Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la Adi_Zepce » 21 feb 2013, 14:35

Faraon iz Visokog je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la:
Faraon iz Visokog je napisao/la: Liga je najgledanija i na tribinama i na TV-u . Sta hoces vise ?
U Španjolskoj je stopa nezaposlenosti 26%. Vjerovatno ti ne kužiš šta to znači, ali vjeruj mi da tjera ljude da se odreknu luksuza tipa odlaska na utakmice.

A i da je Prem najgledaniji na tribinama je obična laž, pošto ih BL šiša za nekih 6-8 tisuća u prosjeku po utakmici.
A LP im nije luksus gledat :D hoce ljudi kvalitet :)
E,sad bi bilo uredu od tebe da objasnis kome to nije luksuz gledati LP?.Mozda fanovima Reala i Barcelone,a da imalo pratis vidio bi da ove sezone u LP recimo Mestalla nije bila nikad ni priblizno puna.
To sto ima vise ljudi na tribinama ne mora nuzno nista znaciti,kao ni TV prijenosi.Mjerilo svega je teren.Neko rece da su u Španjolskoj slabe odbrane pa jedan Messi zabija toliko i toliko golova itd,a sad mi fino kazite kakve su odbrane to u EPL kada jedan Michu na pola sezone vec ima vise postignutih golova za Swansea u odnosu na ono sto je imao u Rayu?.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 feb 2013, 14:37

Ja nekakvih teskih tema.Sada je i posecenost jedan od argumenata kvaliteta neke lige. :roll:
MLS onda spada u sam vrh toga. :oops:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 21 feb 2013, 14:40

Devil je napisao/la:Ja nekakvih teskih tema.Sada je i posecenost jedan od argumenata kvaliteta neke lige. :roll:
To je najgore od svega.Ja kazem da je jednostavno tesko odrediti koja je liga jaca.Nekima je EPL jaca sto ima vise fanova na tribinama i sto ima vise prodanih TV prenosa,a blage veze nemaju u kakvoj je situaciji Španjolska kao drzava :roll:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 feb 2013, 15:04

Prije je bilo Real i Barca jaci od svih ostalih pa je i liga jaca. Sad Real i Barca ocigledno nisu jaci od ostalih, samim tim je i liga slabija. Ovi ostali jednostavno nemaju dovoljno sredstava da bi bili jaci. Mozete vi okiti pricu o domacim igracima macku o rep. I Barca ima domacih pa je samo Pep potrosio nekih 300 miliona.
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 21 feb 2013, 15:07

Samo sto Barca 300 miliona na pojacanja potrosi u periodu od 4-5 godina,ako ne i vise.Dok City i Chelsea to urade prakticki za dva ljeta.Barci nisu potrebna pojacanja na svakoj poziciju,iz svoje cantere imaju gotovo na svakoj poziciji po jednog igraca.

www.valencia-balkan.net

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 21 feb 2013, 15:10

Adi_Zepce je napisao/la:Samo sto Barca 300 miliona na pojacanja potrosi u periodu od 4-5 godina,ako ne i vise.Dok City i Chelsea to urade prakticki za dva ljeta.Barci nisu potrebna pojacanja na svakoj poziciju,iz svoje cantere imaju gotovo na svakoj poziciji po jednog igraca.
Barca kupi jeftino od Valencie, kupila je Albu i Villu ispod cijene, dok prema Englezima se nabija cijena
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 21 feb 2013, 15:16

Sportfanatik je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Samo sto Barca 300 miliona na pojacanja potrosi u periodu od 4-5 godina,ako ne i vise.Dok City i Chelsea to urade prakticki za dva ljeta.Barci nisu potrebna pojacanja na svakoj poziciju,iz svoje cantere imaju gotovo na svakoj poziciji po jednog igraca.
Barca kupi jeftino od Valencie, kupila je Albu i Villu ispod cijene, dok prema Englezima se nabija cijena
Villu jetino? Pa prije bih rekao da je Valencia pustila jeftino Matu u Chelsea.Za Albu je druga prica,imao je samo godinu dana ugovor s VCF i bilo je daj sta das.Sto se cijene tice nabijaju je Englezi sami sebi.Unutar EPL nemas španjolskih klubova,ali se zato Hendersoni,Milneri,Carolli i sl.placaju na desetine miliona.

www.valencia-balkan.net

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 21 feb 2013, 16:29

Znači, uzet ćemo kao relevantniji pokazatelj medijsku popraćenost, nego rezultate u natjecanjima gdje sudjeluju klubovi iz obe lige i gdje dolazi do međusobnog sučeljavanja. :roll: Znači marketing = kvaliteta. :roll: Meni je recimo Prem isto zanimljiviji za gledati, ali Primeru smatram boljom ligom. A ovo vaše trolanje i ad hominemi u nedostatku argumenata samo potvrđuju da sam vjerovatno bliže istini nego vi.

Ove priče kako u Europi ne nastupaju cijele lige su obična glupost kad se govori o omjeru snaga između liga. Kao što jednu momčad u utakmici predstavlja 11-14 igrača, tako i jednu ligu predstavlja određeni broj klubova. Po toj vašoj logici ispada da ne možemo reći da je Bayern bolji od Arsenala, jer na terenu nismo vidjeli svih 25+ igrača i jednog i drugog kluba.

Dakako idealnog mjerila nema i teško je odrediti tko je bolji kad imamo ovakvu li-la situaciju; ali nema objektivnijeg kriterija od rezultata u Eurokupovima i rezultata u međusobnim ogledima.

Ja sam osobno do nedavno isto smatrao da je Prem jači, ali zadnje 2 sezone su poprilično zakazali.
Jel se tebi treba sve crtati? Znas li ti sta je marketing? Nema tog marketinga na svijetu koji ce Seata napraviti boljeg od Aston Martina. Kakve veze ima marketing sa cinjenicom da vecina ljudi gleda Premiership i placa najvise novca za Premiership? Sta misle na tvu idu reklame Premiership je najbolji pa ljudi poceli da ga gledaju a u Primeri i Bundesu bolja liga i kvalitetniji fudbal?

Jos jednom cu da ponovim na kraju zadnjeg petogodisnjeg obracuna Premiership je bio ponovo po ko zna koji put zaredom najuspjesnija Evropska liga po nastupima u Evropi. Ne znam kako ti uzimas za argument koeficijent po kojem Engleska liga dominira. Taj koeficijent jeste argument i pokaatelj ali nije kompletan i konacan jer ima i drugih faktora. Zato ne znam zasto lazete sebe i druge da Premiership nije najkvalitetnija li najzanimljivija liga na svijetu. Vecina kugle zemaljske placa da gleda EPL i par eksperata sa foruma ce milijardi gledalaca i tv kompanija koje ulazu svoj novac u tv prava da im otvore oci i da im kazu kako pogresno rade EPL nije najbolja liga vec spanska :lol:
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 21 feb 2013, 16:35, ukupno mijenjano 1 put.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 21 feb 2013, 16:33

KSIVLE je napisao/la:
Sportfanatik je napisao/la:4 kluba imaju popunjenost 99+%, još 5 klubova je preko 98%, tek su 3 kluba ispod 90%, sve si sam rekao
Ma Fulham, Reading, Stoke bez beda pune 40000, Totić 100000, a Liverpool i United 250000. :lol:
Ti ozbiljno mislis da u gradu koji ima 12 miliona stanovnika gdje je fudbal sport br.1 Fulham, QPR ili West Ham nemaju bazu navijaca koja bi napunila stadion kapaciteta 40k?

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 21 feb 2013, 16:40

Još treba napomenuti i odličnu popunjenost na engleskim stadionima u 2.ligi kao i u ostalim nižim ligama, stadioni su krcati i gleda se odličan nogomet. Ko bi gledao balerine iz Primere, to se ne može usporediti
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 feb 2013, 17:00

Pa jest, samo niko nije rekao da Chelsea i City racunaju na svoje igrace. Ono sto ja hocu reci da je nemoguce ostvariti neki rezultat samo sa svojim igracima u ovom dobu. I Barca je pokazatelj toga. Tako da ukoliko ne bude pravilnija raspodjela sredstava u Spaniji mali klubovi ce propasti. I u tome je razlika izmedju Epl i Spanske lige.
Celik!3,2,2.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 21 feb 2013, 17:19

BigBigBang je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la:
Sportfanatik je napisao/la:4 kluba imaju popunjenost 99+%, još 5 klubova je preko 98%, tek su 3 kluba ispod 90%, sve si sam rekao
Ma Fulham, Reading, Stoke bez beda pune 40000, Totić 100000, a Liverpool i United 250000. :lol:
Ti ozbiljno mislis da u gradu koji ima 12 miliona stanovnika gdje je fudbal sport br.1 Fulham, QPR ili West Ham nemaju bazu navijaca koja bi napunila stadion kapaciteta 40k?
Pa Fulham i ovako ima 75% popunjenosti, pa ne znam kako bi napunili stadion od 40000 ako ne mogu napuniti onaj od 20000. QPR isto nema rasprodan stadion iako im prima manje od 20000. Za west Ham neću govoriti, jer znam da oni imaju jake navijače.

Aston Villa koja je klub sa tradicijom i iz velikog grada ima stadion od 42000, pa im je popunjenost manja od 80%. Sunderland ima stadion od 50000, pa samo protiv velikih skupi više od 40000 gledatelja. A po ovome @fanatiku neki klubići tipa Wigan, Stoke ili Reading bi imali 40000 da imaju veće stadione. :lol:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 21 feb 2013, 17:36

Ponovo iznosis lazne podatke kao u ovom slucaju za Fulham.

http://itv.stats.football365.com/dom/ENG/PR/attend.html

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 21 feb 2013, 17:43

AllGunsBlazing je napisao/la:Pa jest, samo niko nije rekao da Chelsea i City racunaju na svoje igrace. Ono sto ja hocu reci da je nemoguce ostvariti neki rezultat samo sa svojim igracima u ovom dobu. I Barca je pokazatelj toga. Tako da ukoliko ne bude pravilnija raspodjela sredstava u Spaniji mali klubovi ce propasti. I u tome je razlika izmedju Epl i Spanske lige.
To je normalno.Klubovi iz Primere vec sada su u vrlo teskoj situaciji,sva sreca im je sto znaju proizvesti igraca i uzeti neki miliona na njegu.Uz pravilniju raspodjelu liga bi bila sigurno mnogo jaca.
Evo ga opet pocinju da je EPL najgledanija,a samim tim i najbolja.Britanska ekonomska situacija je sjajna i ljudi mogu uzivati u nogometu.U Španjolskoj svaki četvrti građanin je zaposlen,i normalno je da nece olako izdvojiti 20-50 eura da dođe na neku utakmicu.Primera.

www.valencia-balkan.net

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 21 feb 2013, 17:48

BigBigBang je napisao/la:Ponovo iznosis lazne podatke kao u ovom slucaju za Fulham.

http://www.soccerstats.com/attendance.a ... ue=england" onclick="window.open(this.href);return false;
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 21 feb 2013, 17:50

BuLi je najgledanija :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 21 feb 2013, 17:51

Devil je napisao/la:Ja nekakvih teskih tema.Sada je i posecenost jedan od argumenata kvaliteta neke lige. :roll:
Pazi, ovo je argument koji je kao mjerodavan iznio ovaj @fanatik iz vašeg tabora. :lol:

LBJ MVP je napisao/la:BuLi je najgledanija :D
Nije. Da su u Engleskoj veći stadioni, Prem bi bio gledaniji. Zato je Prem gledaniji. :lol:
Zadnja izmjena: KSIVLE, dana/u 21 feb 2013, 17:52, ukupno mijenjano 1 put.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 21 feb 2013, 17:52

KSIVLE je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Ponovo iznosis lazne podatke kao u ovom slucaju za Fulham.

http://www.soccerstats.com/attendance.a ... ue=england" onclick="window.open(this.href);return false;
Cuj soccerstats :lol: bas djeluju pouzdano i poznao a realno sta britanski ITV zna :lol:

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 21 feb 2013, 17:55

Primera je najbolja liga.

BuLi je najgledanija liga.

Dokazano i jedno i drugo. A vi sad izvrćite te činjenice spikom u stilu "Prem je bolji od Primere jer ga gleda više ljudi" ili "da Prem ima veće stadione, bio bi gledaniji od BL" do mile volje.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 21 feb 2013, 18:02

Nema sta bas ste nam dokazali :lol:

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.