Kawhi je napisao/la:
Pa meni je i smetalo sto se ne radi o pomoci. Pustali se ljudi koji nisu u ratnim zonama samo da popune broj zaposlenih u VWu, BMWu i drugim. Izgovor za sve to briga za Sirijce. Naivne Svabe vjerovale Angeli jer imaju potrebu da spase cijeli svijet.
Uz to i htjeli stvoriti haos u drugim drzavama EU sto su pametni poput Orbana odbili.
Ti i dalje vjerujes da ce Njemacke biti bez Njemaca. Pritom ne mislim na rasu ili vjeru da me se pogresno ne shvati nego na kulturu. Dosadasnja politika integracije je uzasna gdje se doseljenicima uglavnom dopustalo da zadrze obicaje koji su ih i doveli do toga da moraju ici u Njemacku. Ponajvise zbog toga sto vecina Evropljana ne smatra nebijelce i nekrscane dovoljno sposobnim da prihvate zapadnjacku kulturu. Onda taj rasizam uviju u toleranciju, ljepota je u razlicitosti, bla, bla i stvaraju se geta iz kojih samo rijetki uspiju izaci.
AfDu zamjeras da su fasisti jer brinu samo za Njemce dok ti podrzavas Angelu koja ne brine ni za koga.
Navedi mi taj strasni primjer haosa koji je "htjela" prouzrokovati pa je politicar iz Madjarske sprijecio
Prvo mi reci o kojoj cemo kulturi pricati?
Pocni od regije, posto svaki dio Njemacke nema veze sa onim drugim dijelom.
Onda mi reci jel pricamo o izvornoj kulturi Nijemaca il o novijoj nakon Svetog Rimskog carstva.
Hajmo dalje. Molio bih da mi navedes primjer lose integracije. Grad, dio grada, kvart, bilo sta.
AfD ne zna sta je. To je neki mix bivsih NPD-ovaca i nekih fol izvornih Nijemaca koji se toboze brinu o svojim sunarodnjacima. Pazi sad, pricaju pricu o oduzimanju radnih mjesta od strane imigranata u vremenu kad je nezaposlenost na najnizem nivou.
Naravno na drugoj strani imamo Angelu koja nista ne radi. Laze hudom narodu.
https://www.google.ba/publicdata/explor ... &ind=false
Pad od 2005. nema veze sa dolaskom Angela na vlast. Ona se ne brine ni za koga.

Cekamo mi AfD da nam objasni kako se to radi.
Treba se vratiti u vremena kad je Francuz i Britanac dirigovao u Njemackoj po svakom osnovu. Naravno, skidaj Angelu so prije.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"