Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

SiamoNoi
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la SiamoNoi » 24 jan 2017, 00:05

Dex je napisao/la:Smithse samo Tom Hansen i Rio slušaju, što dovoljno govori u kakvoj su dubiozi :mrgreen: Naravno, da je na live-u najbitnij show, gle jedan od razloga, zašto je Bieberu svaki koncert ispunjen, čak i muškom publikom, koliko god neko drugačije pokušavao predstaviti.American Idiot jeste već iz downfalla Green daya, ali dobro, niko nije zadržao konstantnost, kroz cijelo svoje postojanje.Muzika evoluira, traži se nešto novo na tržištu, naravno na našem se uvijek traži šund većinom :rol:
Moglo bi se ponovno bacit 500 dana naredni vikend :mrgreen:

Meni jedino nisu jasni oni koji pljuju po tome kad neki bend nakon 10ak godina promijeni zvuk i tek tim novim se obično proslavi.Mislim ono,kbk,ne trebaju 20 godina svirat isto.Postoji li uopce itko tko toliko svira isto i jednako kvalitetno?

Ne znam baš šta BiH ima za ponuditi,ali u Srbiji i Hrvatskoj dugo nije ovako kvalitetna scena bila.Valjda već preko 30 godina.Je da nije danas takva muzika u prvom planu zbog raznoraznog smeca koje se promovira,ali opet tu je...postoji.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 24 jan 2017, 00:08

Dex je napisao/la:Smithse samo Tom Hansen i Rio slušaju, što dovoljno govori u kakvoj su dubiozi :mrgreen: Naravno, da je na live-u najbitnij show, gle jedan od razloga, zašto je Bieberu svaki koncert ispunjen, čak i muškom publikom, koliko god neko drugačije pokušavao predstaviti.American Idiot jeste već iz downfalla Green daya, ali dobro, niko nije zadržao konstantnost, kroz cijelo svoje postojanje.Muzika evoluira, traži se nešto novo na tržištu, naravno na našem se uvijek traži šund većinom :rol:
Morrissey je depresija sam od sebe :mrgreen:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 24 jan 2017, 00:10

Dex je napisao/la:
Vijadukt je napisao/la:Ja bih samo za Janu dao 300 kn. Mozda i za Tomsona.
Bio u Žepču za 80 kuna, u Busovači za 40 kuna :mrgreen:
Ma bio u Kiseljaku nekad davno, al dzaba kad ne odes. :mrgreen:
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 24 jan 2017, 00:21

Kako je mocno kad nema vjersko-politickog prduckanja na temi bez obzira sto veze nemate o muzici.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 24 jan 2017, 00:25

Puma je napisao/la:Kako je mocno kad nema vjersko-politickog prduckanja na temi bez obzira sto veze nemate o muzici.
Da cujemo tebe :P

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 24 jan 2017, 00:29

Sellam za ljubitelje Alije i kvalitetnih sevdalinki.
!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 24 jan 2017, 00:30

Sta sve spada u preporucenu posiljku u posti? Nisam stigao podici a pojma nemam sta je ni sta bi moglo biti.
Nad tobom sunce najljepše sja

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 24 jan 2017, 00:31

Ma zayebayem se, evo iskljucio sam Klare mod. :mrgreen:

Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 24 jan 2017, 00:34

Marsal je napisao/la:Je l' ko bio u Pragu?

Ima ponuda 5 dana za 180 maraka pa se kontam vrijedi li? :hmmmmm:
Bio sam ja 2x, vrijedi vjeruj
Nad tobom sunce najljepše sja

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 24 jan 2017, 00:35

Donnie Darko je napisao/la:
Dex je napisao/la: Čudno je, da je The Weeknd, isto pokušao na ovom novom albumu, a i pogodio je.Naravno ima tu nekih ziheraških pjesama, a i failova.Ali sve u svemu, solidan album.Kanye to isto radi već godinama :kafa:
Weeknd to radi u nekoj mjeri do sada sa svakim albumom, samo je na ovom albumu pretjerao, džaba ti što mijenjaš zvuk, kada ti taj zvuk dosadi dok završi album, jer je fakat predug.

Sa obzirom da planira izdavati po album svake godine, nadam se iskreno da će se više fokusirati da napravi 10 strašnih pjesama, nego 4 strašne i 14 ok pjesama, kao što je to do sada radio. Meni je ovaj album za sada ubjedljivo njegov najslabiji, ali barem mijenja pa makar i minimalno, da želi može praviti provjerene hitove godinama koje dolaze.
Taktika da izbacuje svake godine album, će možda piti vode godinu-dvije-tri, ali šta će kada se publika zasiti.Iako američka fanbaza, svršava na svaku njegovu pjesmu, pa čak i na party monster :rol: Starboy je prosječan album, sa nekoliko svjetlih tačaka.Die for you, bih izdvojio kao nešto najbolje sa ovog albuma, iako je još nema na yt.Sreća torrentao sam album, pa sam je i preslušao :mrgreen: Naravno, uvijek se može vratiti i izbaciti nešto slično kao Hills, Often, Can't feel my face.
Vijadukt je napisao/la:
Dex je napisao/la:
Vijadukt je napisao/la:Ja bih samo za Janu dao 300 kn. Mozda i za Tomsona.
Bio u Žepču za 80 kuna, u Busovači za 40 kuna :mrgreen:
Ma bio u Kiseljaku nekad davno, al dzaba kad ne odes. :mrgreen:
U Žepču na uskrs bio, al niko sa mnom nije htio.Čak sam imao ulaznicu, za Acu Lukasa u Doboju, koju sam dobio na nekom izvlačenju, isti dan, al mi nešto mrsko bilo otić :rol:
miki_92 je napisao/la: Morrissey je depresija sam od sebe :mrgreen:
Ne kontam, kako neko iole sretan, može pustit Smithse i uživati u njima.Naravno kada si full syeban, Smithsi su prvi na listi :rol:
SiamoNoi je napisao/la: Moglo bi se ponovno bacit 500 dana naredni vikend :mrgreen:

Meni jedino nisu jasni oni koji pljuju po tome kad neki bend nakon 10ak godina promijeni zvuk i tek tim novim se obično proslavi.Mislim ono,kbk,ne trebaju 20 godina svirat isto.Postoji li uopce itko tko toliko svira isto i jednako kvalitetno?

Ne znam baš šta BiH ima za ponuditi,ali u Srbiji i Hrvatskoj dugo nije ovako kvalitetna scena bila.Valjda već preko 30 godina.Je da nije danas takva muzika u prvom planu zbog raznoraznog smeca koje se promovira,ali opet tu je...postoji.
Obavezno štivo za pregledati :kafa: više puta :think:

Problem je što ljudi očekuju konstantu godinama, iako je nemoguće zadržati isti nivo i kreacije, te moguće izbjegavanja zasićenosti, iako se i ljudi zasite, te nakon nekih 10-15 godina traže staru žar.Toga nema više, muzika se mijenja svake godine.Trendovi su drugačiji.To je nešto kao naši roditelji slušali rock, mi sada narodnjake.Ok kako, ko, al poa(e)nta je tu.
BiH scenu toliko i ne pratim, osim Futavaca, koji su mi genijalni.Ostali underground bendovi, su mi totalna nepoznanica, osim nekoliko njih koji su gostovali u Zavidovićima, ali opet to nije to.Rock je odavno u downfallu što se tiče naše scene.
EDIT:Naravno, u umjesnosti je nemoguće držati konstatnu, jer svijet evoluira i mijenja se.Naravno, traži se nešto novo, što do sada niko nije stavio na tržište, na pladanj naroda.Ali naravno, kada određeni umjetnik/grupa dođu na kraj svoje karijere.Naravno da možemo, napraviti osvrt.A ovako u pola stvaranja je malo dvolično reći, ali želimo stare vas, iako smo mi sami utjecali na njihovu evoluciju.Ok ne pričamo o karijerama Jale Brata, i Bube Corellija :rol:

Ultimativna rock pjesma :tokralju:
Zadnja izmjena: Dex, dana/u 24 jan 2017, 00:41, ukupno mijenjano 1 put.
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 24 jan 2017, 00:39

Dex je napisao/la:
U Žepču na uskrs bio, al niko sa mnom nije htio.Čak sam imao ulaznicu, za Acu Lukasa u Doboju, koju sam dobio na nekom izvlačenju, isti dan, al mi nešto mrsko bilo otić :rol:
Za svadbu hocu da dovedes barem Janu, nemoj da dolazim dzaba. :mrgreen:
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 24 jan 2017, 00:39

:kafa:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 24 jan 2017, 00:42

Vijadukt je napisao/la:
Dex je napisao/la:
Za svadbu hocu da dovedes barem Janu, nemoj da dolazim dzaba. :mrgreen:
Morel Koke :mrgreen: A samo Jana II dolazi u obzir :mrgreen:

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 24 jan 2017, 00:46

Dex je napisao/la:
More. :mrgreen: jel ono njegova moja dobra vilo?

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 24 jan 2017, 00:48

Puma je napisao/la:Klare mod. :mrgreen:
:urnebes:
Puma je napisao/la:
To je to :mrgreen: Bas se veceras zamislio kako dugo nisam metal neki puštao,ne stigne jednostavno čovjek sve,i odmah u glavu sa Black Sabbathom koje sam prve u tom žanru slušao.Evo baš će sad uskoro 47 godina heavy metala tj.47 od njihovog prvog albuma.Svira neki tribute bend što obično ne volim jer nije to to kad je kopija.

Dex je napisao/la:BiH scenu toliko i ne pratim, osim Futavaca, koji su mi genijalni.Ostali underground bendovi, su mi totalna nepoznanica, osim nekoliko njih koji su gostovali u Zavidovićima, ali opet to nije to.Rock je odavno u downfallu što se tiče naše scene.
Nisam čuo za te Futavce,ali cu poslušat malo.Ali da,generalno se slabo čuje za BiH bendove.Vjerojatno je to sve tanko.Ovako na prvu samo mi Zoster pada na pamet.I tu je Dubioza koja se sad već odavno dobro probila.Kod nas i u Srbiji ima takvih stvari da da su vani negdje bili bi vjerojatno svjetski poznati.Od bendova do kantautora.Što bi ono Donnie rekao lijepo je živjeti u ovom vremenu ili kako je ono bilo :mrgreen:
Dex je napisao/la:
miki_92 je napisao/la: Morrissey je depresija sam od sebe :mrgreen:
Ne kontam, kako neko iole sretan, može pustit Smithse i uživati u njima.Naravno kada si full syeban, Smithsi su prvi na listi :rol:
Ja slušam depresivne bez obzira na raspoloženje :D

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 24 jan 2017, 00:52

imali ovdje ljubitelja Goribora
https://www.youtube.com/watch?v=876qxKE2I5k
nešto najbolje što sam gledao uživo,a bio sam na raznim koncertima raznih žanrova od coxa do arsena :)
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 24 jan 2017, 00:55

Vijadukt je napisao/la:
Dex je napisao/la:
More. :mrgreen: jel ono njegova moja dobra vilo?
Jest :mrgreen: Jedan dan, ja šetam preko Alipašina, neki gospodin, u be-em-veu nekom, otvorio prozore sve, i odvrno tu Koketovu poznato :urnebes:

SiamoNoi je napisao/la: .
Nisam ni ja, dok nisu gostovali u Zavidovićima :rol: Ali imaju popriličan broj pjesama, koji se meni sviđaju.Dubioza je odavno globalni bend, a i brend :mrgreen: Mislim grupa koja završi na homepageu, TPB-a i ostanu duže od 10 dana, a meni svaki dan na bingu se slika mijenja :rol:
Zoster mi nit smrdi, nit miriše, nikada im nisam bio fan muzike.
Da smo bilo gdje drugo nego na Balkanu, sve grupe bi bile veliki brendovi, ali ipak živimo na mjestu, gdje je to veoma mizerna subkultura, a i svi biraju istočnjačke tonove, koji im bolje zvuče u uhu, na prvu.Iako to već na drugo slušanje postane silovanje ušiju, ali bože moj.
Srpski death metal :tokralju: Ono nisam nigdje vidio :mrgreen: U Hrvatskoj ko god da se pojavi, Hladno Pivo će ostati nenadyebivo :kafa:
Ja slušam depresivne bez obzira na raspoloženje :D
Šta će ti to u životu :mrgreen:
Zadnja izmjena: Dex, dana/u 24 jan 2017, 00:57, ukupno mijenjano 1 put.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 24 jan 2017, 00:56

Kad se nisam ranio sad,kako ja nisam znao da Thompson nastupa u Žepču,mene treba ubit.

@Slevine ti bi ovo trebao znati,kad se saberu sve titule u američkim najvećim sportovima koji grad ih ima najviše?
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 jan 2017, 00:56

Dex je napisao/la: Taktika da izbacuje svake godine album, će možda piti vode godinu-dvije-tri, ali šta će kada se publika zasiti.Iako američka fanbaza, svršava na svaku njegovu pjesmu, pa čak i na party monster :rol: Starboy je prosječan album, sa nekoliko svjetlih tačaka.Die for you, bih izdvojio kao nešto najbolje sa ovog albuma, iako je još nema na yt.Sreća torrentao sam album, pa sam je i preslušao :mrgreen: Naravno, uvijek se može vratiti i izbaciti nešto slično kao Hills, Often, Can't feel my face.
Ma boli njega za publikom, zato ga i gotivim. Postao je ovo što jeste po svojim pravilima, sada kada je na vrhuncu sigurno se to neće mijenjati. Uspješan je kada vrti svoj stari zvuk, uspješan je i sa komercijaliziranim zvukom, pronašao je formulu nema zime za njega, ako ovako nastavi dostići će i Drakeov nivo, a ovaj izbacuje istu pjesmu već dvije godine. Realno, trilogija je 50 puta kvalitetnija od Starboya, ali uopšte mu ne zamjeram to, jer je već tada pjevao o tome kako će se prodati jednog dana, poštenije od toga ne može da ga yebeš.

Uvijek će mi biti zagonetka kako je neko sa tako vulgarnim tekstovima kao Weeknd postao ovako popularan. Pa poslušaj samo kraj King of the Fall, pa onda Often, a baš te dvije pjesme su mu bile odskočna daska u mainstream :crazy:

Ali Trilogija je nešto posebno, jedan od najboljih projekata ove decenije sigurno, ne samo u njegovom žanru, gdje mu samo Frank Ocean može parirati.

Btw. skini kolekciju njegovih leakova iz prošle godine, bolja je od albuma. Ako hoćeš poslat ću ti link :mrgreen:

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 24 jan 2017, 00:58

Besic je napisao/la:Kad se nisam ranio sad,kako ja nisam znao da Thompson nastupa u Žepču,mene treba ubit.

@Slevine ti bi ovo trebao znati,kad se saberu sve titule u američkim najvećim sportovima koji grad ih ima najviše?
Uskrs 2014te :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: soxx i 20 gostiju.