FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

OdaVeliki
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la OdaVeliki » 28 feb 2015, 16:07

ennis je napisao/la:Je li bilo sta zvanicno na relaciji klub-MUP,jel se igra definitivno?
Uplatili smo mislim 9.000KM.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 feb 2015, 17:06

polako, za sve ima lijeka.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 feb 2015, 17:24

Sutra da uzmemo vazna tri boda, ocekujem tesku igru radi terena ali siguran sam da cemo slaviti na kraju.

A onda docekati tu sjednicu u srijedu koja je sigurno prekretnica u buducnosti kluba.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 28 feb 2015, 17:28

Obavještavamo naše vjerne navijače da će utakmica između FK Željezničar i FK Olimpic sigurno biti odigrana u ranije definisanom terminu, u nedjelju, 01. marta u 14 sati i 30 minuta. Pojedini mediji su izveštavali da će se utakmica XVI kola BH Telecom Premijer lige BiH odgoditi zbog potraživanja MUP-a KS prema našem Klubu, ali su takve informacije potpuno neosnovane.

O potraživanjima koja MUP KS ima prema sportskim kolektivima se već mnogo govorilo i sigurni smo da je tumačenje kantonalne Skupštine i Ministarstva nešto što će se morati promijeniti, osim ako ne postoji interes za gašenjem profesionalnog sporta u Sarajevu. U konkretnom slučaju, Klub je doveden pred svršen čin pod prijetnjom da se utakmica neće odigrati. Pošto niko nije iznad Želje i Manijaka, obezbijeđena su materijalna sredstva koja će osigurati dozvolu MUP-a KS za odigravanje utakmice.

Željezničar je pokret koji živi već 94 godine i navijači su uvijek bili i uvijek će biti na prvom mjestu. Ne postoji ništa što smije spriječiti ponovno okupljanje Plave porodice nakon tri mjeseca zimske pauze.

Vidimo se u nedjelju, jer mi smo Željini, Željo je naš!
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 28 feb 2015, 17:30

gavran je napisao/la:Obavještavamo naše vjerne navijače da će utakmica između FK Željezničar i FK Olimpic sigurno biti odigrana u ranije definisanom terminu, u nedjelju, 01. marta u 14 sati i 30 minuta. Pojedini mediji su izveštavali da će se utakmica XVI kola BH Telecom Premijer lige BiH odgoditi zbog potraživanja MUP-a KS prema našem Klubu, ali su takve informacije potpuno neosnovane.

O potraživanjima koja MUP KS ima prema sportskim kolektivima se već mnogo govorilo i sigurni smo da je tumačenje kantonalne Skupštine i Ministarstva nešto što će se morati promijeniti, osim ako ne postoji interes za gašenjem profesionalnog sporta u Sarajevu. U konkretnom slučaju, Klub je doveden pred svršen čin pod prijetnjom da se utakmica neće odigrati. Pošto niko nije iznad Želje i Manijaka, obezbijeđena su materijalna sredstva koja će osigurati dozvolu MUP-a KS za odigravanje utakmice.

Željezničar je pokret koji živi već 94 godine i navijači su uvijek bili i uvijek će biti na prvom mjestu. Ne postoji ništa što smije spriječiti ponovno okupljanje Plave porodice nakon tri mjeseca zimske pauze.

Vidimo se u nedjelju, jer mi smo Željini, Željo je naš!
HILJADU RAZLOGA, JEDAN JE CILJ !! SVI NA GRBAVICUUUUUUUUUU :opaopa:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 28 feb 2015, 18:58

e sad citajuci ovaj statut nezz sta se mijenja i sta donosi mogucnost investiranja, po ovom jedino clanstvo pa onda delegati skupstine ili upravni odbor kako li vec
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 28 feb 2015, 19:06

Znaci ako sutra ne dobijemo, moglo bi biti ultra zahebano u narednom periodu, iskreno danas sam ocekivao jedan kix, ali nista se nije desilo da nam odgovara

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 feb 2015, 19:11

Odlično napisan statut kluba. :thumbup: Vidi se da se zna tačno šta se želi. :bih: Nadam se da će ovi iz Veleža početi isto ovako nešto raditi, jer nema drugog načina za privući investitora.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 28 feb 2015, 19:14

" onclick="window.open(this.href);return false;
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 28 feb 2015, 19:29

AlemC85 je napisao/la:Odlično napisan statut kluba. :thumbup: Vidi se da se zna tačno šta se želi. :bih: Nadam se da će ovi iz Veleža početi isto ovako nešto raditi, jer nema drugog načina za privući investitora.
Druže nemoj me pogrešno shvatiti ali ne privlaci statut investitore, statutom se samo olakšava njihov ulazak u klub, sposobni ljudi privlace investitore. Ovo što se sad događa u Želji je jedan odraz mukotrpnog rada ljudi iz uprave na celu sa predsjednikom Gredicem, direktorom Šiljkom i ostalim ljudima koji su manje poznati a dali su svoj doprinos ovome svemu, dosta se pregovaralo sa potencijalnim investitorima i pred Željom su bolji dani što se tice finansija ..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 feb 2015, 20:07

Sve je to lijepo, ali današnji rezultati su nabili imperativ pobjede kako nama tako i Olimpicu, ovi ispred nas se ne šale...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 28 feb 2015, 20:20

DzoleZeljo je napisao/la:Ovo i jeste vjestacka tvorina a debel ceh je platio ovaj jadni narod koji je slijepo vjeerovao. I da, netko se borio za normalnu drzavu a ne LEGALNU MAFIJASKU TVOREVINU!

Nego, sta bi danas?

Da li se igra utakmica uopste?

Da li smo pristali na javno legalni drzavi reket od strane tih kojih toliko volite i branite?

Ja sam Vam pisao ranije. Nikada se mi dugova necemo rijesiti.
Ovako ces skinuti jedan dug, stvorit ce ti se novi opet iz neke pozadine. I tako u krug.
**** ti vjestacku familiju i porod, krv sam propisao za ovu drzavu, kakva je da je... misevima, kao sto i sam, ne dam da mi diraju jedino sto imam. i ja bih volio da sam drzavljanin svice, ali ne moze... stitio si i genocidne jevreje u sukobima sa palestinom, nabijem na cunu i tebe i njih. samo pokazujes pravo lice. **** i tebe i tvoju "ljubav" prema Zelji, kad nemas ljubavi prema jednoj i jedinoj.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 feb 2015, 20:34

Željooooo je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:Odlično napisan statut kluba. :thumbup: Vidi se da se zna tačno šta se želi. :bih: Nadam se da će ovi iz Veleža početi isto ovako nešto raditi, jer nema drugog načina za privući investitora.
Druže nemoj me pogrešno shvatiti ali ne privlaci statut investitore, statutom se samo olakšava njihov ulazak u klub, sposobni ljudi privlace investitore. Ovo što se sad događa u Želji je jedan odraz mukotrpnog rada ljudi iz uprave na celu sa predsjednikom Gredicem, direktorom Šiljkom i ostalim ljudima koji su manje poznati a dali su svoj doprinos ovome svemu, dosta se pregovaralo sa potencijalnim investitorima i pred Željom su bolji dani što se tice finansija ..
Ok, ali brato da bi investitor uložio novce, mora biti neki pravilnik po kome to može a to je upravo statut, jer On želi ulagati na način da je istim statutom zaštićen, tj. da zna gdje će ići njegovi novci i koliko će ON biti dobar. ;)

Inače OVO je super stvar i ovo je početak neke nove fine priče u Želji. :thumbup:

Valjda će i OVi iz Veleža se bubnuti u glavu i ponuditi nešto potencijalnim investitorima.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 28 feb 2015, 21:03

[youtube][/youtube]

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 28 feb 2015, 22:00

Kadeti dobili 1:0 (Sabanadzovic), a juniori 3:1(Beganovic x2,Osmankovic).
Interesuje me koju poziciju igra ovaj mali Sabanadzovic? Nadam se da je naslijedio babine gene :D
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 28 feb 2015, 22:10

Schwarz je napisao/la:Kadeti dobili 1:0 (Sabanadzovic), a juniori 3:1(Beganovic x2,Osmankovic).
Interesuje me koju poziciju igra ovaj mali Sabanadzovic? Nadam se da je naslijedio babine gene :D
realno... i ne bas. mali igra sto mu je otac sabanadzovic , proslu polusezonu nam je derbi sje. , izgubio loptu pred kraj tekme i primili baju! Tako je 2 3 tekme grijesio ne znam guraju ga al eto... Na kraju krajeva i ne zamjerim neka ga guraju njegov otac je puno dao klubu... Tako da :thumbup:

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 28 feb 2015, 22:18

Ako ima nko strucniji neka mi pojasni ovo boldovano. Hvala.

Član 5.

Klub je osnovan na neodređeno vrijeme i ima svojstvo pravnog lica, sa pravima, obavezama i
odgovornostima koje ima na osnovu Ustava, zakona i Statuta.
U pravnom prometu sa trećim licima Klub istupa u svoje ime i za svoj račun.
Rad Kluba je javan.

"i ima svojstvo pravnog lica" DA LI OVO ZNACI DA CEMO IPAK MORATI PLACATI POLICIJI ZA NJIHOVE USLUGE??

"Rad Kluba je javan" DA LI OVO ZNACI DA CEMO KONACNO MOCI ZNATI PRIMANJA SVIH ZAPOSLENIH U KLUBU I DA LI CEMO ZNATI ZA SVAKI KREDIT KOJI SE PODIGNE ILI OTPLATI??

I interesuje me da li je i jednim clanom statuta klub zasticen od prekomjernog zaduzivanja?? Nisam stigao sve procitat pa ako neko zna neka odgovori. Hvala.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 28 feb 2015, 22:53

Ja ne zapazih nista vezano za investiranje, doduse letimicno prelistah pa moguce da sam preskocio. Sta je ovdje sustinska promjena u odnosu na stari statut

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 28 feb 2015, 22:55

CEKAM DA POCNE PA DA ZAGALAMIM :D
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 28 feb 2015, 23:11

Nafurajte raju ako već niste, valjalo bi da svako povede nekoga ko nije bio odavno na tekmi. Svaka marka, a i svaki navijač je dobrodošao sutra, i zlata vrijedi svaki aplauz. Ja sam uspio nagovoriti dvoje koji nikad nisu bili na Grbavici, a još dvojica prijatelja se nećkaju.
Pružiti podršku, družiti se sa ljudima koji imaju istu filozofiju, voditi svoj tim do pobjede, šta više treba. Idealna nedjelja.
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 25 gostiju.