjedao, imali ste teskih trenutaka, ali od mene uvijek podrska pa i sada.
Bez obzira na ovu blamazu, nije to lose, da bar prije pocetka prvenstva vidite gdje ste i sta ste. Hvala Bogu sada vam je finansijska situacija puno bolja, tako da se mogu uraditi neophodni rezovi. Otjerajte one koji su vas najvise osramotili i dovedite druge igrace pa i trenera ako vam je on krivac.

Bez obzira na sve, Velez ce uvijek biti ime, uvijek biti brend, ne samo samo za bh prostore vec i za bivse jugo prostore. Imate i navijace RA, jednu od najvjernijih navijackih skupina na sirim balkanskim prostorima, to neki timovi mogu da samo sanjaju, to vam je ogroman i neprocjenljiv kapital

Eto moji rodjeni , ja se nadam uskoro bolji vremenima IZRONIĆE STARI ZA ONE ŠTO GA VOLE
Hvala druže na lijepim rijecima i podrsci. :clap:
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 19 jul 2024, 09:41

killafrommanilla je napisao/la:
19 jul 2024, 09:16
mozak je napisao/la:

mozak je napisao/la:
post_id=9844109 je napisao/la:
27 jun 2024, 13:23
Nije se povukao nego kako cujem nije tu. Saznati cete ubrzo zbog cega :thumbup:
1. Ovo su teorije zavjera što se izmišlja, a ovo nije je li? Ovo je istina? Možeš nam i ti reći gdje je bio predsjednik? Svjesno si par puta napisao čistu laž, zašto?

2. Krivac je vrlo jasan. Onaj koji se počeo metiljati u sportski segment, nije to ni Hasan Jahić ni Adnan Kadrić. Zna se ko je htio biti glavni baja u selu. Znači sigurno ne svi, posebno ne ovi ostali iz UO što realno ne znaju nabrojati ni trenutne igrače Veleža, da ne idemo dalje. Zna se ko je glavni u svemu.

3. I to nisu pehovi. To se zovu posljedice javašluka, nikakvi pehovi. Ne možeš ovako raditi kako ti hoćeš i očekivati da ti se vrati najbolje moguće. Dugoročno sigurno ne.

Vrlo si jasno i precizno branio svaki potez koji su svi vidjeli da je užasan, i sad ćemo to pripisati pehovima? Neće da može. Molim odgovor na pitanje broj jedan.
Nove teorije zavjera se ne odnose na Kevelja.
Druga priča kruži.
Popusti malo sa Keveljom, vjerovatno broji poslijednje dane. I šta onda, imaš li rješenje? Ako imaš de reci, da mogu mirnije provoditi ove vrele hercegovačke dane.
Ne možeš reći da nismo imali pehova, jednostavno ne možeš. Da nam je falio jedan standardan igrač, bilo bi puno, a ne kamara njih.
Opet kažem, stavljanjem ličnih egova isped interesa kluba će ugroziti samu stabilnost kluba. Tu mislim na sve, od ljudi u klubu pa do navijača.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 19 jul 2024, 09:43

mozak je napisao/la:
19 jul 2024, 09:41
mozak je napisao/la:

mozak je napisao/la:

1. Ovo su teorije zavjera što se izmišlja, a ovo nije je li? Ovo je istina? Možeš nam i ti reći gdje je bio predsjednik? Svjesno si par puta napisao čistu laž, zašto?

Druga priča kruži.
Popusti malo sa Keveljom, vjerovatno broji poslijednje dane. I šta onda, imaš li rješenje? Ako imaš de reci, da mogu mirnije provoditi ove vrele hercegovačke dane.
Ne možeš reći da nismo imali pehova, jednostavno ne možeš. Da nam je falio jedan standardan igrač, bilo bi puno, a ne kamara njih.
Opet kažem, stavljanjem ličnih egova isped interesa kluba će ugroziti samu stabilnost kluba. Tu mislim na sve, od ljudi u klubu pa do navijača.
Vjesto izbjegavaš odgovor na prvo pitanje. Zašto si nas uvjeravao da čovjek nije na odmoru nego da je otišao negdje zbog interesa Veleža? Možeš nam reći i koji su to bili interesi Veleža.

Ili je najbolje za Velež da se isključiš, kao što si meni savjetovao?
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 19 jul 2024, 09:45

carpfish je napisao/la:
19 jul 2024, 07:31
Možda najveća blamaža u historiji kluba.
Ne znam kako možemo izbjeći borbu za opstanak s ovim igračima i trenerom. Sva ostala opravdanja su floskule.
Nije možda već ovo jeste najveća blamaža u istoriji kluba ..ne racunam Leotar i lukavac ...to su bila vremena kad niko ziv nije ni znao za nasu ligu i za nas da postojimo , a ovo je brukanje na velikoj sceni.

Klub odnosno uprava bi trebala ozbiljno kazniti igrače zbog pristupa... kome ste se ufurali pizda vam materna , ko da za mekinje igrate ...ocito da se atmosfera unutar tima raspala i to je rezultiralo ovim blamom sinoc.

Garantujem glavom da nijedna ekipa iz naše lige pa ni Tuzla City koja je ispala ne bi primila 6 komada u dvije utakmice od ovih levata.

Treba ih se dobro kaznit zbog pristupa , igras za platu majstore i to ozbiljnu za ovdasnje uslove i ne mozes ti bojkotovati igru zato sto ti se nesto svidja il ne svidja i brukat klub bez posljedica.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 19 jul 2024, 09:59

19 jul 2024, 09:43
mozak je napisao/la:

Druga priča kruži.
Vjesto izbjegavaš odgovor na prvo pitanje. Zašto si nas uvjeravao da čovjek nije na odmoru nego da je otišao negdje zbog interesa Veleža? Možeš nam reći i koji su to bili interesi Veleža.

Ili je najbolje za Velež da se isključiš, kao što si meni savjetovao?
Ne izbjegavam i nisam nikoga uvjeravao, šta ti je čovječe? Nisam Keveljova pratnja pa da znam gdje čovjek ide i šta radi. Ta informacija je samo prenjeta od ljudi iz kluba.
To zna većina forumaša ovdje i na telegram grupi.
Svak ko mi je pisao u pp, dobio je odgovor od mene na ovo pitanje.

Ti si sam sebe slagao u pisanju zadnjeg posta.
Razumijem, da ti u ovom trenutku nije lako prestati pisati. Mlin ti je došao na vodu.

r3start
Kontakt:

Post Postao/la r3start » 19 jul 2024, 10:00

Ubjedljivo najveci problem Veleza je sto se svake godine mjenja i trener a bogami i vise od pola tima. Nema konstantnosti i to je problem, definitivno igracki kadar nije dovoljno dobar u odnosu na druge klubove u ligi i trebalo bi to dosta poboljsat pogotovo za ovu sezonu kad znamo da ispadaju 4 ekipe

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 19 jul 2024, 10:10

mozak je napisao/la:
mozak je napisao/la:

mozak je napisao/la:

Druga priča kruži.
Znaci sjebao nam atmosferu u klubu, igracki kadar, europu, vjetovatno i sezonu pa da ide na vrijeme jer zna da bi mu se majka spominjala vrlo cesto. U svemu smo nazadovali u odnosu na proslu sezonu.

Umjesto da se fokusirao da se dovedu sto bolji igraci na vrijeme, njegov fokus je bio na tome da uhljebi Feju, Stefinog pulena, Zvonica da smiri OMP i kao rezultat toga smo izasli u europu sa Bajricem i Okekeom na stoperu, veznim redom koji je sve samo nije vezni, penzionerom Haskicem u spicu i Mlinaricem na krilu.

Da je fokus bio na ispravnim stvarima, sada ne bi pricao o pehovima.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 19 jul 2024, 10:16

MostarskiSin je napisao/la:
19 jul 2024, 10:10

Znaci sjebao nam atmosferu u klubu, igracki kadar, europu, vjetovatno i sezonu pa da ide na vrijeme jer zna da bi mu se majka spominjala vrlo cesto. U svemu smo nazadovali u odnosu na proslu sezonu.

Umjesto da se fokusirao da se dovedu sto bolji igraci na vrijeme, njegov fokus je bio na tome da uhljebi Feju, Stefinog pulena, Zvonica da smiri OMP i kao rezultat toga smo izasli u europu sa Bajricem i Okekeom na stoperu, veznim redom koji je sve samo nije vezni, penzionerom Haskicem u spicu i Mlinaricem na krilu.

Da je fokus bio na ispravnim stvarima, sada ne bi pricao o pehovima.
objašnjeno :salut:

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.