FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 20 feb 2015, 19:00

Bajic je najbolji igrac ove ekipe vec sad i mora imati mjesto u napadu.Djelmic ce biti pojacanje za ovu ekipu dosta dobar.Vara solidan bice i bolji nego je bio na krilu.Kokot ima znanja ali i viska kila jedva je odigrao poluvrijeme. Mene je iznenadio mali Amir vec iduce sezone ce biti vanserisi igrac za nase uslove a imace 18 vec pokazuje kvalitet.Eldar prema naprijed dobar nazad uzasan nista nije zatvorio lose pozicioniran, sjedio sam iza nase klupe i Oda mu je sugerisao da je lose postavljen i imao primjedbi na njegovu igru. Memija dosta dobar u odbrani bez ofanzivnih zadataka ocivao sam da ce se vise prikljucivati napadu. Kosoric dobar postavlja ekipu dosta siguran dok Zeljkovic pravi iste greske kao sgo je i radio u prvom dijelu sezone ne zamjeram mu momak nije stoper ali ponovo unosi paniku u nasu zadnju liniju.Kvesa se lagano vraca i bice OK.Antola je onaj stari dobri kakvog ga pamtimo iz dobrih dana.Od novih Uzelac igrao prkratko da bi nesto pokazao ali pored Bogdanovica i Zeljkovica je tesko biti gori vjerujem da ce vremenom uzeti mjesto.Opet ostaje ta misteriozna pozicija zadnjeg veznog gdje smo po meni najtanji a u uvakvoj postavci koju Oda forsira da drzimo loptu najbitni igrac je zadnji vezni.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 feb 2015, 19:02

a mislim da to što nam najviše fali nije ni tomić dobro radio. on će svakako faliti, ali i jesenas nam je svaka ekipa zabijala gol i pravila još dosta šansi bukvalno isto kao danas.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 20 feb 2015, 19:08

Meni se čini da bi Eldar prije mogao igrati nekog centralnog veznog a da iza njega neko trči i pomaže odbrani.. Ne znam što sa onim Enisom ne probamo na def. veznom..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 feb 2015, 19:10

ja koliko se sjećam on je kao junior (kad je važio za jednog od najvećih talenata u državi i odmah puhnuo vani) i igrao desetku.

tmtmtmtm
Kontakt:

Post Postao/la tmtmtmtm » 20 feb 2015, 19:13

Puno negativno gledate na sve...danas je bilo dosta mladoh igraca dobar je mali kasoc po lijevom krilu bio kad je usao...baja memija amir...to su dragulji...zadnja linija zeljkovic i kosoric dobro je to al se ne moze igrat po tom terenu...Realno gledajuci ovaj teren je za Nede i Laze duge lopte i to je tom..uzas je teren nas vec zadnjih par kola se vidjelo...P.S. u drugom poluvremenu par dobrih stvari i jel Uzelac skaricama pucao poslije onog prekida steta taman bi ga vratilo posloje kiksa..Antolovic na nivou...

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 20 feb 2015, 19:14

tmtmtmtm je napisao/la:Puno negativno gledate na sve...danas je bilo dosta mladoh igraca dobar je mali kasoc po lijevom krilu bio kad je usao...baja memija amir...to su dragulji...zadnja linija zeljkovic i kosoric dobro je to al se ne moze igrat po tom terenu...Realno gledajuci ovaj teren je za Nede i Laze duge lopte i to je tom..uzas je teren nas vec zadnjih par kola se vidjelo...P.S. u drugom poluvremenu par dobrih stvari i jel Uzelac skaricama pucao poslije onog prekida steta taman bi ga vratilo posloje kiksa..Antolovic na nivou...
Djeca i Kokot su bili najbolji. Je li Damir povrijedjen ?
Turkovic je skaricama pokusao
Zadnja izmjena: lazar, dana/u 20 feb 2015, 19:19, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 feb 2015, 19:18

tereni će biti samo gori, najavili su cijeli kvartal kiše i nove poplave. još će ispasti dobro što smo se pripremali kako jesmo.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 20 feb 2015, 19:27

Kad već pominjete teren meni je djelovalo da trava nije dovoljno ošisana pa je lopta išla sporo kao da je ispuhana..

BUDI ŽELJO !!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 feb 2015, 19:36

Samo da ne bude povreda!
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

7april
Kontakt:

Post Postao/la 7april » 20 feb 2015, 19:42

veliki pozdrav za sve navijače želje,danas su igrala dva kluba za koje navijam i zamolio bih one koji su bili na utakmici da mi kažu kako je bratstvo odigralo utakmicu i imamo li materijala za premijer ligu,sretno želji u nastavku prvenstva,pozdrav.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 20 feb 2015, 19:55

pile87 je napisao/la:Bajic je najbolji igrac ove ekipe vec sad i mora imati mjesto u napadu.Djelmic ce biti pojacanje za ovu ekipu dosta dobar.Vara solidan bice i bolji nego je bio na krilu.Kokot ima znanja ali i viska kila jedva je odigrao poluvrijeme. Mene je iznenadio mali Amir vec iduce sezone ce biti vanserisi igrac za nase uslove a imace 18 vec pokazuje kvalitet.Eldar prema naprijed dobar nazad uzasan nista nije zatvorio lose pozicioniran, sjedio sam iza nase klupe i Oda mu je sugerisao da je lose postavljen i imao primjedbi na njegovu igru. Memija dosta dobar u odbrani bez ofanzivnih zadataka ocivao sam da ce se vise prikljucivati napadu. Kosoric dobar postavlja ekipu dosta siguran dok Zeljkovic pravi iste greske kao sgo je i radio u prvom dijelu sezone ne zamjeram mu momak nije stoper ali ponovo unosi paniku u nasu zadnju liniju.Kvesa se lagano vraca i bice OK.Antola je onaj stari dobri kakvog ga pamtimo iz dobrih dana.Od novih Uzelac igrao prkratko da bi nesto pokazao ali pored Bogdanovica i Zeljkovica je tesko biti gori vjerujem da ce vremenom uzeti mjesto.Opet ostaje ta misteriozna pozicija zadnjeg veznog gdje smo po meni najtanji a u uvakvoj postavci koju Oda forsira da drzimo loptu najbitni igrac je zadnji vezni.
Onda nismo istu utakmicu gledali, a ni slusali. U prvih dvadeset minuta je dva puta korigovao Memiju, pogotovu nakon ispadanja kada su ostali cetiri na dva...

Btw, kaze predsjednik u poluvremenu da je bitno sto se ova stvar oko Mup-a pokrenula i da kada se ministarstvo ukljuci mozemo ocekivati pozitivno rjesenje.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 20 feb 2015, 19:57

@7april
Bazirali ste se na odbranu i imali pored dva gola par super šansi iz kontri.. Ako budete ovako igrali na gostovanjima mogli bi dosta bodova donijeti sa istih.. Niste napadali uopće tako da je teško ocijeniti i usporediti vas sa nekim iz PL ali niste ništa lošiji od Drine, Mladosti i sličnih ekipa..

ovo ti je neko moje vidjenje..

BUDI ŽELJO !!!

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 20 feb 2015, 20:18

Gledajte pozitivno bar opet imamo najboljeg golmana lige, Marjan se vratio u formu :D

Ma iskreno pomaka ima u igri po meni u odnosu na jesen, e sad kako ce to izgledat protiv olimpica vidjet ćemo ubrzo ;)

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 20 feb 2015, 20:30

Ova utakmica je samo potvrdila ono sto se odavno moglo zapaziti (cijenim Odu i cudi mi da to do sada nije promjenio). U odbrani sa ovim igracim kadrom najbolje rjesenje za desnog beka je Zeljkovic a Memija nije nikako igrac za zadnje linije (barem u ovoj fazi razvoja). Bolje ga imati kao alternativu za naprijed, ali pozadi mozda uz Kosorica pokusati sa Uzelcem. Sto se tice veznih ako ne budu trkom nadoknadili manjak kvaliteta to nebu dobro.

pile87
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 20 feb 2015, 20:40

JoseMourinho je napisao/la:Gledajte pozitivno bar opet imamo najboljeg golmana lige, Marjan se vratio u formu :D

Ma iskreno pomaka ima u igri po meni u odnosu na jesen, e sad kako ce to izgledat protiv olimpica vidjet ćemo ubrzo ;)
Ima napretka u igri tesko je tako brzo postaviti stvari na svoje mjesto.Odovicu ce definitivno trebati jos vremena.Za ovu ekipu se na moze reci da je kvalitetna ali moze da je jako perspektivna.U ovom trenutku je najbitnije uzeti olimpic nakon toga se svasta moze zakotrljati.
Ne vidimo svi utakmicu isto neko voli recimo ofazivnu igru neko posjed lopte neko voli da od jake odbrane gradi ekipu kao sto je Amar radio.Ja volim da vidim taj brz protok lopte to fali svakoj nasoj ekipi kad svaki igrac ima tri cetri kontakta sa loptom onda to izgleda sporo.Segment igre koji treba popraviti je iznosenje lopte od stopera je nisam bas vidio ni jednog veznog da se vrati po loptu a varae je cesto znao biti i na centru da bi primio loptu.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 20 feb 2015, 21:30

Ma Memija mali se zaljubio, svaku noc ovdje po mahali se vrti s djevojkom. Eldar se puno krije pri prenosu lopte, tako da krila moraju prenositi loptu ako Amir ne moze. Od rezervi mi se najvise dopao mali Kašić. Momak trči, borben je, ima tu hrabrost da probije po strani, dosta na Višću podsjeća.
Dva pitanja : Šta je sa onim Bečirovićem i zašto je Hadžović odstranjen iz ekipe ????
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 feb 2015, 21:34

ja zaista ne znam da je odstranjen?

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 20 feb 2015, 22:05

Minjore je napisao/la:Ma Memija mali se zaljubio, svaku noc ovdje po mahali se vrti s djevojkom. Eldar se puno krije pri prenosu lopte, tako da krila moraju prenositi loptu ako Amir ne moze. Od rezervi mi se najvise dopao mali Kašić. Momak trči, borben je, ima tu hrabrost da probije po strani, dosta na Višću podsjeća.
Dva pitanja : Šta je sa onim Bečirovićem i zašto je Hadžović odstranjen iz ekipe ????
Sve je to u skladu sa godinama a igraci upravamo u istim svakako su skloni velikim oscilacijama. :D
Tako da, sve je to normalno...

Neki saldo svega: Igra u napadu je napredovala dok je odbrana jos vise stagnirala.
Jedina trenutna solucija, koju sam mnogo puta isticao u prvom dijelu sezonu, jeste upravo jedan iskusan stoper, po mogucnosti dva, ali za pocetak bi jedan bio sasvim dovoljno cisto da sa svojim iskustvom kordinira odbranu...

Mislim da cemo gledati Zelju koji moze postici gol svakome, ali ujedno i primiti gol od svakoga.

Nije uopste toliko crno koliko se pisalo i prezentiralo ovdje. Oda ce izvuci maksimum iz ovih igraca, ja VAm to garantujem. Igrat cemo napadacki nogomet, i najveci problem ce na biti zadrzati rezultat. Zbog toga, nam treba iskusna glava u odbrani.

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 20 feb 2015, 22:26

ChWilla je napisao/la:a mislim da to što nam najviše fali nije ni tomić dobro radio. on će svakako faliti, ali i jesenas nam je svaka ekipa zabijala gol i pravila još dosta šansi bukvalno isto kao danas.
Nisam danas mogao doći zbog posla. Ovdje što sam pročitao od vas sviju, to je manje-više ono što smo svi očekivali. Ozbiljni problemi iz prošle polusezone ne mogu se tek tako prevazići, pogotovo jer smo ostali bez važnog igrača u sredini, koja je i s njim bila problematična, kao što je gore dobro rečeno.

Ali vjerujem Odoviću, i nadam se da bi se to moglo u hodu popravljati. Po belaju, imamo u prva četiri kola odmah tri ekipe koje su na tabeli ispred nas. Ali eto, taman dobra prilika da odmah vidimo koliko trenutno s ovim timom možemo parirati najboljima u ligi.

Dovođenje Uzelca, Đelmića i Kokota ima smisla. Samo šteta što se ništa nije poduzelo po pitanju sredine terena. U svemu tome mi se jedino sviđa što će Amir izgleda dobiti šansu kakvoj se vjerovatno ni sam nije nadao tako brzo. A Hasanović bi ovako izgleda trebao biti vođa sredine. Vidjet ćemo da li to može, sigurno će mu biti teže nego dosad sa Tomićem.
FK Željezničar 1921

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 20 feb 2015, 22:59

Neozbiljno je skroz da ulazimo bez dmf u proljetni dio i jos kao ganjas evropu,bio sam optimista ljudi ali danas se vidjelo da ce ovo biti duga sezona za nas i zivaca i zivaca ce nas kostati.Danas sam primjetio da Kvesa vise ucestvuje u napadu nego prije i da se ne izbacuje lopta napamet i osjeti se neka promjena u igri,bilo je finih akcija.Ono sto ce biti problem sigurno je odbrana i **** mater ne moze niko opravdati to ne dovodjenje defazivnog veznog,mi to u ekipi nemamo i moramo se krpiti sa igracima koji su pokazali da to ne umiju da igraju.Evropa je pod znakom pitanja sigurno,oslabljeni smo za Tomica i Stanica koji su bili glavni nasi igraci,dosao je Kokot koji je nesprman i ima par kila viska i Djelmic koji bi moga zadovoljiti.Sve u svemu nadati se nekom cudu i da ova djeca bljesnu,ja cu ih podrzati svaku utakmicu kako god zavrse na kraju.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 11 gostiju.