AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Beduin
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Beduin » 27 okt 2023, 20:53

To je jednostranost i tvrdoglsvost, nesto poput tebe kad branis jednu stranu pa i kad nema osnove. 😁 al opet si brat moj ❤️

Objektivnost je kad hvalis dobro i kudis lose.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 27 okt 2023, 21:04

Beduin je napisao/la:
27 okt 2023, 20:53
To je jednostranost i tvrdoglsvost, nesto poput tebe kad branis jednu stranu pa i kad nema osnove. 😁 al opet si brat moj ❤️

Pa zar nije opste poznata cinjemica ovdje da sadasnji vlasnici znaju sta rade. Pa me onda ti njihovi istomisljenici cude kako se ne slazu sa njihovim stavom povodom trenera. Jer izgleda da Pioli uziva punu podrsku i dalje 😁
A za sve sto branim uvijek ima osnova, to sto neki nece da vide sta cu im ja. Na svaki njihov argument ja postavim jedan kontra pa nek svako za sebe onda shvati kako hoce. Braca jasta nego ❤️
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 27 okt 2023, 21:15

milanist je napisao/la:
27 okt 2023, 21:04
Beduin je napisao/la:

Pa zar nije opste poznata cinjemica ovdje da sadasnji vlasnici znaju sta rade. Pa me onda ti njihovi istomisljenici cude kako se ne slazu sa njihovim stavom povodom trenera. Jer izgleda da Pioli uziva punu podrsku i dalje 😁
A za sve sto branim uvijek ima osnova, to sto neki nece da vide sta cu im ja. Na svaki njihov argument ja postavim jedan kontra pa nek svako za sebe onda shvati kako hoce. Braca jasta nego ❤️
Ma nemaju vlasnici pojma ba 😂
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 27 okt 2023, 21:36

Beduin je napisao/la:
27 okt 2023, 21:15
milanist je napisao/la:
27 okt 2023, 21:04
Beduin je napisao/la:

Ma nemaju vlasnici pojma ba 😂
imaju, cim daju podrsku misteru :kafa: da okrenemo plocu ha ja :njanjanja:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 28 okt 2023, 09:56

Alessandro De Calò , editorialist for the Gazzetta dello Sport , today reflected on Milan's moment . His judgment on the club's work revealed a hint of skepticism: "It almost seems that the main urgencies are not the second star or a progression into the Champions League, but rather the ability to float among the top four of Serie A, aiming for a average quality of players to be valorised.

Instead of taking a super one worth 80 million that changes your life - it happened to Napoli with Osimhen - you choose four worth 20 million counting on the fact that one or two can repay the others. There is little surprise: profit is the corporate name of an investment fund, the margin that guarantees its existence"
Objasnio covjek ;)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 28 okt 2023, 10:50

Sve to stoji,al evo da si ti kojim slučajem vlasnik,da li bi ti 80 mil od Tonalija dao za jednog igrača ili bi pokušao pokriti više pozicija koje ti škripe? I ne, ne branim vlasnike, volio bih i ja da imamo vlasnike koji su spremni iskesirati 100-200 mil za jednog igrača. Al nemamo. I ne možemo ih promjeniti koliko god ovdje bili kritični prema njima. Zato mi nisu jasne stalne prozivke na račun vlasnika. Trošite se bezveze. Ne čitaju oni ovaj forum i neće prodati klub dok to oni ne odluče, ma sta mi mislili o njima.
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 28 okt 2023, 11:12

Pa vidis sve si rekao sa tim da bi volio imati vlasnike koji ce iskesirati 100M za igraca, ovi nasi to nece nikad i zato ne mozemo ni biti u samom vrhu Evropskog fudbala. Kao sto gore pise mjesta LP i to je to, ako se uzme pokoji skudeto onda jos bolje.
Razumijem da moras pokriti i pozicije koje skripe, ali ne mozes brate sve po 15-20M i ocekivati onda neki extra rezultat, uostalo gdje nam je polovina tih igraca od po 20tak miliona, da li treba cekati da se uigraju ili su vec sad fail igraci?

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 28 okt 2023, 18:15

Naravno da se moze i ima potrositi jos mnogo novca. Ali onda ces pasti na preko -50m ojrica pa ces fino da vidis kako UEFA hendla krsenje pravila. Do 2026 klub NE SMIJE trositi velike novce pa makar i Musk postao vlasnik. Ovo je bar 30x da se pise o tome na temi u zadnja 3 mjeseca.
Unico amore sei!
❤️🖤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 28 okt 2023, 19:01

I barem 40x objasnjeno kako bi se moglo trositi vise, ali nece gazde...

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 28 okt 2023, 19:10

Ima se načina kad se hoće,al X-ti put ja pišem da se gazda neće promjeniti dok on to sam ne odluči, zato dzaba ga "prozivati" i kriviti :)

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 28 okt 2023, 19:31

muxa je napisao/la:
28 okt 2023, 10:50
Sve to stoji,al evo da si ti kojim slučajem vlasnik,da li bi ti 80 mil od Tonalija dao za jednog igrača ili bi pokušao pokriti više pozicija koje ti škripe? I ne, ne branim vlasnike, volio bih i ja da imamo vlasnike koji su spremni iskesirati 100-200 mil za jednog igrača. Al nemamo. I ne možemo ih promjeniti koliko god ovdje bili kritični prema njima. Zato mi nisu jasne stalne prozivke na račun vlasnika. Trošite se bezveze. Ne čitaju oni ovaj forum i neće prodati klub dok to oni ne odluče, ma sta mi mislili o njima.
Problem je sto su otjerali skart i doveli skart, samo je razlika sto su na novi skart potrosili cc 120 mil...
Opet kazem nije ni Pioli kriv ni ti jadni no name igraci vec onaj ko drzi Piolija i onaj ko dovodi skart igrace....
Nadam se da ce i tebi nekad neke stvari biti jasnije, ako npr.Pioli ne valja trebali su ga mjenjati ljetos a sto su ga ostavili??? A sto ga ne mjenjaju??? Npr.kondicioni treneri ili fizio nisu na nivou podnesu izvjestaj on NE VALJAJU, platis na trzisu dovedes nove, pa nece ti ljudi sami sebi otkaz dati LOGICNO....
Mislim da je isuvisno pricati dalje o tome....
Gube se u 3 sezone posljednje 6 PRVOTIMACA, pa to ni jedan tim na svijetu ne moze nadoknaditi, i sta ocekivati neki NAPREDAK???? Samo malo realnosti nije na odmet....

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 28 okt 2023, 20:05

muxa je napisao/la:
28 okt 2023, 19:10
Ima se načina kad se hoće,al X-ti put ja pišem da se gazda neće promjeniti dok on to sam ne odluči, zato dzaba ga "prozivati" i kriviti :)
Pa jel' forum ili nije, ili je najbolje da nista i ne pisemo i svi zadovoljni :roll:

Nego vidjaj kako Belingham igra u Realu, izgleda da mu ne treba sezona citava da nadodje, izgleda zna covjek igrat 'lopte' :think:

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 28 okt 2023, 20:14

milanist je napisao/la:
28 okt 2023, 19:01
Nije nista objasnjeno sa tvoje strane, jednostavno ne zelis prihvatiti da grijesis.
Unico amore sei!
❤️🖤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 28 okt 2023, 20:30

AjsKjub je napisao/la:
28 okt 2023, 20:14
milanist je napisao/la:
28 okt 2023, 19:01
Nije nista objasnjeno sa tvoje strane, jednostavno ne zelis prihvatiti da grijesis.
Jeste jeste itekako, samo treba procitati kako treba. Povezi paralelu sa Cityjem i PSGom pa vidi kako i koliko oni trose.....

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 28 okt 2023, 20:42

Ovi igraci koji su dovedeni kao lopatom zgrabljeni nisu dovedeni za neke vise ciljeve, nego da osvjeze krv, da se vidi da kao nesto rade i jedan od ciljeva je da se smire navijaci nakon otkaza Maldinija i Massare. Nece oni zadugo na nekog igraca potrositi 50 mil., jednostavno ne smiju ili ne znaju kako ili ne zele. Da se to dugorocno isplati, pa isplati. Ja mislim ipak da nije problem dovesti igraca za 20 mil., nego je veci problem njima izgleda ubosti igraca, odnosno ne prate prave igrace. Po meni iskreno to u Interu puno bolje rade. Spremniji su rizikovat vise ako ce im to donijeti dobit.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 28 okt 2023, 20:52

City koji ima 115 optuzbi, stvara fiktivne sponzore i ko zna sta jos. jbg steta sto RedBird nije takav

Sve to na stranu, City je ucestali klub (i redovan favorit) u UCLu, vodeci clan daleko najmarketabilnije lige svijeta i bar 3x relevantnija ekipa od trenutnog milana. Sa druge strane imas serie a koja muku muci sa tv sponzorima, masovni problemi sa piraterijom, konzistentni skandali i pun qurac stvari. Onda Milan koji skoro deceniju nije igrao UCL, nema svoj stadion, i finansijski problemi iz proslosti koji su rezultirali bas tim "settlement agreement-om"

Bas zbog svega toga je injekcija kesa limitirana, a po dogovoru sa uefom milan ne smije pasti ispod 50m duga inace ti prijeti tacno 3x gora kazna nego ona u 19/20 sezoni. A i da nije, ne mozes tek tako bez limita pumpati novac u klub. Fkt ne znam da li si svjestan toga

I pored toga, sve i jedno pojacanje sem Chucka je za sad opravdalo ulozeni novac. Jovica ne brojim jer on fakticki ne kosta nista. Volio bih i ja da je Milan u mogucnosti da bude u utrci za igrace tipa Gvardiol, Belingham, Szoboszlai ali to u ovom momentu bukvalno nije moguce. Ni sa bilo kojim mogucim vlasnikom
Unico amore sei!
❤️🖤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 28 okt 2023, 21:04

I Ja bi rekao steta sto Red Bird nije takav... Vidis, i sam ti znas da moze, samo trazis izgovore da to prikazes kao lose i kontra zakona. Nebitno, da ne duljimo ti misli da je ovo max sto Red Bird moze uloziti, ja cu misliti drugacije da nije i da mogu puno vise samo da hoce, a nacin bi se nasao. To je jedina razlika izmedju nasih razmisljanja.

Sto se tice pojacanja, ne bih bas rekao da je svako osim Chuka opravdalo ulozeni novac, ali pazi opet je to samo moje vidjenje.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 28 okt 2023, 22:36

milanist je napisao/la:
28 okt 2023, 20:05
muxa je napisao/la:
Pa jel' forum ili nije, ili je najbolje da nista i ne pisemo i svi zadovoljni :roll:

Nego vidjaj kako Belingham igra u Realu, izgleda da mu ne treba sezona citava da nadodje, izgleda zna covjek igrat 'lopte' :think:
Ma jest brate forum, slobodno piši niko ne brani al kažem dosadi citati stalno isto a svjestan si da se sve drugo može promjeniti al vlasnik neće otići sve dok on to ne bude htio.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 28 okt 2023, 22:46

Naravno da nece otici dok ne proda Milan, isto nece ni Pioli otici dok ga doticni ne zamjene, isto Calabrija nece otici dok ne dovedu kakvog boljeg, a kad im se kardan nadigne prodati ce i ostale igrace koji vrijede...isto ko sto pises ne treba pljuvati po njima jer nema svrhe tako isto kazem nema svrhe pljuvati npr.po Calabriji nije on kriv sto u 5 sezona 4 centrasuta napravio....

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 28 okt 2023, 22:48

muxa je napisao/la:
28 okt 2023, 22:36
milanist je napisao/la:
28 okt 2023, 20:05
muxa je napisao/la:

Ma jest brate forum, slobodno piši niko ne brani al kažem dosadi citati stalno isto a svjestan si da se sve drugo može promjeniti al vlasnik neće otići sve dok on to ne bude htio.

Evo isto kao sto Memo ispod kaze za Piolija, dojadi citati jedno te isto kad se zna da nece nigdje :D Salu na stranu, nije akcenat stavljen na to da idu, nego na druge stvari, ali nejse kad te ne interesuje :D

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.