FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Sudijske krađe odgovor su na borbu FK Sarajevo za promjene u bh. fudbalu, ali ODUSTATI NEĆEMO
Fudbalski klub Sarajevo hrabro i transparentno započeo je proces promjena u bh. fudbalu. Taj put, krenuo je iz Kantona Sarajevo, gdje je Klub uložio napore kako bi, prije svega, javnosti prezentirao problematiku trenutnog rada FSKS i ulogu predstavnika FSKS u višim organima nogometne/ fudbalske organizacije.
Od početka takmičarske sezone 2024/25, a upravo zbog aktivnosti koje Fudbalski klub Sarajevo sprovodi koje se tiču promjena unutar kantonalnog fudbalskog saveza, izloženi smo klasičnom nasilju od strane službenih lica u Premijer ligi BiH.
Gotovo svako kolo, na štetu FK Sarajevo donose se sudijske odluke, koje imaju za cilj udaljiti FK Sarajevo od misije boljitka bh. fudbala. Znamo vrlo dobro iz kojih krugova se strateški radi na destabilizaciji kluba u smislu narušavanja sportskih rezultata!
Fudbalski klub Sarajevo iskoristit će sva moguća pravna sredstva, kako bi zaštitio integritet i ugled Kluba. Vjerujemo i da nadležne institucije neće slijepo posmatrati dešavanja u bh. fudbalu, koja imaju sva obilježja kriminala.
Poručujemo svima koji misle da će nas ovakvim postupcima zastrašiti i zaustaviti da se varaju. Ovo nije naš maksimum, kako na terenu, tako i van njega! U narednom periodu još više ćemo se pojačati, raditi još više i još bolje jer put promjenama nema alternative. Naš motiv za promjene i napredak nikada nije bio veći.
FK Sarajevo tek će pokazati svoju snagu i moć.
Časno i ponosno na zimsku pauzu uz utakmicu manje odlazimo sa 38 bodova. Svjesni smo da su igrači i stručni štab učinili maksimum u ovoj polusezoni, uprkos svim preprekama sa kojim su se suočili. I, na kraju želimo poručiti našim navijačima i simpatizerima. Bordo-bijela nacijo, svi kao jedan, za KLUB, za naš grad i državu!
Fudbalski klub Sarajevo hrabro i transparentno započeo je proces promjena u bh. fudbalu. Taj put, krenuo je iz Kantona Sarajevo, gdje je Klub uložio napore kako bi, prije svega, javnosti prezentirao problematiku trenutnog rada FSKS i ulogu predstavnika FSKS u višim organima nogometne/ fudbalske organizacije.
Od početka takmičarske sezone 2024/25, a upravo zbog aktivnosti koje Fudbalski klub Sarajevo sprovodi koje se tiču promjena unutar kantonalnog fudbalskog saveza, izloženi smo klasičnom nasilju od strane službenih lica u Premijer ligi BiH.
Gotovo svako kolo, na štetu FK Sarajevo donose se sudijske odluke, koje imaju za cilj udaljiti FK Sarajevo od misije boljitka bh. fudbala. Znamo vrlo dobro iz kojih krugova se strateški radi na destabilizaciji kluba u smislu narušavanja sportskih rezultata!
Fudbalski klub Sarajevo iskoristit će sva moguća pravna sredstva, kako bi zaštitio integritet i ugled Kluba. Vjerujemo i da nadležne institucije neće slijepo posmatrati dešavanja u bh. fudbalu, koja imaju sva obilježja kriminala.
Poručujemo svima koji misle da će nas ovakvim postupcima zastrašiti i zaustaviti da se varaju. Ovo nije naš maksimum, kako na terenu, tako i van njega! U narednom periodu još više ćemo se pojačati, raditi još više i još bolje jer put promjenama nema alternative. Naš motiv za promjene i napredak nikada nije bio veći.
FK Sarajevo tek će pokazati svoju snagu i moć.
Časno i ponosno na zimsku pauzu uz utakmicu manje odlazimo sa 38 bodova. Svjesni smo da su igrači i stručni štab učinili maksimum u ovoj polusezoni, uprkos svim preprekama sa kojim su se suočili. I, na kraju želimo poručiti našim navijačima i simpatizerima. Bordo-bijela nacijo, svi kao jedan, za KLUB, za naš grad i državu!
Sarajevo ljubavi moja.
Zato što se odbila od saigrača. Mislim da je Kaljanac ovu situaciju okarakterisao kao "nije penal", ispravite me ako griješim?luckystrike je napisao/la: ↑07 dec 2024, 22:08Što ne bi trebala biti ruka na derbiju? Pogodila ga lopta koja je išla prema golu u ruku koja je toliko bila od tijela da je iza leđa igrača za 90° promjenila pravac i završila u korneru.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
- Kontakt:
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Svaka cast klubu na videu, da ne moraju forumasi traziti i sastavljati. Naravno da fali situacija, zato i pise "neke" od stetnih odluka. Ovo je insistirao trbic da bude brzo i efektivno zbog evidencije jer sigurno sprema nesto.
Mi odavno idemo ALLIN i sve sto klubu treba je podrska.
U inat svima!
Mi odavno idemo ALLIN i sve sto klubu treba je podrska.
U inat svima!
Hajde dijelite objavu iz kluba.
- relativizam
- Kontakt:
Ok napokon su javno rekli što potenciram dugo već.
Ali imam sad drugo pitanje.
Zašto se čekalo da izgubimo ovoliko bodova zasto se prije nije reagovalo i kakva je sad borba jel borba protiv saveza pa ajde bujrum reprezentacijo vico i ostali u naš kamp ili borba kao prava borba gdje prijetis i istupanjem i neslanjem naših akademaca u omladinske selekcije
Inače ovo podrzavam samo ako se bude išlo do kraja ako stanemo opet i dopustimo da nas levate,više moju podršku nikad neće imati
Ali imam sad drugo pitanje.
Zašto se čekalo da izgubimo ovoliko bodova zasto se prije nije reagovalo i kakva je sad borba jel borba protiv saveza pa ajde bujrum reprezentacijo vico i ostali u naš kamp ili borba kao prava borba gdje prijetis i istupanjem i neslanjem naših akademaca u omladinske selekcije
Inače ovo podrzavam samo ako se bude išlo do kraja ako stanemo opet i dopustimo da nas levate,više moju podršku nikad neće imati
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Ma pusti, lupa, svaka lopta koja ide prema golu, ako ruka nije uz tijelo je prosirivanje obujma tijela i smatra se penalom. To je osnovluckystrike je napisao/la: ↑07 dec 2024, 22:08Što ne bi trebala biti ruka na derbiju? Pogodila ga lopta koja je išla prema golu u ruku koja je toliko bila od tijela da je iza leđa igrača za 90° promjenila pravac i završila u korneru.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Lupam ja, lupa bivši FIFA sudija a ti stručnjak? Dobro.Pantelija je napisao/la: ↑07 dec 2024, 22:17Ma pusti, lupa, svaka lopta koja ide prema golu, ako ruka nije uz tijelo je prosirivanje obujma tijela i smatra se penalom. To je osnovluckystrike je napisao/la: ↑07 dec 2024, 22:08Što ne bi trebala biti ruka na derbiju? Pogodila ga lopta koja je išla prema golu u ruku koja je toliko bila od tijela da je iza leđa igrača za 90° promjenila pravac i završila u korneru.

Ovo je ozbiljna igra koju igraju Vico i Beus. Rizikuju čak i živote sudija sa ciljem ličnog profita i zadovoljstva.
Kakav ba fifin strucnjak, uvijek ce stati sudija na stranu audije
Igrac nema sta siriti ruke, igrac koji je sva metra iza, je stavio ruke iza ledja a igrac pored uz tijelox jedino ovaj je sageo se i rasirio ruke
Igrac nema sta siriti ruke, igrac koji je sva metra iza, je stavio ruke iza ledja a igrac pored uz tijelox jedino ovaj je sageo se i rasirio ruke
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Hoce li ko ukloniti hariSe yebem mu sestru u podbradak !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Nema nam Morte svaki dan neki je.bivjetri pisu na nasoj temi.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
- kupus army
- Kontakt:
Mirvic je ozbiljan igrac i neće dopustiti da ga hebu, a na svima nama je da damo podršku jer je ovo borba protiv zla!
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Ruka u neprirodnom polozaju, lopta isla prema kyeremehu koji je bio u izglednoj prilici za gol.
Je li trebao da je uhvati da bi forumski strucnjaci prizvali penal?
Boze sta se sve pise ovdje, je li iko upucen u fudbal uopste?
Ja sam neki dan pisao isto, penal ko kuca i cista kradja na derbiju, a i pored kradje oducili smo ih od fudbala ali nismo imali srece.
Zadnja izmjena: ErosViverosViv, dana/u 07 dec 2024, 22:30, ukupno mijenjano 1 put.
Pored ovakvih "navijača" ne trebaju nam dušmani. Čuj debila nije ruka na derbijuPantelija je napisao/la: ↑07 dec 2024, 22:17Ma pusti, lupa, svaka lopta koja ide prema golu, ako ruka nije uz tijelo je prosirivanje obujma tijela i smatra se penalom. To je osnovluckystrike je napisao/la: ↑07 dec 2024, 22:08Što ne bi trebala biti ruka na derbiju? Pogodila ga lopta koja je išla prema golu u ruku koja je toliko bila od tijela da je iza leđa igrača za 90° promjenila pravac i završila u korneru.

Šta Zekić misli o svemu ovome?
Ne morate me citirati - nisam ja rekao da nije bila ruka nego bivši FIFA sudija.
Ne morate me citirati - nisam ja rekao da nije bila ruka nego bivši FIFA sudija.

- luckystrike
- Kontakt:
Na sve što nas je danas snašlo još ćete se i međusobno prepucavati?Pendulum je napisao/la: ↑07 dec 2024, 22:18Lupam ja, lupa bivši FIFA sudija a ti stručnjak? Dobro.Pantelija je napisao/la: ↑07 dec 2024, 22:17Ma pusti, lupa, svaka lopta koja ide prema golu, ako ruka nije uz tijelo je prosirivanje obujma tijela i smatra se penalom. To je osnovluckystrike je napisao/la: ↑07 dec 2024, 22:08
Što ne bi trebala biti ruka na derbiju? Pogodila ga lopta koja je išla prema golu u ruku koja je toliko bila od tijela da je iza leđa igrača za 90° promjenila pravac i završila u korneru.![]()
Evo moj post nakon te utakmice, izvukao iz IFAB-ovog pravilnika:
Ja ovo tumačim da se i "ne-namjerno igranje rukom sankcioniše kao i nastojanje/pokušaj igranja loptom".luckystrike je napisao/la: ↑28 sep 2024, 01:29THE INTERNATIONAL FOOTBALL ASSOCIATION BOARD
GUARDIANS OF THE LAWS OF THE GAME
Law 12. Fouls and Misconduct
Clarification that non-deliberate handball offences for which penalties are awarded are to be sanctioned in the same way as fouls which are an attempt to play the ball or a challenge for the ball.
Ne znam sada da li je to što se lopta odbila od drugog igrača "starije" od ovog nenamjerno?
šta šta je, je*em ti
Trenutno korisnika/ca: boki86, Confiance, ErosViverosViv, Fouzi1, HyperOS, J1897, johntravolta123, mercurial, PingoFTW, Proximic, Rauber33, roccosiffredi, siroliver69, Taree, tuitamo, ubipara, USB, Varijantas8, zagorski i 221 gost.