FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
taj dio sad zaista lijepo izgleda i izvana, ofarbani su i zidovi.
EuropskiChWilla je napisao/la:taj dio sad zaista lijepo izgleda i izvana, ofarbani su i zidovi.

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Ma znam to govorio sam p principu poslovanja.Firma unutar UG.pile87 je napisao/la:Zeljo expres je donio vise zla nego Kardzicevi, ni pekaru se hljeb nije placao.DANDY je napisao/la:Mi smo medju prvim poslovali na tom principu.Firma se zvala Zeljo ekspres.Znaci i sadasnji statut tp dozvoljava medjutim novim statutom klub bi bio maksimalno zasticen.
Navijači napokon nešto pokrenu, pošto neke ljenguze neće ništa da rade, i opet se priča kako to ne valja. Pa bar se od nečeg počelo. Zašto isti ljudi koji ne žele da pohvale rad, ne žele ni da učestvuju u akcijama? Nije mi jasno, ako ti se nešto ne sviđa, dođi i daj neki svoj prijedlog. Slovo O će se ofarbati i ko nije upućen da mu kažem da nije bilo dovoljno bijelih stolica.
Na redu je južna tribina, čišćenje i još nešto. Opet ćete biti obavješteni i Manijaci dođite u što većem broju.
Na redu je južna tribina, čišćenje i još nešto. Opet ćete biti obavješteni i Manijaci dođite u što većem broju.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Nek si levatima rekao, svaka čast!
Ma nije avlami levat, dobar je on momčiluk, ali fakat me iznenadio ovaj njegov komentar..
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Ne bi bilo loše kad bi klub obezbjedio materijal pa da se ofarbaju i sve stepenice u žuto ponovo i da se ofarba zid ispod juga po meni tamno plava extra e sad naravno ne pitam se ja
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
- bistrikboy
- Kontakt:
Ne kritikuje navijace vec klub,koji jako malo radi u vezi stadiona,pocevsi od samog ulaza na tribine,wc-a itd.Raji koja je cistila i postavljala svaka cast i iskreno divim se tom entuzijazmu koji sam nekada i sam imao ali sad vala nemam.Nadam se da ce se nastaviti ovako i kad je navijacka tribina u pitanju i da ce biti ti isti ljudi primjer ostalima kako bi zajedno digli manijake na nivo koji manijaci trebaju imati.shzna je napisao/la:Navijači napokon nešto pokrenu, pošto neke ljenguze neće ništa da rade, i opet se priča kako to ne valja. Pa bar se od nečeg počelo. Zašto isti ljudi koji ne žele da pohvale rad, ne žele ni da učestvuju u akcijama? Nije mi jasno, ako ti se nešto ne sviđa, dođi i daj neki svoj prijedlog. Slovo O će se ofarbati i ko nije upućen da mu kažem da nije bilo dovoljno bijelih stolica.

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Momci u slucaju da se statut usvoji, moze li neko napisati kratko sta bi to znacilo za klub odnosno koje bi sljedece korake mogli da ocekujemo/prizeljkujemo uvezi naseg kluba?
Nazalost zbog velikog trolanja od strane, zna se koji, nisam bio tu da pratim situaciju.
Hvala!
Nazalost zbog velikog trolanja od strane, zna se koji, nisam bio tu da pratim situaciju.
Hvala!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: FK Željezničar
Ukratko priliv para, kojim bi se riješili dugovi i iduće godine ojačao igrački kadarsajo10 je napisao/la:Momci u slucaju da se statut usvoji, moze li neko napisati kratko sta bi to znacilo za klub odnosno koje bi sljedece korake mogli da ocekujemo/prizeljkujemo uvezi naseg kluba?
Hvala!

Veliko HVALA svima koji su dosli danas i podrzali (svako na svoj nacin) popravke na sjeveru. U narednih par dana koliko je ostalo do utalmice, slijedi ciscenje juga i jos neki radovi, ali opet ponavljam manite se kuckanja po tastaturi i filozofiranja, nego se i VI prikljucite kao ovi momci danas. Druga stvar, koja me uzasno nervira, je pametovanje ovih lezihljebovica kako je slovo O lose uradjeno, kako je moglo bolje. Izvolite uradite bolje, ali ocigledno vam je lakse napisati takav komentar nego dici dupe i uraditi nesto korisno. Nemam vise zivaca da pisem a i pretjerao sam, nastavicu kasnije..
Mislio sam da ce ova uprava biti malo ozbiljnija međutim izgleda da nisu. Sto se tice akcije navijaca u potpunosti podrzavam ali da se rade stvari tipa ciscenja ili slicnih stvari. Ovo sto se napravilo pokazuje samo koliki je cirkus u klubu. Ovo slovo O ni na sta ne lici. Bolje ne raditi nista ako se nece uraditi normalno, a tu radnu snagu iskoristiti na nesto sto ce biti bolje uradeno. Ovo mi vise izgleda na neku vjestacku pomoc. Nesto na silu kao da se radi. Totalno bezveze.
Ovaj statut mora biti izglasan jer ne vidim da cemo u buducnosti moci napredovati. Vjerovao sam u Odovica da ce nesto uraditi na priprema ali ovo sto sam gledao protiv Bratstva je razocarenje. Bajic najbolji igrac Zelje trenutno ali nema snage sto je porazavajuce za momka koji ima toliko godina. Opcenito cijela ekipa mi izgleda totalno nespremna. Daj Boze da se vara, da je bilo neko zavaravanje protivnika ali Bogme ocekujem mnogo tesku polusezonu..Odbrana
Ovaj statut mora biti izglasan jer ne vidim da cemo u buducnosti moci napredovati. Vjerovao sam u Odovica da ce nesto uraditi na priprema ali ovo sto sam gledao protiv Bratstva je razocarenje. Bajic najbolji igrac Zelje trenutno ali nema snage sto je porazavajuce za momka koji ima toliko godina. Opcenito cijela ekipa mi izgleda totalno nespremna. Daj Boze da se vara, da je bilo neko zavaravanje protivnika ali Bogme ocekujem mnogo tesku polusezonu..Odbrana

- zeljeznicar1
- Kontakt:
Odyebi.OdaVeliki je napisao/la:Mislio sam da ce ova uprava biti malo ozbiljnija međutim izgleda da nisu. Sto se tice akcije navijaca u potpunosti podrzavam ali da se rade stvari tipa ciscenja ili slicnih stvari. Ovo sto se napravilo pokazuje samo koliki je cirkus u klubu. Ovo slovo O ni na sta ne lici. Bolje ne raditi nista ako se nece uraditi normalno, a tu radnu snagu iskoristiti na nesto sto ce biti bolje uradeno. Ovo mi vise izgleda na neku vjestacku pomoc. Nesto na silu kao da se radi. Totalno bezveze.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!
Nadam se da nisi upravuOdaVeliki je napisao/la:Mislio sam da ce ova uprava biti malo ozbiljnija međutim izgleda da nisu. Sto se tice akcije navijaca u potpunosti podrzavam ali da se rade stvari tipa ciscenja ili slicnih stvari. Ovo sto se napravilo pokazuje samo koliki je cirkus u klubu. Ovo slovo O ni na sta ne lici. Bolje ne raditi nista ako se nece uraditi normalno, a tu radnu snagu iskoristiti na nesto sto ce biti bolje uradeno. Ovo mi vise izgleda na neku vjestacku pomoc. Nesto na silu kao da se radi. Totalno bezveze.

Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Fakat samo ocekivao puno od Odovica ali izgleda da ne moze praviti pitu od g.... Ako si bio na Grbavici mogao si vidjeti da jako lose izgledamo. Teren je bio u ocajnom stanju. Isto kao da nam komsije igraju a ne mi. Upravu ne kontam nikako, sta oni misle. Imaju li nekog ko odrzava teren ili su bas neozbiljni????FaraonTM je napisao/la:Nadam se da nisi upravuOdaVeliki je napisao/la:Mislio sam da ce ova uprava biti malo ozbiljnija međutim izgleda da nisu. Sto se tice akcije navijaca u potpunosti podrzavam ali da se rade stvari tipa ciscenja ili slicnih stvari. Ovo sto se napravilo pokazuje samo koliki je cirkus u klubu. Ovo slovo O ni na sta ne lici. Bolje ne raditi nista ako se nece uraditi normalno, a tu radnu snagu iskoristiti na nesto sto ce biti bolje uradeno. Ovo mi vise izgleda na neku vjestacku pomoc. Nesto na silu kao da se radi. Totalno bezveze.
-
- Kontakt:
Teren je bio fenomanalan kakvog sam ja ocekivao iskreno, ne mogu ni zamisliti kakvi ce biti ostaliOdaVeliki je napisao/la:Fakat samo ocekivao puno od Odovica ali izgleda da ne moze praviti pitu od g.... Ako si bio na Grbavici mogao si vidjeti da jako lose izgledamo. Teren je bio u ocajnom stanju. Isto kao da nam komsije igraju a ne mi. Upravu ne kontam nikako, sta oni misle. Imaju li nekog ko odrzava teren ili su bas neozbiljni????FaraonTM je napisao/la:Nadam se da nisi upravuOdaVeliki je napisao/la:Mislio sam da ce ova uprava biti malo ozbiljnija međutim izgleda da nisu. Sto se tice akcije navijaca u potpunosti podrzavam ali da se rade stvari tipa ciscenja ili slicnih stvari. Ovo sto se napravilo pokazuje samo koliki je cirkus u klubu. Ovo slovo O ni na sta ne lici. Bolje ne raditi nista ako se nece uraditi normalno, a tu radnu snagu iskoristiti na nesto sto ce biti bolje uradeno. Ovo mi vise izgleda na neku vjestacku pomoc. Nesto na silu kao da se radi. Totalno bezveze.
Nisam bio u prilici da dođem, ali i ovako sam mislio općenito na stanje u timu i u klubu...OdaVeliki je napisao/la:Fakat samo ocekivao puno od Odovica ali izgleda da ne moze praviti pitu od g.... Ako si bio na Grbavici mogao si vidjeti da jako lose izgledamo. Teren je bio u ocajnom stanju. Isto kao da nam komsije igraju a ne mi. Upravu ne kontam nikako, sta oni misle. Imaju li nekog ko odrzava teren ili su bas neozbiljni????FaraonTM je napisao/la:Nadam se da nisi upravuOdaVeliki je napisao/la:Mislio sam da ce ova uprava biti malo ozbiljnija međutim izgleda da nisu. Sto se tice akcije navijaca u potpunosti podrzavam ali da se rade stvari tipa ciscenja ili slicnih stvari. Ovo sto se napravilo pokazuje samo koliki je cirkus u klubu. Ovo slovo O ni na sta ne lici. Bolje ne raditi nista ako se nece uraditi normalno, a tu radnu snagu iskoristiti na nesto sto ce biti bolje uradeno. Ovo mi vise izgleda na neku vjestacku pomoc. Nesto na silu kao da se radi. Totalno bezveze.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
-
- Kontakt:
Ja pročitah oba statuta prilično detaljno i ne vidjeh ništa
Nisam pravnik, možda ja ne razumijem nešto što se krije, ali vidio sam manje - više neke kozmetičke promjene, malo utezanja nekih stvari tipa ko ne dođe neopravdano dvaput na skupštinu noga mu je, onda recimo sjednice upravnog odbora se održavaju najmanje jednom mjesečno, a po potrebi i češće, a prije je bilo samo po potrebi ili recimo da je nadzorni odbor sad obavezan, a prije je bio po potrebi, uvodi se u statut sportski direktor itd. Onda recimo izbor delegata za Skupštinu sada provodi Komisija za izbor delegata koju čine Predsjednik i podpredsjednik Skupštine kluba, Predsjednik Upravnog odbora te dva delegata iz postojećeg saziva Skupštine.
Jedna mi je stvar privukla pažnju a to je da sad upravni odbor predlaže skupštini kluba prodaju nekretnina bez obzira na njihovu vrijednost dok je prije skupština kluba odlučivala o prodaji imovine iznad 30% od ukupne vrijednosti, a ista stvar se spominje i u nadležnosti izvršnog odbora kluba u starom statutu.
Sada skupština kluba odlučuje o davanju u zakup ili bilo kakvom drugom raspolaganju imovinom u vrijednosti većoj od 30% od ukupne vrijednosti imovine Kluba s tim da se o ovim pitanjima kao i o promjeni statuta malo drugačije odlučuje na skupštini jer da bi nešto prošlo treba većina glasova od svih delegata skupštine ili 2/3 od prisutnih delegata (kojih znamo mora biti najmanje pola).
Dalje, ne znam možda se neka čarlama krije u ovome što prije nije bilo, a radi se o slijedećem ovlaštenju Skupštine:
- Na prijedlog Upravnog odbora odlučuje o svim pitanjima koja se odnose na donošenje odluka vezanim za aktivnosti projektovanja, izgradnje, održavanja i upravljanja modernim stadionom sa pratećim terenima i infrastrukturnim objektima koji su potrebni za razvoj fudbalskog sporta;
Uglavnom, da ne dužim više ja nigdje nisam vidio nikakve procente tipa 49 ili 51, nikakva vlasnička prava, nikakve firme itd. osim opet kažem ako nešto nije, možda namjerno, sakriveno u nekoj naizgled bezveznoj formulaciji.
Nemojte od mene tražiti da vam šaljem statute jer obećao sam da neću.

Nisam pravnik, možda ja ne razumijem nešto što se krije, ali vidio sam manje - više neke kozmetičke promjene, malo utezanja nekih stvari tipa ko ne dođe neopravdano dvaput na skupštinu noga mu je, onda recimo sjednice upravnog odbora se održavaju najmanje jednom mjesečno, a po potrebi i češće, a prije je bilo samo po potrebi ili recimo da je nadzorni odbor sad obavezan, a prije je bio po potrebi, uvodi se u statut sportski direktor itd. Onda recimo izbor delegata za Skupštinu sada provodi Komisija za izbor delegata koju čine Predsjednik i podpredsjednik Skupštine kluba, Predsjednik Upravnog odbora te dva delegata iz postojećeg saziva Skupštine.
Jedna mi je stvar privukla pažnju a to je da sad upravni odbor predlaže skupštini kluba prodaju nekretnina bez obzira na njihovu vrijednost dok je prije skupština kluba odlučivala o prodaji imovine iznad 30% od ukupne vrijednosti, a ista stvar se spominje i u nadležnosti izvršnog odbora kluba u starom statutu.
Sada skupština kluba odlučuje o davanju u zakup ili bilo kakvom drugom raspolaganju imovinom u vrijednosti većoj od 30% od ukupne vrijednosti imovine Kluba s tim da se o ovim pitanjima kao i o promjeni statuta malo drugačije odlučuje na skupštini jer da bi nešto prošlo treba većina glasova od svih delegata skupštine ili 2/3 od prisutnih delegata (kojih znamo mora biti najmanje pola).
Dalje, ne znam možda se neka čarlama krije u ovome što prije nije bilo, a radi se o slijedećem ovlaštenju Skupštine:
- Na prijedlog Upravnog odbora odlučuje o svim pitanjima koja se odnose na donošenje odluka vezanim za aktivnosti projektovanja, izgradnje, održavanja i upravljanja modernim stadionom sa pratećim terenima i infrastrukturnim objektima koji su potrebni za razvoj fudbalskog sporta;
Uglavnom, da ne dužim više ja nigdje nisam vidio nikakve procente tipa 49 ili 51, nikakva vlasnička prava, nikakve firme itd. osim opet kažem ako nešto nije, možda namjerno, sakriveno u nekoj naizgled bezveznoj formulaciji.
statut,statut,statut,statut,statut,statut,statut,statut,statut,statut,statut,statut,statut,statut,
UTAKMICA !!!!

UTAKMICA !!!!
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Zakon o fondacijama i udruzenjima dozvoljava da se u sklopu udruzenja oformi firma koja ce raditi u skladu za zakonom i ciljevima udruzenja.Odluku o formiranju firme donosi skupstina kluba i odlucuje u kojem omjeru klub ulazi u istu.rodom s Mejtaša je napisao/la:Ja pročitah oba statuta prilično detaljno i ne vidjeh ništa![]()
2/3 vecina od broja prisutnih je bila dosadasnji uslov za donosenje odluka.Novim statutom je predvidjena nadpolovicna vecina od broja clanova skupstine.
Trenutno korisnika/ca: BarbareZeljin, IbroDirka, Kajkutenjoyer, Lekqqq1921, MrkiMedo, Pact1921 i 65 gostiju.