Ovo treba podvući da bi svi što lakše razumjeli. Dakle, dvije potpuno odvojene priče, gdje se (nadam se) niko nikome neće petljati u posao. Potencijalni investitor se u ovom slučaju ne mora brinuti za dugove kluba, jer on ulaže u nekretninu i razvoj stadiona, odakle će kroz razne načine vratiti uloženo i vjerovatno ostvariti profit.terabajt je napisao/la:Bice dvije firme jedna za igrace druga za infrastrukturu, ako se javi investitor za stadion ili dio stadiona to ce se odma krenuti neovisno o dugovima ili timu zato sto ce odvojeno biti.Elegant je napisao/la:Realno gledajuci mislim da ce obnova stadiona sacekati jos par godina, treba biti realan jer ce prve investicije biti usmjerene u tim, tj. dovođenje kvalitetnih pojacanja, kao i tehnicko-materijalne potrebe kluba, otplata dugova je vrlo vazna, i mnogi drugi troskovi, pa tek onda stadion.
Ali se nadam da cemo i docekati europske utakmice na Grbavici.
Napokon su vrata široko otvorena i ne postoje prepreke. Samo ne znam da li će ljudi zaduženi za ovo raditi svoj posao, tražiti, ostvarivati kontakte ili će po starom dobrom običaju sjediti i čekati da im neko dođe na noge. Svakom investitoru u nekretnine je najbitnija lokacija, što je naša najveća prednost.
Sve to zahtjeva mnogo putovanja, prisustvo na mnogobrojnim sajmovima gdje se okupljaju veliki igrači i kada jednom uđeš u mašinu, velika je vjerovatnoća da će se neko upecati, jer ono što mi nudimo (lokacija) je san svakog ozbiljnog investitora.