Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

Goodison
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la Goodison » 22 dec 2013, 18:58

Nova tri boda. Everton i Martinez ne odustaju, tako i treba. Idemo samo jako !
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 22 dec 2013, 19:00

Goodison je napisao/la:Danas pogurati Tottenham protiv nakarada da se ostane na četvrtom mjestu.
:mrgreen: Ne kasnite puno,samo dva boda :D

Kao što rekoh,ovo je apsolutno senzacionalno (mislim na sve ovo što radi Martinez ove sezone,a ne na ovu utakmicu).
Jednostavno sve funkcioniše kako treba.
You'll never walk alone.

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 22 dec 2013, 19:08

amer991 je napisao/la:Zašto nema titula u ponudi da se glasa ?
Imamo ih 9, nije neki prioritet. Neka se Chelsea i City gonjaju oko toga možda se nekad primaknu velikoj četvorki engleskog fudbala. :)
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

amer991
Kontakt:

Post Postao/la amer991 » 22 dec 2013, 19:13

Goodison je napisao/la:
amer991 je napisao/la:Zašto nema titula u ponudi da se glasa ?
Imamo ih 9, nije neki prioritet. Neka se Chelsea i City gonjaju oko toga možda se nekad primaknu velikoj četvorki engleskog fudbala. :)
Dobro samo pitam :D Istina je to sto si rekao,trebaju oni jos pure pojesti da vas stignu.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 22 dec 2013, 20:22

Slijedece kolo bi se moglo i do jos bolje plasmana jer se igra na domacem protiv Sunderlenda koji je ubjedljivo zadnji. E kako bi mjesto u ligi prvaka leglo ko budali samar ali jos je rano za mastanje i slavlje. Nego ova fantasticna sezona bi mogla opet donjeti dobrog, bolji sponzori, a siguran sam da je i posjeta veca ove sezone. Prosjek je tu negdje oko 35.000 bio u zadnjih par godina a sad vjerujem da je ako nista drugo oko 37-38 i nadam se da ce ovo napokon prevagnuti u pregovorima oko nove arene.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

unhallowed
Kontakt:

Post Postao/la unhallowed » 23 dec 2013, 00:02

Upalim tekmu mrtav umoran i obori me san, budim se 2 minute prije coleman-ovog gola i onda se premišljam dal' sanjam il se fakat dešava ovo hahahahaha. 2 boda iza prvoplasiranog trenutno, još fin raspored, pa moglo bi se i ostati medju prve 4 ekipice ono na :3

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 24 dec 2013, 10:36

Pozz...pa da se i ja objavim-red bi bio,zar ne?
Nego, ja se nestigoh javljati tokom niti nakon tekme, nisam "kuci"...otisao sa zenicom na par dana do Kopenhagena.Ma duga prica-nego,elem,uspio sam da nju u hostel posaljem nakon ubitacne setnje po gradu-a ja sam vec na internetu nasao par "sportbarova" gdje se prikazuju tekme EPL...i u jedan udjem, pun k'o sipak, u drugi, piva 60 DKK ( i to ona danska pisaka Carlsberg :lol: ) i u treci udjem (vec mi se od stresa i od svega pomjesalo) i to je taj famozni "South Cross" blizu Tivolia i tek kad udjoh skontah da sam usao u bar navijaca Liverpool FC i Arsenala :lol: :roll: -i onako kao svaki Bosanceros , s vrata odmah dam do znanja da sam zalutao ali nemislim ici nego bas tu bi pogledao tekmu...oni se prave (mislim tip, neki Australac) da nemaju blage veze da se danas ista pametno igra-rekoh pa Everton i Swansea-cura odmah skoci i nadje mi tekmu, on malo "mrmlj,mrmlj", ja Guinesscic mali naruci i "neka igre pocnu"...prvo poluvrijeme vidjesmo kako prodje-malo vise nesebicnosti od Mirallesa i Berkleya opcenito bi nam dobro doslo-ali zato kad ga je Coleman zavalio, ja u plafon,a oni gledaju finale rukometnog prvenstva-za zene- Brazil i Srbija :lol: ...kad su Swansea izjednacili , oni malo bolji,veseliji i skontam da i oni gledaju, ali ako nista, krajickom oka. I naravno kad je Ross zavalio onaj slobodnjak ja ponovo u plafon ( opss, ja dva metra, plafon 2,2 metra visoki pa nije ni tesko, iskreno!) tooo....e sad i oni komentarisu , kao odlican gol , ovo ono, i jos kad im rekoh da sam Bosanac, i malo Begovic, Dzeko...cura na sanku je novozelnadjanka i navija za Man City i bi joj drago da zna napokon da "prounance" njegovo prezime norlano a ne koa "dekoo" ili "zjeko" :D :lol: A ono kad je usporeni snimak bio, kad lopta udra u precku pa ulazi u mrezu...i ono kisnica sa precke pada dolje kao kisa...a ja ono, kisa pade na crtu na voce!!
I kad odoh u wc jedan sto je dosao nakon, pita ove na sanku , sta je ovaj tu to, neki "mythbusters" :lol: :D :D
Ma jarane...mi na dva poena od prvaka-dvije tekme do polovice prvenstva-ostanak u prva 4 mjesta ,kao da vidim.
I postavicu slike dvije fotke iz bara...ono, kraj tekme, Jags i Ross interviju na TV a okolo i sa stropa samo LFC zastave i salovi ;)
Mythbusters ;)
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 24 dec 2013, 11:08

Da smo sačuvali 3:2 protiv komšija sad bi prvi bili. Šteta ali ovako je ovo drama. Sad Sunderlanda dobiti i ugurati se u top4 i službeno.
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 24 dec 2013, 19:54

Maa da, kontam da smo od tih 7 (sedam) nerjesenih tekim rijesili samo dvije ili tri (a mogle su se -'ladno-npr. Norwich,WBA,Cardiff,Crystal Palace,... :roll: :? ) bili bi "neprikosnoveni" prvaci jesenjeg dijela. Ali,ali,...to je sve fudbal...sad si gore ,sutra dolje, ali mi samo polagano ,iz utakmice u utakmice i sta moze pogresno poci. Evo, npr. sad do Nove Godine imao dvije utakmice,obe na Goodisonu, Sunderland i Southtempton...dvije pobjede sa ovakvim tempom i igrom, te takticki promisljenim Martinezom, nebi bilo nista neocekivano. I da, Novu 2014 bi docekali u prvih 4...a to je i cilj do kraja sezone...znaci-odatle pa nadalje nespustati nogu sa gasa. i pametno u ovu zimsku transfer groznicu.Ja nebih nista ni prodavao, a nebih bas nesto ni puno uzimao...imamo malog Stone, Kennnedya, Duffy, Garbbut...pa ih na posudbe slati,kratkorocne, i neka se kale, a kad zatreba...na teren.
Ok,mozda nece ici sa Jelavicem i Heitingom sad u zimskom tranfser periodu. I jedan i drugi ocekuju da "stave sto vise utakmica u noge" jer se Svjetsko Prvenstvo u Brazilu priblizava, svi bi da su k'o pupice zategnuti i nastimani za tu veliku festu-pa ce biti tesko ih zadrzati u buducnosti...i oni su naizgledniji da su na izlaznim vratima. :roll: :(
Nego, sad se vec osjeca neka pozitivna vibra oko kluba, vec se tu i tamo pojavi neka polu-informacija, trac, najava,htjenje oko novog stadiona, prosirenja ovog , ...itd,itd. a i sve vise se sponzora vrti oko Billya Kenwrighta ;) pa se neke parice vec namicu, nista a'la Emirats, Turkish Airlines,...ali, tu su lokalni i ponosni Evertoniens-The People Club.
Sljedeci Sunderlend , Goodison Park, 26.12.2013, 16:00
Sva tri boda na Goodisonu zadrzati :D
COYB

BKwizard
Kontakt:

Post Postao/la BKwizard » 26 dec 2013, 15:17

Everton: Howard, Jagielka, Distin, Oviedo, Coleman, Mirallas, McCarthy, Barry, Osman, Pienaar, Lukaku (Subs: Robles, Heitinga, Jelavic, Naismith, Barkley, Stones, Alcaraz).

sastavi za danasnju tekmu. Ovo bi trebala biti jedna lagana utakmica, ali se nikad ne zna
NK Bratstvo Bosanska Krupa
Nottingham Forest FC

"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."

MrNo
Kontakt:

Post Postao/la MrNo » 27 dec 2013, 20:39

Danas je rođendan velikom Dankanu Fergusonu http://englezi.net/na-danasnji-dan-rode ... -ferguson/" onclick="window.open(this.href);return false;
A dragim administratorima poručujem da ovo nije reklama, već je stvar koja se tiče teme. Pozdrav svim "karamelama".
englezi.net - Sve o engleskoj Premijer ligi. Hvala svakome ko ponekad svrati na portal.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 29 dec 2013, 00:43

Blues brothers jel iko ziv? Vidim nije nikome do price nakon ovog kiksa protiv ovih koje smo vec otpisali ali sta je tu je, nekako tipicno za Everton pobjedi sve u vrhu izgubi od ovih sa zacelja??

Ovo za Fergusona da je trener omladinskog pogona e to nisam znao.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

unhallowed
Kontakt:

Post Postao/la unhallowed » 29 dec 2013, 12:02

Napokon sahatak slobodnog vremena, bem ti i projekte i seminarske i ispite. :evil: Helem ne odgledah tekmu protiv Sunderlanda, čini mi se glup poraz al hajde šta je tu je realno, no ono što mene više fascinara su izjave Martineza poslije svake tekme. Čovjek je nevjerovatan motivator i svaka mu je izjava na mjestu al totalno 8-) Danas protiv southamptona, malo pametniji i zreliji i nadam se za razliku od prošle tekme sa baines-om i barkley-em od početka a sa pienarrom na klupi, lik se vuče ko smlata zadnjih 5 tekmi. Povezuju nas sa mladim napadačem standarda lieža, i kažu da su dva tima konkurisala za dovođenje jelavića. Nekako bi mi drama žao bilo da ode :( :( mislim da ima u njemu još onog ludjaka iz prve polusezone kad je došao. Danas do pobjede, nabrijat će to Martinez! COYB!!!

Hammertz
Kontakt:

Post Postao/la Hammertz » 29 dec 2013, 13:23

Posjeti : www.hammersbalkan.com ili nam se pridružit putem Facebooka : https://www.facebook.com/pages/Hammers-Balkan/130683560422305

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 29 dec 2013, 15:35

:| maaa .kontam ,nisam gledao tekmu Eve-Sun i tu katastrofu...nisam ni vidio snimak, tako da ,pravo da vam kazem, nakanjujem se ga pogledati...a moracu. I sve kontam , danas-sutra. Neide mi samo u glavu ta cinjenica da smo izgubili TU utakmicu, i da smo mogli oboriti neki "mali rekord" od neporazenosti na Goodisonu za cijelu godinu dana (posljednja je bila od Chelsea 0:1) ali, ali...idemo dalje.
Gledam malo ovu utakicu sa zebnjom , ali dobro je da je car Coleman zavalio jos jednu bombu ( kao i protiv Swansea) sa desne strane. Ima promjena ( Robles, Alkaraz...) ali stojimo jos ok i prilicno je interesantno.
Drugo poluvrijeme-i ocekujem malo vise akcije sa nase strane-Martinez morao ih je malo za usi povuci zbog nekih smusenosti.
COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 29 dec 2013, 15:45

:shock: sta Barkley promasi :oops:

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 29 dec 2013, 16:06

Nakon hladnoga tusa u 71minutu, Lukaku postavlja rezultat na pravi score dva muinuta kasnije.
Everton-Southtempton 2:1
COYB

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 29 dec 2013, 16:18

jel penal bio sada?
RIP CITY!

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 29 dec 2013, 16:27

mislis na ruku Alkaraza?? Pa mogao bi biti a i nemora...uostalom, nisam ja sudija!
Jos nisam gledao snimak sa tekme prosle Everton-Sunderland i prekrsaj Howarda, a cuh nije da sad je bas za crveni, no...hajmo malo na sudije.
Win some-lose some!
tri poena i idmo dalje.
COYB

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 dec 2013, 16:29

Lillard0 je napisao/la:jel penal bio sada?
Za ovo, diksutabilno, nisam baš siguran :)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.