FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Dushi_Rob
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Dushi_Rob » 13 apr 2011, 20:17

Sad najrealnije, tesko, ne nemoguce, al tesko cemo pobijediti u sva 4 meca, posebno u ovom prvom, ligaskom. Po meni su najbitniji ovi u ChL, pa tek onda finale CdR. U prvoj tekmi nam je odbrana veoma "propusna" , nisam siguran da Pique moze sam zatvorit sve , a ko god da bude igrao drugog CB memoze da adekvatno zamijeni Puyola. Volio bih kad bi u subotu Pep dao sansu Fontasu, da se momak dokaze, ima kvalitetu, samo mu fali konstantno igranje jakih utakmica, tu je i Jeffren kao i Thiago, mislim da obojica zasluzuju vecu minutazu u klubu i treba da budu ispred Affelaya ...

Ali bilo kako bilo, Visca Barca, Visca Catalunia !
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

index_
Kontakt:

Post Postao/la index_ » 13 apr 2011, 21:33

Carvalho ne igra protiv Barce u polufinalu ;) ... to je to :D

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 13 apr 2011, 21:37

De se igra prvi mec polufinala lige sampiona?
Zadnja izmjena: losmi, dana/u 13 apr 2011, 21:39, ukupno mijenjano 1 put.
MVP - Messi-Villa-Pedro

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 13 apr 2011, 21:38

losmi je napisao/la:De se igra prvi mes polufinala lige sampiona?
Na ESB :)
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

index_
Kontakt:

Post Postao/la index_ » 13 apr 2011, 21:40

losmi je napisao/la:De se igra prvi mec polufinala lige sampiona?
Mislim da je prva tekma na Bernabeu, ako sam pogrijesio, ne zamjeri :)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 apr 2011, 21:47

sto posto je prva na bernabeu, a to nam i godi
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 13 apr 2011, 21:51

Neki pisu da bi Puyol mogao zaigrati u finalu kupa,mada mi je tesko u to povjerovati,nakon toliko vremena odsustva odmah da odigra,tesko.Mada nema nista na oficijelnoj,bilo bi lijepo da barem daju kratku analizu,da li ima ikakvih pretpostavki kad bi mogao zaigrati.

Inace,sinocnja pobjeda je prva u gostima u knockout fazi LP otkad je Guardiola trener :)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 apr 2011, 22:04

nidjo_barca je napisao/la:Neki pisu da bi Puyol mogao zaigrati u finalu kupa,mada mi je tesko u to povjerovati,nakon toliko vremena odsustva odmah da odigra,tesko.Mada nema nista na oficijelnoj,bilo bi lijepo da barem daju kratku analizu,da li ima ikakvih pretpostavki kad bi mogao zaigrati.

Inace,sinocnja pobjeda je prva u gostima u knockout fazi LP otkad je Guardiola trener :)
situacija oko puyola je cudna, pisali su kako ce biti spreman za revans protiv sahtara, ali eto nije bio, sad samo ptice znaju, vidjet cemo mozda ce sad za vikend zaigrati, ko zna
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

FCB1899
Kontakt:

Post Postao/la FCB1899 » 14 apr 2011, 09:57

Jedva čekam mečeve El-Clasica... 8-)
Blaugrana al vent, tenim un nom, el sap tothom: Barça!, Barça!, Barça!
----------------------------------------------------------------------------------
Vamos Barça!
Més que un club!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 apr 2011, 10:08

ne znam za vas ljudi, ali nikad s manje nervoze i zelje nisam ocekivao el clasicco kao ovaj sad u subotu, sto zbog velike bodovne razlike, sto zbog toga sto poslije njega dolaze jos tri, i to puno bitnija.

bice zanimljivo vidjeti kako ce pep postavljati igru i birati igrace za sve cetiri utakmice, bas je to prilika da se vidi velicina jednog trenera, improvizovati nekako se mora, mislim da nema sanse s istim sastavom odigrati sve cetiri, i sa istom taktikom

za prvi el classico moj idealna sastav bio bio

afelay........messi.......pedro

.........iniesta......tiago......

.................sergio...........

maxwel...fontas...pike.....alves

dakle xavija, viju i adriana bi bilo lijepo malo odmoriti da budu za srijede svjezi, tad ce se vratiti i maskerano, a mozda i puyol
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 14 apr 2011, 11:36

najaci sastavi ce izaci u sva 4 el clasica..tu nema odmaranja,niti bili kakvih drugih kalkulacija..pa to je el clasico,najveci derbi koji svijet poznaje..nema tu veze,koliko bodova barca ima prednosti,prva pobjeda je jako bitna na psiholskom planu za nastavak koji slijedi..
i svaki el clasico je vazan,makar jedni bili prvi a drugi zadnji to je el clasico..ha ya.meni je ovaj vazan u subotu kao i naredna 3,s toga momcima drzimo fige i da nas po ko zna koju put obraduju... ;) ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 14 apr 2011, 11:40

Ipak treba i reci da ako Barca pobjedi za vikend,definitivno je osvojila Primeru,jer je ipak nemoguce stici 11 bodova za 6 kola,ne u ovakvoj situaciji i mislim da treba najjaci sastav igrati.

Ako bi pobjedili,onda bi kasnije u Primeri mogli odmarati glavne igrace za LP,dati sansu onima koji i ne igraju previse.Meni je i remi dosta dobar,ne bih imao nista protiv.Ako bi kojim slucajem izgubili,to ne bi bilo dobro.Iako bi imali opet veliku prednost,opet bi mozda taj poraz i utjecao na igrace.

Svaka utakmica je bitna na svoj nacin,treba maksimalno odigrati i pokusati pobjediti u svakoj od 4,pa sta bude.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 apr 2011, 12:26

nidjo osvojila je barca primieru i ovako i onako, nemoj se nista sekirati, gotovo je to

poderati real ko vrecu u sve cetiri utakmice bi najljepsi scenario bio, ali nije to realno za ocekivati, recimo da s najjacom postavom maximalno odigramo u ligi i poderemo ih, pa onda samo tri dana poslije ponovo igraci sakupe snage i motiva pa opet ih poderu, pitanje je koliko bi snage i volje ostalo za ligu prvaka, budite realni ljudi, nisu nasi igraci ni roboti ni predatori, ne moze to tako

ja sam uvjeren da ce Pep tu pokazati svoje trenersko umijece, i da ce pametno pristupiti tim utakmicama, da ce formu ekipe pravilno tempiratu, jer hebes tih 11 bodova prednosti kad nam je dosta i 4 bodova prednosti na osvojimo titulu, dovoljno je i da isto bodova imamo jer real ima puno tezi raspored

**** i tu titulu u spaniji ako izgubimo ostale dvije, zato mora se ljudi pametno pristupiti, a ne srljati da ih oderemo u svakoj

nerijesno u ligi, rutinska pobjeda bilo kakva u kupu, i onda maximalno u ligi prvaka, to je recept
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 14 apr 2011, 19:33

Xavi: Mi smo svi vrlo normalni

Sjajni Barcelonin veznjak Xavi Hernandez otkrio je još jednu tajnu uspjeha katalonskog kluba: svlačionica je puna normalnih ljudi...

Jedan od najboljih nogometaša svijeta je uoči predstojeća četiri velika sudara s Real Madridom - jednog u prvenstvu, jedanog u finalu Kupa kralja, te dva u polufinalu Lige prvaka - govorio za Barca TV. Na pitanje što Barcelonu čini toliko uspješnom posljednjih godina, dao je zanimljiv odgovor.

- Mi smo svi vrlo normalni ljudi. Naša je svlačionica vrlo jednostavna, puna ljudi koji uživaju u nogometu i poštuju jedni druge. Ovaj nam klub nudi i životnu školu. U njoj se ne uče samo osnove nogometa, već i vrijednosti potrebne da se postigne uspjeh. Ljudi nas doživljavaju prema našem ponašanju na terenu. Zato nas uče da se ponašamo lijepo gdje god se pojavili.

Odao je Xavi priznanje i treneru Pepu Guardioli s kojim ga, tvrdi, veže dosta sličnosti.

- Obojica smo rođeni u Barceloni i veliki smo navijači ovoga kluba. Mislim i da smo obojica ljudi koji dosta pažnje posvećuju detaljima, volim s njim razgovarati o taktici. Pep je sjajna osoba, skroman je i veliki radnik. On je doista najbolji trener kojeg smo imali u klubu otkad sam ja ovdje. Sjajan je vođa koji zna kako prenijeti poruku igračima - pun je hvalospjeva Xavi. 8-)
FK Pjetlovi

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 14 apr 2011, 20:41

Mene strah da nas sad ne iskasape u ovom prvenstvenom, da nam ne povrijede glavne igrače.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 14 apr 2011, 20:43

Puyol will almost certainly not be ready for next week's cup final. He will nonetheless travel with the team to Valencia (Sport) :(
Don't hate what you don't understand.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 14 apr 2011, 20:54

xaviesta je napisao/la:Puyol will almost certainly not be ready for next week's cup final. He will nonetheless travel with the team to Valencia (Sport) :(
Prije ce se Abidal oporavit, nego Puyol :D
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 apr 2011, 22:27

Pravilo velikih brojeva i cinjenica da je tamo Mourinho...hm..

Hajmo redom..prvenstvena tekma,u principu se igra samo radi prestiza(prvenstvo je 99% rijeseno),sto ne znaci da Barca nece ici na pobjedu.Cak,sta vise, smatram da bi eventualna pobjeda Barce u ovome derbyu na Bernabeu,bila velika psiholoska prednost pred nastupajuce duele u kupu i LP...oni ionako imaju kompleks Barce,ovo bi ih dokrajcilo :mrgreen:

Znaci,treba pokusati pobjedit u Madridu...nije to samo vazno za prvenstvo,vec i za preostale 3 tekme,na psiholoskom planu..svjestan je toga Guardiloa,mislim...mozda cak i "najvaznija" tekma od ove 4, na neki nacin,razumijete sta hocu reci.

Kup...

Jedna tekma...ako Barca bude igrala svoju igru,ne moze tu 5 Reala nista...

Liga Prvaka...

Isto tako...

Al da se vratim na Mourinha i sta je potrebno za tu igru.Jbg,znamo svi da je genije covjek.Ako iko moze vratiti Real nakon svega sto je dozivio i dozivljava protiv Barce,to je on.Kolko Barca ima uzastopnih pobjeda 5-6??? a sada 4 tekme u kojima moze sve naplatit..pa zamislite da uzme kup i ode u finale LP,sto vjerovatno znaci i osvajanje...zar to nije vracanje sa kamatama..??

Bice tesko,Real je dobra ekipa,svi znamo.Da nije Barca ovakva kakva jeste,vjerovatno bi za Real govorili "kakva je to ekipa",sto u stvari govori koliko je ova Barca mocna...

Ta prvenstvena tema je psiholoski izuzetno vazna,u slucaju pobjede na Bernabeu,mislim da ni Mourniho ne bi mogo vratiti Real i da bi Barca mnogo lakse dosla do pobjeda u narednim tekmama.Ako Real dobije..hm..bice svasta....

Real moze dosta toga dobiti(s obzirom da gubi redovno :mrgreen: ),a Barca dosta toga izgubiti...i tu je sansa Reala.Ipak,ja vjerujem da Barca moze igrati svoju igru i u ovim mecevima...a tada im niko ne moze parirati...

Remi u prvenstvu,tijesna pobjeda u kupu,i nesto laganiji prolaz u LP...moja prognoza...al nemam nista protiv 3 pobjede :mrgreen: iako je Mourinho opasan,pa me ne bi me iznenadilo da sve naplati na sebi svojstven nacin...stvarno je sve moguce,a ja se nadam da cemo uzivat u odlicnom fudbalu, prije svega.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 14 apr 2011, 22:31

a kad se igra finale kupa, jel sad u srijedu :?
15.10 - 15.06 ...

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 14 apr 2011, 22:33

skyisthelimit je napisao/la:a kad se igra finale kupa, jel sad u srijedu :?
Da.

16.4.
20.4
27.4
3.5.

Sva 4 El Clasika..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.