RŠD Velež Mostar
-
- Kontakt:
Re: RŠD Velež Mostar
**** sve te ima veće grupe retarda od Veležovih simpatizera naročito onih sa društvenih mreža i onih što se samo pojave kad su “evropske” utakmice. 

Radi vas bi najbolje bilo da smo se ugasili.
-
- Kontakt:
Kakvih pacijenata ovdje ima, niko im ne valja. Al to su oni tersovi koji do podne mrze sebe, a od podne sve ostale. Niko im u Velezu ne valja i sve pogresno rade, a sta ste vi uradili za taj isti Velez ? Kolko ste doprinijeli ? Mozete kenjat to nije problem, al da ponistavas sve sta su ljudi uradili to nije posteno, to sto usko gledate jer ste ograniceni kao balkon. I ebo vas klaf sve navijajte za tsc ako ste navijali radi njega, lika su ljudi trenutni izabraili isto kao i canadia. A toliko se pozitivnih velikih stvari i projekata uradilo, ovi debili tersovski uhvate se samo gresaka, pa dajte podrsku za velike projekte koji su poceli i koji su zavrseni
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles
#Fuckthenobles
-
- Kontakt:
Cim prestane on ili bilo ko iz uo dovoditi igrace, nema kenjanja vise. I kad treneru kazu da ne moze bas sina uhljebiti. A i kad Bulica otjeraju. Ima tu projekata dosta, prvi je da se prestanu pricati lazi i suplje price pa onda ovi ostali
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
-
- Kontakt:
Javite se ljudima u klubu kojeg bi vi igraca zelili i potpisete ugovor da ce te vi istog igraca placat - njegovu platu,smjestaj i hranu, Problem rjesen ne znam da bi se iko bunio. Pa nije Velez radio stanica - ZELJE I POZDRAVI, da se udovoljava mostarskim tersovima. Ako skupstina ne bude zadovoljna uradenim ili bilo kakvim vodstvom, isti se ljudi mogu smjeniti a da se smjenjuju sto vama ne ugođaju jer mrzite na ovoj zegi sve pa i sebe to nema smisla
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles
#Fuckthenobles
Moj post prije i nego sto je dosao Kevelj, ja sam momci samo dosljedan za razliku od vas par sa teme koji imate 15 lica. Ja sam vrlo dobro znao sta mogu ocekivati od nove uprave, opet sam im dao podrsku jer su jedini bili tad spremni preuzeti. Dajem im i sad podrsku iako su nas posrali kad su one na koje nam se kosa dizala na pomen uvukli u klub. Ja im dajem podrsku za rad, za gradnju stadiona, na stabilnom klubu sto se tice finansija, ali necu ni sutiti na stvari koje ne valjaju nikako i ukazivati cu na to. Necu ni dozvoliti da se pisu lazi o Klafuricu, kojeg nabijem na **** koliko mi je bitan u zivotu ako su lazi.
A to "debili", "pacijenti" i slicno kuci gdje ste i navikli.
A to "debili", "pacijenti" i slicno kuci gdje ste i navikli.
Rodjeni81 je napisao/la: ↑16 nov 2022, 20:03Najidealnija opcija je da se svi opet ujedine i krenu ponovo zajedno za dobrobit Veleza, sanse za to su skoro nikakve.
Druga najbolja opcija je da Hasic sa svojim bliskim ljudima nastavi, za to su isto male sanse.
Treca opcija i najrealnija je da ce nas Kevelj i njegova ekipa preuzeti. Namazani su oni, to morate znati, 99% ovo oni svjesno rade da pridobiju javnost.
Oni kao oni nisu problem, vecinom su svi bili dio bivse uprave sa Hasicem. Mocni su i nisu budale. Problem je samo sto se neka imena spominju koja nikako ne bi smjela da bi se mogla motati oko kluba. Dolaskom Hasica takvim imenima su vrat kluba bila zatvorena, ne bi valjalo da se opet vratimo u to vrijeme.
Ne nasjedajte na svakakve price i tzv "insajderske" informacije, malo strpljenja nam sad treba. Ko god dodje dati mu podrsku i pustiti da se predstavi, a biti uvijek tu ko zapete puske ako krenu u pravcu koji nije dobro da idu i stititi svoj klub.
-
- Kontakt:
Idi bola sprči nešto il nek tebe sprče. Olakšaj se.killafrommanilla je napisao/la: ↑11 jul 2024, 18:09Cim prestane on ili bilo ko iz uo dovoditi igrace, nema kenjanja vise. I kad treneru kazu da ne moze bas sina uhljebiti. A i kad Bulica otjeraju. Ima tu projekata dosta, prvi je da se prestanu pricati lazi i suplje price pa onda ovi ostali
Kako znas da mu sin nema kvalitet za Velez? Igrao je u jacim ligama od nase.killafrommanilla je napisao/la: ↑11 jul 2024, 18:09Cim prestane on ili bilo ko iz uo dovoditi igrace, nema kenjanja vise. I kad treneru kazu da ne moze bas sina uhljebiti. A i kad Bulica otjeraju. Ima tu projekata dosta, prvi je da se prestanu pricati lazi i suplje price pa onda ovi ostali
-
- Kontakt:
Što se niste bunili kad je dudić svoga vanbračnog sina berina ćatića doveo? Zubanovića i ostale panjeve. Svuda se ugrađivao a niko to ne spominje danas.
-
- Kontakt:
MostarskiVelez je napisao/la: ↑11 jul 2024, 18:37Što se niste bunili kad je dudić svoga vanbračnog sina berina ćatića doveo? Zubanovića i ostale panjeve. Svuda se ugrađivao a niko to ne spominje danas.

Nije to u tom vremenu bilo, tad je sve posteno bilo i svi su iz ljubavi bili tad.

#musvdg
-
- Kontakt:
S tim da si tad imao Dzafica i Bratica i jos 100 takvih na sisi svaki mjesec, a i takav Berin Catic je bio promasaj od 1000KM i od 6 golova u 15 utakmica u seniorskom fudbalu. Bez problematicnog menadzera. I to Dudicev promasaj, covjeka od struke, a ne predsjednika.1922VFC1981 je napisao/la: ↑11 jul 2024, 19:46MostarskiVelez je napisao/la: ↑11 jul 2024, 18:37Što se niste bunili kad je dudić svoga vanbračnog sina berina ćatića doveo? Zubanovića i ostale panjeve. Svuda se ugrađivao a niko to ne spominje danas.![]()
Nije to u tom vremenu bilo, tad je sve posteno bilo i svi su iz ljubavi bili tad.![]()
![]()
A sad u novom poglavlju, na cist klub sa nemogucom podrskom vlasti, imamo Bobaja sa Stefanom Bulicem i 2 utakmice u seniorskom fudbalu. Kojeg nije doveo trener nego predsjednik.
Isto, apsolutno isto

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
-
- Kontakt:
Javite se zaljubljenici u lik i pošteno djelo Šemsudina Hasića sa kosilicom što je nabrao mjesec prije izbora. Kako vas je sve navukao kao ovce sa jednom kosidbom, neću ni da pomislim šta bi bilo da ih je bilo više.
Samo mi odgovorite na pitanje kako je feđa dudić mogao da se ugrađuje u taraba igrače( kao i vanbračne sinove čitaj Berin Ćatić) koje je dovodio godinama a hoćete da tjerate trenera koji je tek 8 dana sa ekipom?
Samo mi odgovorite na pitanje kako je feđa dudić mogao da se ugrađuje u taraba igrače( kao i vanbračne sinove čitaj Berin Ćatić) koje je dovodio godinama a hoćete da tjerate trenera koji je tek 8 dana sa ekipom?
-
- Kontakt:
GodinamaMostarskiVelez je napisao/la: ↑11 jul 2024, 20:08Javite se zaljubljenici u lik i pošteno djelo Šemsudina Hasića sa kosilicom što je nabrao mjesec prije izbora. Kako vas je sve navukao kao ovce sa jednom kosidbom, neću ni da pomislim šta bi bilo da ih je bilo više.

Nije ih Hasic dovodio. Razlika majstore. A ako se Fedja smecar ugradjivao u Berinovih 800 (jer ste lajali da Hasic ne da vise marke

Bitno je da su grobari kluba bili van kluba a sad su svi unutra ponovo plus Stefo a u igrace se ugradjuje njih 5

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
Ne znam kako ali jedino Velezovi navijaci drugi put zaredom od vrhunskog uspjeha u Evropi prave katastrofalnu atmosferu i nevidjenh nervozu.
Uskoro lagano kupiti dres, sezonsku ulaznicu i lagano biti uz Rođene na utakmicama.
I popustite nas malo, vise od mjesec samo pucate negativu u svakom segmentu.
Uskoro lagano kupiti dres, sezonsku ulaznicu i lagano biti uz Rođene na utakmicama.
I popustite nas malo, vise od mjesec samo pucate negativu u svakom segmentu.
I can’t believe it. I can’t believe it. Football, bloody hell!
-
- Kontakt:
Ode ovo predaleko. Kila je upravu za sve sto je napisao, stanje koje je nastalo je najvecim djelom Keveljova greska. Klafuric ko Klafuric nije toliko problem, najvise mu svak zamjera sto je pustio onoga ponovo u klub, e to je ljude sto boli najvise.
Canadija niko ne tjera, ovi sto to napisu ne treba se osvrtati, covjek nije mogao nista iskombinovati za 8 dana. Liga pocinje 3.8, e do tada se vec moze i mora ocekivati da se vide neki njegovi prvi pokazatelji kako cemo izgledati. Ono sinoc je bilo uzasno, al ocekivao sam nekako igru bez glave i repa, da nece puno liciti na ono kako smo navikli sa Klafuricem.
Canadija niko ne tjera, ovi sto to napisu ne treba se osvrtati, covjek nije mogao nista iskombinovati za 8 dana. Liga pocinje 3.8, e do tada se vec moze i mora ocekivati da se vide neki njegovi prvi pokazatelji kako cemo izgledati. Ono sinoc je bilo uzasno, al ocekivao sam nekako igru bez glave i repa, da nece puno liciti na ono kako smo navikli sa Klafuricem.
All-Time First Yugoslav League table
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
Danas je pretuzan Dan i mislim da je suvislo citati komentare i ono sto barem ocekujem, jeste da se barem danas suzdrzite rasprava povodom 11 jula. Uzdravlje svima.
-
- Kontakt:
Brate nismo ti mi ovde krivi šti si izgubio posao kad se Hasić povukao. Napisao sam ti već da odeš malo odmorit, prcneš nešto biće ti lakše brate.killafrommanilla je napisao/la: ↑11 jul 2024, 20:34Naravno, evo sad cu ovdje napisati to
Ja jesam kivan na ovakve idiote al' budala nisam moj Hazre![]()
Treba malo spustiti loptu, previše se komentariše van fudbalskih okvira.
Zanemarit ćemo činjenicu da smo igrali protiv drugoplasirane ekipe iz Andore upitnog kvaliteta. Također da im je prvak države izgubio kući od Kosovara FC Ballkani u okviru kvalifikacija za Ligu prvaka te treći klub koji ih predstavlja u Evropi, Escaldes, također je izgubio kući od luksemburškog predstavnika Dudelingena.
Nema opravdanja za ovu bruku, posebno za igru u prvih 45. minuta. Uz to treba napomenuti čist jedanaesterac koji nije sviran Interu u 90oj minuti i poslije zvižduka ležanje na terenu kao da su trčali maraton.
Dakle, idemo redom, sa sportskog aspekta:
1) Previše se dugo čekalo na dovođenje trenera. Ja ne ocjenjujem trenera kod nas nakon jedne utakmice i što je tu devet-deset dana. Ja ocjenjujem trenera po njegovom CV-om. Canadi je u Šibeniku imao u sezoni 22/23 užasan skor. U 27 utakmice, 5 pobjeda, 9 remija i 13 poraza. Prije toga u sezoni 21/22 u Altachu, 18 utakmica imao je skor od 3 pobjede, 4 remija i 11 poraza.
- Šibenik je ispao iz lige.
- Altach je jedva ostao i to zahvaljujući treneru koji je nasljedio Canadija, a to je Ludovic Magnin koji je uspio izvući u 13 utakmica, 4 pobjede i 3 remija.
I ovo je trener koji ima kapacitet podići stepen igre Veleža? Ni pod razno.
2) Kasno dovođenje pojačanja. Kao klub čiji cilj treba bit kontinuirani napredak, amatersko ponašanje. Igrači se dovode kasno, potpisuju i nespremni dolaze. Bez uigranosti što se vidjelo jučer. Dobili smo našeg Upamecana, Okekea, koji sve vrhunski radi onda pokloni dva-tri zicera priotivnicima. U sezonu ulazimo sa napadačem koji ima 35 godina i koji je i dalje najbolji igrač u ekipi što dovoljno govori o našem kvalitetu.
3) Tačka 3 je usko povezana sa tačkom dva. Već sam spomenuo nespremnost. Zbog čega služe pripreme? Za fizičku kondiciju. Ako već nisi uigran zbog trenera koji je kasno došao, gdje je fizička spremnost ekipe? Ljudi disali na škrge i odavno ne vidjeh našu ekipu ovako nespremnu. Dovedite kvalitetnog kondicionog trenera i još važnije nutricionistu. Ne može se kifla jesti na Musali i bit profesionalac. Gdje su pravilni unosi proteina, složenih UH-a i kvalitetnih masti? 2024. g, to je obaveza svakog tima koji želi bit ozbiljan.
Što se same utakmice tiče,
totalno nepovezan vezni red, nepostojeća krila, još ne znamo želimo li igrati preko krila ili kroz sredinu. Jedini kvalitet je viđen po bekovskim pozicijama i to ulaskom Oreča, Šturm je standarno bio dobar. Ulaskom Haskića smo dobili mnogo toga. Šikalo je napredovao i lijepo je to vidjeti. Pršeš po običaju nema snage, igrač kao Anđušić za 60 minuta. Okeke upitan sa kardinalnim greškama. Mujan nespreman ali vjerujem da će bit uz Haskića naš najbolji igrač ove sezone.
I kao epilog, samo jedno pitanje. Kako ga shvatim ozbiljno ekipu, tj. taj kontinuirani napredak ako nam jedan Asmir Suljić igra od prve minute? Ma dajte, prošle sezone katastrofalan, umjesto da je poslan negdje van Mostara i kantonu, čovjek igra od prve minute. Njegov vrhunac karijere gdje je zaista za naše uslove briljirao je davno prošao. Sa takvim i sl. igračima nema napretka. Jevtović u par minuta, vidno nespreman pokazao da ima kvalitet. Brazilac se trudi, Mlinarić je dobar ali uvukao se u sivilo ekipe.
Prvo pretkolo se mora proći, više zbog financija nego fudbalskog uspjeha. Ispadanje od Andoraca bi napravilo ranu koja će se teško zaliječiti kroz Premijer ligu BiH.
Zanemarit ćemo činjenicu da smo igrali protiv drugoplasirane ekipe iz Andore upitnog kvaliteta. Također da im je prvak države izgubio kući od Kosovara FC Ballkani u okviru kvalifikacija za Ligu prvaka te treći klub koji ih predstavlja u Evropi, Escaldes, također je izgubio kući od luksemburškog predstavnika Dudelingena.
Nema opravdanja za ovu bruku, posebno za igru u prvih 45. minuta. Uz to treba napomenuti čist jedanaesterac koji nije sviran Interu u 90oj minuti i poslije zvižduka ležanje na terenu kao da su trčali maraton.
1) Previše se dugo čekalo na dovođenje trenera. Ja ne ocjenjujem trenera kod nas nakon jedne utakmice i što je tu devet-deset dana. Ja ocjenjujem trenera po njegovom CV-om. Canadi je u Šibeniku imao u sezoni 22/23 užasan skor. U 27 utakmice, 5 pobjeda, 9 remija i 13 poraza. Prije toga u sezoni 21/22 u Altachu, 18 utakmica imao je skor od 3 pobjede, 4 remija i 11 poraza.
- Altach je jedva ostao i to zahvaljujući treneru koji je nasljedio Canadija, a to je Ludovic Magnin koji je uspio izvući u 13 utakmica, 4 pobjede i 3 remija.
2) Kasno dovođenje pojačanja. Kao klub čiji cilj treba bit kontinuirani napredak, amatersko ponašanje. Igrači se dovode kasno, potpisuju i nespremni dolaze. Bez uigranosti što se vidjelo jučer. Dobili smo našeg Upamecana, Okekea, koji sve vrhunski radi onda pokloni dva-tri zicera priotivnicima. U sezonu ulazimo sa napadačem koji ima 35 godina i koji je i dalje najbolji igrač u ekipi što dovoljno govori o našem kvalitetu.
3) Tačka 3 je usko povezana sa tačkom dva. Već sam spomenuo nespremnost. Zbog čega služe pripreme? Za fizičku kondiciju. Ako već nisi uigran zbog trenera koji je kasno došao, gdje je fizička spremnost ekipe? Ljudi disali na škrge i odavno ne vidjeh našu ekipu ovako nespremnu. Dovedite kvalitetnog kondicionog trenera i još važnije nutricionistu. Ne može se kifla jesti na Musali i bit profesionalac. Gdje su pravilni unosi proteina, složenih UH-a i kvalitetnih masti? 2024. g, to je obaveza svakog tima koji želi bit ozbiljan.
totalno nepovezan vezni red, nepostojeća krila, još ne znamo želimo li igrati preko krila ili kroz sredinu. Jedini kvalitet je viđen po bekovskim pozicijama i to ulaskom Oreča, Šturm je standarno bio dobar. Ulaskom Haskića smo dobili mnogo toga. Šikalo je napredovao i lijepo je to vidjeti. Pršeš po običaju nema snage, igrač kao Anđušić za 60 minuta. Okeke upitan sa kardinalnim greškama. Mujan nespreman ali vjerujem da će bit uz Haskića naš najbolji igrač ove sezone.
I kao epilog, samo jedno pitanje. Kako ga shvatim ozbiljno ekipu, tj. taj kontinuirani napredak ako nam jedan Asmir Suljić igra od prve minute? Ma dajte, prošle sezone katastrofalan, umjesto da je poslan negdje van Mostara i kantonu, čovjek igra od prve minute. Njegov vrhunac karijere gdje je zaista za naše uslove briljirao je davno prošao. Sa takvim i sl. igračima nema napretka. Jevtović u par minuta, vidno nespreman pokazao da ima kvalitet. Brazilac se trudi, Mlinarić je dobar ali uvukao se u sivilo ekipe.
Prvo pretkolo se mora proći, više zbog financija nego fudbalskog uspjeha. Ispadanje od Andoraca bi napravilo ranu koja će se teško zaliječiti kroz Premijer ligu BiH.
Republika Bosna i Hercegovina
Ako ćemo realno, trener se našao vrlo brzo.Xenophon je napisao/la: ↑11 jul 2024, 22:44Treba malo spustiti loptu, previše se komentariše van fudbalskih okvira.
Momenat je bio takav da se učinilo kao vječnost. O njegovim kvalitetama ćemo pričati u periodu koji je ispred nas.
Što se tiče prelaznog roka, tu si u pravu. Sve se radi u zadnji momenat, od priprema do dovođenja igrača.
Mi smo pred Evropu imali samo jednu pripremnu utakmicu, što je premalo.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Svaka čast za komentar, slažem se sa svim rečenim.Xenophon je napisao/la: ↑11 jul 2024, 22:44Treba malo spustiti loptu, previše se komentariše van fudbalskih okvira.
Ne postoji dugoročan plan u klubu gdje treba sistematski da se radi, a evo pokušat ću biti iskren i objektivan pa da kažem da je možda lako kenjati sa strane o tim planovima, možda je to kod nas nemoguće izvesti jer se očekuje instant uspjeh svake sezone.
Mada sam ubjeđen da bi raja prihvatila i tu ideju kad bi se prezentovala neka ideja, ovo navodim u smislu igračkog kadra. Promašaj je da se dovode istrošeni igrači, može se ubosti nekada ali se pokazalo kao loša ideja..
Po pitanju infrastrukture tu se nema šta reći, upravi kapa dole
Ohanite ljudi. Ne treba uopste svadja. Uzivajte u ovoj ljepoti od vremena.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.