Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Samo sjebat diskove tako, nista vise.
- majestic24
- Kontakt:
Nema nikakve stete. Pa neces ti voziti dionicu od 200 km niz brdo da bi se to osjetilo na kocnicama i diskovima. A samo bih volio znati kako to voznja u leru moze ostetiti lamelu. To je isti djoka kao kad bih ja pitao "moze li rezervna guma se istrositi ako non-stop stoji u gepeku"R32 je napisao/la:Nije ni u tome stvar samo, ionako mi je g4 SDI, pa je mali potrosac. A oni su inace bucni, obrtaji se penju do oko 2500 rpm. ako kocim motorom. Zato pitam da li ima bilo kakve stete sem diskova kocenja. Jednostavno mi je ugodnije kad samo pustim, ako je u pitanju veca-duza nizbrdica.marcelo12 je napisao/la:Za tako malu ustedu na gorivu ne isplati ti se. Jer ces onda morat npr diskove i plocice mijenjat za 2 god a mogao ih koristiti 4 god. Ovo samo dajem primjer
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Upravo tako. Zavisi od nizbrdice...al R32 zamisli da je neka lagana nizbrdica bez krivina, vozis 70 i izbacis iz brzine..i kad vec izlazis iz nizbrdice moras ubacit u brzinu i npr umjesto u cetvrtu omakne ti se u drugu ili od trece u prvu..mislim da to tek ne bi bilo fino 

http://askramar.p" onclick="window.open(this.href);return false; ik.ba/artikal/13255514/volkswagen-passat-cc-2-0-cr-tdi-sportline/
Za ovo bi guze dao.
Za ovo bi guze dao.

1946
-
- Kontakt:
A **** ga onda , to je već situacija ŠBBKBB ...marcelo12 je napisao/la:Upravo tako. Zavisi od nizbrdice...al R32 zamisli da je neka lagana nizbrdica bez krivina, vozis 70 i izbacis iz brzine..i kad vec izlazis iz nizbrdice moras ubacit u brzinu i npr umjesto u cetvrtu omakne ti se u drugu ili od trece u prvu..mislim da to tek ne bi bilo fino
I ja imam od kuće do grada dionicu niz brdo , i većinom pustim u leru , nisu to sad neke krivine i strane da odu diskovi , bar u mom slučaju

Upravo to,a nema sanse u 2 da ubacim, jer kad je izbaceno iz brzine naprijed je treca nazad cetvrta tako da lagano nazad mjenjac povucem i na mjestu jemarcelo12 je napisao/la:Upravo tako. Zavisi od nizbrdice...al R32 zamisli da je neka lagana nizbrdica bez krivina, vozis 70 i izbacis iz brzine..i kad vec izlazis iz nizbrdice moras ubacit u brzinu i npr umjesto u cetvrtu omakne ti se u drugu ili od trece u prvu..mislim da to tek ne bi bilo fino

Hvala na odgovorima
Mia San Mia
Razmisljam da se kutarisen svoje astre radi nekih administrativnih problema, a kao alternativa mi je zapao za oko ovaj novi merc a 180. Sta vi mislite o tim kolicima, da li radije njega ili recimo insigniu uzeti. Znam da je uporedba nidje veze al to su neka auta koja mi se vrte po glavi
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- tuzlak1987
- Kontakt:
Zavisi ako si odan opelu, mislim vecinom svi prelaze sa astre na vectru ili insigniu_dreamer_ je napisao/la:Razmisljam da se kutarisen svoje astre radi nekih administrativnih problema, a kao alternativa mi je zapao za oko ovaj novi merc a 180. Sta vi mislite o tim kolicima, da li radije njega ili recimo insigniu uzeti. Znam da je uporedba nidje veze al to su neka auta koja mi se vrte po glavi

Ja prvi put cujem da neko u leru vozi, a evo ima ih.
Sta se bolan penje na 2500 obrtaja
, imas petu pa ga pusti stojom to ti je oko 2100-2200 obrtaja sto je jedna najnormalnija voznja.
Jedino ako ides 150 nizastranu, to ti je preko 3000 obrtaja sto opet sumnjam, jer si onda lud i ovo pisem nekom kome ne treba.
On koci motorom
, nije to dobro
, isto kao da si rekao smijem li gasa stisnuti rekli mi nije to dobro. 

Sta se bolan penje na 2500 obrtaja

Jedino ako ides 150 nizastranu, to ti je preko 3000 obrtaja sto opet sumnjam, jer si onda lud i ovo pisem nekom kome ne treba.

On koci motorom

Klare sve objasnio 

insignia!_dreamer_ je napisao/la:Razmisljam da se kutarisen svoje astre radi nekih administrativnih problema, a kao alternativa mi je zapao za oko ovaj novi merc a 180. Sta vi mislite o tim kolicima, da li radije njega ili recimo insigniu uzeti. Znam da je uporedba nidje veze al to su neka auta koja mi se vrte po glavi

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Petom 2000 obrtaja oko 80Klare je napisao/la:Ja prvi put cujem da neko u leru vozi, a evo ima ih.![]()
Sta se bolan penje na 2500 obrtaja, imas petu pa ga pusti stojom to ti je oko 2100-2200 obrtaja sto je jedna najnormalnija voznja.
Jedino ako ides 150 nizastranu, to ti je preko 3000 obrtaja sto opet sumnjam, jer si onda lud i ovo pisem nekom kome ne treba.![]()
On koci motorom, nije to dobro
, isto kao da si rekao smijem li gasa stisnuti rekli mi nije to dobro.

Mia San Mia
edit...
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 05 avg 2014, 13:39, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
eh ovako
nadam se da ce i meni neko pomoci na ovoj vrlo dragoj temi
Posto sam tanak u vezi benzinaca, zanima me misljenje za Lagunu 1.8 '99 godiste full oprema. Prva ruka, stariji gospodin vozio, 70 000 presla, 3000 KM
Sad me zanima da li se i gdje u Sarajevu moze kvalitetno odraditi plin tj. da li ima neki ovlasteni servis koji to radi, jer ne bih radio one splacke po RS-u za 500 KM pa neka prebacivanja kod paljenja, curenja, problemi s dihtunzima i sl.
Naravno, radio bih mu atest u saobracajnu

Posto sam tanak u vezi benzinaca, zanima me misljenje za Lagunu 1.8 '99 godiste full oprema. Prva ruka, stariji gospodin vozio, 70 000 presla, 3000 KM

Sad me zanima da li se i gdje u Sarajevu moze kvalitetno odraditi plin tj. da li ima neki ovlasteni servis koji to radi, jer ne bih radio one splacke po RS-u za 500 KM pa neka prebacivanja kod paljenja, curenja, problemi s dihtunzima i sl.

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
ne bi ja Lagunu nikad uzimaoBosniacum Lilium je napisao/la:eh ovakonadam se da ce i meni neko pomoci na ovoj vrlo dragoj temi
![]()
Posto sam tanak u vezi benzinaca, zanima me misljenje za Lagunu 1.8 '99 godiste full oprema. Prva ruka, stariji gospodin vozio, 70 000 presla, 3000 KM![]()
Sad me zanima da li se i gdje u Sarajevu moze kvalitetno odraditi plin tj. da li ima neki ovlasteni servis koji to radi, jer ne bih radio one splacke po RS-u za 500 KM pa neka prebacivanja kod paljenja, curenja, problemi s dihtunzima i sl.Naravno, radio bih mu atest u saobracajnu

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Lagunu dizela ne bih nikad. I to Laguna 2, cijene dijelova su joj
benzin je druga stvar
Znam jednog covjeka iz Fojnice koji je non stop na relaciji Fojnica - Sarajevo, ta starija laguna benzin u pitanju, evo par godina nikakvih problema samo redovno odrzavanje 

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
jeste. Primamljiva mi cijena i kilometraza. Ono sto kazu "domacinsko auto". Prva ruka ovdje i presao samo 70 000. Ekstra podoban za plin 

Ma mozes i dizela nafatati za te pare.
A gledam za 5 milja mozes kupiti http://pokit.org/get/img/43b6a93cc8e3bb ... 5bbc9c.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo ne znam kakve su

A gledam za 5 milja mozes kupiti http://pokit.org/get/img/43b6a93cc8e3bb ... 5bbc9c.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo ne znam kakve su

1946
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ove pouzdano znam da su lose. Preskupi su im dijelovi fakat
prije neki dan sekunda falila da uzmem Alfu 147 JTD ali presudio razum

prije neki dan sekunda falila da uzmem Alfu 147 JTD ali presudio razum

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 84 gosta.