FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ovaj jugoslovenski je najbolji i pravi je grb kluba, umjesto zvijezde samo loptu staviti, a ovaj sadašnji isto nije loš jedino je ovaj krug suvišan i bespotreban nezz koga je ikad dodao cuj fudbalski klub i footbal club i više nego suvišno
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
pa to je moderniji, stari malo redizajniran i mislim da je extra,al dobro svako ima svoj ukus
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.
-
- Kontakt:
Sada smo pred jos tezim poslom oko svega sto se desilo ovih dana. Samo smo otvorili vrata i trebamo dati sve od sebe da prigrabimo sto vise onoga sto se tamo krije. Ne sumnjam da ce sada ljudi koji su zaduzeni za to pripremiti sve za potencijalne ulagace. Treba nam jako dobar i kvalitetan plan, organizacija i transparentnost. Radi se vec dugo na tome i vidljivi su pomaci. Sve ono sto sam nedavno kritikovao se u mnogome poboljsalo. Cak i ta oficijela stranica radi, ako se ne varam, vise nego prije. Primjetio sam prije tekme s Olimpicom mnostvo clanaka i najava za utakmicu sto je za svaku pohvalu i to nam treba. Sada moramo stati u Zelju vise nego prije, jer svaki navijac je povecanje vrijednosti naseg kluba. Svaki clan vise kojeg dobijemo donosi vise ulaganja u klub i povecanje cijene.
Sto se tice samog statuta, mislim da nije mogao biti bolji. Svaka cast svima koji su radili na tome. Jednostavno ovo je sistem koji jako dobro funkcionise u Evropi, i ne vidim zasto tako ne bi bilo i kod nas. Ne smijemo tu stati, mora se sve dobro pripremiti i moramo se skupo prodati. Prezentacija naseg kluba u svakom smislu je sada najvaznija. Jedva cekam da vidim sta nas ceka dalje i koliko cemo naci potencijalnih ulagaca u klub. Znam da ih vec ima nekoliko, ali vjerujem da ce se taj broj povecati. I opet da kazem moramo se skupo prodati, prikazati u najboljem svjetlu, mozda i ponajvise mi navijaci.
Sto se tice samog statuta, mislim da nije mogao biti bolji. Svaka cast svima koji su radili na tome. Jednostavno ovo je sistem koji jako dobro funkcionise u Evropi, i ne vidim zasto tako ne bi bilo i kod nas. Ne smijemo tu stati, mora se sve dobro pripremiti i moramo se skupo prodati. Prezentacija naseg kluba u svakom smislu je sada najvaznija. Jedva cekam da vidim sta nas ceka dalje i koliko cemo naci potencijalnih ulagaca u klub. Znam da ih vec ima nekoliko, ali vjerujem da ce se taj broj povecati. I opet da kazem moramo se skupo prodati, prikazati u najboljem svjetlu, mozda i ponajvise mi navijaci.
-
- Kontakt:
Vidim po dosta postova na svim nasim temama da mnogi ocekuju da ce se nesto desiti kolko sutra. Mora svima biti jasno da ce proces osnazivanja trajati malo duze. Kao i svaka druga firma i ova ce trebati vremena da se zaholca. Moramo biti strpljivi, pocetak je uradjen bez greske, sad predstoji period teskog rada a kojem se rezultati nece vidjeti odmah. Kad bi se naznake prvih rezultata vidjeli za godinu dana ja bih bio zadovoljan.
Nego da pitav ove koji su blizi klubu: da li se ikada razmisljalo da napravimo tkz. akademiju tim mislim da se napravi neki kao studentski dom ili sl., ako vec mislimo dovoditi djecu iz cijele BiH nesto kao sto ima Barca( nemojte me sad nagaziti eto ti bi odmah da smo ko barca) nesto na tom fazonu, da kad vec dovodimo djecu da imaju smjestaj i to. Mislim da bi to magao biti dobar poslovni potez.
Nego da pitav ove koji su blizi klubu: da li se ikada razmisljalo da napravimo tkz. akademiju tim mislim da se napravi neki kao studentski dom ili sl., ako vec mislimo dovoditi djecu iz cijele BiH nesto kao sto ima Barca( nemojte me sad nagaziti eto ti bi odmah da smo ko barca) nesto na tom fazonu, da kad vec dovodimo djecu da imaju smjestaj i to. Mislim da bi to magao biti dobar poslovni potez.
sto se tice Akademije super rece da ce biti u 3.fazi,a i sto se smjestaja tice pa sve akademije koje traze talente po citavoj drzavi grade internate pa zasto ne bi i Željo a valjda u novom modelu poslovanja to pise,a nadam se da cemo uskoro dobiti i generalnog sponzora tj to je moja zelja,te da uskoro europu igramo na nasem stadionu a ne na lavoru baksuznom.KontraNogama je napisao/la:Vidim po dosta postova na svim nasim temama da mnogi ocekuju da ce se nesto desiti kolko sutra. Mora svima biti jasno da ce proces osnazivanja trajati malo duze. Kao i svaka druga firma i ova ce trebati vremena da se zaholca. Moramo biti strpljivi, pocetak je uradjen bez greske, sad predstoji period teskog rada a kojem se rezultati nece vidjeti odmah. Kad bi se naznake prvih rezultata vidjeli za godinu dana ja bih bio zadovoljan.
51%--------49%
za pocetak nek onaj dobar dio clanova kupi clansku a ne onu od 20 kn 

Ma dajte ljudi ne pretjerujte. Kakve crne akademije i kakve faze. Cuj rekao super, nigdje veze. Kao sto su vec neki pisali bice jako tezak posao i morat ce se all time raditi, Najbitnije je vratiti dugove, napraviti bar jednu tribinu i to je za sad prioritet, ako to bude sve po planu mozemo ocekivati da se ide u tom pravcu. Pretjerivanja nisu nikome potrebna.. 

pregledaj izlaganje senada zaimovica pa ces vidjeti kakve faze i nemisli niko da ce se preko noci srediti potrebno je vrijeme da sve legne na svoje mjesto.i ovo upste nije pretjerivanje,nego veliki i bespotrebni pesimizam s tvoje strane.OdaVeliki je napisao/la:Ma dajte ljudi ne pretjerujte. Kakve crne akademije i kakve faze. Cuj rekao super, nigdje veze. Kao sto su vec neki pisali bice jako tezak posao i morat ce se all time raditi, Najbitnije je vratiti dugove, napraviti bar jednu tribinu i to je za sad prioritet, ako to bude sve po planu mozemo ocekivati da se ide u tom pravcu. Pretjerivanja nisu nikome potrebna..
51%--------49%
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Zasto je odmah netko pesimistican ako gleda na stvari sa realne strane?
Polako samo, veliki korak je ovdje napravljen sa ovim statutom, a sada na red dolaze ti investitori koji su prema rijecima Gredica i ostali, samo cekali ovaj statut. Naravno, vjerujem da to nisu neke mega cirfe, ali sasvim dovoljne za sami novi pocetak svega. Idemo korak po korak...
Polako samo, veliki korak je ovdje napravljen sa ovim statutom, a sada na red dolaze ti investitori koji su prema rijecima Gredica i ostali, samo cekali ovaj statut. Naravno, vjerujem da to nisu neke mega cirfe, ali sasvim dovoljne za sami novi pocetak svega. Idemo korak po korak...
Jest se lijepo probuditi i znati da samo moze biti bolje, nikako gore. 

FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
-
- Kontakt:
Ovaj sistm je budućnost, ali i sada dobro funkcionira u Evropi. Prije svega fudbal je nepredvidiv pa su i ljudi tipa Avramovića skontali da sa manjim ulaganjima nekad mogu napraviti i bolji rezultat. Drugo, na ovaj način se postiže sinergija sa navijačima jer koliko god se pričalo u suštini raja ne vole da zavise od jednog čovjeka jer se može desiti da taj ejdan zastrani. Treće, budućnost fudbala je u finansijskom fer pleju. Mora se napraviti nešto kao u NBA ligi inače neće ljudima biti interesantno pratiti takmičenja gdje će dolaziti lovatori i takmičiti se ko će skuplju ekipu napraviti tako da neće biti toliko bitno ko ima koliko love nego kako posluje. Moje mišljenje.sergejevic je napisao/la:Sada smo pred jos tezim poslom oko svega sto se desilo ovih dana. Samo smo otvorili vrata i trebamo dati sve od sebe da prigrabimo sto vise onoga sto se tamo krije. Ne sumnjam da ce sada ljudi koji su zaduzeni za to pripremiti sve za potencijalne ulagace. Treba nam jako dobar i kvalitetan plan, organizacija i transparentnost. Radi se vec dugo na tome i vidljivi su pomaci. Sve ono sto sam nedavno kritikovao se u mnogome poboljsalo. Cak i ta oficijela stranica radi, ako se ne varam, vise nego prije. Primjetio sam prije tekme s Olimpicom mnostvo clanaka i najava za utakmicu sto je za svaku pohvalu i to nam treba. Sada moramo stati u Zelju vise nego prije, jer svaki navijac je povecanje vrijednosti naseg kluba. Svaki clan vise kojeg dobijemo donosi vise ulaganja u klub i povecanje cijene.
-
- Kontakt:
Pa niko ne pretjeruje pa baš zbog toga i postoje faze. Ta akademija dolazi u trećoj što znači da imaju neki drugi prioriteti sada. Nisam slušao još Zaimovića, ali logično je da su u prve dvije faze i te stvari o kojima ti pričaš.OdaVeliki je napisao/la:Ma dajte ljudi ne pretjerujte. Kakve crne akademije i kakve faze. Cuj rekao super, nigdje veze. Kao sto su vec neki pisali bice jako tezak posao i morat ce se all time raditi, Najbitnije je vratiti dugove, napraviti bar jednu tribinu i to je za sad prioritet, ako to bude sve po planu mozemo ocekivati da se ide u tom pravcu. Pretjerivanja nisu nikome potrebna..
Dok je Dragan Jokić kroz stihove maštao o povratku na Grbavicu koju je gledao samo preko nišana, nije ni slutio da će teskt koji je posvetio sarajevskom naselju, koje je mahom naseljavala radnička klasa, poprimiti kultne oblike.
Drugačije nije ni moglo biti nakon što je Jokićeve stihove sjajnom izvedbom otpjevao nekadašnji pjevač Bijelog dugmeta, Mladen Vojičić Tifa.
Stadion Grbavica, koji je izgrađen rukama radničke klase bio je prvi takav u bivšoj Jugoslaviji. Svi drugi stadioni su klubovima poklonjeni, samo je Željina radnička klasa podigla svom klubu fudbalski hram, a kasnije sa nešto para što je ostalo od Olimpijskih igara (300.000 dolara) se krenulo u akciju podizanja sjeverne tribine.
Svoje pravo otvorenje sjeverna tribina u biti nije kako treba ni doživjela. Nije jer se stadion Grbavica našao na prvoj liniji fronta u odbrani od agresije na Bosnu i Hercegovinu i njene građane, a već na samom startu agresor je zapalio zapadnu tribinu Doline ćupova.
Uz Tifine stihove nekako su Manijaci, Željovci, Košpicari, zaljubljenici u plavu boje maštali su o povratku svog kluba na njegov staadion. Kluba koji je u ratu prolazio kroz teške trenutke, kojem su nudili da bude tamo neki Đerzelez, ali opstali su Plavi...tako je valjda kad "zapne" radnička klasa, drugačije ne može bit.
Na četverogodišnje opsade, 19. marta 1996. godine, neki su prije pohrlili na Željin stadion nego li u svoje stanove u naselju Grbavica, koju su duge četiri godine gledali sa mnogo bola u očima, baš onako kao u Tinifinoj pjesmi, koja svakog drugog vikenda sve ljude na "najgrbavijem" stadionu u državi učini jednom velikom porodicom.
Dragan Jokić nije ni slutio da će se jedno od novih poglavlja najtrofejnijeg bh. kluba otvoriti upravo u jednoj od sala hotela Bristol i to uz spontani ulazak legende kluba Ivice Osima. Delegati su podigli ruke, novi klupski Statut je usvojen, a onda su uslijedila dva aplauza. Jedan za novi Statut, a drugi, nešto jači, za živu igračku i trenersku legendu FK Željezničar - Ivicu Ivana Osima. Pogled sa Bristola bi u budućnosti trebao biti blistav za klub iz Zvorničke 27 makar nakon svega što se moglo čuti na jučerašnjoj vanrednoj sjednici FK Željezničar.
Drugačije nije ni moglo biti nakon što je Jokićeve stihove sjajnom izvedbom otpjevao nekadašnji pjevač Bijelog dugmeta, Mladen Vojičić Tifa.
Stadion Grbavica, koji je izgrađen rukama radničke klase bio je prvi takav u bivšoj Jugoslaviji. Svi drugi stadioni su klubovima poklonjeni, samo je Željina radnička klasa podigla svom klubu fudbalski hram, a kasnije sa nešto para što je ostalo od Olimpijskih igara (300.000 dolara) se krenulo u akciju podizanja sjeverne tribine.
Svoje pravo otvorenje sjeverna tribina u biti nije kako treba ni doživjela. Nije jer se stadion Grbavica našao na prvoj liniji fronta u odbrani od agresije na Bosnu i Hercegovinu i njene građane, a već na samom startu agresor je zapalio zapadnu tribinu Doline ćupova.
Uz Tifine stihove nekako su Manijaci, Željovci, Košpicari, zaljubljenici u plavu boje maštali su o povratku svog kluba na njegov staadion. Kluba koji je u ratu prolazio kroz teške trenutke, kojem su nudili da bude tamo neki Đerzelez, ali opstali su Plavi...tako je valjda kad "zapne" radnička klasa, drugačije ne može bit.
Na četverogodišnje opsade, 19. marta 1996. godine, neki su prije pohrlili na Željin stadion nego li u svoje stanove u naselju Grbavica, koju su duge četiri godine gledali sa mnogo bola u očima, baš onako kao u Tinifinoj pjesmi, koja svakog drugog vikenda sve ljude na "najgrbavijem" stadionu u državi učini jednom velikom porodicom.
Dragan Jokić nije ni slutio da će se jedno od novih poglavlja najtrofejnijeg bh. kluba otvoriti upravo u jednoj od sala hotela Bristol i to uz spontani ulazak legende kluba Ivice Osima. Delegati su podigli ruke, novi klupski Statut je usvojen, a onda su uslijedila dva aplauza. Jedan za novi Statut, a drugi, nešto jači, za živu igračku i trenersku legendu FK Željezničar - Ivicu Ivana Osima. Pogled sa Bristola bi u budućnosti trebao biti blistav za klub iz Zvorničke 27 makar nakon svega što se moglo čuti na jučerašnjoj vanrednoj sjednici FK Željezničar.

Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Re: Odg: FK Željezničar
A ko je to dosao iz Jelen lige?123456 je napisao/la:Svaka cast upravi na ovim potezima.No mene kao navijaca ce ubjediti u "bolje sutra" kad:
1.Zeljo bude igao Evropske utakmice na Grbavici.
2.Kad nam pojacanja ne bude igrac iz Srbijanskog ligasa sa donjeg djela tabele.
3.Kada nasi juniori prvi ugovor potpisu na minimum 4 a najpovoljnije na 6 godina.I kada ti isti juniori po odigravanju 3-4 sezone u prvome timu odu u ligu pet iz Zeljeznicara.
Jos je jako zanimljivo ovo kad odu ligu pet? Mnogo dobrih igraca i prije nije moglo otici u ligu pet. Zato majke ti pocni navijati za Real i miran. Kakvi samo zahtjevi.

Ma jasno je to, medutim ne treba sad sanjati i pretjerivati. Mi bez ikakve akademije imamo sigurno 10 odlicnih momaka sto znaci da to i nije toliko bitno. U drzavi kakva je nasa dugo ce trebati da neko napravi akademiju. Ja bih bio zadovoljan da nademo nekog ko ce praviti tribine ali vidjet cemo. Kao sto Gredic rece znate koliko je potrebno da firme napravis u ovoj drzavi a ne nesto drugo tipa toga. Mi smo se mozda previse poceli baviti ovim stvarima a totalno smo zapostavili trenutnu situaciju i igracki kadar.
Re: Odg: FK Željezničar
Ne znam šta očekuješ da radimo u vezi spomenutog. Da filozofiramo? Misliš da možemo preko foruma uticati na bilo šta, da će neko u klubu ovdje napisano uzeti u obzir?OdaVeliki je napisao/la: ... Mi smo se mozda previse poceli baviti ovim stvarima a totalno smo zapostavili trenutnu situaciju i igracki kadar.
Hajde da se za početak uozbiljimo.
Hajmo za početak da svi koji nisu članovi to postanu. Isplatiće se vjerujte 

VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/
- ZELJOx4xlife
- Kontakt:
vrbanjusa je napisao/la:Hajmo za početak da svi koji nisu članovi to postanu. Isplatiće se vjerujte

SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!
Ne svidja mi se ovo kad se Manijaci usute

Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Tu smo ne sikiraj se, pratimotm8782 je napisao/la:Ne svidja mi se ovo kad se Manijaci usute![]()

VAŽNO JE BITI ČLAN!
Nebo trepti kao da zemlja gori sprema se olujatm8782 je napisao/la:Ne svidja mi se ovo kad se Manijaci usute![]()

Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 12 gostiju.