FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

jaludovolimte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jaludovolimte » 06 mar 2015, 15:17

MauMau je napisao/la:Ne znam odakle vam ta priča o promjeni grba. Sadašnji grb nam je sasvim dobar i nema potrebe ništa mijenjati.
Ma bezveze diskutujemo o grbu
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 06 mar 2015, 15:22

black64 je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Uradi i sa ljiljanom živ bio :mrgreen:
eo ga :D
slika
Odličan :clap:
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 06 mar 2015, 15:25

VI BOJE, ZASTAVA, GRB, PEČAT I OSTALI SIMBOLI KLUBA
Član 6.
Boje Kluba su plava i bijela.
Zastava Kluba je plave boje, pravougaonog ili trokutastog oblika pri čemu se u sredini zastave
nalazi grb (žig) Kluba.
Grb Kluba je u obliku štita. Boje grba su plava i bijela. Osnovni elementi grba su: natpisi „FK
Željezničar“, „1921“ i „Sarajevo“, slika fudbalske lopte, kao i amblem željeznice (krila
željezničkog točka).
Upravni odbor Kluba je ovlašten za donošenje odluke, kojom se precizno utvrđuju ostali
elementi Grba, a po ukazanoj potrebi odlučuje i o redizajnu grba.
Grb Kluba je zaštićen kod nadležne institucije.
Klub ima svoj pečat.
Pečat je okruglog oblika, u kojem je na bosanskom jeziku i latiničnim pismom ispisan naziv
Kluba, dok se u sredini pečata nalazi grb Kluba.
Način upotrebe i čuvanja pečata Kluba se uređuje posebnom odlukom koju donosi Upravni
odbor.
Klub posjeduje četvrtasti štambilj za prijemni protokol sa ostavljenim prostorom za broj
protokola i datum, a kojeg čuva i koristi lice koja je zaduženo za vođenje protokola.
Klub u okviru svog djelovanja može koristiti i druge

Ovaj član govori da se može mjenjati tj. redizajnirati postojeći grb. Ne misli se mjenjati već nešto što ima, ali se misli za koju godinu nešto da doda, skontajte sami šta bi to moglo biti ;). Po meni svaka druga diskusija oko grba je prazna priča, osim ovog boldiranog dijela.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 06 mar 2015, 15:29

tm8782 je napisao/la:VI BOJE, ZASTAVA, GRB, PEČAT I OSTALI SIMBOLI KLUBA
Član 6.
Boje Kluba su plava i bijela.
Zastava Kluba je plave boje, pravougaonog ili trokutastog oblika pri čemu se u sredini zastave
nalazi grb (žig) Kluba.
Grb Kluba je u obliku štita. Boje grba su plava i bijela. Osnovni elementi grba su: natpisi „FK
Željezničar“, „1921“ i „Sarajevo“, slika fudbalske lopte, kao i amblem željeznice (krila
željezničkog točka).
Upravni odbor Kluba je ovlašten za donošenje odluke, kojom se precizno utvrđuju ostali
elementi Grba, a po ukazanoj potrebi odlučuje i o redizajnu grba.
Grb Kluba je zaštićen kod nadležne institucije.
Klub ima svoj pečat.
Pečat je okruglog oblika, u kojem je na bosanskom jeziku i latiničnim pismom ispisan naziv
Kluba, dok se u sredini pečata nalazi grb Kluba.
Način upotrebe i čuvanja pečata Kluba se uređuje posebnom odlukom koju donosi Upravni
odbor.
Klub posjeduje četvrtasti štambilj za prijemni protokol sa ostavljenim prostorom za broj
protokola i datum, a kojeg čuva i koristi lice koja je zaduženo za vođenje protokola.
Klub u okviru svog djelovanja može koristiti i druge

Ovaj član govori da se može mjenjati tj. redizajnirati postojeći grb. Ne misli se mjenjati već nešto što ima, ali se misli za koju godinu nešto da doda, skontajte sami šta bi to moglo biti ;). Po meni svaka druga diskusija oko grba je prazna priča, osim ovog boldiranog dijela.
slika :mrgreen:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 06 mar 2015, 15:29

@tm8782
ma ubijamo vrijeme dok ne dodju kakve nove informacije :D

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 06 mar 2015, 15:30

@Schwarz

Volim pametne momke ;)

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 06 mar 2015, 15:33

black64 je napisao/la:@tm8782
ma ubijamo vrijeme dok ne dodju kakve nove informacije :D
Moram da te pohvalim da odlično radiš, a svakako tema je Željo i može se pisati sve što se tiće kluba. Mislim da će mnogima biti jasnije neke stvari iz statuta kako vrijeme bude odmicalo, tačnije na sve se mislilo.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 06 mar 2015, 15:34

ne znam, inače volim jednostavnije varijante, jednostavno je lijepo...
npr, ovi grbovi i sa ljiljanom i sa loptom mi bolje izgledaju nego trenutni, jednostavniji, bez bespotrebnih krugova, opisa, engleskog, svi svjetski klubovi a i ovi domaći napišu maksimalno FK, kod nas na dva jezika u punom "fudbalski klub, npr kod čelzija i liverpoola piše football club što ja znam...

nije sad da želim da se furamo na te strane timove i trendove, inače ne volim bit "englez", "francuz" ili "španac", ali tako imamo finu historiju, finih motiva i inspiracije da bi mogli imati grb boli glava...
poštujem i tradiciju i sve, ne bih volio da se shvati na ružan način, ali zašto ne iskoristiti tako veliku inspiraciju i napraviti nešto jednostavno, lijepo, unikatno, a ja sam za to da se koriguje ovaj stari grb i umjesto zvijezde stavi nešto drugo, ili da izbijemo ovaj krug iz trenutnog...

nadam se da neće biti dušebrižnika koji će me smatrati neprijateljem kluba, jednostavno kad vidim ovakve stvari koje je stavio kolega iznad (s ljiljanom i s loptom) dođe u glavu da puno ljepše izgleda nego trenutni ovaj... Mislim to je stvar ukusa, ali pričao sam još bar sa 10 velikih Željovaca, apsolutno svima se sviđa to, a većina ne bi bila protiv promjene...

svi iole poznati klubovi imaju nešto unikatno a jednostavno, od bivše yuge ka evropi...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 mar 2015, 15:36

Ne bi bilo lose da se teren na Grbavici na vrijeme ocisti od snijega, da usput i voda ode koliko god je moguce.

Valjda vise nece biti padavina, dosadan je ovaj snijeg.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 06 mar 2015, 15:44

Elegant je napisao/la:Ne bi bilo lose da se teren na Grbavici na vrijeme ocisti od snijega, da usput i voda ode koliko god je moguce.

To ti nije losa ideja, mada moram ti priznati da je tlo jako mokro i bojim se da bi hodanje i ciscenje po samom terenu puno toga unistilo. Snijeg je jako mokar i natopio je, a zemljiste je samo po sebi bilo mokro od prethodne kise. Ne znam opet nisam sad neki strucnjak...

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 06 mar 2015, 15:45

ne dirat, samo ce napraviti jos veci belaj
ima 2 sedmice
Zadnja izmjena: lazar, dana/u 06 mar 2015, 15:47, ukupno mijenjano 1 put.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 06 mar 2015, 15:47

i ovaj mi izgleda jednostavnije i ljepše :D vjerovatno zato što ja volim da od nečeg jednostavnog neko napravi nešto dobro...

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 06 mar 2015, 15:48

tm8782 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Ne bi bilo lose da se teren na Grbavici na vrijeme ocisti od snijega, da usput i voda ode koliko god je moguce.

To ti nije losa ideja, mada moram ti priznati da je tlo jako mokro i bojim se da bi hodanje i ciscenje po samom terenu puno toga unistilo. Snijeg je jako mokar i natopio je, a zemljiste je samo po sebi bilo mokro od prethodne kise. Ne znam opet nisam sad neki strucnjak...
Obzirom da slijedecu tekmu na Grbavici igramo tek 21-22 marta, mislim da ne treba nista dirati
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 06 mar 2015, 15:52

Eh zamislite ovo: na novim tribinama sa krovom na kojem su postavljeni solarni paneli koji zagrijevaju vodu koja opet zagrijeva teren.
E mator konj a volim da mastam. :D

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 06 mar 2015, 15:54

Ma cim malo zatopli ovaj snijeg ce otici za tren oka..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 06 mar 2015, 15:56

Sta cemo ako igramo u nocnom terminu i zbog cega teren zagrijavati kad je tu sunce ? :P

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 06 mar 2015, 16:00

lazar je napisao/la:Sta cemo ako igramo u nocnom terminu i zbog cega teren zagrijavati kad je tu sunce ? :P
E jeb.iga sad i ti me naso zaj..at. pa ne cuva se topla voda u kofi. :D

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 mar 2015, 16:05

KontraNogama je napisao/la:
lazar je napisao/la:Sta cemo ako igramo u nocnom terminu i zbog cega teren zagrijavati kad je tu sunce ? :P
E jeb.iga sad i ti me naso zaj..at. pa ne cuva se topla voda u kofi. :D
Nemamo mi vode zavrnuto je to.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 mar 2015, 16:10

Recimo da na kraju ove sezone klub potpise sporazum sa nekim investitorom vezan za stadion, recimo neke lude pare.

Sta mislite da bi bilo pametno ili izvodivo da se tokom ljeta uradi teren (mislim da je to mjesec dana posla) drenaza, odvodi, cjevi, svi ti slojevi, grijaci, i naravno gore kvalitetna trava.

A da se nekada u buducnosti rade tribine i ostale prostorije, ali da se prvo uradi teren, da li je to izvodivo ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, doncarlo, MrkiMedo, Taree i 46 gostiju.