RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

zizu1991
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la zizu1991 » 29 avg 2012, 11:27

Nemojte Boga vam o tome ovdje diskutovati, eno ima tamo tema Pjanić i Real pa silujte do mile volje, neću da nam komšije izvrše " invaziju ", ko će čitati sulude postove jedan za drugim.
Ajde, budite dobri :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 29 avg 2012, 12:01

škoro igra u subotu za olimpic :) ta će škoro

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 avg 2012, 12:43

Ma 'ta će Škoro, mi imamo kontru k'o Real Madrid, samo trebamo pametno igrati :lol:

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 29 avg 2012, 13:15

M sta ce Skoro, kad ga Kajtaz bude cuvao nece moc disat :lol:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 29 avg 2012, 13:26

Ma kakav Škoro, nije ozbiljno potrčo zadnje 2-3 godine, i on da nekome bude pojačanje.
DRUG NEBI TI PUNCA

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 29 avg 2012, 14:22

treba samo pametno u subotu i opet igrat na kontre, tako moramo igrat i na domacem terenu jer ova ekipa nema zrelosti da upravlja tokom tekme, za godinu dvi ako svi ostanu na okupu i skupe iskustvo onda mozemo pricat o tome da meljemo protivnika od prve minute ali ovako kakvo je sad stanje bolje nam je da i kuci prepustimo protivniku inicijativu i da idemo na brze kontre, u suprotnom bi se opet mogao ponovit rudar!

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 29 avg 2012, 14:41

mikki21 je napisao/la:treba samo pametno u subotu i opet igrat na kontre, tako moramo igrat i na domacem terenu jer ova ekipa nema zrelosti da upravlja tokom tekme, za godinu dvi ako svi ostanu na okupu i skupe iskustvo onda mozemo pricat o tome da meljemo protivnika od prve minute ali ovako kakvo je sad stanje bolje nam je da i kuci prepustimo protivniku inicijativu i da idemo na brze kontre, u suprotnom bi se opet mogao ponovit rudar!

samo da ponovimo ovo još jednom :)

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 29 avg 2012, 15:08

Mislim da ova ekipa moze i da dominira terenom i da tako dodje do pobjede, a ne samo da igramo na kontre, bar sto se tice domaceg terena, jer sta da radimo kad nam dodje travnik ili gradina u Mostar, pa se i oni zatvore i cekaju kontru, nece niko pola preci... Zato vjerujem da je Dzafa to uvjezbao sa ekipom, da i mi pravimo pritisak na protivnika, protiv rudara to nije islo kako treba, ali sam siguran da ce u nastavku sezone biti bolje.
i tito je volio velež :D

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 avg 2012, 15:12

Sve ovisi od protivnika do protivnika @ kroos, u ovom trenutku, po imenima, Olimpic je kvalitetnija ekipa, nekada pamet, i pravilna postavka ekipe protiv jačeg protivnika, riješi utakmicu.
Nadam se da ćemo pobjediti Olimpica, i uzeti bodove kod kuće koji su nam prijeko potrebni.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 29 avg 2012, 15:15

Ma treba ih pustit da igraju.. Mi se zatvorimo, oni se umore do 70. minute i onda ih stisnut :mrgreen:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 avg 2012, 15:18

vm22 je napisao/la:Ma treba ih pustit da igraju.. Mi se zatvorimo, oni se umore do 70. minute i onda ih stisnut :mrgreen:
Oprobani recept protiv Gradine, ovaj mislim Barcelone :lol:, pošto smo mi Real, to smo već utvrdili :lol:

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 29 avg 2012, 15:19

Naravno olimpic je kvalitetniji, ali sad koliko ce oni srljati, da dodju do pobjede , ne znam, jer njima i 1 bod da uzmu nije toliko lose. Ali kazem , moramo znati i protivnika napasti, jer kad dodju ekipe iz donjege dijela tabele, nece prolaziti sistem igranja na kontre.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 avg 2012, 15:22

Pa šta je Rudar bio do ove sezone nego ekipa iz donjega dijela tabele, krenuli smo ih napadati u Vrapčićima, pa smo se proveli gotovo k'o Gradina u Gradačcu protiv nas.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 29 avg 2012, 15:23

zizu1991 je napisao/la:
vm22 je napisao/la:Ma treba ih pustit da igraju.. Mi se zatvorimo, oni se umore do 70. minute i onda ih stisnut :mrgreen:
Oprobani recept protiv Gradine, ovaj mislim Barcelone :lol:, pošto smo mi Real, to smo već utvrdili :lol:
Samo nek ne igra Kajtaz i nek Dzafa ne radi neke kombinacije svoje ko protiv Rudara i ja se ne sekiram ;)

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 29 avg 2012, 15:25

zizu1991 je napisao/la:Pa šta je Rudar bio do ove sezone nego ekipa iz donjega dijela tabele, krenuli smo ih napadati u Vrapčićima, pa smo se proveli gotovo k'o Gradina u Gradačcu protiv nas.
pa sad po tvome ne bi trebali napasti ni travnik kad dodje, i njih trebamo cekati na kontre ?...
Ni jedna ekipa ne moze samo tako da igra, evo spominjes real kako je jak na kontre, i real igra na kontre samo kad igra protiv barse, a kad igra sa losijim ekipama , onda dominira...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 avg 2012, 15:27

Sad to k'o Travnik loš, jel ?
Željo ih nije dobio zadnjih 5 godina makar na gostovanju
Trebaš da shvatiš, da ova ekipa ne može da dominira, i tek su se skupili u jednu klapicu koja uči iz utakmice u utakmicu, i polako formira svoj način igre, a ti bi da ekipa koja se okupila ove godine i koja je najmlađa u čitavom prvenstvu dominira i napada, idi zamijeni Džafića pa nas usreći svih molim te

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 29 avg 2012, 15:31

zizu1991 je napisao/la:Sad to k'o Travnik loš, jel ?
Trebaš da shvatiš, da ova ekipa ne može da dominira, i tek su se skupili u jednu klapicu koja uči iz utakmice u utakmicu, i polako formira svoj način igre, a ti bi da ekipa koja se okupila ove godine i koja je najmlađa u čitavom prvenstvu dominira i napada, idi zamijeni Džafića pa nas usreći svih molim te
Naravno da je loš u gostima.. Govorim ti kad igramo kod kuce da ne mozes ocekivati da te jedan travnik napadne u mostaru, morat ce velez da nametne igru... Ali ti veze nemas o fudbalu ako mislis da sistem " igranja na kontre " moze proci svaku utakmicu, nema sanse !!!.... I siguran sam da ova ekipa moze i da nametne igru protiv " nekih " ekipa u nasoj PL.

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 29 avg 2012, 15:32

kroos je napisao/la:Naravno olimpic je kvalitetniji, ali sad koliko ce oni srljati, da dodju do pobjede , ne znam, jer njima i 1 bod da uzmu nije toliko lose. Ali kazem , moramo znati i protivnika napasti, jer kad dodju ekipe iz donjege dijela tabele, nece prolaziti sistem igranja na kontre.

pa ni nama bod nije loš :D

ma napast će svak ako ih pustiš. vidićemo...

nešto gledam raspored utakmica, valjda mi se ovo neće odbiti o glavu, ali... ako bi od iduće 4 utakmice dobili ove kod kuće (olimpic, gošk i leotar), a izgubili od sarajeva, imali bi 15 bodova nakon 8 kola (znači još 7 kola do pauze, a dolaze još travnik i zvijezda)

prošle godine smo na polusezoni, tj. nakon 15 kola imali 19 bodova, ako se ne varam.

ja bih ove godine bio prezadovoljan sa 20-25 bodova na polusezoni.
evo me isto naši novinari kad prave kalkulacije :D

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 avg 2012, 15:37

kroos je napisao/la: Naravno da je loš u gostima.. Govorim ti kad igramo kod kuce da ne mozes ocekivati da te jedan travnik napadne u mostaru, morat ce velez da nametne igru... Ali ti veze nemas o fudbalu ako mislis da sistem " igranja na kontre " moze proci svaku utakmicu, nema sanse !!!.... I siguran sam da ova ekipa moze i da nametne igru protiv " nekih " ekipa u nasoj PL.
Jeste, Travnik je loš, upravu si, samo je ovo kolo u gostima s 2 : 0 na 2 : 2 vratio, shvatam šta želiš reći.
Ekipa formira svoju igru, neće se svaka utakmica bazirati na kontrama niti sam ja to rekao, nego će se ova ekipa prilagođavati svoju igru u cilju što boljeg rezultata, o tome govorim.
Malo čitaj post pa onda donosi zaključke koji okreću vodu na tvoj mlin

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 29 avg 2012, 15:38

kroos je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Sad to k'o Travnik loš, jel ?
Naravno da je loš u gostima.. Govorim ti kad igramo kod kuce da ne mozes ocekivati da te jedan travnik napadne u mostaru, morat ce velez da nametne igru... Ali ti veze nemas o fudbalu ako mislis da sistem " igranja na kontre " moze proci svaku utakmicu, nema sanse !!!.... I siguran sam da ova ekipa moze i da nametne igru protiv " nekih " ekipa u nasoj PL.

problem sa našom ekipom je taj što smo skloni glupim greškama, zbog treme, neiskustva...
kad preuzmemo igru, onda se naša zadnja linija odmakne previše od bobića i ostavlja protivniku širok prostor iza leđa. to ne bi bio problem što se protivničkih kontra tiče, jer bi to mogli pokrivati, ali problem je ovaj iz moje prve rečenice. kada mahinić doda lopte u noge handžiću, a ovaj krene sam prema golu.
kada se igra na kontre, onda pod jedan - nema mnogo prostora između golmana i zadnje linije, i pod dva - štoperi ne moraju često iznositi lopte pa onda i ne mogu kardinalno poriješiti.
to je neko moje razmišljanje...

kad džafa vidi da je ekipa spremna, onda će polako preuzimati igru, ali po onome što sam do sada vidio, još nismo...

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.