FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

tm8782
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tm8782 » 20 feb 2015, 17:50

Odgledao sam utakmicu negdje od 50'. Nista specijalno. Zadnji vezni je za nas misaona imenica, fali definitivno. Igra, hmmmm za ovih 40ak minuta nista specijalno. Neki igrači su me razočarali, očekivao sam puno više od njih. Novajlije Kokot i Đelmić borbeni vidi se da znaju. Kokot dao gol i on priznaje slučajno, ali gol je gol. Uzelac kad je tek ušao dvije greške od kojih je jedna zavržila u golom. Mada vjerujte mi da će momak biti jako dobar igrač, jedan od štopera koji zna iznijeti loptu. Memija, Zeljković, Bogdanović, Hasanović loši. Hasanović može igrati kad uz njega igra jedan jak vezni igrač, a on da bude vođa te veze teško. Imaćemo velike probleme (što odavno svi znaju). Bajć je naš najbolji igrač, svaka mu čast, momak je mnogo napredovao i za svoje godine igra jako zrelo. Mišljenja sam da će ovo izgledati puno bolje kad se bude igrala prvenstvena utakmica jer imao sam osjećaj da se igrači malo boje terena i da su pripreme uradile svoje(rad na plastičnom terenu). Ukratko...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 20 feb 2015, 17:54

struja je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:po meni je eldar najslabija karika ove ekipe. hadžiahmetović djeluje zrelije za klasu od njega. sve njihove šanse su došle iz kontri i polukontri koje nema ko spriječiti na vrijeme. naprijed fina igra, antolović i zeljković nisu više glavni plejmejkeri već držimo loptu i igramo od noge do noge, ali opet kažem, čim izgubimo loptu havarija. mislim da bi DOBAR defanzivni vezni umjesto hasanovića sam digao nivo igre za jedno 25-30%. na postavljenu odbranu nam nisu ništa napravili, ali transformacija je odron.
znači ono čega se najviše bojim eldar izgubljen
Ma nije istina, lupa bezveze. Kod penala greska Zeljkovica u povratnoj glavom, spustio ljudima loptu za kontru, u jednoj situaciji nakon naseg kornera Memija neobjasnjivo ispada, otvara im kontru cetiri na dva, i treca opet stoperi lose postavljaju. Nikakve veze sa Eldarom niti jedna situacija nije imala, cak mogu reci da je bio solidan, nudio se u organitaciji napada, okretao stranu, vrsio pritisak kada su oni bili u postavljenom napadu.
Sto se tice te transofrmacije dosta solidna ubacivanja krilnih igraca, Kokot+Djelmic, pa i prvi go dajemo nakon oduzete lopte i utrcavanja u prazan prostor izmedju stopera, ali ponavljam teren je bio kritican za ozbiljniji fudbal...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 feb 2015, 17:55

ono kako je uzelac neposredno poslije gola iznio loptu ostali ne znaju. a ja ipak nekako mislim da se onakav gaf ne bi desio da znaš da je utakmica za bodove.

da se može dovesti dobar zadnji vezni ja bi ga doveo pa makar i u 22. kolu da debituje. ostalo nije uopšte tako loše. ne nabija se lopta što je najvažnije.

kokotov gol je bio centaršut, ali dobar centaršut koji bi iole bolji visoki špic spremio u gol. nakon ove utakmice gotovo da mislim da nam stvarno treba :mrgreen: i kašić kad je ušao par puta je unio pometnju i asistirao za taj gol, definitivno ima šlifa, samo da nije baš onako malen.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 feb 2015, 18:00

Neandertalac je napisao/la:
Ma nije istina, lupa bezveze. Kod penala greska Zeljkovica u povratnoj glavom, spustio ljudima loptu za kontru, u jednoj situaciji nakon naseg kornera Memija neobjasnjivo ispada, otvara im kontru cetiri na dva, i treca opet stoperi lose postavljaju. Nikakve veze sa Eldarom niti jedna situacija nije imala, cak mogu reci da je bio solidan, nudio se u organitaciji napada, okretao stranu, vrsio pritisak kada su oni bili u postavljenom napadu.
Sto se tice te transofrmacije dosta solidna ubacivanja krilnih igraca, Kokot+Djelmic, pa i prvi go dajemo nakon oduzete lopte i utrcavanja u prazan prostor izmedju stopera, ali ponavljam teren je bio kritican za ozbiljniji fudbal...
pa možemo se složiti i da se ne slažemo. po meni on jednostavno ne radi ono što bi zadnji vezni najviše trebao, a to je omesti protivnički napad. prema naprijed nije loš. za golove on direktno nije kriv, ali bilo je još dosta izglednih situacija koje nisu pogodili, i sve su iz transformacije. na postavljenu odbranu je okej.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 20 feb 2015, 18:07

ChWilla je napisao/la:
pa možemo se složiti i da se ne slažemo. po meni on jednostavno ne radi ono što bi zadnji vezni najviše trebao, a to je omesti protivnički napad. prema naprijed nije loš. za golove on direktno nije kriv, ali bilo je još dosta izglednih situacija koje nisu pogodili, i sve su iz transformacije. na postavljenu odbranu je okej.
Pa ne slazemo se, a evo i kako sada potvrdjujes nije kriv za propuste, bio je dobar u postavljanju nasih napada, oduzeo sigurno pet lopti, ali ga eto treba mijenjati jer ti tako zelis. Dodaj u svoju defanzivnu analizu ostatak veznog reda, Hadziahmetovica i Vareu, pa ponovo sagledaj cjelokupnu sliku.
Bitno je nekog okriviti, pa makar i nebio los...

UPRAVA NAPOLJE!

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 20 feb 2015, 18:10

Cudi me da niko ne spomene Vareino meljanje lopte i more bezveze izgubljenih, po meni previse trom i spor, mozak mu puno bolje radi od nogu

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 20 feb 2015, 18:12

E ovako,obecah jutros da cu napraviti koji video,al fkt mi je mrsko bilo,a i na istoku sam bio,tako da zbog sunca bi to bilo nidje veze,al vidio sam da je bilo kamera,pa cete i vidjeti nesto sa tekme vjerovatno.

Uglavnom,fina jedna atmosfera na tribinama,solidna posjeta neke pripremne tekme,jedno 500 ljudi,moje slobodne procjene.
Kokot koji je ocigledno imao veliki pritisak prve tekme pred navijacima,a svi znamo zbog cega,je maksimalno podrzan,za svaki dobar potez,nagradjen aplauzom.Sto samo govori da ovaj foruum i opcenito forumi i fb stranice koje raja moze da vidi,veze nemaju sa stvarnim desavanjem u i oko kluba.

Da se vratimo na tekmu,Željo ko Željo iz prosle polusezone,malo bolje,ali iskreno nije to to,bar po ovoj tekmi,ja mogu suditi.
Kokot-otkrivao se dosta,trazio loptu,pokusavao,asistirao,sutao,vidi se da zna i hoce i da je presretan sto je u zelji,ali takodjer je odmah bilo jasno da mu fizicka sprema nije na nivou.
Bajic-trudi se,bori se,imao par dobrih suteva,koji na zalost nisu zavrsili u golu,meni djeluje dosta agresivnije
Varea-mnogo bolji na mjestu iza napadaca,nego na krilu(Kokot lijevo krilo) ,djeluje malo bolje spreman,nego proslu polusezonu
Đelmić-rastrcan,brz,prodoran,dao go,ali nista bolji od stane na toj poziciji,jedino mozda to sto se cini da bolje izvodi kornere(prebaci i drugu stativu,a nije balon),ne znam sta dalje reci
Hadziahmetović-solidan,za maksuma bas solidan,ne gubi lopte,trudi se i gura se s mnogo vecim ljudima od sebe,mene licno brine to sto su ta djeca promjenjivog raspolozenja za igru,ali je bio dobar
Hasanović-Ako ste prizeljkivali neko prosvjetljenje hasanovica,mislim da ste to za par nijansi i dobili,meni je djelovao bolje iako vidim,drugi ne misle tako
Kvesa-jaci u duelu,nego prije,bori se,par puta dobro ubacio,par puta dobru loptu uzeo,par puta usrao s ubacivanjem
Memija-tom momku kao da se nesto desilo,djeluje totalno nezainteresovano i kao da to uopste nije isti igrac od prije pola godine,zasto ne znam.
Kosorić i Zeljković-definitivno,najtanji dio ekipe,prolaze kroz njih kao kroz puter,osim dva gola koja smo primili (jedan glupost uzelca,drugi glupost zeljkovica i marijan pravi penal),ljudi su imali najmanje 5-6 100% sansi
Uzelac- samo sto je usao,fenomenalna asistencija za protivnickog igraca i go,onako djeluje kao kosarkas i razbijac kao lazo,ali bojim se da je to to.
Marijan-mislim da je to to :thumbup: ,da nije njega zijanili bi sigurno,spasio 3-4 gola 100%. definitivno stari Marijan

Od ovih sto su jos igrali mi je zapao za oko broj 85,jbg od sunca nisam siguran da li je stariji sadikovic ili neko drugi. par dobrih pasova preko citavog terena,za ono malo sto je igrao.

Znaci napad nam je bio ionako dobar (dali smo svim ekipama osim zrinskog go),sad je definitivno bolji,sredina,mozda sto dado nije igrao,tanja,odbrana po bokovima bolja,ali ostaje ta suplja sredina koja meni nagovjestava jednu jako dugacku polusezonu gdje ce se jasno vidjeti na tribinama ko voli klub,a ko ne.
ljudi koji su gledali protiv travnika tekmu,kazu da je nebo i zemlja sa ovom danas.Indisponirani,nezainteresovani,mozda umorni od priprema,ko zna sta je,ali od one fine pas igre protiv travnika nema nista.
Moguce da to bude bolje kod takmicarskih utakmica,bar se nadam

p.s. imam osjecaj da ce sjever imati takvog materijala da dobacuje,kao nikad do sad :roll:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 feb 2015, 18:18

Pa ne slazemo se, a evo i kako sada potvrdjujes nije kriv za propuste, bio je dobar u postavljanju nasih napada, oduzeo sigurno pet lopti, ali ga eto treba mijenjati jer ti tako zelis. Dodaj u svoju defanzivnu analizu ostatak veznog reda, Hadziahmetovica i Vareu, pa ponovo sagledaj cjelokupnu sliku.
ovo je moje mišljenje i ja ga i ne prodajem pod nešto više. nije kriv za situacije gdje su pali golovi, ali za više drugih jeste. oni najbolje svoje akcije nisu realizovali, obje koje jesu realizovali nisu nešto obećavale. a u ovoj postavci je eldar prvi ispred odbrane i najodgovorniji za odbrambeni dio, to ne kažem ja nego je struka tako nacrtala. a varea je prvi iza vrha napada (gdje igra samo jedan igrač), ja sam sam sto puta napisao da je on u odbrani igrač manje i to definitivno ostaje tačno, ali mu je to mnogo manje i zadatak na terenu.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 20 feb 2015, 18:22

ChWilla je napisao/la:
ovo je moje mišljenje i ja ga i ne prodajem pod nešto više. nije kriv za situacije gdje su pali golovi, ali za više drugih jeste. oni najbolje svoje akcije nisu realizovali, obje koje jesu realizovali nisu nešto obećavale. a u ovoj postavci je eldlar prvi ispred odbrane i najodgovorniji za odbrambeni dio, to ne kažem ja nego je struka tako nacrtala. a varea je prvi iza vrha napada (gdje igra samo jedan igrač), ja sam sam sto puta napisao da je on u odbrani igrač manje i to definitivno ostaje tačno, ali mu je to mnogo manje i zadatak na terenu.
Ti se uvalio netacnim konstatacijama, pa sada na struku prebacujes. Koje su to situacije gdje je Eldar grijesio, hajde nabroj nam ih molim te. I nije da ga branim, rekao sam vec da je teren bio los za ozbiljnih analiza, ali blatiti i mijenjati momka koji je bio solidan je van svake pameti...

UPRAVA NAPOLJE!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 feb 2015, 18:23

85 je enis sadiković. po onome što je malo igrao stopera jesenas mislim da od ovih što sam igraju gori ne može biti.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 20 feb 2015, 18:26

ChWilla je napisao/la:85 je enis sadiković. po onome što je malo igrao stopera jesenas mislim da od ovih što sam igraju gori ne može biti.
Znaci dobro sam vidio ;)
I ja sam to odavno govorio,ovi sadasnji stoperi su fkt propuh,bilo koja ozbiljnija utakmica ce prouzrokovati mnogo pognutih glava na povratku kuci

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 20 feb 2015, 18:27

ChWilla je napisao/la:po meni je eldar najslabija karika ove ekipe. hadžiahmetović djeluje zrelije za klasu od njega. sve njihove šanse su došle iz kontri i polukontri koje nema ko spriječiti na vrijeme. naprijed fina igra, antolović i zeljković nisu više glavni plejmejkeri već držimo loptu i igramo od noge do noge, ali opet kažem, čim izgubimo loptu havarija. mislim da bi DOBAR defanzivni vezni umjesto hasanovića sam digao nivo igre za jedno 25-30%. na postavljenu odbranu nam nisu ništa napravili, ali transformacija je odron.
Meni Eldar nije bio los,cak sta vise jedan od boljih,samo sto izgleda da covjek lose igra kad imamo stopere katastrofa:Eldar jednostavno nije u stanju sve pokupiti kao ni jedan defanzivni vezni na svijetu,ali sve sto pored njega prodje je velika opasnost,nemamo stopera koji se zna kvalitetno postaviti,kvalitetno procijeniti situaciju,i kvalitetno je nabiti kad treba.Kosoric je za mene veliko razocarenje,ocekivao sam puno vise.
Po meni Kokot dosta dobar,trudio se.shvatio je danasnju tekmu najozbiljnije od svih,dobri jos Baja,Amir...
Bez Varee na terenu izgledamo mnogo bolje,puno carini loptu,spora i netacna dodavanja,nije on za ovoga sto Oda hoce.
SLOBODA NAVIJAČIMA

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 feb 2015, 18:28

Ti se uvalio netacnim konstatacijama, pa sada na struku prebacujes. Koje su to situacije gdje je Eldar grijesio, hajde nabroj nam ih molim te. I nije da ga branim, rekao sam vec da je teren bio los za ozbiljnih analiza, ali blatiti i mijenjati momka koji je bio solidan je van svake pameti...
ja ostajem kod tvrdnje da on naprosto ne radi ono što bi trebao zadnji vezni, a struku sam samo pomenuo jer mu je očito namijenila tu ulogu, prvog ispred odbrane. kontra i polukontra ekipe iz prve lige fbih ide kao da ga nema, a on bi po poziciji trebao biti najodgovorniji da to spriječi i presječe. i iz takvih situacija su oni napravili najbolje akcije.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 feb 2015, 18:33

tačno je da varea pegla i da ne igra odbranu, ali prvi gol je on izbacio bajića pred golmana, a drugi zabio. sigurno ima najbolji zadnji pas u ekipi, i mislim da u ovoj situaciji uz sve mane mora igrati. ako pare dođu lijepo mu se zahvaliti na kraju sezone, ali sad ga se ne može odbaciti.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 20 feb 2015, 18:38

ChWilla je napisao/la:
ja ostajem kod tvrdnje da on naprosto ne radi ono što bi trebao zadnji vezni, a struku sam samo pomenuo jer mu je očito namijenila tu ulogu, prvog ispred odbrane. kontra i polukontra ekipe iz prve lige fbih ide kao da ga nema, a on bi po poziciji trebao biti najodgovorniji da to spriječi i presječe. i iz takvih situacija su oni napravili najbolje akcije.
Koje ba kontre, polukontre, ja ti nabroja ranije kako su te situacije isle, niti za jednu nije kriv ili je mogao nesto uciniti. Ti ostajes kod svog jer si tvrdoglav, a nemas argumenata, nego eto kriv je jer su nam pravili sanse, i jer je to tvoja tvrdnja. Veze ti nemas o fudbalu, samo mlatis!
Kako neko rece, u ovoj polusezoni ce pljuvaci doci na svoje.

UPRAVA NAPOLJE!

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 20 feb 2015, 18:39

ennis je napisao/la:
Meni Eldar nije bio los,cak sta vise jedan od boljih,samo sto izgleda da covjek lose igra kad imamo stopere katastrofa:Eldar jednostavno nije u stanju sve pokupiti kao ni jedan defanzivni vezni na svijetu,ali sve sto pored njega prodje je velika opasnost,nemamo stopera koji se zna kvalitetno postaviti,kvalitetno procijeniti situaciju,i kvalitetno je nabiti kad treba.Kosoric je za mene veliko razocarenje,ocekivao sam puno vise.
Po meni Kokot dosta dobar,trudio se.shvatio je danasnju tekmu najozbiljnije od svih,dobri jos Baja,Amir...
Bez Varee na terenu izgledamo mnogo bolje,puno carini loptu,spora i netacna dodavanja,nije on za ovoga sto Oda hoce.
Nije Eldar nista uspio pokupit. Naprijed je bio dobar, ali pozadi ga nije bilo. Drugoligas nam je pravio dobre probleme, a kako ce tek ove jace ekipe iz PL. Ova ekipa ce moci zabiti bilo kome gol, ali ista tako sa ovom zadnjom linijom primit ce od svakog gol. Enis je bolje rjesenje za zadnjeg, najvise zbog njegove brzine.
Kokot bio najbolji, samo se opustio puno. On je za 60 min. Kosoric i Kvesic losi, kasne i prolaze ih lagano. Kvesic naprijed letio, ali pozadi ga skoro pa nema. Nije ni blizu onog sto je nekad bio. Uzelac izgleda ozbiljnije od Kosorica.
Zadnja izmjena: lazar, dana/u 20 feb 2015, 18:52, ukupno mijenjano 3 puta.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 feb 2015, 18:41

ti si malo naklatio, ako neko nije pljuvač ja nisam. ja imam pravo na svoje mišljenje, koje ne mora biti tačno jer nisam nikakav stručnjak za fudbal, ali samo nekako mislim da je zadnji vezni najodgovorniji za ometanje kontri i polukontri. koje su išle k'o na tekućoj traci.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 20 feb 2015, 18:49

ChWilla je napisao/la:ti si malo naklatio, ako neko nije pljuvač ja nisam. ja imam pravo na svoje mišljenje, koje ne mora biti tačno jer nisam nikakav stručnjak za fudbal, ali samo nekako mislim da je zadnji vezni najodgovorniji za ometanje kontri i polukontri. koje su išle k'o na tekućoj traci.
Nisam se naklatio, nego mi smetaju neistine kada se pisu. I nisu isle kao na traci, nego tri puta u prvom ispadaju skroz drugi igraci, i niti jednog nisi spomenuo, nego si hladno zakljucio kako je Eldar los za zadnjeg veznog, bez ijednog opisa njegovih propusta ili gresaka.
Pisi ti sta hoces, kritikuj, ali nemoj bez razloga, to je za mene pljuvac!

UPRAVA NAPOLJE!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 20 feb 2015, 18:49

Ja kako sam vidio tekmu Eldar je bio solidan.. Amir sa loptom dobar a bez lopte nevidljiv.. Zadnja linija osim Kvese teška katastrofa.. I Memija je dosta slabiji na beku nego na krilu ili je i on pao u formi.. Zeljkovic u prvom ograjiso a Kosoric u drugom.. Uglavnom nazad katastrofa.. Djelmic po meni dobar kao i Kokot koji bar meni ostavlja dojam da nije 100% spreman.. Varea prosječan.. Na momente bljesne ali većinom nedorečen.. Bajić najbolji sa Kvesom.. Od izmjena solidni Bogdanović i Enis Sadiković kao i mali Kašić koji je bio dosta nezgodan po lijevom krilu.. Bućan, Benjo i Nuspahić bez učinka..

Po onom kako sam ja vidio tekmu fali Tomić nenormalno i mogli bi mati puno problema bez obzira s kim igrali..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 feb 2015, 18:56

nisam napamet naučio utakmicu. ali ono kako su oni dolazili do najboljih šansi najprije treba spriječiti zadnji vezni. to mu je uloga na terenu.

ja bih bio mnogo sretniji i rahatniji da mislim da si ti u pravu, ali ne mislim, mislim da nam je na zadnjem veznom zjapeća rupa. da je do hasanovića neko dosta bolji i iskusniji i on bi izgledao bolje. nije ni on k'o čovjek kriv što nisu doveli zamjenu za tomića, niti mogu reći da neće ili da se ne trudi. ali kad je već u toj ulozi ja ne mogu reći da mislim da je zadovoljio kad mislim da nije.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Kajkutenjoyer, Paromlinac i 20 gostiju.