RŠD Velež Mostar

nekoIzMostara
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la nekoIzMostara » 13 jul 2024, 00:27

BigEM je napisao/la:
12 jul 2024, 23:37
Koja smijurija od odgovora, on korektan i isao na svoju stetu, a ponuda TSC-a nista, to je lafo bilo kasnije :evil:
Napustili ste Velež nakon jedne sezone. Predsjednik kluba Senad Kevelj rekao je da ga je šokirao Vaš odlazak i da je Vaš agent poručio kako "više niste emocionalno spremni voditi Velež". Što znači da niste bili "emocionalno spremni" i zašto ste otišli nakon jedne uspješne sezone?

Na moj zahtjev otišao sam sporazumnim raskidom ugovora. U posljednje vrijeme su nam se počele razilaziti ideje i način kako postizati sportske rezultate. To je kulminiralo pred početak priprema i u tom sam trenutku osjetio da je raskidanje ugovora najbolje za Velež kao klub i za mene kao trenera jer ne mogu raditi u uvjetima u kojima ne osjećam povjerenje.

Mogao sam ostati i naplatiti svoje usluge, ali mislim da je ovo bilo najbolje za Velež, iako možda ne i za moju obitelj. Smatram da je to bilo moralno s moje strane.

U konačnici, rastali smo se u dobrim odnosima. Zahvaljujem se predsjedniku i Upravi kluba, kao i igračima, suradnicima, radnoj zajednici, medijima, navijačima i mostarskoj raji. Svi su mi omogućili da se prekrasno osjećam u Mostaru.
Podrska za upravu, zavrsite zapoceto sa infrastrukturom i onda iskorak u ligi.
Na stranu Klafuric u ovoj prici, al nmg da shvatim kako je uvijek u bilo kojoj situaciji neko drugi kriv, a mi nevinasca? Vazda mi bezgrijesni, a drugi gori da nmg biti gori, a nepuna 24 sata prije toga okivamo ih u zvijezde. Ne odnosi se na tebe nista, nego si ti postavio ovaj clanak pa sam generalno prokomentarisao. Zivio
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

BigEM
Kontakt:

Post Postao/la BigEM » 13 jul 2024, 09:57

nekoIzMostara je napisao/la:
13 jul 2024, 00:27
BigEM je napisao/la:
Koja smijurija od odgovora, on korektan i isao na svoju stetu, a ponuda TSC-a nista, to je lafo bilo kasnije :evil:
Napustili ste Velež nakon jedne sezone. Predsjednik kluba Senad Kevelj rekao je da ga je šokirao Vaš odlazak i da je Vaš agent poručio kako "više niste emocionalno spremni voditi Velež". Što znači da niste bili "emocionalno spremni" i zašto ste otišli nakon jedne uspješne sezone?

Na moj zahtjev otišao sam sporazumnim raskidom ugovora. U posljednje vrijeme su nam se počele razilaziti ideje i način kako postizati sportske rezultate. To je kulminiralo pred početak priprema i u tom sam trenutku osjetio da je raskidanje ugovora najbolje za Velež kao klub i za mene kao trenera jer ne mogu raditi u uvjetima u kojima ne osjećam povjerenje.

Mogao sam ostati i naplatiti svoje usluge, ali mislim da je ovo bilo najbolje za Velež, iako možda ne i za moju obitelj. Smatram da je to bilo moralno s moje strane.

U konačnici, rastali smo se u dobrim odnosima. Zahvaljujem se predsjedniku i Upravi kluba, kao i igračima, suradnicima, radnoj zajednici, medijima, navijačima i mostarskoj raji. Svi su mi omogućili da se prekrasno osjećam u Mostaru.
Na stranu Klafuric u ovoj prici, al nmg da shvatim kako je uvijek u bilo kojoj situaciji neko drugi kriv, a mi nevinasca? Vazda mi bezgrijesni, a drugi gori da nmg biti gori, a nepuna 24 sata prije toga okivamo ih u zvijezde. Ne odnosi se na tebe nista, nego si ti postavio ovaj clanak pa sam generalno prokomentarisao. Zivio
Ali prijatelju kad dodje ovakva ponuda ne odbija se, ne zamjeram mu to sekunde. Pa sa porodicom imas nesuglasice, nema posla gdje nemas nesuglasice i razlicito vidjenje situacije.
Ne kazem da smo cvjecke, ali druze slozit ces se da je sada lakse biti u klubu nego prije 5-6 godina, a ranije da ne govorimo.
Neke stvari ne mozemo ni priustiti sebi, evo svak zna koliko bi nam jos trebera trebalo, medicinskog osoblja, osoblja za ishranu, itd itd. Fali nam ljudi koji bi poveli brigu o marketingu i prodaji.
Evo i upravni odbor je citav na bazi dodatnog posla, dobro ikako stignu jer privatni biznis zivis 24h, a ne 8-16.

Mozemo biti bolji, moglo je i bez tih nekih poteza tipa ulaska onog menadzercica u klub, ali generalno smo okej. Sve je redovno, dosta igraca tu ostaje vise od sezone. Sigurno ne bi Haskic ostao vise sezona da smo u kanalu, Hadzikic, Orec pa i ovi sa duzim stazom Prses Vehabovic jer bi bjezali glavom bez obzira.

Samo je bitno proci Inter radi mira u kuci i psiholoski i finansijski. Nece biti jednostavno, ali imamo sanse.
I can’t believe it. I can’t believe it. Football, bloody hell!

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 13 jul 2024, 11:45

Mene zanima jedno: RainMan koji je dosad imao tacne informacije, je napisao da je s Klafuricem puklo oko spoetskog direktora i da mu je ponudjeno 5-6 imena, a on nije htio nikoga.

Gdje su ti sportski direktori sad ili je svih 5-6 imena bilo ala Zvonic, Jusufbegovic odnosno produzena ruka predsjednika bez prava na glas?
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 13 jul 2024, 14:53

killafrommanilla je napisao/la:
13 jul 2024, 11:45
Mene zanima jedno: RainMan koji je dosad imao tacne informacije, je napisao da je s Klafuricem puklo oko spoetskog direktora i da mu je ponudjeno 5-6 imena, a on nije htio nikoga.

Gdje su ti sportski direktori sad ili je svih 5-6 imena bilo ala Zvonic, Jusufbegovic odnosno produzena ruka predsjednika bez prava na glas?
Pa nije mu odgovarao niko jer ne bi mogao dovoditi koga on hoće, valjda je to jasno kao dan. Gdje je Vito Čaić, je najbolji odgovor na to pitanje? Taj odnos bi tek bio kancerogen, a nadam se da razumiješ zbog čega...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 13 jul 2024, 15:56

Zasto je tesko svariti da se u ovom kapitalistickom vremenu pita onaj ko donosi pare. On se pita za sve u klubu za dovodjenje igraca pita se koji ce tecni sapun ili miris osvjezivaca biti u prostorijama. Nije to samo kod nas nego u svakoj djelatnosti tako da sve debate o nekim neutralnim strucnim sportskim direktorima koji ce kvalitetno snjuhati po trzistu su price za malu djecu

Ne kazem da misljenje pojedinaca nije ispravno i svaki bi uredjen klub tako trebao funkcionisati ali u ovom nakaradnom podrucju je drugacije i zica onaj ko ima pare a ne najvecu kurcinu

Najlakse je otjerati ali nakon vlasnika gradjevinskih firmi koji se sigurno nikada vise nebi vratili ostali su nam samo vlasnici suvenirnica starog grada sa najkvalitetnijim proizvodima konjickog drvorezbarstva. Nebi mogli Sturmu platu skupit eto kako su jaki

MostarskiVelez1922
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez1922 » 13 jul 2024, 16:36

CampobelloDiMazara je napisao/la:
13 jul 2024, 15:56
Zasto je tesko svariti da se u ovom kapitalistickom vremenu pita onaj ko donosi pare. On se pita za sve u klubu za dovodjenje igraca pita se koji ce tecni sapun ili miris osvjezivaca biti u prostorijama. Nije to samo kod nas nego u svakoj djelatnosti tako da sve debate o nekim neutralnim strucnim sportskim direktorima koji ce kvalitetno snjuhati po trzistu su price za malu djecu

Ne kazem da misljenje pojedinaca nije ispravno i svaki bi uredjen klub tako trebao funkcionisati ali u ovom nakaradnom podrucju je drugacije i zica onaj ko ima pare a ne najvecu kurcinu

Najlakse je otjerati ali nakon vlasnika gradjevinskih firmi koji se sigurno nikada vise nebi vratili ostali su nam samo vlasnici suvenirnica starog grada sa najkvalitetnijim proizvodima konjickog drvorezbarstva. Nebi mogli Sturmu platu skupit eto kako su jaki
Upravu si 100%
Ljudi donijeli pare u klub i logicno da ce oni odredjivati ko ce doci a ko nece. Jok eto pitat ce nekog ovdje na forumu smiju li nekoga dovesti.
Pitanje je kad ove sada u upravi ovi retardi sto laju otjeraju ko ce onda preuzeti klub? Koga oni vide na čelu kluba poslije? Evo bio Hasić otjerali ga, dosla nova ekipa sa nekim starim clanovima upravnog odbora. Sta misle da mi imamo stotine milionera koji jedva cekaju da sjednu u klub i da im odavde i po fb pojedinci seru a vjerovatno ni clansku nemaju.
Pi*da vam materina glupa
⚜️⚜️⚜️Dok se ljiljan nad Neretvom vije,
Znaj da Bošnjak pao nije! ⚜️⚜️⚜️

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 13 jul 2024, 17:46

Oni su greskom otjerali Klafurica i skontali da su napravili gresku te zapoceli trovat pricu da je Klaf kriv a nisu oni.

Zna se na koga ovdje mislim a na koga ne.

Taj na kojeg kontam ne donosi lovu on je tu frontalna osoba iz izloga a zasrala nam je situaciju zesce

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 13 jul 2024, 17:48

*p!p!t@* je napisao/la:
13 jul 2024, 14:53
13 jul 2024, 11:45

Pa nije mu odgovarao niko jer ne bi mogao dovoditi koga on hoće, valjda je to jasno kao dan. Gdje je Vito Čaić, je najbolji odgovor na to pitanje? Taj odnos bi tek bio kancerogen, a nadam se da razumiješ zbog čega...
Kad nekome kazes da se on pita za sportski segment jer vi ne znate i ne razumijete se, onda je logicno da ce dovoditi koga hoce. I odgovarati za isto naravno shodno rezultatima. Vito je primjer toga.

Najbolji odgovor na to pitanje bi bio odgovor na to pitanje, a ne jos jedno pitanje. Gdje su sportski direktori koji su bili ponudjeni ili je zapravo istina da je to bio Feja ciji je ulazak u klub blokirala raja?

Tesko je raji svariti jer nije Kevelj taj koji jedini donosi pare, cak je i diskutabilno koliko on svojih para tu daje. Morate svariti da je normalnoj raji jedino bitno na cemu je Velez, a ako se ljudi koji sami sebe zovu nestrucnim pitaju za strucne stvari, onda je Velez na zadnjem mjestu prioriteta. Jer nije Velez Tuzla City.

A to hocemo li mi sto zelimo normalan pristup i rad otjerati UO ili ih natjerati da rade normalno, to je pitanje za UO. Je li lakse otici ili organizovati klub kako klub zasluzuje?

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 13 jul 2024, 17:48

MostarskiVelez1922 je napisao/la:
13 jul 2024, 16:36
13 jul 2024, 15:56

Upravu si 100%
Ljudi donijeli pare u klub i logicno da ce oni odredjivati ko ce doci a ko nece. Jok eto pitat ce nekog ovdje na forumu smiju li nekoga dovesti.
Pitanje je kad ove sada u upravi ovi retardi sto laju otjeraju ko ce onda preuzeti klub? Koga oni vide na čelu kluba poslije? Evo bio Hasić otjerali ga, dosla nova ekipa sa nekim starim clanovima upravnog odbora. Sta misle da mi imamo stotine milionera koji jedva cekaju da sjednu u klub i da im odavde i po fb pojedinci seru a vjerovatno ni clansku nemaju.
Pi*da vam materina glupa
Pa prije par mjeseci je predsjedniku i svima nama bilo logicno da igrace dovodi neko ko se razumije u fudbal, jer se ljudi iz upravnog odbora ne razumiju u taj dio posla. Sta bi pa postade odjednom logicno da dovodi predsjednik?

Ok nije problem neka igrace bira predsjednik, neka dovodi koga zeli, pa i ove od smecara Bulica, Husarica i slicnih ali reci nam druze da je tako, a nemoj nas sve praviti levatima i prodavati nam pricu da ti nemas veze sa tim i da je sav sportski segment na treneru kad nije. Bivsem treneru se nije mogao petljati, pa je dosao na ideju da dovede sportskog direktora klimaca glavom i da mu bude paravan za dovodjenje igraca kojih on hoce. Opet da nas pravi levatima kao da smo svi ovce pa ne kontamo.

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 13 jul 2024, 17:52

Kevelj je samo sebi bitan lik jer evo napravio je gresku, nije problem. Ali sto sutis i mulis te jos na kraju krivicu prebacujes na drugog. Za mene je to smecarski de lux

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 13 jul 2024, 18:21

Igraj moju igru,

Samo molim strpljenja dok obrćem mišljenja javnog mnijenja,

Ja sam meštar od svitla i stvarnost se mijenja kad prominim kut osvjetljenja,

Sredim ti frizuru, stesam figuru, na krive stavove stavim glazuru,

Kad napraviš sranje, g.ovno brže bolje pokrijemo akcijom ljubavi dobre volje,

Propaganda – jer smo zajebana banda,

I nećemo lagat samo ćemo vagat,

Uzet prov, a straga bacit kontra.

Ma vidi vraga, od g.ovna eto torta,

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 13 jul 2024, 18:26

Nama jedini relevantan pokazatelj rada kluba treba biti mjesto na tabeli. Od povratka iz federalne mi smo dva puta bili treci jednom peti jednom sesti i jednom osmi kada je nastupila korona. U tih pet sezona smo igrali i dva finala kupa

Kada se budemo borili za opstanak i kada uprave budu radile kao one prije 2016 onda je vrijeme za odbranu renomea kluba

Sada stvarno ne vidim razlog za ikakve sizofrenije i da se ja kao navijac petljam u vodjenje kluba. Sta me boli qrac ko dovodi igrace i ko je menadzer igracima koji dolaze. Ne podrzavam Kevelja niti ga osudjujem eto ga tamo ne zanima me lik uopste ali ovo sto radi uprava do sada je po meni top. Ne moras se stresirati kada ti dolazi Travnik kuci hoce li te nagrditi nego se na Grbavici stresiraju kada im mi dolazimo

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 13 jul 2024, 18:36

Samo preuzimanje odgovornosti trazimo a ne guranje pod tepih i to je to. Bez bježanja u Tursku sa ženom kad si zasr'o i klubu si najpotrebniji da ispraviš svoje greške. I onda povratak na godišnjak direktno za govornicu da nam objasni kako smo veliki klub jer smo izdali knjigu, a i da ne bi Rahimić potpisao s Pumom. Tu se može doći.

Bez spinovanja, stvari su takve kakve jesu. Usr'o si, čupaj se jer će nas Husarić i Stefo i ovakve stabilne i sa najjačim terenom u državi (kojeg Senade nisi ti završio kao što si rekao u intervjuu Bisi za Mostar live, sve pratimo :mrgreen:) i podrškom svih nivoa vlasti odvesti u borbu za opstanak.

I bez manipulacije mišljenjem brisanjem postova i kvaziintervjua o "jakom Veležu" dok trunemo ispod površine. Samo rad, rad i rad, sve će rezultati pričati za tebe kao što su pričali za svaku upravu dosad.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 13 jul 2024, 18:40

O tome ti govorim meni je relavantan rad kluba mjesto na tabeli a tebi je gdje ke Kevelj otisao na odmor. Razliciti su nam pogledi na stvar i stvarno nemam volju raspravljati o tome. Nastavi isprazni se meni ne smeta vjeruj :thumbup:

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 13 jul 2024, 18:45

BigEM je napisao/la:
13 jul 2024, 09:57
nekoIzMostara je napisao/la:
13 jul 2024, 00:27
BigEM je napisao/la:

Ali prijatelju kad dodje ovakva ponuda ne odbija se, ne zamjeram mu to sekunde. Pa sa porodicom imas nesuglasice, nema posla gdje nemas nesuglasice i razlicito vidjenje situacije.
Ne kazem da smo cvjecke, ali druze slozit ces se da je sada lakse biti u klubu nego prije 5-6 godina, a ranije da ne govorimo.
Neke stvari ne mozemo ni priustiti sebi, evo svak zna koliko bi nam jos trebera trebalo, medicinskog osoblja, osoblja za ishranu, itd itd. Fali nam ljudi koji bi poveli brigu o marketingu i prodaji.
Evo i upravni odbor je citav na bazi dodatnog posla, dobro ikako stignu jer privatni biznis zivis 24h, a ne 8-16.

Mozemo biti bolji, moglo je i bez tih nekih poteza tipa ulaska onog menadzercica u klub, ali generalno smo okej. Sve je redovno, dosta igraca tu ostaje vise od sezone. Sigurno ne bi Haskic ostao vise sezona da smo u kanalu, Hadzikic, Orec pa i ovi sa duzim stazom Prses Vehabovic jer bi bjezali glavom bez obzira.

Samo je bitno proci Inter radi mira u kuci i psiholoski i finansijski. Nece biti jednostavno, ali imamo sanse.
Ma druze, osvrnuo sam se samo na to kako da svi preko noci postanu nepozeljni, a dizemo ih u nebesa. Nisu treneri ni igraci cvjecke, ljudi su placenici, odose za parama, bas kao sto bi i ja iz firme otisao u drugu za bolje pare. Al ne valjamo ni mi, svak kriv samo mi nismo ne ide. Pogotovo u ovoj situaciji Klafuric Kevelj. Od Kevelja se pocela praviti prica da je svetac, a citav kanton i drzava zna da nije. Znaci skoro sve sto je receno i sa jedne i deuge strane je izmisljeno, stvarni razlozi leze u necemu drugome, a tu je najvise Kevelj kriv jer se sam po sebi posrao u roku od nekoliko dana par puta. Niko ne trazi ostavku, nek ostane al nek se malo dozove pameti i ne pokusava ubjediti svakoga u ono sto on jeste. U firmi njegovoj mu se mora klimati glavom, mi ostali ne moramo. Nadam se iskreno popravci ovih pogresnih stvaru i da cemo nastaviti gdje smo stali sa Klafuricem
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 13 jul 2024, 18:48

13 jul 2024, 18:40
O tome ti govorim meni je relavantan rad kluba mjesto na tabeli a tebi je gdje ke Kevelj otisao na odmor. Razliciti su nam pogledi na stvar i stvarno nemam volju raspravljati o tome. Nastavi isprazni se meni ne smeta vjeruj :thumbup:
Ali ti je bitno da li smo otvorili posebnu firmu za marketing i fan shopove:mrgreen:

Znaci otprilike: ovo valja, ovo mi je bitno i treba napisati, ovo ne valja, s tim se necu baviti. E pa ne moze ni tako brate :D

I btw. Zar nam nisi ono ti napisao da Kevelj nije trenutno tu ali da je otisao poslom, znaci i to je bitno ali kad je narativ da je otisao zbog Veleza :mrgreen:

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 13 jul 2024, 18:53

Hoces tako gpvoriti i kada opet zasere a sve su prilike da hoce ili kada ova **** koja je sada napravio jos veci trag po nas ostave?? Najlakse se pravit mahnit, biti optimista i vjerovati da je sve ovo sto se desilo nebitno.

Ja sam u oktobru mislio da je nebitno ono sto sam cuo za Kevelja i sto evo sada nam pokvsri ritam koji smo imali i fatali. Kriv je za Klafa s o posljedicama se treba pricati kasnije. Nadat se da budu minimalne, moje iskustvo mi govori drugacije.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 13 jul 2024, 18:57

13 jul 2024, 18:48
Ali ti je bitno da li smo otvorili posebnu firmu za marketing :mrgreen:

Znaci otprilike: ovo valja, ovo mi je bitno i treba napisati, ovo ne valja, s tim se necu baviti :D
Bitno pravo jer ce se rasteretiti sportski segment isto kao sto je bitno da trenutno nemamo losih stvari. Bar ne sada i ako ih bude vrijeme ce pokazati. Nije prvenstvo ni pocelo zato pustiti par mjeseci pa cemo podvuci crtu i ocijeniti rad upravnog odbora i citavog kolektiva

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 13 jul 2024, 18:59

Evo ja odma sada izjavljujem da smo najglupljeg lika dobili na kako se to ovdje voli reci najbezbolniju poziciju u klubu SD. Ako on bude vukao svoje poteze i konce dobro nam se ne pise.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 13 jul 2024, 22:20

Niti jedna pozicija u klubu za ciji se rad placa iz klupskog budzeta ne bi trebala da reprezentuje merhametluk na racun "usluga i dobrih dijela" pojedinca koji je svojim pristupom "zaduzio" kolektiv. Svaka individua bi trebala da bude odgovorna za sebe i svoj zivot te da vlastitim kompetencijama a ne iracionalnim zahtjevima zaradi priliku da se okusa na nekoj poziciji prilikom konkursa za istu.

Na taj nacin se postuje klub i salje jasna poruka o viziji kakvu individuu kao klub "zelimo", za kakvu individuu se kao drustvena organizacija "zalazemo" i kakvu poruku "saljemo" svima onima koji bi jednog dana racionalno zeljeli da na ulozeni rad i trud dobiju odgovarajucu "nagradu".

Nicija pozicija, pa ni pozicija "sportskog direktora" u marginalnom klubu na regionalnom nivou cija velicina se ogleda prosloscu a ne sadasnjoscu, ne bi trebala da bude iznudjena, nego zasluzena. Ovakva politika, kao i politika zaposljavanja podobnih u Omladinskom pogonu kluba jos jednom potvrdjuje, zasto smo jedna od zemalja malo ispred zemalja Treceg svijeta.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.