Pa sta da radim?Donnie Darko je napisao/la:
Ovaj nivo pesimizma neću tolerisati

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Pa sta da radim?Donnie Darko je napisao/la:
Ovaj nivo pesimizma neću tolerisati
Hvala, to me zanimalo.. Meni je iskreno zao jer volim prirodu, bez obzira sto je to vjestacki nastalo jezero. Ali ako stvarno nije bilo nikakve druge opcije, onda sta da se drugo radi.Feldmarschall je napisao/la:Jeste. Nivo akumulacije se stalno mijenja, jer je ovo vještačko jezero nastalo za potrebe HE. Trenutno je struja skupa, padavina duži period nije bilo i ovaj potez je sasvim logičan. Iako radikalan, nije toliko rijetka pojava. Očekuje se toplije vrijeme koje će otopiti snijeg, više padavina i to će unormaliti situaciju.dscile je napisao/la:Mene zanima je li bilo neophodno isusiti ovo jezero?
Ironija je da najviše dušebrižnika jaše internetom koristeći električnu energiju dobivenu isušivanjem jezera protiv kojeg su se digli. Isključi internet, ugasi kompjuter i monitor, uštedi koji kilovat ili začepi, to što radiš je licemjerno. Pokret zelenih na društvenim mrežama, maratoni za spas zemlje iza kojih ostane tone smeća, pljuvanje po pogonu koji civilizuje pola Hercegovine i Dalmacije na sportskom forumu i ostale neobjašnjive pojave. Bitno je iskomentarisati, njegovo carstvo Dunning-Krugerov efekat.
Prestani razmišljati negativno, počni razmišljati pozitivno, simplerasavoje je napisao/la: Pa sta da radim?
Feldmarschall je napisao/la:Vjerujem da svima jeste. Jezero je neuporedivo ljepše i privlačnije od tona poluisušenog mulja. No tražiti argumente protiv elektrane izgrađene prije pola stoljeća mogu samo radikali koji komuniste optuže i za nijansu neba ukoliko im se ne sviđa taj dan. Eto sad neko groblje kao razlog. Razuman čovjek će odrezati sebi mali prst i prepustiti ga vjerskim ceremonijama pri ukopu, a tijelo i zdrave organe ostaviti studentima medicine da se igraju i potrebitim koji čekaju transplantaciju. Taman posla da ćeš uzeti svoja dva kvadrata da ti kosti leže do isteka vremena na mjestu označenom nekom kamenom pločom. Eto toliko si bitan.
Veći sin od Safeta Sušića, je Nedžad Sinanović.Portland>PSGPegi10 je napisao/la:Sretan rodjendan najvecem sinu Zavidovica, poslije Safeta Susica
Ajoooj, pile malo. Smajli koji se rastopio. Gdje su ga stavili, ccc.Donnie Darko je napisao/la:
Prestani razmišljati negativno, počni razmišljati pozitivno, simple![]()
Za početak, evo ti jedan mali zec![]()
Imal gdje kod nas kupit ovakvo kinder jaje?rasavoje je napisao/la:Ajoooj, pile malo. Smajli koji se rastopio. Gdje su ga stavili, ccc.Donnie Darko je napisao/la:
Prestani razmišljati negativno, počni razmišljati pozitivno, simple![]()
Za početak, evo ti jedan mali zec![]()
ja sam tada mislio da je crkva stara 800 do 1000 godina ... a ona napravljena prije 150 godinadscile je napisao/la:Mene zanima je li bilo neophodno isusiti ovo jezero?
A sto se tice tih prica o grobovima.. Bila je slicna situacija u Srbiji kada su bile one poplave.. Digli se silni vjernici preko drustvenih mreza kako se u nekom mjestu (ne sjecam se tacno koje) dopusta da se potopi crkva. Pa su onda izlazile emotivne i pateticne slike kako crkva malo po malo tone.. a ako sam ja tada dobro skapirao, jedina druga alternativa je bila da se riskira obliznje mjesto i da se tako sve kuce u tom regionu potope. Ali ne, bitnije je sacuvati jedan objekat, nego ko zna koliko kuca.. naravno, u glavama odredjenih ljudi.