FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

HeraklitMracni
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la HeraklitMracni » 08 maj 2016, 23:48

jednostavno mora se dovesti neko ko ima godina rada sa igracima , tipa hadzibegic , ili SD ili sef struke , sto se omladinaca tice i tu treba sve promijenit od trenera pa nadalje , zasto je zaduzen predrag pasic ?

THEC
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la THEC » 08 maj 2016, 23:49

Evander je napisao/la:
THEC je napisao/la:bez para nema ni trofeja valjda je to danas jasno, inace da nije tako mozda bi i Drina iz Zvornika nekad osvojila titulu i slicni
Nama ni pare ne pomazu. Dzaba i pare ako pameti nemas.
pa to je druga stvar, i slazem se, ali ja samo hocu kazem transferi, prodaje igraca, ta lova od prodaje nama trebaju kao i svakom klubu na dunjaluku jer danas je sport veliki biznis postao,i da bi osvajao trofeje i napredovao u svim segmentima potrebne su pare, no nazalost eto svjedoci smo da u sezoni kad je napravljen najveci transfer u historiji ove lige mi nismo sigurni da cemo evropu izboriti, to jeste zalosno
Pyro is not a crime !

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 08 maj 2016, 23:52

Fina će se cifra uzeti ovog ljeta . 2 miliona od Duljevica , 1 milion od Radovca i Europa pa to je skoro godišnji budžet.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 08 maj 2016, 23:53

THEC je napisao/la:
Evander je napisao/la:
THEC je napisao/la:bez para nema ni trofeja valjda je to danas jasno, inace da nije tako mozda bi i Drina iz Zvornika nekad osvojila titulu i slicni
Nama ni pare ne pomazu. Dzaba i pare ako pameti nemas.
pa to je druga stvar, i slazem se, ali ja samo hocu kazem transferi, prodaje igraca, ta lova od prodaje nama trebaju kao i svakom klubu na dunjaluku jer danas je sport veliki biznis postao,i da bi osvajao trofeje i napredovao u svim segmentima potrebne su pare, no nazalost eto svjedoci smo da u sezoni kad je napravljen najveci transfer u historiji ove lige mi nismo sigurni da cemo evropu izboriti, to jeste zalosno
Ja samo hocu da kazem da mi od tih para za Cimirota nista nismo vidjeli, tako da je svejedno za koliko je prodat.

Niti se ulozilo u nove igrace niti u bilo sta sto bi nama navijacima bilo vidljivo. To sto je od te prodaje zaradio Tan, neki menadzer ili bilo ko treci, mene iskreno zaboli neka stvar.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 maj 2016, 23:54

Pare imamo da dovodimo igrace koji su otpisani u klubovima koji su jaci od nas (Delac, Benko, Alispahic, Barbaric, Bilbija, Stepanov) i za ove iz nase lige koji ne igraju u konkurentskim klubovima (Dulja, Rustemovic, Okic, Hebibovic). Mi sa Rijekom ne mozemo ni priblizno u istu recenicu, to moze raditi samo klasicna neznalica. Rijeka pod jedan iz domace lige ne moze dovoditi samo top igrace Dinama, ostalim klubovima uzima igrace kako hoce i to naravno PARAMA, prije ulaganja su bili qrina. Rijeka sebi moze priustiti da dovede najboljeg napadaca bugarske lige jer ima pare i moze sebi dopustiti da im sjedi na klupi, reprezentativca Svicarske ili igrace iz Napolija, da placaju trenera godisnje preko pola miliona maraka itd. Mi bi da njima pariramo a ulaganja su 20 puta manja. Sam Bezjak ima primanja kao nash 5 najplacenijih igraca sigurno.

Znacemo da su ulaganja u tim golema onda kad pokupimo pod jedan Kozulja, Graovca, Ordagica, Ahmetovica, Hodzica i jednog dvojicu igraca koji su imena i U FORMI su a ne da dolaze nakon 1-2 godine sjedenja po tribinama.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 08 maj 2016, 23:56

Besic je napisao/la:Fina će se cifra uzeti ovog ljeta . 2 miliona od Duljevica , 1 milion od Radovca i Europa pa to je skoro godišnji budžet.
300 000 za Okica, 800 000 ce nam naknadno uplatiti za Veloskog, to je sve zajedno 4 100 000 eura :D

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 08 maj 2016, 23:58

@Sabinho, zasto smo se onda mi prodali?
Da bi i dalje bili mrtvi prosjek ove jadne lige?
Je li se vrijedilo za to naguziiti?

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 09 maj 2016, 00:00

Tan nikako ne moze izvlaciti pare iz kluba kako se misli, pa to onaj dole u Hrvatskoj ne moze jos je vlasnik Rijeke a kamoli neko ko po zakonu nije vlasnik, a to sto mi te pare nismo vidjeli to treba pitati upravu
Pyro is not a crime !

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 09 maj 2016, 00:01

Volio bi ja da mi postanemo ribogojilište. Ali prije ćemo postati lutka za namještanje utakmica. Da bismo proizvodili igrače, moramo izaći u Evropu i osvojiti neki trofej. Jer, koji će skaut vidjeti našu djecu ako budemo 6. ili 7. na tabeli? Moja najveća želja je da dovodimo talentovane mlade igrače iz cijele BiH i da od njih pravimo igrače. Osvojimo trofej, izađemo u Evropu i prodamo igrača. Sretni navijači, sretan Gazda. Bojim se samo da ovo nećemo ubrzo doživjeti.
SARAJEVO

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 maj 2016, 00:02

Evander je napisao/la:@Sabinho, zasto smo se onda mi prodali?
Pa ne znam je li neko ocekivao da neko dodje i ovdje po dolasku slozi u ekipu 5 miliona eura? Sami smo sebi krivi sto je iko od nas razmisljao u tom pravcu. Rijeka je klub koji ima podlogu, isto kao i Olimpija recimo, svoje vlasnistvno i jacu ligu. Stadioni u njihovim ligama su opet pet puta bolji nego kod nas, kad dovedu igraca ne moraju se bojati Lukavice ni Pirote. Ovu sezonu smo profulali, prethodne dvije nismo. Vidjecemo naredne sezone jesmo li prosjek ili ne, vakat je da se da realna slika. :zviz:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

19FKS46
Kontakt:

Post Postao/la 19FKS46 » 09 maj 2016, 00:03

Jesmo li doveli trenera? Sta se ceka? August?
Dino bolan sto ne ides, sta nas **** vise, vakat ti je...

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 09 maj 2016, 00:06

DINO OBJAVI VIJEST : PETROVIC OD LJETA NOVI TRENER SARAJEVA I MRŠ ODAKLE SI DOŠO.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 maj 2016, 00:10

svidja mi se ova veceras tema na forumu , nema onih bezz prica koji je bolji igrac cak se ni okic ne spominje . ako cemo gledati pozitivno onda je to akdemija u kojoj ima dosta potencijala pa cak i ovoj prvoj ekipa ima tu materijala samo treba sve to posloziti ,ovu godinu smo zasrali maksimalno umjesto da idemo naprijed mi se vracamo unazad 3 godine .opet kazem nada je u mladim igracima ,dobrom sefu strucnog staba i iskusnom sportskom direktoru te promjene trebamo ocekivati sto se tice upravljanja ,marketinskog dijela ,skupstine kluba ,uprave kluba nesto nisam siguran u velike promjene .

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 09 maj 2016, 00:13

Sabinho je napisao/la:
Evander je napisao/la:@Sabinho, zasto smo se onda mi prodali?
Pa ne znam je li neko ocekivao da neko dodje i ovdje po dolasku slozi u ekipu 5 miliona eura? Sami smo sebi krivi sto je iko od nas razmisljao u tom pravcu. Rijeka je klub koji ima podlogu, isto kao i Olimpija recimo, svoje vlasnistvno i jacu ligu. Stadioni u njihovim ligama su opet pet puta bolji nego kod nas, kad dovedu igraca ne moraju se bojati Lukavice ni Pirote. Ovu sezonu smo profulali, prethodne dvije nismo. Vidjecemo naredne sezone jesmo li prosjek ili ne, vakat je da se da realna slika. :zviz:
Problem je u tome sto smatram da smo ovo isto mogli uraditi i da se ne prodajemo za godisnji sponzorski ugovor jedne Zvezde recimo, trebalo je samo rukave zasukati. Ako ostale ekipe u igi mogu, mogli smo i mi. Ako smo se vec prodavali, onda smo se morali prodati skuplje. Ovako, niti imamo klub, niti imamo napredak. I dalje smo u pet deka sa ostalim u ligi, a svi osim nas su svoji na svom.

Imam osjecaj da ova uprava vise nije znala sta bi i kako bi i samo su cekali bilo kakvo rijesenje da bilo ko bilo sta ponudi.
Volio bih da grijesim, ali mislim da je prodaja kluba Tanu bila istorijska greska.
DAJ BOZE DA NE BUDEM U PRAVU!

High

Post Postao/la High » 09 maj 2016, 00:20

Demira Hotića za trenera.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 09 maj 2016, 00:22

naprotiv, jedna od najboljih stvari koja se desila je dolazak Tana, to je osigurac da klub ne dodje u situaciju u kakvoj je nekad bio jer da nema Tana, sad bi se pricalo o gasenju kluba ako Dinu i kompaniju otjeramo i Zvezdu porediti sa nama je smijesno i nerealno, klub koji je u jednom momentu imao 60-ak miliona eura duga i uopste nije postojala nekakva sumnja i bojazan da bi mogao otici u stecaj jer u najgorem slucaju drzava ce ih izvuci iz govana i nece dopustiti da se ugase dok bi se mi ovdje pet puta ugasili dok bi nam drzava pomogla, a o stranim sponzorima da ne pricam
Pyro is not a crime !

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 09 maj 2016, 00:23

Sto se mene tice, ime novog trenera me ne zanima. Zelim samo da taj koji dodje zna kako mlade igrace na najbolji nacin prebaciti iz juniora u prvi tim i integrisati ih. To nam je uvijek nasjlabija tacka bila.
Dzaba taentovani mladi igraci, ako ih ne znamo iskoristiti.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 maj 2016, 00:25

sad je gotovo sto se tice prodaje ,bar u skorije vrijeme mislim da nece biti promjena vlasnika . statut je izglasan ,niko nije htio marke da ulozi pojavio se Tan svi znamo sta se desilo , pitanje je kako dalje ? opet kazem mozda istrpiti mlade 1-2 godine pa to bude pun pogodak kako smo mislili da je s Tanom pun pogodak tako i ovo podmladjivanje mozda sad izgleda loše al ko zna sta ce donijeti . sad se sjeti jedan prijatelj mi je govorio kad je Tan kupio klub da nema namjeru puno ulagati nego da ce najvise gurati mladje igrace prodavati a trofeje ce usput kupiti ,na sta sam mu rekao ma nema nista od tog idemo liga prvaka pa cemo onda proodavati a izgleda da je sve u pravu bio .

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 09 maj 2016, 00:30

ma nece tu biti nikakvog specijalnog podmladjivanja, par igraca ce dobijati sansu ko i ove sezone i to je to, mozda ce se samo promijeniti politika da se ne dovode stranci po svaku cijenu nego ce se malo vise igraca traziti u ovoj ligi
Pyro is not a crime !

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 09 maj 2016, 00:33

Ma da hoce biti to podmladjivanje i guranje mladih, ne bih imao nista protiv. Neka kazu tako i tako, nemojte se nadati trofejima, idemo ovim putem. Izdurat cemo nekako i to, ali bar cemo znati u kom pracu idemo.
Ali ne, oni nama dovode Kramara i mijanmarce. Koja je to politika?

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Fouzi1 i 10 gostiju.