Studiranje
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Studiranje
Imam jedno pitanje ovako .. Prva sam godina na faxu, ostala su mi 3 ispita sad u septembru. Matematika koja nosi 6ects bodova, statistika 3 boda i biohemija 4. U slucaju da polozim samo Matematiku da li mogu upisati drugu godinu i prenjeti ova dva ispita ?! Nisam siguran da li moze 6 ili 7 ects bodova da se prenese u iducu godinu, pa ako je neko imao slicno iskustvo neka se javi. Necu valjda zbog 1 ects boda ponavljati godinu ...
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !
Vedran Puljić ...
Vedran Puljić ...
Pozz nezz dje se obratit pa cu ovdje zavrsio sam srednju građevinski tehnicar te sam se zaposlio u jednoj firmi i sad trebam pripravnicki odradit pa znal neko dali i kolika su primanja za to??
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa ima ti nek pravilo druze na faxu. Posalji poruku u studentsku i raspitaj se..X31987 je napisao/la:Imam jedno pitanje ovako .. Prva sam godina na faxu, ostala su mi 3 ispita sad u septembru. Matematika koja nosi 6ects bodova, statistika 3 boda i biohemija 4. U slucaju da polozim samo Matematiku da li mogu upisati drugu godinu i prenjeti ova dva ispita ?! Nisam siguran da li moze 6 ili 7 ects bodova da se prenese u iducu godinu, pa ako je neko imao slicno iskustvo neka se javi. Necu valjda zbog 1 ects boda ponavljati godinu ...
Kod mene je npr 48 od 60 na prvoj za druge. Tako i kod tebe ima sigurno odredjeno broj bodova koji se mora skupiti
Kod nas je pravilo da se moze samo jedan prenijet, jedino Mat1 je uslovni predmet i nju ne mozes prenosit. Svugdje je drugacije tako da ti je najbolje da se obratis studentskoj.
Ja koliko sam čuo 6 bodova se može prenjeti, mada sam negdje čuo od nekog i 7. Mene sad zanima u slučaju da je 6 bodova granica a ja imam 7 onda ne bih mogao preci u drugu godinu ? Imam li kakve solucije ? :S Morat cu se raspitat direktno u studentskoj ... Moze li kakva molba kome da se obratim?
Svasta mi pada napamet ...

Zadnja izmjena: X31987, dana/u 13 sep 2015, 00:26, ukupno mijenjano 1 put.
Vedran Puljić ...
Vedran Puljić ...
-
- Kontakt:
Kod nas na gradjevini mozes prenijeti bilo koja dva predmeta, neovisno o bodovima. Inače, imam dva usmena da polozim...jedan od njih moram polozit za uslov za treću god.
Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk
Druže to ti je najbolje nazvati studentsku, svaki fakultet ima svoja pravila. Negdje imaš broj predmeta koje možeš prenijeti, 6, 10, 15.. zavisi koliko bodova imaš ukupno, negdje možeš prenijeti 2 predmeta nebitno koliko bodova nose, a neke predmete na nekim fakultetima ne možeš prenijeti jer su uslovni.. nazovi u ponedjeljak studentsku, ili pitaj koga sa svog faksa.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
- Donnie Darko
- Kontakt:
kod nas je isto 48 dovoljno za uslova.tuzlak1987 je napisao/la:Pa ima ti nek pravilo druze na faxu. Posalji poruku u studentsku i raspitaj se..X31987 je napisao/la:Imam jedno pitanje ovako .. Prva sam godina na faxu, ostala su mi 3 ispita sad u septembru. Matematika koja nosi 6ects bodova, statistika 3 boda i biohemija 4. U slucaju da polozim samo Matematiku da li mogu upisati drugu godinu i prenjeti ova dva ispita ?! Nisam siguran da li moze 6 ili 7 ects bodova da se prenese u iducu godinu, pa ako je neko imao slicno iskustvo neka se javi. Necu valjda zbog 1 ects boda ponavljati godinu ...
Kod mene je npr 48 od 60 na prvoj za druge. Tako i kod tebe ima sigurno odredjeno broj bodova koji se mora skupiti
al sa svim karafekama i pizdarijama trenutno imam 52 i jos mi trebaju dva predmeta za uslov.
Nigdje se uslovni ne moze prenijeti, inace se ne bi zvao uslovni. Ja koliko sam cula, prenijeti se moze jedan regularno. Za dva ili vise ide kolizija tj. slusanje i polaganje predmeta iz naredne godine ali gdje ukupno opterecenje po semestru iznosi 30 ECTS, te se mahom u tih 30 ECTS moze prenijeti samo 6 ECTS, tj. 2 predmeta.
LANET OLSUN!
Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!
Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!
Jah,dođi na PFSA pa da vidiš kako je sve moguće,ostanu ti 2 predmeta i onda pomoću ''lazne kolizije'' uzmes predmeta koliko hoces.uschtipak je napisao/la:Nigdje se uslovni ne moze prenijeti, inace se ne bi zvao uslovni. Ja koliko sam cula, prenijeti se moze jedan regularno. Za dva ili vise ide kolizija tj. slusanje i polaganje predmeta iz naredne godine ali gdje ukupno opterecenje po semestru iznosi 30 ECTS, te se mahom u tih 30 ECTS moze prenijeti samo 6 ECTS, tj. 2 predmeta.
Smijurija od organizacije i lopovluka. Boro lopovčino !
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard
Zavisi od broj ECTS bodova koje predmet nosi a i od fakulteta. :tralala:
Koji smjer i koja godina na PMF-u? :tralala:
Ima li gdje Zenana? :tralala:
Koji smjer i koja godina na PMF-u? :tralala:
Ima li gdje Zenana? :tralala:
LANET OLSUN!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kod mene se moze prenjeti bilo koji. Uslovni se zove kod nekih profesora samo jer ga moras odslusati. A inace moras nagurati 48,108,168 i to je to.
Kada obnavljas punis sebi sa predmetima iz vise godine do 30 u semestru. Ako su ti ostala 2 npr, mozes uzeti jos 3 sa vise.. I onda moras doci do magicne brojke 48,108,168. Cim toliko skupis mozes na visu godinu bez obzira jel ti ostao neki uslovni ili ne.
Kada das uslov za visu godinu na njoj slusas one koji su ti ostali samo.
Po meni je to dobro, novi dekan uveo. Posto je elektrotehnika nas su psiho profesori sa PMF-a znali drzati po 2-3 godine na hladjenju. Bukvalno zaboravis fax kako izgleda jer zbog jednog predmeta ne mozes na visu godinu. Sto je najveca glupost ikada. Ohladis se od faxa, a godine ti prolaze jer ti kod takvih likova nikada nije garantovano da ces poloziti predmet.
Pa ja sam tako godinu dana bio kod kuce samo, nista nisam imao da radim radi 2 predmeta. Kao da nisam bio student jbt. Ovo je sada milina, da su mi ovo prije uveli ja bih dogurao do kraja faxa sa samo jednom obnovom na elektrotehnici.
Neka uzima sebi koliko ko misli da moze poloziti i odslusati. Dosta je bilo prastarog sistema
Kada obnavljas punis sebi sa predmetima iz vise godine do 30 u semestru. Ako su ti ostala 2 npr, mozes uzeti jos 3 sa vise.. I onda moras doci do magicne brojke 48,108,168. Cim toliko skupis mozes na visu godinu bez obzira jel ti ostao neki uslovni ili ne.
Kada das uslov za visu godinu na njoj slusas one koji su ti ostali samo.
Po meni je to dobro, novi dekan uveo. Posto je elektrotehnika nas su psiho profesori sa PMF-a znali drzati po 2-3 godine na hladjenju. Bukvalno zaboravis fax kako izgleda jer zbog jednog predmeta ne mozes na visu godinu. Sto je najveca glupost ikada. Ohladis se od faxa, a godine ti prolaze jer ti kod takvih likova nikada nije garantovano da ces poloziti predmet.
Pa ja sam tako godinu dana bio kod kuce samo, nista nisam imao da radim radi 2 predmeta. Kao da nisam bio student jbt. Ovo je sada milina, da su mi ovo prije uveli ja bih dogurao do kraja faxa sa samo jednom obnovom na elektrotehnici.
Neka uzima sebi koliko ko misli da moze poloziti i odslusati. Dosta je bilo prastarog sistema

Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 13 sep 2015, 00:59, ukupno mijenjano 1 put.
Sto se tice tog prenosenja kod nas 15 bodova se moze prenijeti, 2 teza predmeta to su, bar sad na prvoj godini...ima li vas ovdje koji ste obnavljali godinu, vjerovatno ima, pitam gluposti
meni trenutno fali jedan do uslova, pripremao sam 2 predmeta, treci cu probati u zadnjih desetak dana spremiti bar za sestice, ali naravno razmisljam i sta ako obnovim godinu.Meni to ne bi bio neki problem jer znam da sam se trudio, ucio, izlazio rijetko, ali jednostavno nije islo kod nekih predmeta, prvenstveno kod dvije matematike
Problem su meni roditelji koji mi strasno nabijaju pritisak kao da ce svijet propasti ako obnovim, financije im nisu problem nimalo da bi zbog toga takvi bili, ali eto imam osjecaj da se brinu oko toga sta ce "selo" reci 

Kod nas uslovni, ako ga ne polozis znaci da ne mozes u naredni semestar/godinu. A i moze biti da ne mozes slusati odredjeni predmet u narednom semestru jer mu je taj prethodni uslov. Ne kapiram nesto te vase uslove sa bodovima, ali nije ni bitno. 

LANET OLSUN!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Prva godina 60 bodova, 10 predmeta po 6. Mozes da preneses 2
Druga se dize samo na 108 za uslova, opet dva prenosis i sve tako
Problem uslovnih kod nas je sto su ti predmeti najtezi. Npr Statisticka teorija uslov za neki predmet, polozi je 15% ljudi od malog broja pa taj broj bude jos manji. Covjek shvatio da mu se ne isplati da drzi za 10 ljudi predavanje, pa pusti sve koji su ga odslusali
Tako je kod nas jer ima hrpa bas zestokih predmeta, neko polozi jedan, neko drugi. Tako da na kraju svako ima svoj problem i u biti ne bi moglo onda 5 ljudi odslusati godinu i ovjeriti semestar da se drze profesori tih pravila o uslovnim predmetima xd
Druga se dize samo na 108 za uslova, opet dva prenosis i sve tako

Problem uslovnih kod nas je sto su ti predmeti najtezi. Npr Statisticka teorija uslov za neki predmet, polozi je 15% ljudi od malog broja pa taj broj bude jos manji. Covjek shvatio da mu se ne isplati da drzi za 10 ljudi predavanje, pa pusti sve koji su ga odslusali

Tako je kod nas jer ima hrpa bas zestokih predmeta, neko polozi jedan, neko drugi. Tako da na kraju svako ima svoj problem i u biti ne bi moglo onda 5 ljudi odslusati godinu i ovjeriti semestar da se drze profesori tih pravila o uslovnim predmetima xd
Ako mislimo na istog sa PMF-a , upravo mi on predaje gore pomenute predmete. Hoću reći asistent mi je na matematici i statistici ali ne na PMF-u. kuknjavauschtipak je napisao/la:Zavisi od broj ECTS bodova koje predmet nosi a i od fakulteta.![]()
Koji smjer i koja godina na PMF-u?![]()
Ima li gdje Zenana?
Vedran Puljić ...
Vedran Puljić ...
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
Nego gdje?X31987 je napisao/la: Ako mislimo na istog sa PMF-a , upravo mi on predaje gore pomenute predmete. Hoću reći asistent mi je na matematici i statistici ali ne na PMF-u. kuknjava

Je li smotan još uvijek? Nama svaki put pričao kako se negdje polomio.

Ma pitah @KopLfc-a.
Sto, sta mu fali?
Nama je kratko predavao. Nemam neko specijalno misljenje osim da je ok. Mozda ne zna bas prenijeti znanje dobro, ali Boze moj.
Smotan jeste, vazda se lomio zimi ispred PMF-a, pa onda dodje nama i prica to. 

Sto, sta mu fali?

LANET OLSUN!
- Ozymandias
- Kontakt:
Kako se prijavljuju ovi socijalni ispiti na UNTZ ? Jel isto kao obicni zavrsni ispiti? Ono uzmem prijave u skriptarnici i predam u SS ili nekako drugacije ?
- Centre forward
- Kontakt:
@tuzlak1987, jel' imas link toga sto si napis'o il' da mi detaljnije napises u PP o cemu se radi (ako mozes narafno). @Tyler Durden, mislim da je to prijava k'o i svaka druga, al' opet pitaj u studentskoj, sve zavisi od faxa do faxa, što je neviđeni ciganluk svojstven samo nama.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss