RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

mostar_mo
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la mostar_mo » 23 avg 2009, 13:32

VR6_LION je napisao/la:Sta mislite koliko je bilo navijaca Veleza protiv Sarajeva??? Navijaci su dosli sa dva velika autobuse,10tak kombija i mnogo malih automobila
slika

evo slika FUKARA ,koji su dosli sa dva velika autobusa na Kosevo
slika

po mojoj procjeni nas je na Koševu bilo izmedju 800 - 900 ..popeo sam se na vrh tribine i prebrojao sam na njoj 100 ljudi , i onda otprilike vizuelno uzeo prostor koliko zauzima 100 ljudi , metodom preslikavanja izbrojao otprilike 8-9 puta toliko ... ;)
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 23 avg 2009, 13:34

Rz88 je napisao/la:Drug, vi ste pokrali Leotar prošle sezone. Bolja vam je da nastupate sa b sastavom jer se dole lome noge. Tako to ide. ;)
Danas svak pametan i sve zna. Na utakmici sa Leotarom niti poslije utakmice nije bilo nikakvih problema.

Mi smo igrom trebali 3 boda uzeti, a Leotar je dao dva gola koja su bezveze totalno. Dva poklonjena gola.

Svi imaju neke izvore. 1000 ljudi 1000 provjerenih izvora. Ma dajte više molim vas.

Još smješnije pratim Veleža i informacije oko Veleža i uvijek neke nove činjenice oko Veleža dolaze od Robijaša, Ultrasa, Hordi,..itd koji sve 10x puta bolje znaju nego veležovci. Dosta više.
Zadnja izmjena: Analic, dana/u 23 avg 2009, 13:45, ukupno mijenjano 1 put.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 23 avg 2009, 13:36

Mont0 je napisao/la:Momak je strasni igrac, u pripremama standardni bio, valjda ga je zeznuo dolazak Dzafica :) Defanziva mu je losija strana, ali eto jucer je pokazao da i to moze igrati. Inace, pred sami pocetak PL, prisustvovao sam redovno treninzima, i uigravan je u formaciji sa Colicem na krilima, sto je veoma dobro fukcionisalo, sta se desilo sada, ja stvarno ne znam. Vjerujem da ce dobivati sve vise prostora kako sezona bude odmicala..

ma i meni izgleda dobar pa me čudi da ne igra ... neko reče na tribini da je došao iz Crne Gore ...

ul_zri_mo
Kontakt:

Post Postao/la ul_zri_mo » 23 avg 2009, 13:39

VR6_LION je napisao/la:Sta mislite koliko je bilo navijaca Veleza protiv Sarajeva??? Navijaci su dosli sa dva velika autobuse,10tak kombija i mnogo malih automobila
slika

slika
nemoguće da s fukare sa 2 autobusa došle...ovdje nema više više od 50-ak ljudi :(
Rekoh sebi voljet nikad neću,ali brate sad bi i život dao za to.Nebi žalio sekundu.ŽIVOT SVOJ ZA GRB TVOJ! UM DO GROBA.....

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 23 avg 2009, 14:13

Adin Džafić
Predvodnik nove Veležove generacije
Posljednjeg dana prelaznog roka, Velež je, dolaskom 20. godišnjeg Adina Džafića, dobio, to se sada potvrđuje, i najveće pojačanje.

slika
Za kratko vrijeme, Adin je, ne samo što je opravdao očekivanja šefa stručnog štaba Abdulaha Ibrakovića, koji je i najviše insistirao na njegovom dolasku, već je na prečac osvojio srca Veležovih navijača. Po mnogima, Džafić je predvodnik nove generacije Veleža, koja ima ambicije i cilj izlazak na evropsku fudbalsku scenu.
Potvrdio je to Adin i juče protiv Laktaša, kada je pružio sjajnu igru, krunisanu sa dva gola.
„Iskreno govoreći, i ja sam iznenađen prijemom u klubu, a posebno od navijača. To mi je dalo dodatni motiv da dokažem ljudima u klubu da nisu pogriješili što su me pozvali da dođem u Mostar. Tek sada vidim da sam napravio odličan potez, jer Velež i ljudi oko njega su jedna predivna sredina. Među igračima vlada sloga i jedinstvo i želja da svi pridonesemo novom uzletu kluba, koji je, prije rata, bio jedan od najcjenjenijih klubova u bivšoj zemlji“, priča Adin.
Džafić je fudbalsku karijeru počeo u Gradini iz Srebrenika, da bi, kao 15. godišnjak, otišao u OFK Beograd. Već tada, igrao je u kadetskoj reprezentaciji BiH i svojim igrama nagovještavao da se radi o izuzetnom igraču. Iz OFK Beograda, prešao je u zenički Čelik, a potom je otišao u Cibaliju iz Vinkovaca. Džafić je sada kapiten mlade reprezentacije BiH.
„Kada je stigao poziv iz Veleža, nisam se dvoumio nijednog trenutka. Duboko u sebi, osjećao sam da je to klub, u kome mogu iskazati svoje fudbalsko znanje. Krenulo je bolje nego što sam i sanjao, trener mi je odmah dao šansu, saigrači su me odlično prihvatili i rezultat toga je da sam sada prvi strijelac lige. Ekipa igra odlično, ispunjavamo zamisli trenera, koji od nas traži otvoren i napadački fudbal. Uz malo više sreće, mogli smo imati još dva boda više“, kaže Džafić.
Iako je Velež fantastično krenuo u ovom prvenstvu, ima i onih koji sumnjaju u krajnje domete kluba.
„Svojim igrama i rezultatima, razuvjerićemo sve one koji, možda, sumnjaju u naš kvalitet. Sigurno je da će biti i padova, ali će Velež nastaviti igrati kao i do sada, jer mi drukčije i ne znamo. U svaki meč idemo s ciljem da pobijedimo, što pokazuje i naše mjesto na tabeli“, riječi su mladog Džafića.
Velež sljedeće subote gostuje u Trebinju.
„Ne pribojavamo se gostovanja, iako respektujemo protivnika. I protiv Leotara idemo da igramo našu igru i osvojimo tri boda. Nadam se da će u Trebinju biti i dosta naših navijača, koji imaju velike zasluge za naš odličan start. Neću pogriješiti ako kažem da Velež zasigurno ima najvjernije navijače u zemlji, koji Velež vole srcem i dušom. A kad to mi igrači znamo, onda se maksimalno trudimo da ih ne razočaramo, jer Red Army zaslužuje i puno više“, priznanje Džafić.
Kao i mnogi drugi, i Adin Džafić ima još jednu veliku želju.
„San svakog fudbalera je da obuče dres reprezentacije. I ja sanjam da jednog dana zaigram u najboljoj selekciji. Znam da je teško, kao igrač iz Premier lige BiH, doći u A reprezentaciju, ali ću se truditi da dobrim igrama dobijem poziv i da ostvarim svoj san. Ako nastavim da igram kao do sada, nije neskromno ako kažem da se nadam skorom pozivu selektora Blaževića“, ne krije svoje želje Adin Džafić.

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 23 avg 2009, 14:30

Odličan je !
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 23 avg 2009, 14:34

Log Out je napisao/la:Odličan je !

ma predobar ....meni uz Acu Obada najbolji tehničar koji je igrao poslije rata u Veležu !

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 23 avg 2009, 14:44

mostar_mo je napisao/la:

ma predobar ....meni uz Acu Obada najbolji tehničar koji je igrao poslije rata u Veležu !
Vladavić ?!
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 23 avg 2009, 14:45

Log Out je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:

Vladavić ?!

uf ..njega sam zaboravio :roll: ...uz Vladavića i Acu ... ;)

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 23 avg 2009, 15:30

mostar_mo je napisao/la:
slika

slika

po mojoj procjeni nas je na Koševu bilo izmedju 800 - 900 ..popeo sam se na vrh tribine i prebrojao sam na njoj 100 ljudi , i onda otprilike vizuelno uzeo prostor koliko zauzima 100 ljudi , metodom preslikavanja izbrojao otprilike 8-9 puta toliko ... ;)
momci nema sta odradili ste kosevo ekstra,sto se brojnosti tice,nemam zamjerke. ;) ali meni nikako ali NIKAKO ne ide u glavu kako vas je na kosevu bilo eto vi kazete 800,a kod kuce vam je brojnost katastrofalna,kao i na ostalim gostovanjima??to ja jos nigdje nisam cuo ni vidio :D :D nije prozivka,stvarno me zanima :?:
Treci put castimo

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 23 avg 2009, 15:50

@tatamata

stvar je u tome sto kod nas ima puno raje koja organizovano navijaju samo na gostovanjima i kuci kada igramo derbije sa Zeljom , Sarajevom , Celikom , Zrinjskim itd ..
ja sam prvi takav ...znaci kop na ovim utakmicama sa neatraktivnim protivnicima cine uglavnom mladja raja , mi stariji uskocimo kada su neke vece utakmice i derbiji , a na gostovanjima je normalno da svi navijamo ..neces otici u Sarajevo pa aplaudirat ..normalno da ces aktivno navijati ..

to ti je ta sustina pa se desava cesto da vise raje ima na gostovanjima u kopu nego kuci ..to ti je to ... ;)

p.s. jos da dodam da nisi u pravu za ostala gostovanja ...ako ces pogledati retrospektivno u zadnjih 10-ak godina mislim da je Red Army odradio najvise gostovanja u premijer ligi, manjih ili vecih .. ...nema sela u BiH gdje i sam nisam bio od vremena kada smo igrali u 1 ligi federacije pa nadalje .. nasa gostovanja u Kaknju 2005 , Grbavici 2006 god su uz gostovanje Manijaka na Sirokom Brijegu najbrojnija gostovanja otkad se igra fudbal u nezavisnoj BiH..
Zadnja izmjena: mostar_mo, dana/u 23 avg 2009, 16:02, ukupno mijenjano 1 put.

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 23 avg 2009, 15:59

To nije uredu a ti opet trči na dedarsku kad je neka manja tekma,serem vam se na derbije.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 23 avg 2009, 16:04

@tatamata

malo sam editovao ovaj prethodni post pa procitaj !

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 23 avg 2009, 16:11

Log Out je napisao/la:To nije uredu a ti opet trči na dedarsku kad je neka manja tekma,serem vam se na derbije.
Šta ti imaš kome diktirati i govoriti. I ja sam stariji (relativno) i samo na par utakmica imam želju da navijam intenzivno. Po čemu si ti bolji od mene. Imam više gostovanja prije rata, a i poslije vejrovatno nego masa raje pa šutim.

Raja ne trči na dedarsku. Nego je domaća na dedarskoj i odtrči na RA tribinu da navija kada ima volje. **** vas naziv dedarska. Na vrh glave pojedinaca koji misle da su bitniji u superiorniji. Furanja za djecu.

Ovo je sportski forum, a ne navijačko-hooliganski neki. Ima ljudi koji Velež idu gledati zbog Veleža, a ne zbog RA. Kritikuj mlađu raju ako već hočeš. A moraš se zapitati što ljudi bježe od RA tribine, što je manje raje nego ranije, a situacija u klubu bolja. To su pitanja za druge teme, a ne za ovdje.

Što se Koševa tiče odgovor je jednostavan. Velež se razlikuje od večine ekipa. Kada neka ekipa gostuje. Evo uzmimo za primjer na Koševu. Tu dođu pretežno samo okorjeli navijači (košto slika prikazuje 50 fukara) mlađih godina. Kada Velež igra tu dođu okorjeli navijači, djeca, stariji ljudi, žene, ugledni građani i ljudi koje fudbal niti navijanje ne interesuje, nego ih Velež interesuje. I dosta te raje se na takvim utakmicama uključi u navijanje, tako da stvarno dosta ljudi navija.

Meni je ova odlika Veleža jedan veliki plus za razliku od drugih klubova. Gdje utakmice gledaju samo ovi moderni navijači/hooligani koji furaju neke engleske komplekse. Ljubav prema Veležu mora biti bitnija od nekih navijačkih furanja i nadmetanja sa drugim grupama.

Danas je nekim ljudima bitnije da oni zajebu drugu navijačku grupu, nego da Velež pobijedi. Takav stav se meni ne sviđa. Ljudima je više muka od tih engleskih hool fazona i nekih navijačkih furanja pojedinaca. Zato raja i bježi polako. Zašto ne stvorimo nešto sopstveno.

Pustite ljude prirodno nek dođu. Neka se navija. Neka se ne tjeraju ljudi i neka se ne forsiraju agresivnim stavovima i arogantnim vrijeđanjima pojedinaca i sve će više biti raje na RA tribini i navijati. Ali neki na tribini žele 100% engleske tifo huligane. Zato ljudi bježe i taj broj je manji. Selekcija.
Zadnja izmjena: Analic, dana/u 23 avg 2009, 16:22, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 avg 2009, 16:20

Analic je napisao/la:
Rz88 je napisao/la:Drug, vi ste pokrali Leotar prošle sezone. Bolja vam je da nastupate sa b sastavom jer se dole lome noge. Tako to ide. ;)
Danas svak pametan i sve zna. Na utakmici sa Leotarom niti poslije utakmice nije bilo nikakvih problema.

Mi smo igrom trebali 3 boda uzeti, a Leotar je dao dva gola koja su bezveze totalno. Dva poklonjena gola.

Svi imaju neke izvore. 1000 ljudi 1000 provjerenih izvora. Ma dajte više molim vas.

Još smješnije pratim Veleža i informacije oko Veleža i uvijek neke nove činjenice oko Veleža dolaze od Robijaša, Ultrasa, Hordi,..itd koji sve 10x puta bolje znaju nego veležovci. Dosta više.

Okej, izgubiti ćete dole . Pa se ti samo tješi da to tako nije bilo.

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 23 avg 2009, 16:25

Nemoj majke ti o tim gostovanjima,danas svaki drugi lik u gradu se kiti time.Šta sad treba mi da se klanjamo,da u vas gledamo kao u bogove ? Nisu samo gostovanja utakmice i kod kuće se igra i kući je potrebna podrška,igrali protiv Reala ili protiv Laktaša.Dok god biramo utakmice,ovako će nam biti.

Pjesmom isključivo igračima pomažeš,što nas je više to se jače pjesma čuje.Čisto radi toga !
Ima i toga što kažeš(huliganstvo,ultra ovo,on) ali u mnogo manjoj mjeri nego što misliš.

Radite šta hoćete,'ta ne mogu vam ja reći ili narediti ali obični simpatizeri/ta dedarska tribina i dijaspora treba da manje seru na RA i na posjetu iza gola.Upravo iz razloga,što ne možemo mi nekome narediti da dođe da navija s nama.

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 23 avg 2009, 16:27

Rz88 je napisao/la:
Analic je napisao/la:

Okej, izgubiti ćete dole . Pa se ti samo tješi da to tako nije bilo.
E jes ti hrabra i jaka izjava majko draga. Ja nikad i nisam rekao da ćemo pobijediti ili remizirati. Mada vjerujem da možemo nešto učiniti. I zbog takvih kao ti bi i volio da uzmemo bod/ove.

Pa na svakom gostovanju šanse da će domaćin pobjediti su 75%. To sad ako Leotar pobjedi znači da si ti u pravu da smo ih pokrali a ja nisam. Svi su jaki na riječima kada je rizik minimalan.

Pobjedu Leotara nemožeš nikako povezati sa tim da si ti u pravu. Idiotizam.

Evo meni izjave. "Čelik iz Zenice je pokrao Real Madrid" pa onda kao i ti "Okej, izgubiti ćete dole u Madridu. Pa se ti samo tješi da to tako nije bilo.".
Zadnja izmjena: Analic, dana/u 23 avg 2009, 16:32, ukupno mijenjano 2 puta.

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 23 avg 2009, 16:30

Log Out je napisao/la:Nemoj majke ti o tim gostovanjima,danas svaki drugi lik u gradu se kiti time.Šta sad treba mi da se klanjamo,da u vas gledamo kao u bogove ? Nisu samo gostovanja utakmice i kod kuće se igra i kući je potrebna podrška,igrali protiv Reala ili protiv Laktaša.Dok god biramo utakmice,ovako će nam biti.

Pjesmom isključivo igračima pomažeš,što nas je više to se jače pjesma čuje.Čisto radi toga !
Ima i toga što kažeš(huliganstvo,ultra ovo,on) ali u mnogo manjoj mjeri nego što misliš.

Radite šta hoćete,'ta ne mogu vam ja reći ili narediti ali obični simpatizeri/ta dedarska tribina i dijaspora treba da manje seru na RA i na posjetu iza gola.Upravo iz razloga,što ne možemo mi nekome narediti da dođe da navija s nama.
Brate moj. Ja hoću jak RA i ne serem na RA. Nego ne gotivim politiku pojedinaca. Formula je jednostavna a i burazov mi sin je prešao na "dedarsku", a zadnjih 5 godina je bio na RA. Dosta ljudi takvih ima.

Situacija u i oko Veleža je bolja, a ljudi na RA tribini je manje. Negdje mora biti problem.

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 23 avg 2009, 16:32

Analic je napisao/la:
Log Out je napisao/la:Nemoj majke ti o tim gostovanjima,danas svaki drugi lik u gradu se kiti time.Šta sad treba mi da se klanjamo,da u vas gledamo kao u bogove ? Nisu samo gostovanja utakmice i kod kuće se igra i kući je potrebna podrška,igrali protiv Reala ili protiv Laktaša.Dok god biramo utakmice,ovako će nam biti.

Brate moj. Ja hoću jak RA i ne serem na RA. Nego ne gotivim politiku pojedinaca. Formula je jednostavna a i burazov mi sin je prešao na "dedarsku", a zadnjih 5 godina je bio na RA. Dosta ljudi takvih ima.

Situacija u i oko Veleža je bolja, a ljudi na RA tribini je manje. Negdje mora biti problem.
Problem postoji ali što bježimo svi od problema.Hajde da ga rješimo !
Odlaskom na drugu tribini nećeš sigurno ništa promijeniti.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 avg 2009, 16:32

Čuj radi mene, drug, ja ti ne želim zlo, niti Veležu, volio bih da uzmete bod ili pobjedite, ali zna se kako to sa Leotarom ide. Ja mislim da ste ih pokrali prošle godine pa tako da se sada sve vraća.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.