FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nekadašnji ofanzivac Slavije i Olimpica u mladosti se, naime, i nije baš previše brinuo oko toga šta i kako radi, te kako se slika, pa je zbog toga od jednog dijela navijača zasluženo trpio kritike.
Golovi za Vareu
Međutim, Kokot je shvatio kako je jedini način da dobije povjerenje navijača, ali i svih ostalih - dobra igra na terenu, pa je protiv Olimpica, iako nije taj tip igrača, grizao na svaku loptu. Trčao je, borio se, a što je najvažnije, dva puta je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i debiju je odmah zaradio aplauze.
- Mislim da niko nikada nije imao debi u jednom jakom klubu, kao što sam ga imao ja, priznaje Kokot i dodaje kako je sretan zbog postignutih pogodaka, ali još sretniji zbog pobjede.
- Nisam još 100 odsto spreman. Imao sam temperaturu, ali i veliku želju da zaigram protiv Olimpica, tako da mi ova pauza itekako godi, kako bih se još bolje spremio za naredne mečeve.
Kokot kaže kako je Uprava Želje bila izuzetno korektna prilikom dogovora, te da je on želio da se oduži svima koji su mu davali podršku.
- Ja sam profesionalac i za svaki dres se borim, ali zbog načina na koji sam prihvaćen na Grbavici i od suigrača, navijača i Uprave, poginuću za plavi dres. Daću 120 odsto na svakoj utakmici i na kraju, nebitno je ko će dati te golove, bitno je da pobjeđujemo i da ostvarimo naš zajednički cilj - plasman u Evropu, riječi su Kokota, koji je radost zbog postignutih pogodaka podijelio sa Juanom Manuelom Vareom, koji je sjedio na klupi upravo zbog njega!
- Varea je sjajan momak. Bili smo cimeri u Međugorju i oduševio me jednostavnošću i ljudskim kvalitetima. Igrom slučaja, zamijenio sam ga na njegovoj poziciji u ekipi i dao dva pogotka. Rekao sam mu, ako dam gol, posvetiću ga njemu, a dao sam dva. Igrao je dobro na pripremama, davao golove, ali je trener drugačije zamislio postavu protiv Olimpica, pa je Varea ispao žrtva taktike. Međutim, i njemu je, kao i svima nama, uspjeh kluba najbitniji, tako da smo sve podredili tome.
Kokot je u prošloj sezoni nosio dres Olimpica, za kojeg tvrdi da se neshvatljivo prepao na Grbavici, ali da to sigurno ima veze sa sjajnim navijačima, koji su 90 minuta nosili plave sa tribina.
- Tek sad vidim koliko navijači daju vjetar u leđa. Ogroman je to pritisak na goste i milina je igrati pred takvom publikom, kaže Kokot, koji najavljuje dobar rezultat i u Širokom.
U Široki po bodove
- Dobili smo na samopouzdanju protiv Olimpica i u Široki ne idemo sa bijelom zastavom. Istina, spremamo se u Sarajevu, gdje uslovi baš i nisu najbolji, ali na Pecari ćemo dati sve od sebe da se vratimo sa povoljnim rezultatom. Oni su odlična ekipa, uostalom, jesenji su prvaci, ali vjerujem da i mi imamo snage da iznenadimo, riječi su Zorana Kokota.
Podsjećanja radi, u utakmici protiv Širokog Brijega, trener Željezničara Milomir Odović ne može računati na najboljeg strijelca Premijer lige BiH Riada Bajića (devet pogodaka), dok se u ekipu vraća Damir Sadiković.
Golovi za Vareu
Međutim, Kokot je shvatio kako je jedini način da dobije povjerenje navijača, ali i svih ostalih - dobra igra na terenu, pa je protiv Olimpica, iako nije taj tip igrača, grizao na svaku loptu. Trčao je, borio se, a što je najvažnije, dva puta je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i debiju je odmah zaradio aplauze.
- Mislim da niko nikada nije imao debi u jednom jakom klubu, kao što sam ga imao ja, priznaje Kokot i dodaje kako je sretan zbog postignutih pogodaka, ali još sretniji zbog pobjede.
- Nisam još 100 odsto spreman. Imao sam temperaturu, ali i veliku želju da zaigram protiv Olimpica, tako da mi ova pauza itekako godi, kako bih se još bolje spremio za naredne mečeve.
Kokot kaže kako je Uprava Želje bila izuzetno korektna prilikom dogovora, te da je on želio da se oduži svima koji su mu davali podršku.
- Ja sam profesionalac i za svaki dres se borim, ali zbog načina na koji sam prihvaćen na Grbavici i od suigrača, navijača i Uprave, poginuću za plavi dres. Daću 120 odsto na svakoj utakmici i na kraju, nebitno je ko će dati te golove, bitno je da pobjeđujemo i da ostvarimo naš zajednički cilj - plasman u Evropu, riječi su Kokota, koji je radost zbog postignutih pogodaka podijelio sa Juanom Manuelom Vareom, koji je sjedio na klupi upravo zbog njega!
- Varea je sjajan momak. Bili smo cimeri u Međugorju i oduševio me jednostavnošću i ljudskim kvalitetima. Igrom slučaja, zamijenio sam ga na njegovoj poziciji u ekipi i dao dva pogotka. Rekao sam mu, ako dam gol, posvetiću ga njemu, a dao sam dva. Igrao je dobro na pripremama, davao golove, ali je trener drugačije zamislio postavu protiv Olimpica, pa je Varea ispao žrtva taktike. Međutim, i njemu je, kao i svima nama, uspjeh kluba najbitniji, tako da smo sve podredili tome.
Kokot je u prošloj sezoni nosio dres Olimpica, za kojeg tvrdi da se neshvatljivo prepao na Grbavici, ali da to sigurno ima veze sa sjajnim navijačima, koji su 90 minuta nosili plave sa tribina.
- Tek sad vidim koliko navijači daju vjetar u leđa. Ogroman je to pritisak na goste i milina je igrati pred takvom publikom, kaže Kokot, koji najavljuje dobar rezultat i u Širokom.
U Široki po bodove
- Dobili smo na samopouzdanju protiv Olimpica i u Široki ne idemo sa bijelom zastavom. Istina, spremamo se u Sarajevu, gdje uslovi baš i nisu najbolji, ali na Pecari ćemo dati sve od sebe da se vratimo sa povoljnim rezultatom. Oni su odlična ekipa, uostalom, jesenji su prvaci, ali vjerujem da i mi imamo snage da iznenadimo, riječi su Zorana Kokota.
Podsjećanja radi, u utakmici protiv Širokog Brijega, trener Željezničara Milomir Odović ne može računati na najboljeg strijelca Premijer lige BiH Riada Bajića (devet pogodaka), dok se u ekipu vraća Damir Sadiković.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
Još Pjanke, Željovac pravi 

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 8704fffe4d" onclick="window.open(this.href);return false;

- DzoleZeljo
- Kontakt:
Kako smo imali one mocne Diadora dresove na pruge...

Prejaka slika, hvala ti sto si podijelio sa nama.

[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- RobertoBaggio
- Kontakt:
Fakat. To su mi najljepši naši poslijeratni dresovi.DzoleZeljo je napisao/la:Kako smo imali one mocne Diadora dresove na pruge...![]()
FK Željezničar 1921
@sajo10
Hvala za ove isječke iz novina.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Volio bi zaista da bude Bajic najbolji strijelac lige
i da zaigra u repki mozda mu se posreci pa debituje protiv andore (koju znamo da je preslaba) i mozda cak i zabije koji gol (sto nije iskuljuceno
) i onda evropa jos koji gol i ne damo ga ispod milion 

" Jednom ZELJEZNICAR uvijek ZELJEZNICAR, to je tako " I.O
51%
51%
Ma nistatm8782 je napisao/la:@sajo10

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Fudbalski klub Željezničar važi za klub koji je najveći rasadnik talenata u Bosni i Hercegovini, a iz škole fudbala ekipe s Grbavice izašli su igrači poput Edina Džeke, Ervina Zukanovića, Semira Štilića...
Podsjetimo, u bivšoj državi, Jugoslaviji, fudbaleri su mogli napustiti državu i igrati u inostranstvu tek s 28 napunjenih godina. Kada bi taj zakon bio na snazi i danas, sastav Željezničara bio bi izuzetno zanimljiv.
Tako bi na golu bio Ibrahim Šehić, na štoperskim pozicijama Edin Cocalić i Ervin Zukanović, dok bi Josip Kvesić igrao na poziciji lijevog beka, a na poziciji desnog beka Srđan Stanić.
U veznom redu na poziciji zadnjeg veznog igrao bi Nermin Zolotić, a Semir Štilić bi igrao na poziciji centralnog veznog. Krilni igrači bili bi Riad Bajić i Edin Višća, a u samom vrhu napada Edin Džeko i Armin Hodžić. Ovo je naša verzija najboljeg sastava Željezničara u posljednjih deset godina. Imate li vi nekih prijedloga?
Podsjetimo, u bivšoj državi, Jugoslaviji, fudbaleri su mogli napustiti državu i igrati u inostranstvu tek s 28 napunjenih godina. Kada bi taj zakon bio na snazi i danas, sastav Željezničara bio bi izuzetno zanimljiv.
Tako bi na golu bio Ibrahim Šehić, na štoperskim pozicijama Edin Cocalić i Ervin Zukanović, dok bi Josip Kvesić igrao na poziciji lijevog beka, a na poziciji desnog beka Srđan Stanić.
U veznom redu na poziciji zadnjeg veznog igrao bi Nermin Zolotić, a Semir Štilić bi igrao na poziciji centralnog veznog. Krilni igrači bili bi Riad Bajić i Edin Višća, a u samom vrhu napada Edin Džeko i Armin Hodžić. Ovo je naša verzija najboljeg sastava Željezničara u posljednjih deset godina. Imate li vi nekih prijedloga?
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
doduše džeko će za koji dan napuniti i 29, zukanović je u februaru napunio 28, itd. ali ne mijenja činjenicu da smo najbolji u pravljenju igrača.
Kadetska reprezentacija BiH će od 20. do 25. marta u Mađarskoj učestvovati na turniru grupe 7 Elitne runde kvalifikacija za EP.
Među njima i naša tri omladinca: Denis Žerić (Željezničar), Seid Behram (Željezničar) i Ajdin Mujagić (Željezničar).

Među njima i naša tri omladinca: Denis Žerić (Željezničar), Seid Behram (Željezničar) i Ajdin Mujagić (Željezničar).

Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Da aBd svojim dobrim igrama i golovima odvedu nasu repku na EPtm8782 je napisao/la:Kadetska reprezentacija BiH će od 20. do 25. marta u Mađarskoj učestvovati na turniru grupe 7 Elitne runde kvalifikacija za EP.
Među njima i naša tri omladinca: Denis Žerić (Željezničar), Seid Behram (Željezničar) i Ajdin Mujagić (Željezničar).![]()
![]()
![]()
![]()

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Čestitamo rođendan Bulendu Biščeviću
http://fkzeljeznicar.ba/cestitamo-roden ... icu/13590/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fkzeljeznicar.ba/cestitamo-roden ... icu/13590/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Jel u funkciji forum za clanove?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Nije
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Vazda, Bešlija, Hurić, Džeko, Višća, Muharemović, Vršajević, Gredić, Memić, Vladavić, Zeba, Žerić, Štilić, Muratović, Jahić, Svraka, Biščević, Smajić, Jahić, Joldić, Geca, Kvesić, Alihodžić, Zukanović, Mulalić, Šilić, Adžem, Hasagić, Šehić, Gušo...
Jesam li nekoga zaboravio? Raščića ne pikam.
Jesam li nekoga zaboravio? Raščića ne pikam.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nije, jer niko nije smio da pise. Zato ovdje ima puno dasa.AsharaK je napisao/la:Jel u funkciji forum za clanove?

Pa mogu reci da najveca glupost je sto nemamo forum za clanove. 

FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP i 59 gostiju.