FK Crvena zvezda

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Ko je Zvezdi u ovome trenutku najpotrebniji ?

Dragan Dzajic
16
10%
Nebojsa Covic
15
10%
Zoran Stojadinovic
9
6%
Gazprom
92
59%
Svi
23
15%

Ukupno glasova: 155

MaGiCa
Kontakt:

Re: FK Crvena zvezda

Post Postao/la MaGiCa » 08 jun 2011, 15:39

Dylan Dog je napisao/la:Koliko je zapravo ova generacija Zvezde slabija od one koju sam gledao prije par godina u kvalifikacijama za ulazak u L.Prvaka protiv Milana? Mislim da je cak mozda te godine Milan i osvojio :P A Zvezda u prvoj utakmici igrala odlicno,kod rezultata 0:0 Zigic i neki Bugarin ili sta li je vec imali 100%tne sanse,Milan na kraju pobjedio 1:0,u revansu dobio 1:2,Inzaghi dao gol iz ofsajda :lol:
Milan je te godine osvojio LS.
A Zvezda je imala Zigica, Jankovica, Bastu, Kovacevica, Georgieva - mnogo jaca ekipa od danasnje.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 jun 2011, 15:42

E' jbg. ne tako davno je i velika Roma padala na Marakani ,ali to je bila jaka ekipa tad sa Žigićem,Boškom ,Bastom ma igrači većinom iz one mlade srpske repke što je igrala finale sa Talijanima koji su tada predvođeni Gilardinom osvojili ,jel tako Štef ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 jun 2011, 16:07

legenda reala je napisao/la:E' jbg. ne tako davno je i velika Roma padala na Marakani ,ali to je bila jaka ekipa tad sa Žigićem,Boškom ,Bastom ma igrači većinom iz one mlade srpske repke što je igrala finale sa Talijanima koji su tada predvođeni Gilardinom osvojili ,jel tako Štef ;)
Tad za Romu nije igrao Totti. ;)

[youtube][/youtube]

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 08 jun 2011, 16:11

Da da, to je ona generacija sto je po mom misljenju ( uz Dinamovu sa Modricem, Eduardom i co) najjaca u zadnjih 10 god na ovim prostorima! Tad je prije derbija bila samo jedna dilema, koliko ce biti razlike za Zvezdu! Tvorac te ekipe je naravno Dzaja, koji je sve planski radio, pocevsi od Pjanovica, Drulica, Lalatovica, Gvozdenovica... pa sve do Vidica, Lukovica, Dudica, Bisevca, Baste, Kovacevica, Jankovica, Pantelica, Zigica...Ta generacija je imala ogroman peh da u kvalifikacijama za LS po pravilu dobija najjace moguce rivale! Prvo Bayer L. koji je nakon eliminacije Zvezde stigao do finala sa Realom, zatim PSV, koji je igrao polufinale sa Milanom, zatim Milan, koji osvaja LS...

Onda vlast privodi Dzaju, stavi mu lisice kao najvecem krimosu, a Pixi prodaje citavu ekipu za jednu polusezonu (za preko 30 mil evra), a ostavlja klub u dugu od 20-ak mil ?! :? Klub preuzimaju ljudi koji ga jos samo vise obezvredjuju...sve dalje, do danasnjih dana, je najteze vrijeme u istoriji kluba... :(
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 jun 2011, 16:15

Dylan Dog je napisao/la:Koliko je zapravo ova generacija Zvezde slabija od one koju sam gledao prije par godina u kvalifikacijama za ulazak u L.Prvaka protiv Milana? Mislim da je cak mozda te godine Milan i osvojio :P A Zvezda u prvoj utakmici igrala odlicno,kod rezultata 0:0 Zigic i neki Bugarin ili sta li je vec imali 100%tne sanse,Milan na kraju pobjedio 1:0,u revansu dobio 1:2,Inzaghi dao gol iz ofsajda :lol:
Poster iz te utakmice mi stoji upravo iznad kompa.
Sastav:
Randjelovic,Guaye,Pantic,Basta,Bisevac,Kovacevic,Georgiev,Milovanovic,Jankovic,Djokic i Zigic.Na klupi Dusan Bajevic.

Ako bi gledali danas:
Na golu smo bolji Stamenkovic ili Bajkovic su bolji od Randjelovica.
Guaye je jedan od najboljih stopera i zasigurno najbolji stranac koji je zaigrao u Zvezdi do dolaska Evandra,tako da bi on i u danasnjem rosteru imao mesto pored Vilotica,dakle bolji je od danasnjih stopera.
Drugi stoper je bio Bisevac,ne treba trositi reci na njega,zasigurno bolji od danasnjih.
Levo je bio Pantic,mnogo limitiran igrac,nije bolji od Tosica,ali je od ostalih igraca poput Reljica,Ignjatijevica bolji za duplo ako ne i vise.
Desno Basta,ne znam mnogi kazu da su od njega Markovic,Dudic,Zivkovic i Ninkov bolji desni bekovi.Jbg igrao je u takvoj generaciji da je morao pruzati dobre partije i ja sam ga stavio u idealni tim pre nekoliko dana.
Kovacevic,tada igracina,fenomenalan zadnji vezni koji se izgubio odlaskom u Lens,ja se nadam da ce Zvezda nekada uspeti da vrati,u ovoj Zvezdi pored Isaha i Mijailovica svakako ima mesto.
Georgiev je u Zvezdi bio promasaj,kasnije je u Nemackoj poceo igrati ali nije on bio neki kvalitet u Zvezdi,da sada dodje mislim da ne bi imao mesto pored Vesovica i Lazovica.
Desno je igrao Jankovic,ne treba trositi ni na njega reci,koga je povreda mnogo unazadila u karijeri,nadam se da ce uspeti nekada da se vrati u pravu formu,i aBd da ga ponovo vidimo u nasem dresu.
U sredini je uz Kovacevica bio Milovanovic,kao i danas smesan igrac samo sto se tada trudio,trcao je mnogo vise,a kao i danas jedino je imao sut i to sto voli Zvezdu,zbog toga je kasnije i postao kapiten.
U napadu Djokic,odlican napadac,kako bi nam sada legao jedan takav,on je i postigao gol Milanu i imao bi apsolutno mesta u danasnjoj postavi.
I na kraju glavni igrac ove ekipe oko koga se sve stvaralo Nikola Zigic,pa to bi sada bilo smesno sa njim u ekipi.
Na klupi Bajevic koji je imao za mene los period u Zvezdi i mislim da bi onakvog Bajevica Robi pojeo svojom taktikom.

Dakle kada se sve sabere ona ekipa je bila za verovatno 50% jaca od ove generacije,i prava je steta da se nije ostalo na okupu bar jos 1-2 sezone,jer bili smo za dlaku ulasku u LP protiv Milana i protiv Rangersa kada nam Nacho daje gol u 90.minutu. :(

Ta utakmica,onaj dvomec protiv Lazia,te gostovanje Strasbourgu su mi tri najtuznije utakmice Zvezde.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 jun 2011, 16:15

MaGiCa je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:E' jbg. ne tako davno je i velika Roma padala na Marakani ,ali to je bila jaka ekipa tad sa Žigićem,Boškom ,Bastom ma igrači većinom iz one mlade srpske repke što je igrala finale sa Talijanima koji su tada predvođeni Gilardinom osvojili ,jel tako Štef ;)
Tad za Romu nije igrao Totti. ;)
A jeste zato igrao Shabani Nonda ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 08 jun 2011, 16:23

Devil, kakav Pantic ? :D Mislis na Marka Perovica? ;) on je u milanu igrao lijevog beka, iako mu je lijevo krilo prirodna pozicija...Po meni bio super igrac!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 jun 2011, 16:24

BIla je to strasna noc na Marakani,iako Roma bez pola tima,bez Tottia,Chivua,Perotte,Mancinia,Tomassia,Bova...a nama poslednja prilika da hvatamo voz za prolece.

Nije dobro krenulo,nekada oko 10-15 minute Bisevac gresi,i poklanja loptu Cassanu koji daje loptu Nondi koji pogadja za 1:0.Ali to nas je razbudilo i onda sledi maltretiranje.Ziga sutira brani Curci,Mexes sutira Curci jedva vadi :lol: ,Mladenovic pored stative,Ziga preko precke:Sve to za samo 4-5 minuta,i onda Jankovic kao pikado strelicom pogadja Zigu u glavu koji poravnava.Drugo poluvreme opet krece Rominim napadima,i onim odlicnim pokusajem Kharje kada Stojkovic jedva vadi.I onda opet krece silovanje Lukovic,Basta,Ziga promasuju lepe prilike,da bi Ziga onda sjajno nasao Purovica koji rutinski pogadja za 2:1,a zatim je sve to krunisao Ziga prelepim golom sa 30-ak metara u same raslje,gol koji se i dan danas vrti po najavnim spicama.U 90.Stojkovic skinuo penal Cassanu.
uzeli smo tu 3 boda i cekali gostovanje Strasbourgu,vec epski mec opisan nekoliko puta kako smo od gotovog napravili veresiju. :cry:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 jun 2011, 16:27

Najjaca Zvezda, od 95e pa na ovamo, je ona Muslinova iz 2003-04 sezone:

Disljenkovic-Basta-Vidic-Dudic-Lukovic-Kovacevic-Mladenovic-Perovic-Djordjic-Pantelic-Zigic

Tad je Zvezda razbila Partizana, koji je igrao pod Matthausom Ligu Sampiona.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 jun 2011, 16:28

marconato je napisao/la:Devil, kakav Pantic ? :D Mislis na Marka Perovica? ;) on je u milanu igrao lijevog beka, iako mu je lijevo krilo prirodna pozicija...Po meni bio super igrac!
Pantic je igrao levog beka na Marakani,za taj mec govorim ;)
Perovic je igrao na San Siru umesto Djokica. ;)

A da je super igrac jeste,takav bi nam sada legao kao pjanom samar jedna od mojih zelja da ga Robi pokusa vratiti iz Amerike.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 jun 2011, 16:31

MaGiCa je napisao/la:Najjaca Zvezda, od 95e pa na ovamo, je ona Muslinova iz 2003-04 sezone:

Disljenkovic-Basta-Vidic-Dudic-Lukovic-Kovacevic-Mladenovic-Perovic-Djordjic-Pantelic-Zigic

Samo je udarni sastav bio Jankovic umesto Djordjica,jer Perovic i Djordjic skoro nikada kvalitetno nisu odigrali zajedno.
Bili su to strasni sastavi i Partizana i Zvezde,koji su se ubrzo raspali.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 08 jun 2011, 16:37

Ovo je bilo gazenje i 'dominacija', a ne ove smijesne toletove pobjede od po 1-0, nad nama nikad mrtvijim (narocito prosle sezone)!

[youtube][/youtube]

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 jun 2011, 16:38

Devil je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Najjaca Zvezda, od 95e pa na ovamo, je ona Muslinova iz 2003-04 sezone:

Samo je udarni sastav bio Jankovic umesto Djordjica,jer Perovic i Djordjic skoro nikada kvalitetno nisu odigrali zajedno.
Zar nije Jankovic tad igrao na pozajmici, jer ga Muslin nije gotivio?
Jedan od razloga zasto je SM otisao, je bio upravo taj.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 08 jun 2011, 16:42

Muslin je ponajvise otisao zbog toga sto se protivio prodaji cini mi se Vidica, Vitakica i Mladenovica! Mislim da je razdor izmedju njega i Dzaje bio upravo taj, jer nije htio da ulazi u kvalifikacije za LS bez njih 3...
Bosko je tada jos bio relativno mlad i kao svi ostali, bio je na kaljenju u Ubu...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 jun 2011, 16:45

MaGiCa je napisao/la:
Devil je napisao/la:

Zar nije Jankovic tad igrao na pozajmici, jer ga Muslin nije gotivio?
Jedan od razloga zasto je SM otisao, je bio upravo taj.
A u ja tek sada vidim da govoris o 03/04 a ne 04/05. :oops:
Da te sezone je bio na pozajmici u Jedinstvu,bas kao i sezonu ranije kada su bili i Basta i Lukovic,a Jankovic je 04/05 odigrao fenomenalno,mozda i najbolje u nasem dresu,kao i sezonu kasnije.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 jun 2011, 16:50

Šta je sa ovim igračima ,što su prošli kroz ovu U21 ekipu nekoliko generacije su bile u vrhu EP i SP ,ali nekoliko ih je uspjelo ostali se slabo spominju ,a bile su jake generacije ,Ivanović ,Žigić,Lazović,Kolarov ,Janković (povrede ga zezaju)su napravili dobre karijere ,ali gdje su ostali igrači koji su dosta obećavali .

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 08 jun 2011, 16:56

legenda reala je napisao/la:Šta je sa ovim igračima ,što su prošli kroz ovu U21 ekipu nekoliko generacije su bile u vrhu EP i SP ,ali nekoliko ih je uspjelo ostali se slabo spominju ,a bile su jake generacije ,Ivanović ,Žigić,Lazović,Kolarov ,Janković (povrede ga zezaju)su napravili dobre karijere ,ali gdje su ostali igrači koji su dosta obećavali .
Bisevac - kapiten francuskog Valensijena
Krasic - Juve
Milijas - Wulvsi
Mrdja - Sion
Tosic - CSKA
Basta - Udinese (takodje ga povrede shebale)
Kacar - HSV

....
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 08 jun 2011, 16:58, ukupno mijenjano 1 put.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 jun 2011, 16:57

legenda reala je napisao/la:Šta je sa ovim igračima ,što su prošli kroz ovu U21 ekipu nekoliko generacije su bile u vrhu EP i SP ,ali nekoliko ih je uspjelo ostali se slabo spominju ,a bile su jake generacije ,Ivanović ,Žigić,Lazović,Kolarov ,Janković (povrede ga zezaju)su napravili dobre karijere ,ali gdje su ostali igrači koji su dosta obećavali .
Lazovic ti je tu,Basa isto tako solidan,Bisevac veoma dobar,Vukcevic poprilicno dobar,Djalovic solidan uzdanica Crne Gore,Maric je isto tako kvalitetnu karijeru imao iza sebe,govorim o generaciji koja je izgubila od Italije 3:0 u finalu,a bilo je tu i smesnih igraca kako i dolikuje Pizonu poput Milojevica koji sada brani u Borcu iz Cacka,Stancica koji ne da nije napravio karijeru nego nije nista,pa Milovanovic,Miladinovic smesan stoper...

Sto se tice 06 genracije kada nas je Ukrajina tukla u 1/2 finalu odatle su izasli Stojkovic,Ivanovic,D.Tosic,Stepanov,Milijas,Vucinic,Babovic,Krasic,Basta,Purovic,Burzanovic mozda nekoga i zaboravim.

A generacija '07 kada smo ispusili od Holandije u finalu dala je Rukavinu,Kacara,Smiljanica,Z.Tosica,Rajkovica,Petkovica...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 jun 2011, 17:20

Devile

Znam sve to gledao sam sva ta prvenstva i igrali su sjajno ,ali nisu ni jedan otišli u velike klubove zaboravio sam Krasića i Tošića (na onom mom spisku ),stigli do finala morali su se dobro prodati i napredovati ali oni ništa ,neki se vraćaju ponovo u JSl .

Ta mlada prvenstva su uvijek mamac za skaute veliki klubova ,i mnogi igrači koji su tada igrali u protivničkim ekipama i lošije od ovih su napravili dobre karijere

2004 velike karijere su napravili(zaigrali za jake timove ) Gilardino,De Rosi ,Bonera ,Hleb,Eduardo ,Kranjčar ,Schwainstaiger ,Podolski ,Viana,Almeida ,Barneta ,dok kod Srbije Ivanović,Lazović,iako su vodili ekipu do finala ,ovi nisu prošli ni grupu

2006 tu i tamo

2007 isto tako Srbi u finalu ali ostali se prodaju Nani,Moutinho,Rosi,Chielini,Aquilani,Maduro,Drente,Babel,Huntelar ,Ashly Young,Meireles,Milner,Noble,

Pitao sam se kako su većina ovih momaka uspjela ,a ovi većinom igraju u nekim slabijim ekipama ,taj Rukavina jbt igra u drugoj Bundesligi

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 jun 2011, 17:35

Problem je u tome, sto ti Gorazdevac, ne mozes da shvatis nesto:

Svaku reprezentaciju koja napravi rezultat, ne cine samo top igraci, vec i neki skart.
Gledaj reprezentaciju SFRJugoslavije, koja je u Cileu bila prvak sveta u svojoj kategoriji - Suker, Boban, Prosinecki, Stimac, Mijatovic, ali i Zirojevic, Mijucic i 10 ostalih koje niko ne zna. ;)

Tako ti je i ovde. 2006e su Holandezi dali Huntelaara, VDVa i Emanuelsona, a ostale niko ne pamti.
2007e su dali Babela i Drenthe-a, a ostali :?:
Izuzetak je Nemacka od pre dve godine, koja je imala top ekipu: Oezil, Marin, Khedeira, Hummels, Neuer, Schmeltzer, Aogo, Beck...

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.