FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 07 mar 2015, 13:13

terabajt je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Realno gledajuci mislim da ce obnova stadiona sacekati jos par godina, treba biti realan jer ce prve investicije biti usmjerene u tim, tj. dovođenje kvalitetnih pojacanja, kao i tehnicko-materijalne potrebe kluba, otplata dugova je vrlo vazna, i mnogi drugi troskovi, pa tek onda stadion.

Ali se nadam da cemo i docekati europske utakmice na Grbavici.
Bice dvije firme jedna za igrace druga za infrastrukturu, ako se javi investitor za stadion ili dio stadiona to ce se odma krenuti neovisno o dugovima ili timu zato sto ce odvojeno biti.
Ovo treba podvući da bi svi što lakše razumjeli. Dakle, dvije potpuno odvojene priče, gdje se (nadam se) niko nikome neće petljati u posao. Potencijalni investitor se u ovom slučaju ne mora brinuti za dugove kluba, jer on ulaže u nekretninu i razvoj stadiona, odakle će kroz razne načine vratiti uloženo i vjerovatno ostvariti profit.

Napokon su vrata široko otvorena i ne postoje prepreke. Samo ne znam da li će ljudi zaduženi za ovo raditi svoj posao, tražiti, ostvarivati kontakte ili će po starom dobrom običaju sjediti i čekati da im neko dođe na noge. Svakom investitoru u nekretnine je najbitnija lokacija, što je naša najveća prednost.

Sve to zahtjeva mnogo putovanja, prisustvo na mnogobrojnim sajmovima gdje se okupljaju veliki igrači i kada jednom uđeš u mašinu, velika je vjerovatnoća da će se neko upecati, jer ono što mi nudimo (lokacija) je san svakog ozbiljnog investitora.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 mar 2015, 14:33

a sa druge strane, jasno je da situacija u klubu utiče i na praktičnu vrijednost nekretnine i prihode koji se odatle mogu izvući. broj gledalaca, broj i veličina događaja jako utiču na kiriju, i svima će opet biti u interesu da klub i na terenu bude što bolji. što je svakako dobro.

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 07 mar 2015, 14:54

ChWilla je napisao/la:a sa druge strane, jasno je da situacija u klubu utiče i na praktičnu vrijednost nekretnine i prihode koji se odatle mogu izvući. broj gledalaca, broj i veličina događaja jako utiču na kiriju, i svima će opet biti u interesu da klub i na terenu bude što bolji. što je svakako dobro.
u sridu što bi dalmatinci rekli :thumbup:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 mar 2015, 15:20

Vjeruj ti meni da je investitoru najmanje bitno koji je klub na tabeli najgore lige u Evropi i da li za njega igra Tomić ili ne igra. On ulaže u izuzetno prometnu lokaciju u srcu Sarajeva, njemu ide najmanji dio kolača od ulaznica.

Naravno, ovo ne podrazumijeva eventualni plasman u grupnu fazu nekog Evropskog takmičenja, ali dug je put do toga, tako da je to nešto što ne utiče na odluku.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 mar 2015, 15:57

za nekoga ko će uzimati recimo kiriju od poslovnih prostora, jako je bitno hoće li prosječna posjeta biti 2.000 ili 6.000. to vrlo lako može biti razlika između tavorenja i dobrog poslovanja. između toga hoće li davaoci kirije jedva plaćati i propasti u roku godinu dana ili razvaljivati od posla.

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 07 mar 2015, 16:03

Ma možemo mi pričati šta hoćemo ovdje, svi znamo ko je Željo u ovoj državi i to je jedan od važnijih faktora. Jer cim smo se dokopali malo para, dosle su titule :)

Edit: Nakon sto sinoc Super rece da se pregovara sa ozbiljnim sponzorima, a sinoc vidjeh da Gazprom odustaje od CZV, nekako mi sve vrijeme zvuci u glavi to.. (Samo na glas razmisljam :D)
Željezničar živimo !

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 07 mar 2015, 18:25

Gazprom nije odustao od Zvezde, odkud ti to

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 07 mar 2015, 18:38

perodeformero je napisao/la:Gazprom nije odustao od Zvezde, odkud ti to
Nema ekonomske racunice :urnebes: :urnebes:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 mar 2015, 18:39

zvezda je klub sa najviše navijača na balkanu i sa najvećim potencijalom zarade od toga. ali ima nakupljenog duga kao neke države. tako da je računica teška.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 07 mar 2015, 18:43

Raja, sta mislite imali istine u ovim "mahalskim" pricama oko poziva Bajica u A-repku za Andoru i Austriju??? :)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 mar 2015, 18:44

sajo10 je napisao/la:Raja, sta mislite imali istine u ovim "mahalskim" pricama oko poziva Bajica u A-repku za Andoru i Austriju??? :)
100% dobija poziv!
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 07 mar 2015, 18:47

sajo10 je napisao/la:Raja, sta mislite imali istine u ovim "mahalskim" pricama oko poziva Bajica u A-repku za Andoru i Austriju??? :)
Ako je iko zaslužio iz naše lige poziv to je Bajić i mislim da je na nekoj stranici nedavno izašao članak o njegovom pozivu za već narednu utakmicu, tj. da Meša računa na njega. Dobio on poziv ili ne, u budućnosti će definitivno biti jedan od glavnih igrača repke samo ako nastavi raditi onako kako je do sada i ako ga aBd povrede zaobiđu. Kad ti shvatiš da je on 95. godište a već je fenomenalan te već postiže golove iz slobodnih u rašlje sa oko 25m, daje golove makazicama onda ti je sve jasno o kakvom se zapravo potencijalu radi. Naš novi Džeko :D
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 mar 2015, 18:49

'94. ne mijenja puno stvar, ali ipak je godinu stariji, u aprilu puni 21.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 07 mar 2015, 18:50

Nije mahalska
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 07 mar 2015, 18:50

Neandertalac je napisao/la:
100% dobija poziv!
Mesa, jesi to ti? haha salu na stranu. Ako imas kakve ozb podatke slobodni napisu u pm ako nije za foruma.

U svakom slucaju, vidjetcemo do iduceg vikenda. :) :pray:

P.S. Ma Baja ce biti igracina akoBogda ako ga povrede zaobidju. Nema za njega zime! Ide on u Bundesku ;)
Zadnja izmjena: sajo10, dana/u 07 mar 2015, 18:54, ukupno mijenjano 1 put.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 07 mar 2015, 18:54

Minjore je napisao/la:
perodeformero je napisao/la:Gazprom nije odustao od Zvezde, odkud ti to
Nema ekonomske racunice :urnebes: :urnebes:
NIS i Gazprom nisu isto

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 mar 2015, 18:56

sajo10 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:
100% dobija poziv!
Mesa, jesi to ti? haha salu na stranu. Ako imas kakve ozb podatke slobodni napisu u pm ako nije za foruma.

U svakom slucaju, vidjetcemo do iduceg vikenda. :) :pray:
Nema sta da se krije. Prvo, Mesa je i najavio kako ce vise paznje obratiti na PL, a samim tim najbolji strijelac zasluzuje poziv, i dodajmo tu jos i njegovu perspektivu, tj godine. Drugo, u razgovoru sa jednim nasim uposlenikom je najavio poziv.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 07 mar 2015, 19:02

Hvala!

U svakom slucaju kad se skontamo da je Baja prije godinu i nesto bio rezerva i junior a vec danas je nas najbolji igrac dovoljni govori o njegovom kapacitetu. A kao sto kazes i dalje je vrlo mlad, tek 20 godina. Prosle godine sam uzivao gledajuci Armina i moram priznat bio je najveci razlog zasto sam se patio sa onim streamovima. Ove godine je to Riad a akoBogda iduce neka to bude Amir :P

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 07 mar 2015, 19:02

a one tamo te čeka beganović :D
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 07 mar 2015, 19:05

ChWilla je napisao/la:'94. ne mijenja puno stvar, ali ipak je godinu stariji, u aprilu puni 21.
Ako je 94. onda nije Željino dijete jer je samim tim prestar da ga se tako zove. Tako bar neki razmišljaju :D
Ma ja kako sam primjetio nama mladi igrači uopšte nisu problem, nama su veći problem ovi stariji, mlađi svoj posao rade izvrsno.
Što se tiče generalnog sponzora, ja se nadam da će se ubrzo i to ispuniti a i super je najavio tako da sam optimističan. On mi je dao jedno 5 info. od kojih se svaka ispunila ili je bila bar blizu istog. Čini mi se da ova uprava, bar za sada radi odličan posao i nastoji na sve načine svetinju podići na neki novi nivo. Nama naravno treba strpljenja jer ne možemo očekivati da se sve preko noći ostvariti ali bi i trebali obratiti pažnju na neke svemirske najave, to treba ostaviti drugima jer ĆE MO se razočarat i mi a i ko bi trpio najezdu anamo onih kada se ne ostvari nešto što se samo spomenulo. Ja ruku u vatru mogu staviti da će oni iz ovog što neki od nas samo spominju gazprom za sedmicu-dvije na sve tjelesne šupljine izbacivati kako se nije ostvarilo ono što smo mi danima najavljivali :roll:

Sad je na nama red da damo sve od sebe i pokažemo da imaju podršku veću nego ikad.
Željo mi te volimo, kako god završio !
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u 07 mar 2015, 19:06, ukupno mijenjano 1 put.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Kajkutenjoyer i 6 gostiju.